olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ελλάδα: Η Πλειοψηφία απορρίπτει τα Θεσμικά Όργανα της Ακροαριστεράς

Posted by kalinda on October 21, 2018

05276D3D-FAD8-4812-A162-1E21EBE7D655

Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος συνεργάζονται στενά για τον αγωγό EastMed, ένα κοινό έργο που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο. Εικονίζονται: Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (αριστερά), ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (στο κέντρο) και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) που συναντήθηκαν στις 28 Ιανουαρίου του 2016 στη Λευκωσία της Κύπρου. (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου/Wikimedia Common

Της Μαρίας Πολυζωίδου

Η Ελλάδα είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα. Έχει δύο στρατόπεδα. Το ένα είναι το «θεσμικό στρατόπεδο», το οποίο παρουσιάζεται στην παγκόσμια κοινότητα και στον διεθνή Τύπο. Το άλλο είναι αυτό που μπορεί να ονομαστεί «στρατόπεδο του λαού», το οποίο θεωρεί το υφιστάμενο πολιτικό καθεστώς «Corpus Separatum» – μια ξεχωριστή οντότητα.

Το θεσμικό στρατόπεδο αποτελείται από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τους ολιγάρχες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – όλοι στρατιώτες σε έναν στρατό παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμικότητας. Είναι ένα σύστημα που τροφοδοτείται από τον ελληνικό λαό και, για την πολιτική και οικονομική επιβίωσή του, εξαρτάται από μια στρατηγική συμμαχία με τις ισλαμικές χώρες του Περσικού Κόλπου.

Το λαϊκό στρατόπεδο, το οποίο η διεθνής κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν, έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη – και στρατηγική προσέγγιση – για το γεωπολιτικό παρόν και μέλλον της Ελλάδας. Αυτό είναι εμφανές στην τελευταία World Values Survey (WVS), στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά η Ελλάδα. Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ελληνικών νοικοκυριών το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2017, αποκαλύπτει ότι μόνο το 7% εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα της χώρας· μόνο το 13% εμπιστεύεται την κυβέρνηση· μόνο το 14% έχει εμπιστοσύνη στο κοινοβούλιο· και μόνο το 18% εμπιστεύεται τα συνδικάτα.

Ένας βασικός τομέας που υπογραμμίζει τη διχοτόμηση μεταξύ των δύο στρατοπέδων είναι η στάση της χώρας απέναντι στο Ισραήλ. Αφού υποβλήθηκαν σε δεκαετίες αντισημιτικής εγκεφαλικής πλύσης – που έχει υιοθετηθεί κατά κύριο λόγο από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) και τους ομοίους του – οι Έλληνες έχουν αρχίσει να βλέπουν το Ισραήλ ως κράτος πρότυπο. Μια πρόσφατη διαμάχη γύρω από ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη στις 2-3 Σεπτεμβρίου είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Το συνέδριο – «Σπάρτη-Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»- οργανώθηκε από τον Δήμο Σπάρτης, το ελληνικό παράρτημα της B’nai B’rith και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας. Διακεκριμένοι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παρουσίασαν αρχαιολογικά ευρήματα που υποστηρίζουν τη φιλία μεταξύ αρχαίας Σπάρτης και του εβραϊκού λαού και συζήτησαν σύγχρονα ζητήματα όπως η γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και η συνεργασία για την ανάπτυξη ανάμεσα στα δύο έθνη.

Την 1η Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από το συνέδριο, η σοσιαλ-αναρχική ελληνική ομάδα Γασσάν Καναφάνι (Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη) εξέδωσε μια μακρά και θυμωμένη δήλωση «καταγγελία» για την εκδήλωση. Αναφέρει, εν μέρει:

«…καλούμε τους Σπαρτιάτες και κατ’ επέκταση όλο τον ελληνικό λαό, κάθε άνθρωπο που αντιτάσσεται στο ιμπεριαλιστικό και αποικιοκρατικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, κάθε προοδευτικό πολίτη που πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών στον αγώνα για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την εκδήλωση και να σταθεί εμπόδιο σε όλες τις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα να δυναμώσει με κάθε τρόπο το Κίνημα μποϊκοτάζ του Ισραήλ και όλων των εταιρειών που το ενισχύουν.»

Η δήλωση επίσης περιλαμβάνει ένα απόσπασμα σχετικά με τον αγωγό EastMed, ένα κοινό έργο που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο. Το μέτωπο Γασσάν Καναφάνι υποστηρίζει πως «ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό» και περιγράφει το έργο ως εξής:

«Το Ισραήλ με τον υπό κατασκευή Αγωγό και την βοήθεια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και την χρηματοδότηση της ΕΕ, θέλει να εξάγει στην ευρωπαϊκή αγορά τους κλεμμένους παλαιστινιακούς πόρους και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί σε Κύπρο και Ελλάδα και είναι περιουσία του ελληνικού και κυπριακού λαού αντίστοιχα.»

Τρεις εβδομάδες αργότερα, το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ), γιορτάζοντας 100 χρόνια από την ίδρυσή του, κάλεσε την έφηβη Αχέντ Ταμίμι από την Παλαιστίνη και την οικογένειά της, παρουσιάζοντάς την στον ελληνικό λαό ως ηρωίδα που μάχεται την αδικία και την ισραηλινή κατοχή. Στην πραγματικότητα, η Ταμίμι που έκτισε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για σωματική επίθεση εναντίον ενός στρατιώτη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ζήτησε ανοιχτά βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και επιθέσεις μαχαιρώματος κατά Ισραηλινών. Πρόσφατα, χαιρέτισε τον Χασάν Νασράλα, επικεφαλή της υποστηριζόμενης από το Ιράν τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με βάση το Λίβανο, επειδή την αποκάλεσε «γενναία και θαρραλέα». Σε παρατηρήσεις που μεταδόθηκαν στις 22 Αυγούστου στο Λιβανέζικο κανάλι Al-Jadeed / New TV, η Ταμίμι δήλωσε:

«Στον αξιότιμο σεΐχη, Χασάν Νασράλα, λέω: Σας ευχαριστώ πολύ … Τα λόγια του ενισχύουν το ηθικό μας – όχι μόνο το ηθικό μου, αλλά το ηθικό πολλών ανθρώπων … Θα ήθελα να τον χαιρετήσω, να τον ευχαριστήσω για την υποστήριξή του και να του πω ότι πάντα μας κάνει να δυναμώνουμε. Όλοι τον υποστηρίζουμε και είμαστε περήφανοι γι ‘αυτόν».

Ένας άλλος από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ταμίμι είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, η Ταμίμι πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη στην Ελλάδα, τον Μαρουάν Τουμπάσι, στο Στέκι Νεολαίας της ΚΝΕ. Οι «ερωτήσεις» από τους δημοσιογράφους έκλιναν τόσο πολύ κατά του Ισραήλ, που θα μπορούσαν επίσης να έχουν γραφτεί από την μηχανή προπαγάνδας της Παλαιστινιακής Αρχής. Για παράδειγμα (στο λεπτό 3:26):

«Έχετε να αγωνιστείτε ενάντια σε έναν πολύ ισχυρό εχθρό, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό. Πώς φαντάζεσαι ότι είναι δυνατόν να νικήσει ο αγώνα σας, να πετύχετε αυτό που θέλετε και πόσο σημαντικό είναι σε αυτό η διεθνής αλληλεγγύη;»

Οι απαντήσεις των Ταμίμι και Τουμπάσι ήταν γεμάτες με ψέματα, μίσος, απειλές και ιστορικές ανακρίβειες. Για παράδειγμα, ο Τουμπάσι είπε μεταξύ άλλων (λεπτό 21:41): «Αν δεν εδραιωθεί στα σύνορα του 1967 ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα και η περιοχή θα πάει στην κόλαση». Ο Τούμπασι δεν ανέφερε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία αναφέρεται σε ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ ως «κατεχόμενο έδαφος», απειλώντας μέχρι και τη Βρετανία με αγωγή για την 100χρονη Διακήρυξη Μπάλφουρ.

Ο Τούμπασι ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την ελληνο-ισραηλινή συνεργασία, δηλώνοντας (λεπτό 17:28):

«…Εκπλήσσομαι όταν ακούω από κάποιους ανθρώπους εδώ [στην Ελλάδα] να λένε ότι έχουμε κοινές αξίες με το κράτος του Ισραήλ. Για ποιες αξίες μιλάνε – τις αξίες της κατοχής, του απαρτχάιντ και του ρατσισμού; Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις άσχημες αξίες. Ο ελληνικός λαός υπέφερε από την κατοχή και πολέμησε κατά της κατοχής και νίκησε την κατοχή του ναζισμού και της δικτατορίας. Γι ‘αυτό η Ελλάδα δεν έχει τίποτα κοινό με τις αξίες μιας χώρας που είναι κατακτητής.»

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης παρέλειψε επίσης το γεγονός ότι οι Έλληνες και οι Εβραίοι έχουν πάνω από 2.500 χρόνια πολιτιστικών, θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών και δεν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα αγωνίστηκε μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό στην υπεράσπιση της χώρας εναντίον της ναζιστικής εισβολής.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι –ο μουσουλμάνος κληρικός υπεύθυνος για τις ισλαμικές ιερές τοποθεσίες στην Ιερουσαλήμ -ήταν πολύ στενός σύμμαχος του Αδόλφου Χίτλερ. Με άλλα λόγια, οι Άραβες της Παλαιστίνης έχουν στα χέρια τους το αίμα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους κατά τη Γερμανική κατοχή και πάνω από 60.000 εβραίων Ελλήνων που δολοφονήθηκαν σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Τουμπάσι, είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη που μπορεί να μιλάει στους Έλληνες για ηθική, αξίες και ιστορικούς δεσμούς.

Ο πολιτικός ακτιβισμός και η συμμαχία του ΚΚΕ με την Παλαιστινιακή Αρχή θέτει ένα πολύ σοβαρό γεωπολιτικό ζήτημα: Ποιος επωφελείται από τον πόλεμο του ΚΚΕ ενάντια στην ελληνο-ισραηλινή φιλία και από τη δυσφήμηση του αγωγού EastMed; Η απάντηση είναι φυσικά η Τουρκία, αλλά και το Κατάρ, η Ρωσία και το Ιράν. Η συμπεριφορά του ΚΚΕ δείχνει έναν τρόπο με τον οποίο οι ακροαριστεροί και οι ριζοσπάστες ισλαμιστές συγκλίνουν.

Είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους εκτός Ελλάδος να κατανοήσουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας δεν είναι περιθωριακό κόμμα· είναι η ραχοκοκαλιά του πολιτικού συστήματος. Τα καλά νέα – όπως έδειξε η World Values Survey – είναι ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες χάνουν την πίστη τους σε αυτό το σύστημα και προσπαθούν να γίνουν μια κοινωνία που μοιάζει περισσότερο με το Ισραήλ.

 

Πηγη: el.gatestoneinstitute.org

7 Responses to “Ελλάδα: Η Πλειοψηφία απορρίπτει τα Θεσμικά Όργανα της Ακροαριστεράς”

 1. Σταλινασφαλιτης said

  Ελλας-ισραηλ
  Ακριβως οπως ελλας-γαλλια-συμμαχια ……τ’ αρχιδια μου τα τρια .

  Συριζα =Νου-Δουλα; και…..Νου-Δουλα =συριζα;

  Like

 2. Μητσος said

  Σε λιγο θα μας πειτε οτι Κυβερνα και η….. ακροαριστερα …η οτι η ακροαριστερα υπογραψε τα μνημονια και δεσμευσε την χωρα με μια θηλεια στον λαιμο μας.

  Κυβερνουν τα Ντελιβερυ παιδια υποταγμενα στις εντολες ξενων.

  Like

 3. αυτονόητα said

  Σείστηκε η νότια Μακεδονία από το λόγο του Πάνου.
  Μεγάλη υποδοχή από τους νοτιοθεσσαλονικείς .
  Με τον ύμνο του ΕΑΜ υποδεχτήκαν τον πατριώτη!!!
  Άλλη μια φορά μπράβο στην υπεύθυνη πατριωτική στάση του.
  Ψυχραιμία Πάνο έχουμε χρόνο. Όχι βιασύνες.
  Στο τέλος θα πέσει στο κενό η συμφωνία και θα δικαιωθείς

  Like

 4. υπουργος εξωτερικων μαλακα τι ζουμε said

  Έχουμε και θαλάσσια σύνορα ρε προδότες.
  Τα βρήκατε τώρα τα σύνορα.
  Οι τούρκοι έβαλαν υπουργό εξωτερικών αυτόν τον
  αγράμματο για να φτιάξει τα θαλάσσια σύνορα
  με τα μεμέτια του. Έβαλε ο σουλτάνος το γιουσουφάκι
  υπουργό εξωτερικών να χαράξουν τα σύνορα..

  Like

 5. ΕΜΠΡΟΣ ΕΑΜ said

  -ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ-
  ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΕΑΜ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ –

  Πρέπει να έχουν ξεχάσει τι σήμαινε το ΕΑΜ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.
  Σκοπός του Εθνικού Μετώπου ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙ ΤΟΥ ΕΑΜ.

  α) Η απελευθέρωσις του Έθνους μας από τον σημερινόν ξένον ζυγόν και η απόκτησις της πλήρους ανεξαρτησίας της χώρας μας.
  β) Ο σχηματισμός προσωρινής κυβερνήσεως του ΕΑΜ αμέσως μετά την εκδίωξιν των ξένων κατακτητών, μοναδικός σκοπός της οποίας θα είναι η προκήρυξις εκλογών δια συντακτικήν εθνοσυνέλευσιν, με βάσιν την αναλογικήν ίνα ο λαός αποφανθή κυριαρχικώς επί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του.

  γ) Η κατοχύρωσις του κυριαρχικού τούτου δικαιώματος του Ελληνικού Λαού, όπως αποφανθή περί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του, από πάσαν αντιδραστικήν απόπειραν,ήτις θα τείνη να επιβάλη εις τον λαόν λύσεις αντιθέτους προς τας επιθυμίας του και η εκμηδένισις δι’ όλων των μέσων του ΕΑΜ και των οργάνων που το αποτελούν, πάσης τοιαύτης αποπείρας.

  3. Δια την πραγματοποίησιν των ως άνω σκοπών του το ΕΑΜ θα ασχοληθή:

  α) Με όλα τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινώς τον Ελληνικόν Λαόν υπό τας συνθήκας της ξενικής κατοχής και με την καθοδήγησιν του αγώνος του Ελληνικού Λαού εις την διεκδίκησιν των πάσης φύσεως αιτημάτων του, καθώς και την αντιμετώπισιν της εις βάρος του ασκούμενης ληστείας από τους ξένους κατακτητάς.
  β) Με την διατήρησιν ακμαίου του απελευθερωτικού πνεύματος του Ελληνικού Λαού.
  γ) Με την συνεχή αποκάλυψην του ρόλου της σημερινής κυβερνήσεως των προδοτών ή κάθε άλλης αντιστοίχου εις το μέλλον.
  δ) Με την εξασφάλισιν κατά το δυνατόν μιας συνεργασίας με τους άλλους λαούς, οι οποίοι αγωνίζονται κατά των δυνάμεων του Άξονος και του συντονισμού του αγώνος του Ελληνικού Λαού με τον αγώνα των άλλων ως άνω Λαών..-

  Όταν η χώρα γίνεται προτεκτοράτο των Αμερικανών και των Γερμανών τι σχέση μπορεί να έχει το ΕΑΜ με εκείνους που υπόγραψαν συνθήκες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ υποδούλωσης της χώρας και έχουν παραχωρήσει Εθνικά εδάφη και υποδομές σε ξένους επιθετικούς στρατούς ξεπουλώντας παράλληλα τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ?
  Έχει σχέση το ΕΑΜ με την ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑ που έχει επιβληθεί στην χώρα ?

  Μάλλον έχουν χάσει εντελώς και το χιούμορ τους …οι ΑΝΕΛ, εκτός την επαφή τους με την ΙΣΤΟΡΙΑ.

  .
  Φανταζομαι να ηταν καλεσμενος και ο Πρεσβυς …Παιατ.

  Mε τον υμνο του ΕΑΜ υποδεχθηκαν τον πατριωτη ΚΑΜΕΝΟ .

  Εχει ξεραθει απο τα γελια ο κοσμος, ρε παιδια μην λετε τετοια αστεια.

  Like

 6. EΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ said

  Διήμερο δράσεων στις 22 και 23 Οκτώβρη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων

  Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πολύμορφες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, στις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες, στις 22 και 23 Οκτώβρη, όπως: Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σύρος, Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Βόλος, Κιλκίς και Αθήνα (διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).
  Στη συγκέντρωση της Αθήνας θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τρίτη 23 Οκτώβρη,στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
   Δευτέρα, 22 Οκτώβρη:
  – Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
   Τρίτη, 23 Οκτώβρη:
  – Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
  – Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  – Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.
  – Βόλος, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.
  – Καλαμάτα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου. (Αναχώρηση λεωφορείων από Τρίπολη, στις 5 μ.μ., από πλατεία Κολοκοτρώνη και από τη Μεγαλόπολη, στις 5.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα χαιρετήσει ο Γιάννης Καπελούζος, Αντισμήναρχος ε.α. Για την κινητοποίηση, θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Σπάρτη στις 5.15 μ.μ.
  – Κατερίνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρικη πλατεία.
  – Κέρκυρα, στις 7 μ.μ. στο λιμάνι.
  – Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.
  – Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  – Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  – Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης. Συμμετέχει η ΤΟ Λευκάδας, με αναχώρηση στις 6 μ.μ., από το πάρκο παραλίας.
  – Πτολεμαΐδα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  – Ρόδος, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κύπρου.
  – Σύρος, στις 6 μ.μ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
  – Χαλκίδα, στις 7 μ.μ. στα φανάρια της Νεάπολης
  – Χανιά, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  Like

 7. EΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ said

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

  Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

  Στις 22 και 23 Οκτώβρη διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.

  Σε όλην την Ελλάδα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πολύμορφες δράσεις, θα εκφράσουν την αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

  Η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την «πίτα» των αγορών, των δρόμων ενέργειας, των πρώτων υλών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από δήθεν προσωπικές απόψεις του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου. Η επέκταση της βάσης στη Σούδα, η μεταφορά drones στη Λάρισα, η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, ο σχεδιασμός για μεταφορά «ειδικών όπλων» στον Άραξο κ.α. είναι μέτρα που ήδη υλοποιούνται απ’ την κυβέρνηση και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.

  Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί η κυβέρνηση, όταν δίνει το 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ), κάθε χρόνο, για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει, όταν στέλνει ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και ασκήσεις, όταν πρωταγωνιστεί να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έκανε στη Συμφωνία με τη FYROM.

  Αυτή η πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας.

  Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων.

  Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

  Γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

  Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και συνεργαζόμενους, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε αυτή την πανστρατιά υπεράσπισης της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού.

  Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: