olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Τριμερή Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου [VIDEO]

Posted by netakias.com on October 10, 2018

subscribe https://tinyurl.com/hellenicnewsfeed

Kόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνει η Κρήτη

Η επιλογή της Κρήτης για την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται κοντά και στις τρεις χώρες, αλλά γιατί αποτελεί εδώ και χιλιετηρίδες σταυροδρόμι των πολιτισμών μας και γενικότερα πολιτιστικό και οικονομικό σταυροδρόμι της Μεσογείου, με υψηλή γεωστρατηγική αξία διαχρονικά και στις μέρες μας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των ηγετών των τριών χωρών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Κρήτη μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ελλάδα και Κύπρος περιφερειακός ευρωπαϊκός πυλώνας σταθερότητας. Δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις στην περιοχή χωρίς την Αίγυπτο, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας

Τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου ως περιφερειακό ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας και τον ρόλο της Αιγύπτου, για όλη την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

«Είναι σαφές ότι λύσεις στο Παλαιστινιακό και στη Λιβυη δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο«, ανέφερε και πρόσθεσε: «Ισορροπία στη Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και στη Δυτική Αφρική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Αίγυπτο. Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και έλεγχος των προσφυγικών ροών από την Αφρική δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο».

«Στηρίζουμε την Κύπρο στην αξιοποίηση της ΑΟΖ έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας»

Στηρίζουμε την Κύπρο στην αξιοποίηση της ΑΟΖ έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας. «Εκφράσαμε σαφώς τη στήριξή μας στην Κύπρο, στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ της, έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας και τονίσαμε τη σημασία που έχει η εξόρυξη αυτή για όλο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους» επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

«Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή της Αιγύπτου στην αντιμετώπιση προσφυγικού-μεταναστευτικού»

«Η σταθερότητα και η ανάπτυξη των χωρών της περιοχής και η συνεργασία μεταξύ των χωρών προέλευσης-διέλευσης και προορισμού έχουν κεντρική σημασία για να αντιμετωπισθεί επιτυχώς η πρόκληση του προσφυγικού-μεταναστευτικού» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε τη συμβολή της Αιγύπτου σε αυτό το ζήτημα, σημειώνοντας ότι είναι «εξαιρετικά σημαντική» και γι’ αυτό η Ελλάδα στηρίζει απόλυτα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι απαραίτητο να ανοίξει η συζήτηση και για μία στρατηγική σχέση ΕΕ-Αιγύπτου, που θα περιλαμβάνει τη στήριξη της χώρας σε σειρά μεταρρυθμίσεων.

Πιλότος και για άλλες συνεργασίες, με στόχο τη συνανάνπτυξη και την ειρήνη στην περιοχή, η τριμερής συνάντηση, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας

Η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Ελούντα της Κρήτης έχει μία ξεχωριστή σημασία στην πορεία της περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των τριών χωρών, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, για τον καλύτερο συντονισμό αποφασίστηκε η δημιουργία μίας μόνιμης Γραμματείας της Τριμερούς Συνεργασίας με έδρα την Κύπρο.

Στο τέλος της δήλωση του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι Πρόεδροι της Κύπρου και της Αιγύπτου θα ήθελαν να μείνουν και άλλο στην Κρήτη για να θαυμάσουν τις ομορφιές της και σημείωσε πως ίσως τους δοθεί μία άλλη φορά αυτή η ευκαιρία. «Η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει ένα μόνιμο πεδίο συνάντησης στον ελλαδικό χώρο εξαιτίας της συμβολικής σημασίας αλλά και της ομορφιάς της. Ένα μόνιμο σημείο συνάντησης αυτής της τριμερούς συνεργασίας μας που εμβαθύνεται, προχωρά και αποτελεί και πιλότο -θα έλεγα- και για άλλες τέτοιου είδους συνεργασίες με στόχο τη συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι,ΑΜΝΤΕΛ ΦΑΤΑΧ ΑΛ ΣΙΣΙ

Λ ΣΙΣΙ

3 Responses to “Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Τριμερή Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου [VIDEO]”

 1. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  εφτ

  Το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου ξεκινούν οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

  Οι συζητήσεις για την ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα διεξαχθούν παράλληλα με τη διαδικασία επικύρωσης του δημοψηφίσματος από την σκοπιανή βουλή
  Για το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου ορίστηκε η έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συζητήσεις θα διεξαχθούν στις Βρυξέλλες, ενώ τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει στη Βουλή των Σκοπίων η διαδικασία για την επικύρωση του αποτελέσματος που έβγαλε το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δέκα ημερών, με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να πιέζει με κάθε τρόπο, καθώς για την επικύρωση της συμφωνίας απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων από τους 120 βουλευτές στο σύνολό τους.

  Η ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών συζητήσεων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης Mile Bosnjakovski. Την Τρίτη το βράδυ, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ειδικότερα όμως στους βουλευτές που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος που έβγαλε το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει καλύτερη συμφωνία με την Ελλάδα», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αυτή είναι η μοναδική συμφωνία για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Η διαδικασία που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στη βουλή των Σκοπίων αφορά την επικύρωση του δημοψηφίσματος και την αλλαγή-τροποποίηση του σκοπιανού Συντάγματος, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική πλευρά και περιλαμβάνονται στην Συμφωνία των Πρεσπών.

  «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης, ενώ όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, έχει ήδη συσταθεί η ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα απαρτίζεται από ειδκούς απεσταλμένους πολλών υπουργείων και οργανισμών.

  https://www.protothema.gr/politics/article/828384/to-diimero-18-19-oktovriou-xekinoun-oi-edaxiakes-suzitiseis-ton-skopion-sto-nato/

  Like

 2. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  σσσσ

  Like

 3. Αυτονόητα said

  Άλλοι αγωνίζονται για την ΑΟΖ και άλλοι σε συνεργασία με τη δικαστική μαφία προσπαθούν να σώσουν τα τομάρια τους.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: