olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ο αντικυβερνητισμός δεν αποτελεί πολιτικό στίγμα για την Κεντροαριστερά

Posted by kalinda on October 7, 2018

 

FB4FD01E-A406-445E-B95D-735D49972897«Το πρόβλημα του χώρου της Κεντροαριστεράς είναι ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία, διότι επιδιώκει να εκφράσει ετερόκλητες δυνάμεις. Ένα μέρος από αυτές έχει καθαρή κεντροδεξιά κατεύθυνση και επιθυμεί συμπόρευση με τη ΝΔ», τονίζει στη «Νέα Σελίδα» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «δεν αποτελεί πολιτικό στίγμα (σ.σ.: για την Κεντροαριστερά) ο αντικυβερνητισμός, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που σε ολόκληρη την Ευρώπη αναδεικνύεται η ανάγκη ευρύτερων προοδευτικών συγκλίσεων και συνεργασιών», ενώ αναφέρεται στις προτεραιότητες και τις μεγάλες αλλαγές που σχεδιάζονται στο πεδίο της δημόσιας διοίκησης.

Στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης «ξεδίπλωσε ένα σχέδιο που αποβλέπει σε απολύσεις και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου», σχολιάζει η υπουργός και περιγράφει ως «δεξιά στροφή με νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ.

«Το κλίμα ήδη αντιστρέφεται. Η χώρα μας έχει πλέον γυρίσει σελίδα, έπειτα από οκτώ δύσκολα μνημονιακά χρόνια, και ανακτά σταδιακά περιθώρια πολιτικών επιλογών. Η πολιτική μπαίνει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο. Αυτό φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία έθεσε το προγραμματικό πλαίσιο και τις βασικές κατευθύνσεις ενός προοδευτικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού σχεδίου για την νέα αυτή περίοδο. Οι πολίτες βλέπουν, συνεκτιμούν και συγκρίνουν από τη μια ένα προοδευτικό σχέδιο με χειροπιαστές δεσμεύσεις, που ήδη άρχισαν να υλοποιούνται, και από την άλλη το πισωγύρισμα σε μια υπερσυντηρητική νεοφιλελεύθερη αντίληψη, την οποία εκφράζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η υπουργός.

«Η δημόσια διοίκηση βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειας για τη θεσμική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας» , τονίζει . «Αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατικής λειτουργίας, της δίκαιης ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους. Στόχος μας είναι η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών που εγγυώνται την αποτελεσματικότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοκρατία στη λειτουργία της. Επιδιώκουμε την ενδυνάμωσή της με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, την ποιοτική της αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της χώρας μας στη νέα εποχή που διανύουμε».

12 Responses to “Ο αντικυβερνητισμός δεν αποτελεί πολιτικό στίγμα για την Κεντροαριστερά”

 1. ΜΠΑΜΠΗΣ said

  Συνέντευξη Λαφαζάνη: Μας διώκουν γιατί είμαστε ο εφιάλτης κυβέρνησης και συστήματος

  Συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και στον Ιάσονα Πιπίνη.

  Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι «κατηύθυνε» τις παρακολουθήσεις της πολιτικής του δράσης και την δικαστική έρευνα, για να «στηθούν κατηγορίες σε βάρος του», όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, στην συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υποστηρίζει επίσης πως ακόμη και σήμερα παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του.
  Γιατί μπήκατε στο στόχαστρο του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του δημοκρατικού Πολιτεύματος;
  Γιατί τους τινάζουμε στον αέρα τους πλειστηριασμούς. Οι πλειστηριασμοί είναι το μέγα θέμα για την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους πιστωτές. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, με λεηλασία των σπιτιών και των λαϊκών περιουσιών. Οι κινητοποιήσεις μας συχνά έχουν αποτέλεσμα, αρκετές φορές ματαιώνονται ή αναβάλλονται πλειστηριασμοί.
  Εσείς είχατε αντιληφθεί ότι αστυνομικοί σας παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με κάμερες την πολιτική σας δράση;
  Βεβαίως και το είχα αντιληφθεί. Όπου πηγαίναμε και κάναμε κινητοποιήσεις, βλέπαμε γύρω μας διασκορπισμένους, μεμονωμένα και κατά ομάδες, «ασφαλίτες» με πολιτικά. Υπήρχαν «ασφαλίτες» σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι μας έβγαζαν φωτογραφίες με κινητά. Επίσης «ασφαλίτες» που έμπαιναν στις γραμμές μας και ηχογραφούσαν συνομιλίες που είχαμε μεταξύ μας και ταυτόχρονα συνομιλίες ανάμεσα σε εμάς και τους αστυνομικούς. Επίσης υπήρχαν «εικονολήπτες» που παρεισέφρυαν στους εικονολήπτες των τηλεοπτικών σταθμών, που κατέγραφαν τις κινητοποιήσεις μας. Εμείς γνωρίζουμε τους εικονολήπτες, αλλά και οι εικονολήπτες γνωρίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς, όταν έβλεπαν κάποιον που ερχόταν για πρώτη φορά, τον ρωτούσαν ποιος είναι. Εκείνος ήταν έτοιμος να δώσει μια απάντηση, που όμως δεν ήταν πειστική.
  Πως αντιδράσατε εσείς;
  Του ζητούσαμε να φύγει και εκείνος απαντούσε ότι είμαι εικονολήπτης απο πρακτορείο. Μετά από λίγο όμως, επειδή αντιλαμβανόταν ότι τον έχουμε καταλάβει, έφευγε. Στα συμβολαιογραφεία τοποθετούσαν μικρές κάμερες σε δέντρα και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και βιντεοσκοπούσαν τις δραστηριότητες μας. Όταν επισήμανα στους επικεφαλής της αστυνομίας, που ήταν επί τόπου, ότι μας καταγράφουν, επικαλούντο ότι είναι νόμιμο και γίνεται με άδεια του εισαγγελέα που έχουν ζητήσει για να καταγράψουν τυχόν παραβατικές πράξεις. Αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν ψηφιστεί από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Νέα Δημοκρατία για να κάνουν επιτηρήσεις των κινητοποιήσεων. Η Ελλάδα ουσιαστικά μπήκε στα αντικομμουνιστικά, μετεμφυλιακά χρόνια. Τότε, εγώ θυμόμουν και σαν νέος στη χούντα, κατέγραφαν τις συγκεντρώσεις μας.
  Έχετε αντιληφθεί αν σας παρακολουθούν και εκτός της πολιτικής σας δράσης;
  Δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά είναι βέβαιον ότι συμβαίνει και ότι παρακολουθούν και το τηλέφωνο μου. Είναι σίγουρο ότι Ασφάλεια και ΕΥΠ παρακολουθούν τα τηλέφωνα μου. Αυτό το έχω διασταυρώσει από άλλες πηγές, που μου αποκάλυψαν ότι σε κομματικές και κυβερνητικές συσκέψεις συζητούνται τα όσα εγώ συζητάω στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες.
  Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είχε γνώση ότι η ΕΛΑΣ παρακολουθεί την πολιτική σας δράση;
  Είχε απόλυτη γνώση. Είναι δυνατόν να παρακολουθούν εμένα και να μην έχει γνώση ο ίδιος ο Τσίπρας; Για την ομάδα Τσίπρα είμαι ο εφιάλτης τους. Δεν αντέχουν ούτε καν να ακούνε τη φωνή μου.
  Η κυβέρνηση είχε απλά γνώση ή εκείνη ζήτησε να σας παρακολουθούν;
  Η κυβέρνηση κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες σε βάρος μου και να με πάνε σε δίκη. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν. Η δεύτερη πρόσκληση σε απολογία είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Αυτή ξεκινάει από την Εισαγγελία μετά από μήνυση Fund με έδρα τη Λιβερία. Η πρώτη δίωξη εκπορεύεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες διώξεις. Έχουμε μια σχετική πληροφόρηση.
  Ειναι βαρύ το κατηγορητήριο.

  Μου έχουν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα… Θα το προχωρήσουν, θα με πάνε ενδεχομένως σε δίκη. Όμως, δεν με φοβίζουν εμένα.

  Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για ο,τιδήποτε πιστεύω και θεωρώ αρχές και αξίες στη ζωή μου. Η παρουσία μου στα κινήματα δεν είναι εφήμερη. Εγώ είμαι από μικρό παιδί σε αυτούς τους αγώνες, στην δικτατορία είχα σκληρές διώξεις, στη μεταπολίτευση, εγώ δεν ήμουν θεατής, ούτε τουριστικός υποστηρικτής των αγώνων. Μετείχα. Εγώ κάνω πολιτική στον δρόμο.

  Για το Μακεδονικό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φαίνεται να κερδίζουν χρόνο από τις εξελίξεις στα Σκόπια.
  Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον «νεκρή» και για τον κάλαθο των αχρήστων. Δεν υπάρχει πλέον συμφωνία. Κοιτάξτε, η Δημοκρατία δεν κόβεται σε φέτες. Η Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ. Όπου μας συμφέρει λέμε ναι και όπου δεν μας συμφέρει όχι. Αυτό έγινε στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα του 2015. Μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Το ίδιο πάνε να το κάνουν και στα Σκόπια. Που πάτε να στηρίξετε μια συμφωνία; Στην υπαλληλική σχέση που έχουν Τσιπρας και Ζάεφ με τα κέντρα στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ; Οι συμφωνίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς τους λαούς.
  Υπάρχει προοπτική κοινού μετώπου με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις για τις εκλογές; Οι δημοσκοπήσεις δεν σας δείχνουν εντός της Βουλής.
  Τα ποσοστά της ΛΑΕ δεν μειώνονται. Αυξάνονται και το ξέρουν οι πάντες στο πολιτικό κατεστημένο ότι η ΛΑΕ θα είναι μέσα στη Βουλή και με ένα πολύ καλό ποσοστό, ανεξάρτητα από τις «πουλημένες» δημοσκοπήσεις. Αυτές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο κάνει αυτές τις ραδιουργίες αν η ΛΑΕ είναι ένα τίποτα;

  Ξέρουν ότι έχουμε βάρος στην ελληνική κοινωνία. Στις εκλογές εμείς θέλουμε να κατεβούμε μαζί με όλες τις αριστερές, τις πατριωτικές, τις προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς θέλουμε να μπούμε στη Βουλή γιατί η σημερινή Βουλή δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση.
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  https://iskra.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84/

  Like

 2. ΜΠΑΜΠΗΣ said

  και μάλιστα σε κυβερνητικές συσκέψεις συζητείται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του.

  Like

 3. ΜΠΑΜΠΗΣ said

  Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη συμπαράστασης στον Παν.Λαφαζάνη:

  “Και Μανιαδάκης κύριε πρωθυπουργέ;”
  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.
  Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;
  (Ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξά υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).
  Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού.
  Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);
  Προτρέχω…
  Κάτω τα χέρια από τον Λαφαζάνη (και κάθε Λαφαζάνη)!
  Αυτό έχω να σας πω.

  Αθήνα, 26.9.2018
  Μίκης Θεοδωράκης

  https://iskra.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/

  Like

 4. ΜΠΑΜΠΗΣ said

  Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη και στους διωκόμενους αγωνιστές

  Τρίτη 9/10 11:30 π.μ στο Ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14)

  Μέτωπο για τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές ελευθερίες

  Κυβέρνηση και τράπεζες κάτω και από τις υποδείξεις των πιστωτών, της τρόικα και της ΕΚΤ έχουν εξαπολύσει σε όλη την Ελλάδα μια βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών που μάχονται στη πρώτη γραμμή ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

  Στο πλαίσιο αυτό, μετά και την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη για τον μισό περίπου ποινικό κώδικα από το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Ασφάλειας Αθηνών, ακολουθεί νέα προσπάθεια δίωξης του Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε κατόπιν διατεταγμένης μήνυσης του Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Λιβερία, με τις κατασκευασμένες κατηγορίες «της διατάραξης ειρήνης» (Ιδιώνυμο) και της «παρεμπόδισης συναγωνισμού».

  Ο Παν. Λαφαζάνης καλείται σε απολογία από Πταισματοδίκη για τις κατηγορίες αυτές την Τρίτη 9/10 11:30 π.μ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

  Την ίδια μέρα και ώρα διοργανώνεται στον χώρο του ειρηνοδικείου ανοικτή συγκέντρωση αλληλεγγύης σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται και στον Παν. Λαφαζάνη.

  Οι καθαρά πολιτικές διώξεις κατά των αγωνιστών και για πρώτη φορά, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση, κατά επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες και με την χρήση καταδικασμένων μεθόδων παρακολούθησης, επιτήρησης και καταγραφής που παραπέμπουν στην ανώμαλη μετεμφυλιακή περίοδο, εγείρουν πελώρια θέματα Δημοκρατίας για τον τόπο και δημοκρατικών ελευθεριών για τον ελληνικό λαό.

  Η δημοκρατία στην χώρα μας, όπως και αν την εννοεί ο καθένας, έχει καταρρακωθεί και οι δημοκρατικές ελευθερίες για όσους αγωνίζονται και αμφισβητούν το σύστημα ποδοπατούνται.

  Αυτήν την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης στο Ειρηνοδικείο δεν αφορά απλώς διωκόμενα πρόσωπα αλλά αφορά την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας, την προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, την προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, του δικαιώματος των πολιτών να αντιστέκονται, να αγωνίζονται, να αμφισβητούν και να διεκδικούν.

  Αυτήν την ώρα καλούμε όλες τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις πατριωτικές, τις δημοκρατικές δυνάμεις που αμφισβητούν το σύστημα και για τις οποίες η βαθιά δημοκρατία αποτελεί όραμα, τρόπο ζωής και πράξη, να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση της Τρίτης στο Ειρηνοδικείο.

  Ένα μεγάλο πολιτικό και κινηματικό δημοκρατικό μέτωπο, συνδεδεμένο με την δημοκρατική ανατροπή στην χώρα, είναι όσο ποτέ αναγκαίο και γι’ αυτό η ΛΑ.Ε είναι έτοιμη να συμβάλλει και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

  Καλούμε όλους του δημοκράτες πολίτες, άνδρες, γυναίκες, νέους και νέες, να βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο την Τρίτη 11:30 για να πούμε όλοι/ες μαζί

  Δεν φοβόμαστε
  Δεν τρομοκρατούμεθα
  Δεν κάνουμε πίσω, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
  Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών
  Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσίας. Πρόσβαση σε όλους στα κοινωνικά αγαθά, όπως στο ρεύμα και το νερό
  Να καταργηθούν τώρα οι Ιδιώνυμες αυταρχικές ρυθμίσεις
  Να καταργηθεί το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»
  Να απαγορευθεί η χρήση χημικών σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις
  Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και τα αστυνομικά σώματα βίας και καταστολής των κοινωνικών αγώνων
  Ανατροπή και Συντακτική Συνέλευση που να κατοχυρώσει και να διευρύνει τη Δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή και νέο Σύνταγμα
  ΕΤΙΚΕΤΕΣΔΙΩΞΕΙΣΛΑΦΑΖΑΝΗΣΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

  Like

 5. ΜΠΑΜΠΗΣ said

  Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Ασφάλειας Αθηνών,

  Το παρακρατος ζει και βασιλευει,
  ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΟΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΕΝΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΩΜΙΚΑ.

  Like

  • ΜΠΑΜΠΗΣ said

   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΠ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ .
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ?

   Like

 6. ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

  νηυ

  Like

 7. Εμπαινε Λαφαζανη said

  Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο bankingnews είπε ότι πρόκειται για βιομηχανία διώξεων με την πρώτη κατασκευασμένη στα άδυτα του Μαξίμου δικογραφία να προέρχεται από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

  Τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στον αιώνα τον άπαντα και δηλώνει ότι δεν τους φοβάται και τους γράφει … στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όπως λέει χαρακτηριστικά.

  Υπογραμμίζει ότι η δίωξη σε βάρος του έχει ως σκοπό να τρομοκρατήσει τους πολίτες και τους αγωνιστές του κινήματος που κινητοποιούνται κατά των πλειστηριασμών.

  Ο γραμματέας της ΛΑΕ θεωρεί ως δεδομένο ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα λάβουν εφιαλτικές διαστάσεις κατά των οφειλετών οι οποίοι θα καλούνται να παραδώσουν το βιός τους και ότι έφτιaξαν μια ζωή στα funds που αγόρασαν τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες έναντι πινακίου φακής και στη συνέχεια θα ζητούν από τους οφειλέτες την αποπληρωμή της συνολικής οφειλής.

  Like

 8. Εμπαινε Λαφαζανη said

  Like

 9. Εμπαινε Λαφαζανη said

  Το μνημονιακό Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας

  Ποιο είναι αυτό το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, που καλεί τον Λαφαζάνη σε απολογία;
  Μα, αυτό που έχει ως έργο την παρακολούθηση και ποινικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας. Που οι αρμοδιότητές του ορίστηκαν από τον δεύτερο μνημονιακό χρόνο, για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις.

  Διαβάζουμε στο Προεδρικό Διάταγμα 42/2011, άρθρο 19, στο ΦΕΚ 108/Α/10-5-2011:

  “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. καθώς και με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας”.
  Και καθώς το δημοκρατικό πολίτευμα απειλείται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι από την εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στα ξένα κέντρα αποφάσεων, γιατί να μην ξαναζωντανέψει η εμφυλιοπολεμική και μετεμφυλιακή εποχή των διώξεων σε βάρος εκείνων που αντιστέκονται στον εθνικό εξευτελισμό και το τσαλαπάτημα του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης;

  https://iskra.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81/

  Like

 10. Εμπαινε Λαφαζανη said

  ΖΗΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: