Γιατί εξελέγη ο επικίνδυνος Μπολσοναρο στην Βραζιλία; Ένα μάθημα για την Ελλάδα.

Και όταν λέμε επικίνδυνος, εννοούμε επικίνδυνος για ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι ο άνθρωπος που θέλει να σπάσει το μορατόριουμ στα δάση του Αμαζονίου που αποτελούν πνεύμονα του πλανήτη και να τα ξηλώσει. Ο λόγος λοιπόν που εξελέγη είναι εξαιρετικά απλό. Στην Βραζιλία τον περασμένο χρόνο είχαμε 64.000 δολοφονίες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έμειναν ανεξιχνίαστες. Όταν λοιπόν έχεις ένα τέτοιο κοινωνικό τέρας, και το ανέχεσαι επί δεκαετίες, μην περιμένεις να μην παρασυρθεί ο λαός από ένα άλλο τέρας για να το καταπολεμήσει. Άλλωστε η φαβέλα δεν πάει στις κάλπες.

Μία δημοκρατική, πατριωτική και φιλολαϊκή κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να εξαφανίσει την εγκληματικότητα και ιδίως αυτή που στρέφεται κατά της γειτονιάς, κατά του ανυπεράσπιστου πολίτη. Αυτού που δεν ζει στις βίλες με δεκάδες φρουρούς. Και αυτή η εγκληματικότητα είναι ο μαχαιροβγάλτης της γειτονιάς, ο πρεζέμπορος και ο καταχραστής δημοσίου χρήματος. Για να μην δούμε λοιπόν το τέρας και στην Ελλάδα, η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την αυστηρότητα της μέσω της πολιτικής αποφασιστικότητας για την ασφάλεια του πολίτη.

14 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί εξελέγη ο επικίνδυνος Μπολσοναρο στην Βραζιλία; Ένα μάθημα για την Ελλάδα.”

 1. Δεν θα μας λυγίσετε» το μήνυμα της Κούβας σε ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις
  Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν στην Κούβα, προσθέτοντας στη μαύρη λίστα του εμπάργκο πάνω από είκοσι εταιρείες της Κούβας, οι οποίες συνδέονται με τον στρατό ή την υπηρεσία πληροφοριών της κυβέρνησης, η Αβάνα απαντά πως δεν πρόκειται να τους λυγίσουν και επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή θα απομονώσει περαιτέρω την Ουάσινγκτον σε διεθνές επίπεδο.

  Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανήγγειλε την Πέμπτη ότι πάνω από είκοσι εταιρείες της Κούβας, οι οποίες συνδέονται με τον στρατό ή την υπηρεσία πληροφοριών της κυβέρνησης της νήσου, θα προστεθούν στις 100 και πλέον με τις οποίες απαγορεύεται στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται ή να γίνονται πελάτες τους.

  Όπως μεταδίδει το Reuters, η Αβάνα ξεκαθάρισε στις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να πτοηθεί από τις νέες κυρώσεις που εξήγγειλε η Ουάσινγκτον. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για τις ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, Κάρλος Φερνάντες δε Κόσιο, τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν πρόκειται να τους λυγίσουν. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτά τα μέτρα, τα οποία θα πλήξουν την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς θα προστεθούν στις συνέπειες του οικονομικού αποκλεισμού. Θα αποτύχουν, δεν πρόκειται να λυγίσουν τη θέληση του κουβανικού λαού».

  Σημειώνεται ότι ο Μπόλτον ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά της Κούβας, μόλις μία ώρα αφού 189 κράτη-μέλη του ΟΗΕ απηύθυναν έκκληση με απόφασή τους να τερματιστεί το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήταν οι χώρες που καταψήφισαν την απόφαση.

  Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία που εκφώνησε με αντικείμενο την αμερικανική πολιτική στη Νότια Αμερική, ο Μπόλτον χαιρέτισε την πρόσφατη εκλογή προσωπικοτήτων «ίδιας ευαισθησίας» με τη ρεπουμπλικανική διοίκηση, όπως του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία και του νέου ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρου.

  «Η τρόικα της τυραννίας σε αυτήν την ήπειρο δεν θα διαρκέσει για πάντα. Όπως όλα τα καθεστώτα και οι καταπιεστικές ιδεολογίες, είναι καταδικασμένη στον αφανισμό» σημείωσε ο ίδιος, καλώντας τους ηγέτες της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα να «νιώθουν φόβο απέναντι στην ενάρετη εξουσία» των πολιτών τους, ενώ πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος και η διοίκησή του θα στηρίξουν τους μαχητές της ελευθερίας».
  https://www.thepressproject.gr/article/135852/Den-tha-mas-lugisete-to-minuma-tis-Koubas-se-IPA-gia-tis-nees-kuroseis

  Μου αρέσει!

 2. Ο Μπολσονάρου μεταφέρει τη βραζιλιάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
  Ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας την ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, ενώ αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), τόνισε πως πρόκειται για μέτρο παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

  Μου αρέσει!

 3. Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ήταν υπέρ του ακροδεξιού ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα πυροβολεί τους ……κακούς χωρίς προειδοποίηση έχει όμως …..οικολογικές ανησυχίες όπως ο Ντοναλντ για τα δάση, δηλ. δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

  Μου αρέσει!

  1. Οι οικολογικές ανησυχίες του Ντοναλντ φθανουν μέχρι την ΚΟΥΒΑ ,
   Δεν του αρέσουν τα πράγματα εκεί και συνεχίζει τον αποκλεισμό της Κούβας .
   Πρέπει στην Κούβα να βγουν οι καλοί για να χτισθούν μερικά Αμερικανικα ξενοδοχεία Καζίνα και οίκοι κοινώς μπουρδελ ολε για να πηγαίνουν με τις τσοντοβιες τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ στις απέραντες παραλίες της ΚΟΥΒΑΣ.,όπως επι Μπατίστα.
   Αυτό λέγεται επενδύσεις ?

   Μου αρέσει!

 4. Δεν θα μας λυγίσετε» το μήνυμα της Κούβας σε ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις
  Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν στην Κούβα, προσθέτοντας στη μαύρη λίστα του εμπάργκο πάνω από είκοσι εταιρείες της Κούβας, οι οποίες συνδέονται με τον στρατό ή την υπηρεσία πληροφοριών της κυβέρνησης, η Αβάνα απαντά πως δεν πρόκειται να τους λυγίσουν και επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή θα απομονώσει περαιτέρω την Ουάσινγκτον σε διεθνές επίπεδο.

  https://www.thepressproject.gr/article/135852/Den-tha-mas-lugisete-to-minuma-tis-Koubas-se-IPA-gia-tis-nees-kuroseis

  .

  Μου αρέσει!

 5. Ένα μάθημα για την Ελλάδα ?
  Τωρα Μάλιστα , καιρός είναι να μεταφερθεί η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιερουσαλήμ .
  Να χαρεί και ο Ντόναλντ όπως και ο αδελφός Νετανιαχου .

  Μου αρέσει!

 6. Αν εξαιρέσουμε το Soros και τις μεταναστευτικές ροές του (σκλάβους χρέους όπως αποκαλύπτει η σχετική χθεσινή είδηση), σε ποιον άλλο έχουν προκύψει ως επικίνδυνοι οι εκτός συστημικού κέντρου ηγέτες των χωρών της Δύσης?
  Μάλλον σε κανέναν.
  Και αν κάποιοι βιαστούν να μιλήσουν για το Ιράν και την πυρηνική συμφωνία με τη Ρωσία, η συστημική Clinton οργάνωσε την κατάρρευση του Άσαντ, που τόσο υποστηρίζουν οι μουλάδες του Ιράν, ενώ η ίδια στην προεκλογική ρητορική της μίλαγε για σκληρή σύγκρουση με τη Ρωσία και τον Putin (για Συρία, Ουκρανία και πυραυλική ασπίδα της Αν.Ευρώπης), που δεν έχει καμία σχέση με τη σχεδόν ουδέτερη στάση που τηρείται από την κυβέρνηση Trump.

  Η καθιερωμένη πολιτική ταξινόμηση αδυνατεί πλέον να προσδιορίσει τις πολιτικές που πραγματικά εφαρμόζονται από τους διάφορους ηγέτες ανά τον κόσμο.

  Και στα καθ’ ημάς: υποτιμάς τους Έλληνες ψηφοφόρους όταν κάνεις αντιπολίτευση στο κόμμα που χρησιμοποιεί σήμερα τη σφραγίδα «ΣΥΡΙΖΑ» αναφερόμενος σε όρους και χαρακτηρισμούς που ίσχυαν για το ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 και πίσω.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s