olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

❌Η παγίδα στις e- αιτήσεις για τα αναδρομικά! ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ η αίτηση σε βιντεο

Posted by kalinda στο Οκτώβριος 23, 2018

044BBDD6-5799-4250-A306-2129829E6807Παγίδα ακύρωσης των αναδρομικών που φτάνουν μέχρι και μια 5ετία κρύβει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους συνταξιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ.

 

Ο ΕΦΚΑ παραδέχεται τις αξιώσεις των συνταξιούχων για τη διακοπή των μειώσεων των νόμων 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και για να αποφύγει τον όγκο των χιλιάδων αιτήσεων που ήδη υποβάλλονται μαζικά, τους δίνει τη δυνατότητα να τις κάνουν και ηλεκτρονικά.

Δεν λέει τίποτε όμως για αναδρομικά, ούτε για Δώρα που διεκδικούν στην πραγματικότητα οι συνταξιούχοι.

Συμπλήρωση

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή, όπως τις διένειμε χθες δωρεάν μόνον ο Ελεύθερος Τύπος για χιλιάδες αναγνώστες. Το κείμενο της αίτησης πρέπει να έχει:

* Το αίτημα για την ανάλυση των περικοπών κατά μήνα, ή κατ’ έτος από το 2013 και μετά.

* Το αίτημα για διακοπή των μειώσεων και την επιστροφή αναδρομικών από το 2013 σε κύρια και επικουρική σύνταξη καθώς και τα κομμένα Δώρα.

* Τη νομική επιφύλαξη του συνταξιούχου για αγωγές κατά του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ αν δεν του καταβάλουν τα οφειλόμενα αναδρομικά.

Το κόλπο

Το προσυμπληρωμένο κείμενο της ηλεκτρονικής αίτησης του ΕΦΚΑ, όμως, δεν αναφέρει τίποτε για επιστροφές, τίποτε για ανάλυση περικοπών και τίποτε για αναδρομικά, ενώ δεν έχει καμία αναφορά ούτε σε επαναφορά Δώρων όπως λένε οι δικαστικές αποφάσεις! Το μόνο που λέει είναι «παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω».

Το αίτημα για αναδρομικά, όπως και για ανάλυση των περικοπών κατά μήνα, ή κατ’ έτος από το 2013 και μετά θα πρέπει να το γράψουν μόνοι τους οι συνταξιούχοι στο τελευταίο πεδίο (σημείο Β) της ηλεκτρονικής αίτησης γνωστοποιώντας στον ΕΦΚΑ ότι εκτός από τη διακοπή των μειώσεων, επιθυμούν και την επιστροφή των ποσών που τους παρακρατήθηκαν, από το 2013 ως σήμερα και ότι επιθυμούν να τους δώσει ο ΕΦΚΑ αναλυτικά όλα όσα κόπηκαν από μειώσεις και από Δώρα.

Τα σημεία που δεν έχει η ηλεκτρονική αίτηση τα έχουν μόνον τα έντυπα των αιτήσεων του ΕΦΚΑ που διένειμε ο «Ε.Τ».

Όσοι κάνουν ηλεκτρονική αίτηση και δεν αναφέρουν τα αναδρομικά, την ανάλυση των περικοπών και την επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους (σ.σ:: άσκηση προσφυγών – αγωγών κατά του ΕΦΚΑ) τότε είναι πιθανό να παραγραφεί η μελλοντική τους αξίωση για το σύνολο των αναδρομικών.

Δεύτερη αίτηση για το ίδιο θέμα δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά, αλλά μπορεί να γίνει χειρόγραφα.

Τα… κλικ

Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://www.efka.gov.gr και στη συνέχεια επιλέγεται το πεδίο «συνταξιούχοι» και μετά η επιλογή «ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς συνταξιούχους». Στην επιλογή αυτή υπάρχει η αίτηση για τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093. Μόλις επιλέξουν αυτό το πεδίο οι συνταξιούχοι μεταφέρονται στην εφαρμογή του TAXIS και θα πρέπει να γράψουν τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιούν για τη φορολογική τους δήλωση, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους. Αμέσως μετά ανοίγει η σελίδα με την ηλεκτρονική αίτηση που έχει καταχωρισμένα τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο).

Στην ηλεκτρονική αίτηση την οποία και δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» υπάρχει προσυμπληρωμένο κείμενο (σημείο Α) που λέει «Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω».

Στο αμέσως επόμενο πεδίο οι συνταξιούχοι θα επιλέξουν την περιφερειακή υπηρεσία του ΕΦΚΑ από την οποία συνταξιοδοτούνται. Οσοι έχουν σύνταξη ΙΚΑ θα επιλέξουν το υποκατάστημα Μισθωτών της περιοχής ή της πόλης που διαμένουν και από το οποίο λαμβάνουν τη σύνταξη (π.χ.. Β’ Υποκατάστημα Μισθωτών Κορινθίας με έδρα την Κόρινθο, ή Ε’ τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ανατολικής Αττικής κ.λπ.).

Το ίδιο θα πράξουν όσοι είναι συνταξιούχοι του Δημοσίου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των τραπεζών και του ΝΑΤ.

Οσοι είναι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, του Ταμείου Νομικών και του ΟΓΑ θα επιλέξουν στην ενότητα των «Μη Μισθωτών» το υποκατάστημα της περιοχής ή της πόλης που διαμένουν και παίρνουν τη σύνταξη.

Οσοι παίρνουν και επικουρική, συμπληρώνουν το πεδίο (Α2) που αφορά την αίτηση για το ΕΤΕΑΕΠ, επιλέγοντας το Ταμείο από το οποίο παίρνουν σύνταξη.

Στο τέλος της αίτησης, στο πεδίο Β, μπορούν να προσθέσουν το δικό τους κείμενο, για ανάλυση των περικοπών από το 2013 ως το 2018, αναδρομική επιστροφή των μειώσεων από το 2013 και μετά, ή από την ημερομηνία που έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικές τις μειώσεις (10/6/2015) και ότι διατηρούν κάθε επιφύλαξη για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους.

10 Σχόλια to “❌Η παγίδα στις e- αιτήσεις για τα αναδρομικά! ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ η αίτηση σε βιντεο”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ποσο αχρηστοι….ανευθυνουπευθυνοι

  κυβερνουν αυτο το τοπο?????????

  ποσοι αχρηστοι δημοσιουπαλιλισκοι….βαμπιρ?

  δεν υπαρχει πλεον σωτηρια και μελλον…

  θα γινει η εκρηξη…..κοντα ο αχος της…..

  Μου αρέσει!

  • ΕΛΛΗΝΑΣ said

   Εκείνο που εσύ δεν έχεις καταλάβει ,είναι ότι οι » δημοσιουπαλιλίσκοι «που λές ,δεν είναι καθόλου ακατάλληλοι ,αλλά αντίθετα πολύ κατάλληλοι ,για να κάνουν σαμποτάζ στην κυβέρνηση ,σαν πειθήνια όργανα αυτών που τους διόρισαν ,της Νδούλας και του ΚλεφτοΠΑΣΟΚ ,δηλαδή.
   Όσο για το αν είναι άχρηστη αυτή η κυβέρνηση ,μόνο στον ύπνο σου και στον ύπνο της αντιπολίτευσης ,που διέλυσαν αυτή την χώρα ,αυτό είναι ορατό….
   Προσέξτε όμως μην ξυπνήσετε απότομα ,γιατί με τις ανοησίες που αντιπολιτεύεσθε ,το πουλάκι της εξουσίας ,θα απομακρυνθεί ,για το κόμμα σας ,για άλλη μια τετραετία….

   Μου αρέσει!

   • ΜΑΧΗΤΗΣ said

    Ελληνας ..υπογραφεις…

    αλλα Ελληνας με τη θεση που παιρνεις ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!

    Κομματοσκυλακι εισαι….

    διοριστηκαν πραγματι με ενα…τηλεφωνο

    και τα ειχαν δωσει ολα..

    αλλα…πολλα χρονια μπηκαν και..νεοι με το ασεπ…

    τι αλλαγες εφεραν?

    αφομοιωθηκαν…κοπανες….ανεξελεγκτοι…βασανιζουν τους πολιτες οπως οι..παλαιοι..

    γραφειοκρατες γιατι ετσι..τους συμφερει..

    ολοι σκιζονται και δινουν και λολο

    για μια ..θεση στο δημοσιο..

    σωστον?

    αρα…?

    μισθος …ξαπλα….πενθημαρο…ασφαλισμενοι σε ζεστη και σε χιονια…

    μονιμη δια…βιου….εργασια ανευ στενοχωριας

    και καλα…γεραματα..

    και παντα…τυχαια..

    δημοσιος παντρευεται..δημοσια υπαλκληλο..

    μισθος στην ελλαδα επι…δυο…

    μελλον ευτυχισμενο…..

    ασε ρε φιλε που δεν καταλαβαμε…

    δεν ζουμε στο..κρονο…

    αναμεσα τους επι…χροοοονια ζουμε…

    και οι ιδιοι το ομολογουν…ψυχρα και περηφανα…

    στις παρεες..

    α…ξεχασα…και..κομπλεξικοι!

    Ρωτα τους σε ποια ταξη..ανηκουν..

    στη μεσαια ..θα σου ειπουν….τα κοροιδα,…

    ουτε τις κοινωνικες ταξεις δεν εμαθαν στη ζωη τους…

    Μου αρέσει!

    • ΜΑΧΗΤΗΣ said

     α ρε Dragon…..

     ολοι εδω μεσα οι..δημοσιοι υπαλληλοι και..συνταξιουχοι τοτε

     σε ειχαν παρεξηγησει..

     γυρευε τι..απωθυμενα ειχες τραβηξει με αυτους…

     Μου αρέσει!

    • ΕΛΛΗΝΑΣ said

     Ενώ εσύ ΜΑΧΗΤΗ ,έχεις την αλαζονεία να θεωρείς ότι μόνο εσύ είσαι Έλληνας και όποιος δεν αποδέχεται τα πιστεύω σου ,είναι απλώς …οδοντόκρεμα !
     Σου διαφεύγει βέβαια ,ότι ο δημοκρατικός διάλογος ,ήταν το α και το ω ,των Ελλήνων.
     Μπράβο όμως ,έπεσες διάνα ,στο ‘ότι είμαι «κομματοσκυλάκι»…Ποιος εγώ που βρίσκω χρόνο και γράφω κάθε 15 ημέρες ! Ενώ εσύ που ξημεροβραδιάζεσαι εδώ ,» εργάζεσαι» δωρεάν !!!
     Τέλος ,άμα νομίζεις ότι εσύ ,έχεις τα κότσια να το παίζεις Έλληνας και να εμπαίζεις τους συνομιλητές σου ,σε πληροφορώ ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος …
     Άντε καλή νύκτα τώρα και ονειρέψου ,’ότι τα δύο κόμματα ,των απατεώνων της μίζας και των ελεεινών κλεπτών ,θα κυβερνήσουν ξανά την Πατρίδα ,για να την ξαναφέρουν στην χρεοκοπία με καινούργιες απάτες και λεηλασίες…
     Ο λαός ,σας έμαθε ποια και απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη και θα σας βάλει ξανά στην αντιπολίτευση ,ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ !

     Μου αρέσει!

    • ΜΑΧΗΤΗΣ said

     οσο και να θελεις να κρυφτεις….

     οι δυο σειρες σου τελευταια…δειχνουν το ροζακι σου……

     νομιζεις οτι απευθυνεσαι σε χανους….?

     εσυ..και οι πρασινογαλαζιοι….καταστρεχατε τη χωρα…

     οι ΕΛΛΗΝΕΣ….ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ!

     ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΑΝ ΤΑ…ΚΟΜΜΑΤΑ!

     ΟΣΟ ΓΙΑ …ΕΛΛΗΝΑΣ….ΑΣΤΟ…

     ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ…!

     ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

     ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ…ΑΙΩΝΕΣ…

     ΚΑΙ ΟΧΙ…ελληνες σαλιγκαρια…….

     Μου αρέσει!

    • ΕΛΛΗΝΑΣ said

     Φαίνεται ότι έχεις μάθει να πίνεις το πικρό ποτήρι της ξεφτίλας.. Όταν πιστεύεις ότι…ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Ελλάδα !!!!!!!
     Αλήθεια ,τι πίνεις και δεν μας δίνεις ;;;;; Πές λοιπόν στα άθλια αφεντικά σου ,ότι την κουτάλα της μίζας και της κλεψιάς ,ο Ελληνικός λαός ,δεν θα επιτρέψει να την ξανά αρπάξετε , το τέλος των μιζαδόρων και των κλεπτών ,της πλουτοκρατίας ,υπογράφτηκε 2 φορές το 2015 και θα επικυρωθεί το 2019 !
     Όσο για τους Έλληνες ,που τολμάς να βάζεις στο ρωμέικο στόμα σου ,άστο …γιατί δεν σε παίρνει ,να το συζητήσεις μαζί μου ,απόγονε των
     Βυζαντινών κατσαπλιάδων ,που λεηλάτησαν αυτόν τον τόπο.
     ‘Αντε ,μην ανοίξω το στόμα μου ,γιατί θα με κόψη ( ως συνήθως ) ,η Ολυμπίτσα.

     Μου αρέσει!

    • Αρχείο said

     Αρχείο said
     Οκτώβριος 25, 2018 στις 10:25 μμ
     μαλακισμένε πουστοσυριζέε, σκουληκιασμένε κάδε ανακύκλωσης καί σκουπιδοντενεκέ του κομμουνοπλιατσικοπασοκ

     για τον Οκτώβριος 25, 2018 στις 11:42 μμ

     Μου αρέσει!

    • ΕΛΛΗΝΑΣ said

     Νάτος ,αυτός είναι ο μάγκας και πονηρός φασιστάκος ,που στα μουλοχτά και εκ του ασφαλούς βρίζει τον καθένα που δεν συμφωνεί με τις
     απόλυτες φασιστοειδέες του ,δηλαδή ένας τύπος πιστό αντίγραφο ΄των ηλιθίων που κυβέρνησαν την χώρα ,70 χρόνια και τελικά την κατέστρεψαν !
     Τώρα αν βρισκόταν κοντά μου ,θα του έδειχνα πόσο «μαλακισμένος » και πόσο » πουστοσυριζέος» είμαι ,σε σημείο που δεν θα με πλησίαζε ξανά .ούτε στο χιλιόμετρο .

     Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις olympia.gr.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: