Γερμανικός τύπος: Η Ελλάδα διεκδικεί πλέον τριψήφιο αριθμό επανορθώσεων από την Γερμανία.

Στη «συγγνώμη» του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για τις φρικαλεότητες των Ναζί σε βάρος των Ελλήνων κατά την διάρκεια της Κατοχής, αλλά και στις αξιώσεις για πολεμικές επανορθώσεις εστιάζει την κάλυψη της επίσκεψης στην Αθήνα το σύνολο του γερμανικού Τύπου.

 

«Ο Σταϊνμάιερ ζητάει συγγνώμη για τα εγκλήματα των Ναζί», είναι ο τίτλος του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα απαιτεί αποζημιώσεις ύψους τριψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων, τις οποίες απορρίπτει η Γερμανία. «Στην επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος Σταϊνμάιερ μνημονεύει τα θύματα», γράφει το περιοδικό.

«Υποκλινόμαστε στα θύματα», είναι ο τίτλος τηλεγραφήματος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του γερμανού Προέδρου στο Χαϊδάρι και στις δηλώσεις του για την «ιστορική» και «ηθική» ευθύνη των Γερμανών. Το Πρακτορείο παραθέτει ακόμη απόσπασμα από την αντιφώνηση του κ. Σταϊνμάιερ στο επίσημο δείπνο: «Δεν λάβατε από την Γερμανία πάντοτε την υποστήριξη που επιθυμούσατε (…). Παλιές προκαταλήψεις έδωσαν το στίγμα τους σε έντονες συζητήσεις», δήλωσε, για να τονίσει ότι μπορεί να μην είναι «περασμένα ξεχασμένα», αλλά ο κ. Σταϊνμάιερ καθώς και ο κ. Παυλόπουλος «βρίσκουν τρόπο να βγουν από αυτόν τον διμερή αρνητισμό προς ένα – επίσης ευαίσθητο – κοινό εγχείρημα για το ευρωπαϊκό μέλλον.

Το dpa αναφέρει ακόμη στο τηλεγράφημά του από την Αθήνα ότι στον ελληνικό Τύπο δεν υπήρχε ούτε ένα αρνητικό σχόλιο για την επίσκεψη, αλλά και καμία διαδήλωση, αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί με τις επισκέψεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με την επίσκεψή του είχε προκαλέσει χάος στους δρόμους, ή της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, που απεικονιζόταν με στολή Ναζί. «Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Ο τότε επαναστάτης και σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρείται στο μεταξύ παράγων σταθερότητας. Και μαζί και οι γερμανοελληνικές σχέσεις μπαίνουν, παρά το ζήτημα των επανορθώσεων, σε μια φυσιολογική φάση, στην οποία οι δύο χώρες συμπεριφέρονται ως πραγματικοί εταίροι στην ΕΕ», προστίθεται.

«Ο Σταϊνμάιερ μνημονεύει τα θύματα της Κατοχής», γράφει στον τίτλο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ότι το θέμα των επανορθώσεων βαραίνει στις γερμανοελληνικές σχέσεις εδώ και δεκαετίες και σημειώνει ότι η γερμανική πλευρά θεωρεί ότι το ζήτημα έχει νομικά κλείσει με την Συμφωνία του 1960 και με την Συμφωνία 2+4 κατά την επανένωση της Γερμανίας.

«Οι σκιές του παρελθόντος βρίσκουν τον Σταϊνμάιερ στο ταξίδι του στην Αθήνα», είναι ο τίτλος της Handelsblatt. «Ο Πρόεδρος θέλει με την επίσκεψή του στην Ελλάδα να κοιτάξει προς τα εμπρός. Αλλά η ιστορία προλαβαίνει ξανά και ξανά τον γερμανό επισκέπτη», γράφει η οικονομική εφημερίδα, επισημαίνει ο συντάκτης, ωστόσο σημειώνει ότι οι γερμανοελληνικές σχέσεις έχουν ανακάμψει από το ναδίρ τους, αλλά παραμένουν τεταμένες, διότι υπάρχει ένα άλλο, πανίσχυρο παρελθόν. «Πάνω από κάθε επίσκεψη γερμανού Προέδρου στην Ελλάδα βρίσκεται η σκοτεινή σκιά της Ιστορίας. Ακόμη και σε μια φωτεινή, σχεδόν καλοκαιρινή μέρα όπως αυτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ότι οι αξιώσεις για επανορθώσεις είναι νομικά ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, αναφέρεται στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα η εφημερίδα Bild. «O Έλληνας πρόεδρος ζητεί αποζημιώσεις – θα προσφύγει η Ελλάδα κατά της Γερμανίας;», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ενώ η Die Welt αναδεικνύει τη φράση του κ. Παυλόπουλου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία «παραμένει η καλύτερη δυνατή απάντηση σε εθνικούς εγωισμούς, πόλωση και απομονωτισμό».

Η Tageszeitung αναφέρει ότι η συζήτηση για το μέλλον επισκιάζεται από το θέμα των αποζημιώσεων, «το οποίο υποτίθεται ότι έχει διευθετηθεί, αλλά επανεμφανίζεται διαρκώς». Για την γερμανική πλευρά, σημειώνει η εφημερίδα, «μοιάζει περίεργο να διεκδικεί κανείς αποζημιώσεις εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου».

9 σκέψεις σχετικά με το “Γερμανικός τύπος: Η Ελλάδα διεκδικεί πλέον τριψήφιο αριθμό επανορθώσεων από την Γερμανία.”

 1. Με μια συγνώμη οι Γερμανοί δήθεν …καθάρισαν και αυτός που είναι ευχαριστημένος με τις εκατοντάδες χιλιάδες μουλουλμάνων λαθρομεταναστών που …αντικαθιστούν τους σπουδαγμένους Έλληνες που φεύγουν, την αποδέχτηκε…

  Ο Γερμανός ζήτησε συγνώμη και εμείς θαααα διεκδικήσουμε κάτι που δεν κάναμε 74 χρόνια τώρα.
  Και μάλιστα …πως θα το διεκδκήσουμε. Θα διεκδικήσουμε πολεμικές αποζημιώσεις προσθέτοντας μαζί και το κατοχικό «δάνειο»

  Οι πολεμικές επανορθώσεις και πολεμικές αποζημιώσεις όμως, δεν έχουν καμμία μα καμμία σχέση με το κατοχικό «δάνειο».
  Το κατοχικό «δάνειο» λοιπόν, ο κύριος Τζάνης Γκούσκος το υπολόγισε με στοιχεία και αποδείξεις σε 416 δις Ευρώ! Το οποίο κατοχικό «δάνειο» είναι σίγουρο χρήμα αφού πρόκειται για διακρατική «συμφωνία» αναγνωρισμένη και από τις δυο πλευρές. Μέχρι και ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή του.
  Και είναι άμεσα απαιτητό και μόνο αυτό είναι άμεσα απαιτητό, όλα τα άλλα είναι προς συζήτηση, προς διαπραγμάτευση.
  Το κατοχικό «δάνειο» λοιπόν, ως συμφωνία ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα κράτη, μπορεί να εγγραφεί στον επόμενο κρατικό μας προϋπολογισμό εφόσον είναι αποδεκτή και από αυτόν που χρωστάει. Ο Χίτλερ ξεκίνησε την αποπληρωμή…

  Γιατί όμως οι πολιτικοί μας 74 χρόνια δεν έκαναν τίποτς; Γιατί είναι τόσο …γερμανοπροσκυνημένοι; Θα το αποδείξω και αυτό κύριε Πάκη μας, κύριε πρόεδρε της ελληνικής δειμοκρατίας:

  Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε το 2005 στην εισαγγελέα του Μονάχου, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
  Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1.

  Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της. Απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά…
  Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε ακριβώς το ίδιο προϊόν σε όλες τις άλλες …πολιτισμένες χώρες.
  Και αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Αλλά και των εισαγωγέων, για να μη μιλήσουν.
  Άρα αυτές τις μίζες (…αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς.
  Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, όταν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκρτ της Ελλάδας.
  Όταν ένα Gel ξυρίσματος NIVEA πωλείται στη Γερμανία 1,80Ευρώ, στο Βέλγιο και στην Ολλανδία 2,00Ευρώ, στη Γαλλία 2,20Ευρώ, στην Ισπανία και στην Ιταλία 2,50 Ευρώ, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πωλείται 3,50Ευρώ. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη NIVEA, αναφέρομαι σε όλα τα γερμανικά προϊόντα.
  Ας ελέγξουν αυτοί που μπορούν, τουλάχιστον τις τιμές στις οποίες αγοράζει ο Έλληνας εισαγωγέας το προϊόν αυτό. Γιατί αυτές οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές από τις τιμές που αγοράζουν ακριβώς το ίδιο εμπόρευμα όλοι οι άλλοι …πολιτισμένοι δυτικοί λαοί;

  Εφόσον μάλιστα κάποιος θέλει να εισάγει ένα οποιοδήποτε εμπόρευμα από Γερμανία με την τιμή που το αγοράζει άλλος ξένος εισαγωγέας, παίρνει την απόρριψη από τον κατασκευαστή. Με την αιτιολογία ότι στην Ελλάδα υπάρχει …αποκλειστικός αντιπρόσωπος και ο Γερμανός το δίνει μόνο σε αυτόν…

  Αυτό που περιγράφω (η πολύ πιο ακριβή …αγορά) είχε μια …λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.
  Είχε μια λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων.
  Και είχε μια λογική για τους Γερμανούς κατασκευαστές, για να πουλάνε περισσότερο.
  Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.
  Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο.
  Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%.
  Άρα, αν ισχύουν αυτά που γράφω, ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα είναι διεφθαρμένο, παίρνει ανέκαθεν …μίζες.
  Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί ίσως κρατάνε όλους τους πολιτικούς μας. Και αυτοί ακολουθούν τις εντολές της Μέρκελ…
  Δήθεν φοβόμαστε ότι θα μας βγάλουν από το Ευρώ…

  Μου αρέσει!

 2. Φυσικά και ζητάς συγνώμη,όταν πατήσεις τον …κάλο(έστω)καποιου!…Όταν τον λιώσεις όμως με τα μερτσεντε-φολκς βαγκεν σου αναλαμβανουν η Δικαιοσύνη και οι ασφάλειες!

  Μου αρέσει!

  1. Σωστός ο προηγούμενος σχολιαστής,μόνο να που ότι έχουν (αν έχουν) πάρει οι κατα καιρούς «πολιτικοί»(ΜΑΣ),είναι …Μαύρα και κατω από το τραπέζι και άρα παράνομα(ψιλοπράγματα αυτά βέβαια για τους…άμεμτους Γερμανούς),αλλά θέλω να ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη εξακολουθει να είναι τέτοια!

   Μου αρέσει!

   1. 3-2-1 !…Πολύ ακριβή Πτάνα αυτή η ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ …Δημοκρατία στην χώρα μας τελικά! -Και το ωραίο είναι ότι έτρωγε τα …μαμησιατικα μόνη της χωρίς να τα μοιράζεται με τον νόμιμο …Νταβανζή της τον Λαο(με συγχωρείτε για την προσομοίωση αλλά ήταν η μόνη που ταιτίαζει στην περίπτωση!).

    Μου αρέσει!

 3. Κανεις δεν την βλεπει σαν συνωμοσια…….
  οταν παιρνει μερος σ’αυτην …….Και μετα γίνεται σκοπός !!!

  Μετα τον υποκινηθεντα Β’Π.Π το τεχνιεντως
  δημιουργηθέν Ισραήλ αναπτυχθηκε χαριν ενος τεραστιου ποσου πολλων Δις ( και οχι μονον ) το οποιο μεσω της κοινωνικης προπαγανδας επομισθει
  ο φορολογουμενος αμερικανος πολίτης.

  Η Υπερτατη Υποκρισια σε πλανητικο επίπεδο.
  David Hoggan, The Myth of The Six Million….( AAARGH edition on line …2001 )
  Philips E. Glidden, Trading on Guilt …Holocaust Education in the Public Schools…( Piscary Press, Orlando,Florida )..1999 )
  Ian J.Kagedan , Memory of Holocaust central to new world order…Unchallenged, racism has the capacity to undercut civilization’s basic values and to destroy democracy, Toronto Star,Toronto, Ontario,Canada, November 26…1991..http://www.whale.to/b/holocaust_revisionism.html …………
  Ως Εργαλειο για την προωθηση της πολυτισμικότητας και εναντιον οιανδηποτε Εθνικα υγιούς στοιχειου..
  Η Βεβιασμενη προπαγανδα αποδοχης του Ολοκαυτώματος.
  Τι δηλωσε ο σιωνιστης.
  «The Jews helped to get the United States into World War I against Germany and would do it again …Chaim Weizmann’s letter to Winston Churchill, September 10, 1941………….

  http://www.fpp.co.uk/History/Churchill/books/WSC_and_Jews.html

  Και ερχομαστε Ημεις τωρα ως μοναδικοι Μη αποζημιωθέντες μετα απο τοσες 10ετίες και ευρισκομενοι επανω στον Γολγοθα της αντικατάστασης του πληθυσμού ….πληρους εξαθλιωσης ξεπουληματος και αφελληνισμού ( Αεροδρομια Ακροπολη Ορυκτος Πλούτος ) να διεκδικησουμε
  ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !!!……………απο ποιους ???

  απο την ιδια Αορατη σιωνιστικη Χειρα που ….ΑΙΔΩ ΚΑΙ 1/2 ΑΙΩΝΑ μας οδηγησε στην Χρεοκωπια !!
  Απο την ιδια Αόρατη σιωνιστικη Χείρα που μας
  κουβάλησε ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ& ΔΑΝΕΙΑ μαζι με ολους τους Δοτους πολιτικάντηδες και ολα τα σιωνιστικα «παπετς» Μις ΘΑ Ρ ΝΑ ….απο την εποχη του Καρα Αμάν Αλή και του Παπα Αντρέα και μεχρι των Ημερών μας
  και ακομη που μεχρι των Ημερων μας ακουσαμε ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ.. απο τα χειλη Λανγκάρ – Ολοι Ρεν-Γιουνκερ κ.α οτι η ελλάς εσκεμμενα θυσιαστηκε……. για να διασωθουν οι υπολοιπες χωρες των Φρυξελλων και της παγκοσμιοποιησης και οι ενα Σορο εγκληματικοι τσαρλαταντοκογλυφοι τζογαδοροι της παγκοσμιας ελιτ.!!!

  Στρογγύλα λέγε ίνα και κυλίηται.
  Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας
  ,
  ,

  «speak round to make it roll», says a Medieval Greek proverb attributed to Αισωπο. As the question of the authentic-ity of such proverbs was overlooked by both ancient and medieval collectors, it is impossible to ascribe it to any particular period.

  .

  «Η σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα, που έχει ανατραφεί με τον ήχο της διαφήμισης, δεν έχει καμία αντίρρηση να φαγωθεί από τους λύκους.»

  Μάρσαλ Μακ Λούαν, 1911-1980, Καναδός επικοινωνιολόγος

  Γιατι πολυ απλα η Κοκκινοσκουφιτσα μαζι με τα αμνοερυφια ειναι απούσα !!!!

  «Ακούσας υπό τινος λοιδορείσθαι, «Απόντα με,» έφη, «και μαστιγούτω.»

  Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

  μτφρ: όταν άκουσε ότι κάποιος τον κορόιδευε, «όταν λείπω, μπορούν και να με μαστιγώσουν», είπε

  Πόλ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s