olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

9 τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι

Posted by IGOR on October 6, 2018


Τι σού έρχεται στο νου όταν ακούς «βιταμίνη C»; Το πορτοκάλι, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν 9 φρούτα και λαχανικά με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα του θρεπτικού αυτού συστατικού, ικανού να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πριν τις δούμε, αξίζει να πούμε ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του εν λόγω θρεπτικού συστατικού είναι 90 μιλιγκράμ για τους άνδρες και 75 για τις γυναίκες. Για χάρη της σύγκρισης, να πούμε επίσης ότι ένα μεσαίο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70mg βιταμίνης C.

Φράουλες
85mg/φλιτζάνι

Ανανάς
79mg/φλιτζάνι

Μάνγκο
122mg/φρούτο

Λαχανάκια Βρυξελλών
75mg/φλιτζάνι

Ακτινίδιο
128mg/2 φρούτα

Γκουάβα
377mg/φλιτζάνι

Πιπεριές
95mg η πράσινη
341mg η κίτρινη

Ροδάκινο
140mg/μέτριο φρούτο

Παπάγια
95mg/μικρό φρούτο

Η βιταμίνη C θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό, καθώς είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, ώστε να προστατευόμαστε από ιώσεις και λοιπές λοιμώξεις. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτική δράση και προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, κρατώντας έτσι την επιδερμίδα μας νεανική και σφριγηλή.

Παράλληλα, η βιταμίνη αυτή υποστηρίζει τη μεταβολική λειτουργία, συμβάλλοντας στη μεταφορά λιποκυττάρων στα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του οργανισμού, ώστε το λίπος να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας αντί να συσσωρεύεται στο σώμα.

olivemagazine

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: