Η Έλενα Άκριτα διέσυρε την Μιράντα Ξαφά με ένα άρθρο κόλαφος.

45F13B5D-F5A9-4A19-8954-6A6E0B11B36DΗ γλυκούλα Μιράντα Ξαφά

Την αλήθεια θα την πω, της έχω μεγάλη αδυναμία αυτής της γυναίκας. Εχει αυτό το πράο, το καλοσυνάτο, το ευπροσήγορο που σε γεμίζει ζεστασιά και σε κάνει να πιστεύεις σε ένα καλύτερο αύριο.

Το βλέμμα της στάζει γλύκα, σου έρχεται να κουρνιάσεις στην αγκαλιά της γιατί αγάπη μου, μερικοί άνθρωποι είναι ευλογημένοι, τέρμα. Εκπέμπουν ένα φως, μια λαμπρότητα, ένα μεγαλείο ψυχής. Οπως η Μιράντα Ξαφά.
Γι» αυτό δεν μπορώ να πιστέψω τη δήλωση που έκανε για περαιτέρω περικοπή συντάξεων. Οπου «περαιτέρω περικοπή συντάξεων» σημαίνει όσο έζησες έζησες κι ό,τι πήρες πήρες. Πλέον θα πηγαίνεις να πληρωθείς στο ΑΤΜ κι αυτό θα σου βγάζει μισό ντενεκέ λάδι, μπομπότα και μεταξωτές κάλτσες με ραφή – ο λατρεμένος vintage συνδυασμός των μικροσυνταξιούχων.
Εκτος αν η δήλωση είναι fake, η κ. Ξαφά δεν μοιάζει τέτοιος άνθρωπος με ειδοποιούν τώρα από το κοντρόλ. Μια κακιά στιγμή ήταν, ίσως πάνω στη στεναχώρια της που έβαλαν φυλακή τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ισα που είχε προλογίσει το βιβλίο του «Αντιμέτωποι με τον μέλλον» – λίγο πριν ο συγγραφέας βρεθεί αντιμέτωπος με το παρελθόν.
Η Μιράντα Ξαφά θεωρεί πως όποιος διαφωνεί μαζί της, πρώτον είναι déclassé και δεύτερον λαϊκίζει οικτρά. Εχει μια γλυκούλα αντίληψη πως απέναντί της βρίσκεται ένα πολεμοχαρές ασκέρι πλιατσικολόγων έτοιμο να της επιτεθεί. Ενας όχλος που βρίζει, φτύνει στο πεζοδρόμιο, δέρνει, μουντζώνει, βιάζει παρθένες και κλέβει εκκλησίες. Κι όλο αυτό το αστοιχείωτο σκουπιδολόι την έχει βάλει στο μάτι και τη μάχεται για τις ιδέες της.
Τη Μιράντα Ξαφά τώρα αυτό. Που έχει ξεστομίσει το αλήστου μνήμης: «Η Ελλάδα κάνει σαν αυτιστικό παιδί που έχει πρόβλημα κατανόησης».
Πάμε άλλη μια. «Η Ελλάδα κάνει σαν αυτιστικό παιδί». Είπε η επιτομή της πολιτικής ορθότητας παρομοιάζοντας την οικονομική κρίση με μια σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή. Αγνοεί, αδιαφορεί ή απλώς προσπερνά το γεγονός πως ιατρικοί όροι δεν χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν κοινωνικά και οικονομικά φαινόμενα.
Ο αυτισμός, η διπολική διαταραχή, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η ψύχωση, η νοητική υστέρηση δεν είναι πολιτικό γιογιό στα χέρια κανενός. Οταν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που νοσούν, δεν χλευάζουμε τους πάσχοντες. Και γενικώς δεν περιθωριοποιούμε κανέναν λόγω φύλου, φυλής, υγείας, ηλικίας, εμφάνισης κι επιλογών.
Κι εννοείται πως δεν υπάρχει «υπερβολική πολιτική ορθότητα». H ελευθερία της έκφρασης δεν πλήττεται όταν δημόσιος και ιδιωτικός λόγος λειτουργούν ως ομπρέλα προστασίας σε κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι ακραία ή φονταμενταλιστική η ακρίβεια του ορθού λόγου, αλλά ένα αμυντικό σύστημα απέναντι στον φασισμό της λεκτικής βίας.
Ολα όσα υποστηρίζει η Μιράντα Ξαφά περί Μνημονίων, συντάξεων και περικοπών είναι αναφαίρετο δικαίωμά της. Οπως είναι δικαίωμά μου να μην παίρνω στα σοβαρά άτομα που συνειδητά ευτελίζουν κοινωνικές ομάδες και μετρούν το μπόι των ανθρώπων. Είτε κάθονται σε καρέκλα του ΔΝΤ είτε στρώνουν το κρεβάτι του Προκρούστη.
ΥΓ: Επειδή αναφέρθηκα στην παρουσίαση του βιβλίου του προφυλακισμένου Γιάννου Παπαντωνίου, περαστικά να του ευχηθώ ολόψυχα. Δεν αρρώστησε ακόμα, αλλά πού θα πάει, θα αρρωστήσει κι αυτός.

8 σκέψεις σχετικά με το “Η Έλενα Άκριτα διέσυρε την Μιράντα Ξαφά με ένα άρθρο κόλαφος.”

 1. Κωνσταντίνος Σημίτης – Γιαδικιάρογλου
  Ο Κώστας Σημίτης που λέτε, κοίταζε το Βενιζέλο, που κοίταζε τον Μαντέλη, ο οποίος κοίταζε τον Τσουκάτο που κοίταζε τον Άκη, που κοίταζε τον Γιάννο σε έναν απέραντο τραπεζικό Παράδεισο.

  Κώστας Βαξεβάνης

  Όπως η Πολυχρονοπούλου κοίταζε τη Ξανθοπούλου που πρόσεχε τη Γιαδικιάρογλου της ελληνικής κωμωδίας. Μόνο που δεν πρόκειται για τη χιουμοριστική διαπραγμάτευση για το αν το «Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» αλλά για την τραγική βεβαιότητα πως οι μίζες βγήκαν από τον Παράδεισο του Σημιτικού εκσυγχρονισμού.

  Άλαλα τα χείλη των εκσυγχρονιστών στα πολιτικά άβατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τα τουβλάκια των παραγόντων της διαπλοκής πέφτουν με θόρυβο στο ντόμινο των εξελίξεων, τα τούβλα του μαύρου χρήματος αποκαλύπτονται πίσω από από τα IBAN και τους ελβετικούς λογαριασμούς, αλλά ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Στουρνάρας, ούτε κανένας από τους πρωταγωνιστές της Ελλάδας του “μαζί τα φάγανε” αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει, έστω για να αποποιηθεί την ευθύνη.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμήχανος μπροστά σε όσα συμβαίνουν, για τους δικούς του λόγους, δείχνει να συμπάσχει και να ανησυχεί. Όσο η ρητορική του επιχειρείν και των αρίστων αποκαλύπτεται πως διασταυρώνεται με ονόματα εξωτικών offshore, Γιάννους και Άκηδες, τόσο η στήριξή τους γίνεται για τον Μητσοτάκη μονόδρομος αφού προσομοιάζει στην οικογενειακή παράδοση των φορολογικών παραδείσων.

  Για όλους αυτούς δεν πρόκειται για μια πολιτική υπόθεση διαφθοράς, γιατί αν την αντιλαμβάνοντα έτσι θα προσπαθούσαν να την εκμεταλλευτούν πολιτικά έστω με τυπικές δηλώσεις αποτροπιασμού και καταδίκης. Σε όσα εξελίσσονται διακρίνουν την απειλή για την ίδια την ύπαρξή τους, που είναι δομημένη σε κομμάτια εξουσίας μοιρασμένα σε τράπεζες, γνωστούς και φίλους οφσοράκηδες, επιφανείς επιχειρηματίες που ξέπλεναν το μαύρο χρήμα και φυσικά στην αντίληψη πως το κράτος είναι δικό τους και νόμος είναι το δίκιο της διαπλοκής τους.

  Η υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου είχε κλείσει επιτυχώς γι αυτούς, όταν στην Επιτροπή της Βουλής, Βενιζέλος, Λοβέρδος και το όλον ΠΑΣΟΚ, είχαν υποστηρίξει πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό με τη θεαματική μάλιστα δήλωση πως οι αριθμοί λογαριασμών ήταν αριθμοί τηλεφώνου.

  Η ανατροπή υπήρξε, όταν το HOT DOC, αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ και δύο Εισαγγελείς η Ελένη Σίσκου και η Ευγενία Κυβέλου ξεκίνησαν την έρευνα για το 1,3 εκατομμύρια ευρώ που το ζεύγος Παπαντωνίου φαινόταν να έχει στην ελβετική Τράπεζα HSBC. Αποκαλύψεις υπήρξαν και από τη γνωστοποίηση της λίστα Μπόργιανς στις ελληνικές Αρχές με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία επιμόνως αρνούνταν να παραλάβουν οι Σαμαροβενιζέλοι στο παρελθόν.

  Αποκαλύφθηκαν οι λογαριασμοί του Γιάννου και μαζί τους και οι ταμίες του, στελέχη των Υπουργείων του Σημίτη και σχετιζόμενοι με ισχυρούς Επιχειρηματικούς Ομίλους. Η προσπάθεια να αποτραπεί η απόδοση Δικαιοσύνης ήταν προκλητική αν και γενικώς άγνωστη.

  Η Ανακρίτρια Ηλιάννα Ζαμανίκα η οποία προφυλάκισε τον Γιάννο, είχε καταγγείλει επισήμως πως η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, είχε αποκρύψει στοιχεία που αφορούσαν τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο από την ανάκριση. Η Ράικου παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη από το Documento αλλά κατήγγειλε πως την συκοφαντούν γιατί σκόπευε να κάνει αποκαλύψεις για τη Novartis. Για να αποκαλυφθεί πλέον πως ο ίδιος ο σύζυγος της Ράικου ελέγχεται σήμερα γιατί στους λογαριασμούς της βρέθηκαν χρήματα από τη Novartis.

  Για τραγική ειρωνεία όμως, όσοι στηρίζουν σήμερα το Γιάννο, στηρίζουν και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου μιλώντας για μία ακόμη φορά για συνωμοσία.

  Να προσθέσουμε μια ακόμη σύμπτωση στην υπόθεση. Η δικογραφία της οποίας εξαφανίστηκαν στοιχεία, εμπεριέχει και μια κατάθεση του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην συμβούλου της εταιρείας THALES, η οποία χρημάτιζε το Γιάννο. Στην κατάθεση ο Ζοσεράν μιλάει για μίζες του Κώστα Σημίτη.

  Όλο αυτό το πλέγμα των δυσανάγνωστων για τον απλό παρατηρητή περιστατικών και συμπτώσεων, ξεδιπλώνει αυτό που εμπειρικά αποκαλούμε διαπλοκή.

  Πρωθυπουργοί, τραπεζίτες, υπουργοί, έμποροι όπλων, άνθρωποι της Δικαιοσύνης , ορθώνουν το προστατευτικό, απροσπέλαστο τείχος της προστασίας της παρανομίας. Σημαντικό ρόλο παίζει ο Τύπος, που δεν βλέπει ούτε offshore ούτε μαύρο χρήμα αλλά συνωμοσίες. Το πολύ πολύ να δει πως ο πρώην Υπουργός έφαγε αρακά στη φυλακή και προσάρμοσε το lifestyle του στη σκληρότητα του κελιού. Μέχρι εκεί πάνε τα ρεπορτάζ, άχρωμα, ακίνδυνα για το σύστημα και με μπόλικη δόση συμπάθειας.

  Συνωμοσία όσα γίνονται με το Γιάννο, συνωμοσία ήταν όσα εμφανίζονταν ως ευθύνες για τη ληστεία Χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα swaps που έγιναν για το ευρώ, συνωμοσία και όσα σήμερα αποκαλύπτονται για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όλα μια απέραντη συνωμοσία για να σβήσουν το αστραφτερό χαμόγελο του Γιάννου και τις οραματικές εξαγγελίες της Φώφης και του Κυριάκου. Όσο για τον Κωνσταντίνο Σημίτη – Γιαδικιάρογλου, τον μέντορα του Γιάννου Παπαντωνίου και του Γιάννη Στουρνάρα (άλλη σύμπτωση αυτή η εμπλοκή του με τη Novartis) , επιβάλοντας τη σιωπή, συνεχίζει να παραμένει το Γκόλουμ της διαπλοκής, ο άρχοντας των δαχτυλιδιών της.

  Μου αρέσει!

 2. Έτσι είναι το Μητσοτακέικο. Από τη μία Ξαφά για να κόβει συντάξεις (με ΓΑΠ-Βενιζέλο και Σαμαρά δεν κόπηκαν δώρα και συντάξεις;;; ξεχνάτε;;;) και από την άλλη η Λυμπεράκη το δεξί χέρι του Σόρος

  Μου αρέσει!

  1. Μπρος γκρεμό ( αυγουλομάτης , το πρόθυμο παιδί των τραπεζιτών και γαλουχημένο στο Σημιτιστάν του νεοφιλελευθερισμού ) και πίσω ρέμα ( Τσίπρας , ξεβρακωθείς για ανεπάρκεια με το τρίτο μνημόνιο, Μακεδονικό και Μάτι ) .

   Μου αρέσει!

  2. Μπρρρρρρρρρρ

   «Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού.»

   «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους.

   Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

   Μου αρέσει!

 3. Το γερασμένο Ντοροκοπρόσκυλο καθημερινά βγάζει χολή εις βάρος όλης της κοινωνίας…

  Τώρα την Ξαφά την χρησιμοποιούν τα Μητσοτακοειδή σαν «λαγό» για να προετοιμάσουν τον Έλληνα να αποδεχθεί τις αναπόφευκτες εξελίξεις…

  Αυτό το βαμπίρ του Μιζοτακισμού και της Ντοροφαυλοκρατίας μου τεντώνει τα νεύρα μόλις το βλέπω.

  Μου αρέσει!

 4. Ελενα Ακριτα; ή ΑκριΔα;
  Αυτη που κλεβει το δημοσιο τσακωνωντας την συνταξη του μπαμπα Λουκη ως ανυμφευτη κορασις;

  Παπακυριακοπουλε αντε γαμησου

  Μου αρέσει!

  1. ΧΑΜΟΓΕΛΑ

   Ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο για το νέο κόμμα που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος έκανε σήμερα η Έλενα Ακρίτα μέσω του Twitter της.

   «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το Καμμένο(υ) κόμμα. Όποιος το ψηφίσει είναι ανεξάρτητος, όποιος ΔΕΝ το ψηφίσει εξαρτημένος; Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

   ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ……….

   Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 24, 2012

   Επίθεση της πάνσοφης Έλενας Ακρίτα από το site «iefimerida» στον Πάνο Καμμένο. Με ατράνταχτα πάντα επιχειρήματα.

   ΡΩΤΗΣΕΣ ΡΕ ΠΑΝΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΟΦΗ ΚΥΡΙΑ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ; Ε;
   Κοίτα με τι ατράνταχτα επιχειρήματα σε αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες του ΔΟΛ με ότι αυτό συνεπαγεται…
   Σε λίγο, αφιέρωμα στην Ελβετία με την οποία ο κύριος Ράπτης φαίνεται ότι ασχολείται επισταμένα αυτό το διάστημα…
   ιστορικές συνεργασίες…

   olympia.gr/2012/02

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s