Αυτός είναι ο μάρτυρας – κλειδί που αποκάλυψε το ξέπλυμα του Γιάννου Παπαντωνίου!

” Μου έδινε σακούλες με μετρητά για να του τα βγάζω στην Ελβετία ενώ ήταν υπουργός!”

Ενώ το κόμμα Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν απεγνωσμένα να μιλήσουν για πολιτική δίωξη του Γιάννου Παπαντωνίου, έρχεται στο φως η ταυτότητα του μάρτυρα – κλειδί που αποκάλυψε πως βοηθούσα το Γιάννο Παπαντωνίου να ξεπλένει τα χρήματα! Ενώ μάλιστα ήταν υπουργός, μιλάμε για τα έτη 2002 – 2003!

Ο επιχειρηματίας αυτός λοιπόν, είναι ο μάρτυρας που αποκάλυψε πως ο Γιάννος Παπαντωνίου του έδινε σακούλες με μετρητά προκειμένου να τα καταθέτει στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό και έπειτα να του τα φυγαδεύει στην Ελβετία, όπου τα έβαζε σε λογαριασμούς συμφερόντων του τέως υπουργού.

“Δεν ήξερα ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα” Είχε πει τότε στις αρχές. “Νόμιζα πως ο Παπαντωνίου τα έβγαζε με τον ιδρώτα του προσώπου του”! Ήταν όμως αρκετά έξυπνος και είχε κρατήσει όλα τα παραστατικά.

Στη συνέχεια τα έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Μπάρδης, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 

Περισσότερα εδώ

2 thoughts on “Αυτός είναι ο μάρτυρας – κλειδί που αποκάλυψε το ξέπλυμα του Γιάννου Παπαντωνίου!”

 1. Προς…Παγκαλον χιλιοστη ..επιστολη μου…

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ γρωνα…..ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ??????????

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΙΤΟΥΜΑΙ…ΑΠΑΙΤΩ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ

  ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

  ΧΩΡΙΑΤΗΣ…ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ…ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ …

  ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΠΑΖΕΤΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΕ ΝΤΑΜΑΡΙΑ

  ΜΕ 12ΩΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΔΙΑ ΠΟΥ..ΕΣΕΙΣ …ΨΗΦΙΣΑΤΕ

  ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ 420 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

  ΧΩΡΙΣ..ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ ΚΛΠ…

  ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ…ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ….?

  και τα φαγατε

  και μασ τα χρεωσατε οπωσ ..παντα…

  και καταστρεψατε την ελλαδα.

  Like

 2. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 2469/1997, Άρθρο 15

  11.α. Τα σύμφωνα με το τρίτο άρθρο του ν. 2216/1994 (ΦΕΚ 83 Α’) διαθέσιμα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα διαθέσιμα των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, συνιστούν το Κοινό Κεφάλαιο των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ασφαλιστικών φορέων (Κ.Κ.Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ), το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τους κανόνες β’ εως η της πσροΰσας παραγράφου.

  β. Το Κ.Κ.Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. δεν αποτελεί νομικό πρόσωπο αλλα ομάδα περιουσίας, της οποίας τα επί μέρους στοιχεία ανήκουν εξ αδιαιρέτου στους συμμετεχοντες σ’ αυτό φορείς (Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ ) ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους. Τα Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. που συμμετέχουν στο Κοινό Κεφάλαιο, εκπροσωπούνται δικαστικώς και εξωδίκως από την Τράπεζα της Ελλάδος ως προς τις έννσμες σχέσεις από τη διαχείριση του Κοινού Κεφαλαίου και τα δικαιώματά τους επί του ενεργητικού του.

  γ. Το ενεργητικό του Κ.Κ.Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. επενδύεται σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου. Εάν κατά το χρόνο πραγματοποίησης των επί μέρους επενδύσεων δεν υπάρχουν διαθέσιμοι τίτλοι στην πρωτογενή αγορά, το Ελληνικό Δημόσιο θα διαθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος τίτλους της τελευταίας έκδοσης στην τιμή εγγραφής ή στη μέση τιμή της δημοπρασίας, ανάλογα με τον τρόπο που είχαν διατεθεί οι τίτλοι κατά την ημερομηνία έκδοσης, με συνυπολογισμό των τόκων του διαρρεύσαντος χρονικού διαστήματος. Αν από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πρωτογενή διάθεση τίτλων, παρέχεται η ευχέρεια στην Τράπεζα της Ελλάδος να απευθύνεται στη δευτερογενή αγορα για την απόκτηση του αναγκαίου εκάστοτε χαρτοφυλακίου, έτσι ώστε τα δημιουργούμενα νέα υπόλοιπα στους λογαριασμούς των Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. να επενδύονται άμεσα.

  Δηλαδή, το φοβερό εφεύρημα του Γιάννου Παπαντωνίου που μετέτρεψε τα αποθεματικά των ταμείων από καταθέσεις στην ΤτΕ σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, για να έρθει, ο συνυπογράφων από τότε Β.Βενιζέλος, να τα κουρέψει το 2012 με το διάσημο PSI και τώρα να αναζητείται αν θα κοπούν κι άλλο οι συντάξεις…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s