Ανησυχία στο Πεντάγωνο: «Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα» καθηλώνει όλα τα F-35 μέχρι νεοτέρας

Αποτέλεσμα εικόνας για f-35Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι καθηλώνει ολόκληρο το στόλο των F-35, λίγες μέρες μετά την πρώτη συντριβή ενός F-35B γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις αντλίες καυσίμου.

“Οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι διεθνείς εταίροι έχουν αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις των F-35 ενώ δινεργείται επιθεώρηση ολόκληρου του στόλου σε αντλία καυσίμων εντός του κινητήρα”, ανέφερε το Γραφείο του προγράμματος F-35.

“Εάν έχουν τοποθετηθεί ελαττωματικοί σωλήνες καυσίμου, θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν. Εάν αυτό δεν διαπιστωθεί τότε τα αεροσκάφη θα επιστρέψουν στις πτήσεις. Οι επιθεωρήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες”.

Όλα αυτά την στιγμή που ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας έχει διατάξει να ανέβει το ποσοστό ετοιμότητας όλων των μαχητικών -και των F-35- σε ποσοστό 80%.

Σύμφωνα με στοιχεία για το οικονομικό έτος 2017, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα, τα F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν περίπου 55% ετοιμότητα, πολύ κάτω από τον στόχο.

Εκπρόσωπος της Lockheed Martin, δήλωσε ότι συνεργάζονται με το Γραφείο του Κοινού Προγράμματος F-35 για τη διερεύνηση των προβλημάτων.

“Συνεργαζόμαστε ενεργά με το Πεντάγωνο, τους πελάτες μας και την κατασκευάστρια των κινητήρων Pratt & Whitney για να υποστηρίξουμε την επίλυση αυτού του ζητήματος “, δήλωσε ο Michael Friedman εκπρόσωπος της Lockheed.

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s