olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Προκαλεί το φλερτ Μητσοτάκη με τα «ορφανά» του Σημίτη

Posted by kalinda on October 8, 2018

mitsotakis-simitis-gennimataΑίσθηση, συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της «Νέας Σελίδας» για την προσέγγιση τεσσάρων στελεχών του πρώην σημιτικού μπλοκ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους υποσχέθηκε υπουργοποίηση στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές.

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Στο άκουσμα και μόνο των ονομάτων των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργου Φλωρίδη και Κώστα Καρτάλη, η εδώ και καιρό έντονη δυσφορία των καραμανλικών όχι μόνο κλιμακώθηκε, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», αναμένεται να εκδηλωθεί και δημοσίως μόλις επισημοποιηθεί το φλερτ.

Ενδεικτικές ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή στον Ρ/Σ News 24/7 όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπουργοποιηθούν στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

«Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής είχαν κάνει ανοίγματα. Αλλά δεν μπορεί να είναι μεταξύ αυτών που θα συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία υβριστές αυτής της περιόδου. Δεν θέλω να μηδενίσω τίποτα, αλλά δεν μπορεί να βρεθούν μαζί μας υπουργοί τού ‘λεφτά υπάρχουν’», τόνισε χαρακτηριστικά, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις συγκεκριμένες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια, για όσους γνωρίζουν τον πρόεδρο του κόμματος οι συγκεκριμένες βολιδοσκοπήσεις δεν προκαλούν εντύπωση, καθώς είναι γνωστές οι ταυτόσημες απόψεις αλλά και οι προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με στελέχη της λεγόμενης εκσυγχρονιστικής πτέρυγας.

Αποτελούν, άλλωστε, κοινό μυστικό πια στην Πειραιώς οι τακτικές συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κολωνάκι, όπου συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και την περίοδο που μεσουρανούσε δίπλα στον Κώστα Σημίτη, ο πρώην υπουργός είχε άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Στα πρόσωπα που έχει προσεγγίσει ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να προστεθεί και η Άννα Διαμαντοπούλου, συνεργάτες της οποίας, εξάλλου, βρίσκονται ήδη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για τον νόμο της πρώην υπουργού όσον αφορά στα πανεπιστήμια, τον οποίο και έχει δεσμευτεί ότι θα αναβαθμίσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και οι επαφές με τον Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά προς το παρόν ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να αρνείται.

Διεύρυνση με αντικαραμανλικό στίγμα

Αξιοσημείωτη, πάντως, είναι η «ουδέτερη» στάση της σαμαρικής πτέρυγαςγια τα ανοίγματα του προέδρου της ΝΔ στα «ορφανά» του Σημίτη.

Η εκκωφαντική σιωπή της κρύβει στην πραγματικότητα τη συναίνεση -αν όχι ικανοποίηση- της πλευράς Σαμαρά λόγω και του γεγονότος ότι η διεύρυνση που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές αντικαραμανλικό στίγμα.

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 70 της «Νέας Σελίδας» στις 7/10/2018

One Response to “Προκαλεί το φλερτ Μητσοτάκη με τα «ορφανά» του Σημίτη”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  δυνηθισμενο…

  για την καρεκλα τους

  ολοι τους

  και τη..μανα….

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: