olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας προέτρεψε τους Ευρωπαίους να δουν με πιο θετική ματιά την ΕΕ

Posted by kalinda on October 10, 2018

9D6B1EB9-59D0-49A9-9FDB-79D4268EA0C1Οι Ευρωπαίοι μοιάζουν να θεωρούν περίπου δεδομένες τις επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επικεντρώνονται υπερβολικά στα προβλήματά της, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την Τρίτη στη Βιένη, προτρέποντας τους πολίτες να υιοθετήσουν πιο θετική άποψη για αυτήν.

 

Ο Σταϊνμάιερ συμμετείχε σε μια δημόσια συζήτηση με τους ομολόγους του της Αυστρίας και της Σλοβακίας, τους Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν και Άντρεϊ Κίσκα αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι τρεις αναφέρθηκαν στις ευρωεκλογές του 2019.

«Μιλάμε πάρα πολύ για την Ευρώπη όταν τα πράγματα πάνε άσχημα ή όταν συμφωνίες αθετούνται ή καταρρέουν, αλλά όχι αρκετά όταν τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά στην Ευρώπη, που λειτουργεί πολύ πιο απρόσκοπτα από ό,τι ο κόσμος θέλει να ξέρει ή να αναγνωρίζει», σημείωσε ο Σταϊνμάιερ στην εκδήλωση, το κοινό στην οποία ήταν κυρίως φοιτητές πανεπιστημίου.

Οι τρεις πρόεδροι τάχθηκαν εναντίον των λαϊκιστικών και των ευρωσκεπτικιστικών κινημάτων που επιδιώκουν να πάρουν πίσω μεγάλο μέρος των εξουσιών που έχουν εκχωρηθεί στην ΕΕ – να τις ανακτήσουν τα κράτη-μέλη.

«Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως όλα θα γίνουν πιο εύκολα εάν δεν προσπαθούμε να θέτουμε σε εφαρμογή ευρωπαϊκές λύσεις», υπογράμμισε ο Σταϊνμάιερ, υποδεικνύοντας την ολοκλήρωση των αγορών εργασίας, του εμπορίου και των συστημάτων εκπαίδευσης των χωρών-μελών της ΕΕ.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να διερωτηθούν ποιοι είναι οι αληθινοί πατριώτες, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φαν ντερ Μπέλεν, ο πρώην ηγέτης των αυστριακών Πρασίνων. «Είναι εκείνοι που θέλουν να επαναφέρουν το έθνος-κράτος του 19ου αιώνα του παρελθόντος στα παλιά του μεγαλεία, ή εκείνοι που κατανοούν ότι τα κράτη πρέπει να μη θέτουν στο πρώτο πλάνο την εθνική τους κυριαρχία αλλά να συνεργάζονται στον σημερινό κόσμο;», ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια χώρα, ο πολιτικά ανεξάρτητος Κίσκα έκρινε ότι οι ευρωπαίοι πρέπει να εναντιωθούν στις λαϊκιστικές και αντιευρωπαϊκές πολιτικές.

«Χρειαζόμαστε καλούς ηγέτες – φιλοευρωπαίους ηγέτες», τόνισε. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε να λέμε: είναι περήφανος που είμαι Ευρωπαίος», υποστήριξε ο Κίσκα. Ο Σταϊνμάιερ έκρινε πως παρότι η λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες είναι πολύ συχνά κοπιώδης διαδικασία, η ΕΕ «επιτρέπει να βρίσκονται και να εφαρμόζονται λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα που απλούστατα δεν θα μπορούσαν να επιλυθούν από τα εθνικά κράτη». «Η Γερμανία δεν μπορεί να είναι καλά αν η Ευρώπη δεν είναι καλά», κατέληξε.

4 Responses to “Ο Πρόεδρος της Γερμανίας προέτρεψε τους Ευρωπαίους να δουν με πιο θετική ματιά την ΕΕ”

 1. Μανώλης said

  Εκτός από την θετική ματιά, καλόν είναι να κάνετε και μπιντέ.

  Like

 2. Μπουμπης said

  ΕΛΛΑΣ ΣΕΡΒΙΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΣΥΜΑΧΙΑ

  Like

 3. Μπουμπης said

  EΞΩ OI AMERIKANOI

  Like

 4. Μπουμπης said

  ΕΞΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: