Το VMRO-DPMNE διέγραψε επτά βουλευτές που ψήφισαν “ναι” στη συνταγματική αναθεώρηση

9F8A3E69-C9F8-4231-AEF2-A15046A29C55Στη διαγραφή των 7 βουλευτών του κόμματός του (συνολικά 8 υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση) προχώρησε ο επικεφαλής του VMRO Χριστιάν Μιτσκόσκι.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του VMRO τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και ανέφερε ότι όσοι ψήφισαν υπέρ απογοήτευσαν τον ίδιο αλλά το πιο σημαντικό απογοήτευσαν την πατρίδα.

«Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να ζήσουν με αυτό. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και τους απέκλεισε από το κόμμα», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

17 thoughts on “Το VMRO-DPMNE διέγραψε επτά βουλευτές που ψήφισαν “ναι” στη συνταγματική αναθεώρηση”

 1. Πω πω πω τους διεγραψε ?
  Ζαμαν φου και απανω τουρλα , ολοι αναλοσιμοι ειναι και εδω και εκει.

  Like

  1. ΕΦΥΓΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ
   ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ GEORGE SORROS
   ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1993

   Like

 2. Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολες προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι
  Εκπρόσωπος Ζάεφ: Κ. Καμμένε, κοινοποιείτε fake news..
  Χωνί ο μακεδονομάχος

  Like

 3. σσσσσ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

  Καμμένος: Η ΠΓΔΜ δεν θα δεχτεί τη συμφωνία για την ονομασία

  «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η συμφωνία δεκτή από τα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά.

  Παρά την εκτίμησή του ότι όλη αυτή η μαραθώνια διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε αποτυχία, ο Πάνος Καμμένος εντόπισε και μια επιτυχία για την ελληνική πλευρά.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα έχει κερδίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς δεν θα είναι αυτή που βάζει τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ και στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

  Liked by 1 person

 4. σσσσσ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ…….ΚΑΜΜΕΝΟΥ

  Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα χθες από τον κ. Κοτζιά, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία αυτή να γίνει δεκτή είτε από δημοψήφισμα, είτε από την πλειοψηφία της Βουλής των Σκοπίων.

  Η Ελλάδα όμως έχει από αυτή τη διαπραγμάτευση κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό. Έχει κερδίσει καταρχήν στη διεθνή κοινή γνώμη, ότι δεν είναι αυτή η οποία αποκόπτει την ευρωπαϊκή ή την ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων. Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι εκείνη η οποία πήγε σε διαπραγματεύσεις με θέσεις που μπορεί εμείς να διαφωνούμε, αλλά θέσεις οι οποίες ήταν προς την κατεύθυνση της λύσης και εκείνος που αρνείται μέχρι σήμερα είναι το κράτος των Σκοπίων και ο λαός της FYROM. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση θα δεχθούν αυτή τη συμφωνία η οποία περιέχει λεπτομέρειες που θα σας γίνουν γνωστές μετά από τη σημερινή συζήτηση του πρωθυπουργού”.

  Like

  1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
   ΠΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

   ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ;

   Like

 5. ΠΡΟΒΟΚΑΤΕΡ

  Η πΓΔΜ αλλάζει όνομα, σύνταγμα και ιστορία… για τέτοια προδοσία μιλάμε
  Μετά από την εγκληματική πολιτική δεκαετιών από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πάνω από 140 χώρες την είχαν αναγνωρίσει με το Συνταγματικό της όνομα: Μακεδονία. Ούτε πρώην, ούτε Βόρεια, ούτε Νότια. Την είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία. Σκέτο. Οι υπόλοιπες χώρες, όπως και η Ελλάδα, την αναγνώρισαν τελικά ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ούτε της Μουστάρδας, ούτε της Μολδοβλαχίας. Της Μακεδονίας.

  Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

  Η χώρα αυτή, δέσμια των δεξιών εθνικιστών – της αντίστοιχης ΝΔ δηλαδή- έζησε την υστερία μιας ανύπαρκτης και “φορετής” αρχαίας κληρονομιάς, προσπαθώντας να βρει μια υπαρξιακή πυξίδα ανεξαρτησίας μετά από τον αιματηρό εμφύλιο που διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία.

  Οι συγκυρίες το έφεραν έτσι ώστε σήμερα να βρίσκονται συγχρόνως και στις δύο χώρες, προοδευτικές κυβερνήσεις που προσπάθησαν να βρουν μια λύση που να αποκαθιστά την ιστορία αλλά να δίνει και στις δύο χώρες το περιθώριο της αξιοπρεπούς συμβίωσης. Έπειτα δηλαδή από 25 χρόνια αδιάλλακτης στάσης, η κυβέρνηση της πΓΔΜ (και για γεωπολιτικούς λόγους) συζήτησε για πρώτη φορά στη βάση αυτών που και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έθεταν -σωστά- ως προαπαιτούμενο. Δηλαδή, σύνθετη ονομασία (με τον όρο Μακεδονία) και γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

  Πριν από λίγες ώρες η Βουλή της πΓΔΜ, αναμετρήθηκε με την ιστορίας της και αποφάσισε ότι η χώρα θα αλλάξει ονομασία, Σύνταγμα και θα παραδεχθεί την αρχαιοελληνική ιστορία της Μακεδονίας. Όλα αυτά έχοντας ήδη αλλάξει όνομα στο κεντρικό της αεροδρόμιο και σε βασικές λεωφόρους της.

  Αυτή η συνειδητή, δημοκρατική, αλλά δύσκολη απόφαση, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη και παλαιότερη, παγκόσμια ιστορία. Να αλλάζει δηλαδή μια χώρα, ονομασία και Σύνταγμα έπειτα από διπλωματική και ειρηνική διαπραγμάτευση με ένα άλλο κράτος.

  Αυτή τη συμφωνία οι τα δύο διεφθαρμένα αδερφά κόμματα των δύο χωρών, το VMRO του προέδρου Μιτσικόσκι (όχι δεν είναι φάρσα, έτσι λέγεται), η ΝΔ του Μητσοτάκη και σύσσωμος ο Δεξιός και νεοναζιστικός συρφετός και των δύο χωρών, την χαρακτηρίζουν “προδοτική”.

  Ναι, ίσως και να είναι “προδοτική”. Για τους Βορειο-Μακεδόνες, όχι για εμάς.

  Ποιος ξέρει ίσως το VMRO και ο Γκρουέφσκι συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα ως συνιστώσα της ΝΔ, μοιράζονται άλλωστε κοινές ιδέες, συμφέροντα και έχουν εμπειρία σε σκάνδαλα.

  Όχι, η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. δε λειτουργεί απαραίτητα προς το συμφέρον των πολιτών της γειτονικής μας χώρας. Τα Βαλκάνια ήταν, είναι και πολύ πιθανόν να παραμείνουν μια “μπαρουταποθήκη” και πάντα διεκδικήσιµος χώρος επιρροής “γερακιών” και “αρκούδων”.

  Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι όμως ένα βήμα μπροστά στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, μακριά από εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς.

  Αντί να ασφυκτιούμε από το μίσος, ας μάθουμε να αναπνέουμε και να μοιραζόμαστε τον ίδιο αέρα.

  Like

  1. 3.000 χρόνια όλος ο κόσμος πίστευε αυτό που είχε διατυπώσει ο Στράβων, ότι “Εστιν ουν Ελλας και η Μακεδονία”, για να έλθουν οι τσιπροκαμένοι και τα γίδια που τους ακολουθουν, για να αποκαταστήσουν την αλήθεια !!!

   Like

   1. Άσε ρε κακομοίρη Νουδούλε που θα μας μιλήσεις εσύ για πατρίδα.

    Η ΝΔ σας μαζί με το κλεφτοπασόκ λεηλάτησε και χρεοκόπησε την Ελλάδα για να ταΐζει κάτι πιράνχας και βδέλλες όπως εσύ.

    Η ΝΔ σας διαπραγματεύονταν τη διπλή ονομασία και χωρίς καμία αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

    Αλλά τότε σας ταΐζε καλά η νουδούλα σας και δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες τώρα που κόπηκε η μάσα σας τα ρουσφέτια και το βόλεμα τώρα θυμηθήκατε την Ελλάδα.

    Άνθρωπος που ψηφίζει ΝΔ δεν είναι πατριώτης.

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν και χρεωκόπησαν την Ελλάδα.

    Και εσείς οι ψευτοπατριώτες τους ψηφίζεται ακόμα…..

    Τόσο πατριώτες είστε….

    Like

  2. Αφού βρέ κουρδισμένε αυτοανόητε μαλάκα τους έχουν αναγνωρίσει πάνω απο 140 χώρες, γιατί ξοδεύονται στήνοντας αγάλματα και γιατί κάνουν δημοψηφίσματα και ψηφοφορίες και δεν λένε στον ΟΗΕ να πά να γαμηθεί ;

   Like

   1. Για να ταΐζουν σανό στο πόπολο όπως και εδώ οι έμποροι μπατριώτες.

    Κατάλαβες τώρα γιατί στήνουν αγάλματα ?

    Περσέας

    Αφού η αγαπημένη σας -για το ρουσφέτι και το βόλεμα- τα έκανε σαν τα μούτρα τους στο συγκεκριμένο θέμα έρχεστε τώρα εσείς τα Νουδουλικά κλεφτρόνια υποκριτικά να μας πουλήσετε και πατριωτισμό.

    Ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια που η ΝΔ σας έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλί για το πολιτικό κόστος τότε ήταν καλά ας πούμε ?

    Εδώ η Νουδούλα σας διαπραγματεύονταν τη διπλή ονομασία και χωρίς καμία αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων και τολμάτε να μιλάτε ακόμα ?

    Η Πατριδοκαπηλία σας αλλού σε μένα δεν πιάνει λοιπόν.

    Άνθρωπος που ψηφίζει ΝΔ δεν είναι πατριώτης.

    ΝΔ μαζί με το κλεφτοπασόκ λεηλάτησαν και χρεωκόπησαν την Ελλάδα.

    Τόσο πατριώτες ήταν και είναι.

    Για αυτό λοιπόν Νουδουλικά κλεφτρόνια να μην μιλάτε εσείς για Ελλάδα.

    Ούτε το οξυγόνο της Ελλάδος που αναπνέεται ΔΕΝ αξίζετε.

    Like

 6. Τελικά ποιος συμβαδίζει με το VMPO;;;
  Αν δείτε τις αναρτήσεις του Ολυμπία θα καταλάβετε….
  Γιατί κάποιοι προσπαθείτε να δείξετε πόσο ηλίθιοι είστε;;;
  Το ξέρουμε!!!

  Liked by 1 person

 7. ειναι αυτοι..

  που μεχρι προχθες…ελεγαν..ΟΧΙ!

  και ξαφνικα…εγινε το βραδυ..βαρια μεσανυχτα…το θαυμα.!

  εγιναν..πλουσιοι σε ενα βραδυ..μεθυσαν

  και…ψηφισαν ναι!

  τοσο..απλα…ομορφα και..δημοκρατικα…

  τωρα με δυο…στη τσεπη…

  ε…σωθηκαν και τα εγγονια τους!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s