Είναι παγκόσμια η κερδοσκοπική επίθεση και όχι μόνο στην Ελλάδα

Όταν βλέπεις ακόμα και χώρες – αποθετήρια όπως η Ελβετία να δέχονται επιθέσεις, τότε σίγουρα τα κερδοσκοπικά Funds παίζουν τα ρέστα τους. Η Ελλάδα γύρισε την καθοδική πορεία, πράγμα που αποτελεί θετικό δείγμα αντίδρασης. Όταν όμως ολόκληρος ο πλανήτης κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποικία χρέους, απαιτείται συντονισμένη αντίδραση.

11 σκέψεις σχετικά με το “Είναι παγκόσμια η κερδοσκοπική επίθεση και όχι μόνο στην Ελλάδα”

 1. Τί χάπια παίρνετε εδώ μέσα, για να δικαιώσετε κάθε άσχετο που πέταξε μία π@π@ριά για να πει κάτι?

  -https://www.marketwatch.com/investing/index/djusbk
  Και σε όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες ο τραπεζικός τομέας πάει αρκετά καλά. Δεν πετάει στα ύψη όπως άλλοι τομείς (επίφοβο), αλλά πάει καλά.

  Εντάξει, είναι χρεωκοπημένα ρετάλια οι συστημικές ελληνίδες αδερφές, αλλά θα βρεθεί κάποια λύση 🙂

  Μου αρέσει!

 2. Τί χάπια παίρνετε εδώ μέσα, για να δικαιώσετε κάθε άσχετο που πέταξε μία π@π@ριά για να πει κάτι?

  -https://www.marketwatch.com/investing/index/djusbk
  Και σε όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες ο τραπεζικός τομέας πάει αρκετά καλά. Δεν πετάει στα ύψη όπως άλλοι τομείς (επίφοβο), αλλά πάει καλά.

  Εντάξει, είναι χρεωκοπημένα ρετάλια οι συστημικές ελληνίδες αδερφές, αλλά θα βρεθεί κάποια λύση 🙂

  Μου αρέσει!

 3. Αν ειναι καποιος λιγο σχετικος με το αντικειμενο , θα καταλαβει οτι κανενας κερδοσκοπος και κανενα fund δε σορταρει καποια μετοχη οταν ειναι σχεδον στο 0 (οπως ειναι οι Ελληνικες τραπεζες) πολυ απλουστατα για το λογο οτι το ρισκο ειναι τεραστιο και η δυνητικη ζημια απεριοριστη, το κανουν μονο οταν εχουν ξεκαθαρη αποψη οτι αυτες οι μετοχες θα χρεοκοπησουν ή ειναι πολυ κοντα στη χρεοκοπια (βλεπε folli follie). Ας αφησουν τα παραμυθια περι κερδοσκοπιας και σορταρισματος στις τραπεζες και στο κατω κατω οι κερδοσκοποι χτυπανε στις αδυναμες οικονομιες κι οχι στις δυνατες!

  Μου αρέσει!

 4. Μέγα σκάνδαλο: Το δημόσιο φορτώνεται τα «κόκκινα δάνεια» των ιδιωτικών τραπεζών

  Το χρηματιστηριακό κραχ της Τετάρτης (3/10) στην Αθήνα, εξαιτίας της κατάρρευσης των μετοχών των τραπεζών, αποτέλεσε την αφορμή και μόνο για να φέρει το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο στην επικαιρότητα πρόταση του τροϊκανού Ταμείου ΧρηματοπιστωτικήςΣταθερότητας για την συγκρότηση εταιρείας ειδικού σκοπού, η οποία θα αγοράζει τα «κόκκινα δάνεια» από τις τράπεζες, δίνοντας σε αυτές ομόλογα με εγγύηση του δημοσίου.
  Με δυο λόγια, το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή οι βαρύτατα φορολογούμενοι πολίτες, αναλαμβάνουν να ξαλαφρώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες από «δανεικά και αγύριστα», δηλαδή να προικοδοτήσουν το τραπεζικό κεφάλαιο και τα ξένα funds που ελέγχουν το πιστωτικό σύστημα της χώρας, απαλλάσσοντας τες από το άγος των «κόκκινων δανείων», τα οποία θα φορτωθούν στην ουσία ως δάνεια (ομόλογα) στο ελληνικό κράτος, που έτσι θα δει την θέση του να επιδεινώνεται, το χρέος να εκτινάσσεται σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων να ανεβαίνουν ακόμα ψηλότερα.
  Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το ελληνικό κράτος πάει να φορτωθεί την ιδιωτική τραπεζικήκαταλήστευση και την κακοδιαχείριση των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών που ουσιαστικά διορίζει η τρόικα.
  Αυτήν την ώρα, η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και μια ευρεία σεισάχθεια στα χρέη, κατευθύνσεις που μπορεί να στηρίξει μια νέα εθνική νομισματική πολιτική, που μπορεί να εφαρμόσει μόνο μια νέα λαϊκή προοδευτική κυβέρνηση μετά από μια βαθιά ανατροπή στην χώρα.
  Α.Ρ.
  ETAΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  Διερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας APS – Asset Protection Scheme- (εγγυοδοτικού ταμείου) ως μέρος της στρατηγικής για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων
  Με εταιρεία ειδικού σκοπού και με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, σχεδιάζει η κυβέρνηση να «ελαφρύνει» τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.
  Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο και μετά από σχετική πρόταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβέρνηση διερευνά την δυνατότητα ενός APS ως ένα μικρό κομμάτι μόνον, της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για ένα εναλλακτικό μοντέλο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων (αντί της Bad Bank) που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό για να μην θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών.
  Σε περίπτωση που εφαρμοστεί μια τέτοια λύση, αντί να τα κόκκινα δάνεια να δοθούν σε ένα fund, η τράπεζα μπορεί να τα δώσει σε μια «ειδικού σκοπού» εταιρία, που θα έχει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το μοντέλο APS (Asset Protection Schemes), συμπεριλαμβάνεται στο “εγχειρίδιο” της ΕΚΤ. Αυτές οι εταιρίες ειδικού σκοπού θα παίρνουν τα “κόκκινα” δάνεια και θα δίνουν ομόλογα -με το ανάλογο discount- τα οποία θα έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
  Αυτή η λύση υποκαθιστά τα Funds και την Bad Bank αλλά βάζει το δημόσιο στη θέση του εγγυητή, οπότε πρέπει να πιστοποιηθεί και από τις ευρωπαϊκές αρχές, ότι δεν συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση.

  https://iskra.gr/%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84/

  Μου αρέσει!

 5. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες η δεύτερη κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη για ενδεχόμενη δίωξη του προήλθε μετά από μήνυση την οποία υπέβαλε εναντίον του το Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας για ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων, τα οποία ενδιαφερόταν να αρπάξει κοψοχρονιά.

  Συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης κατηγορείται ότι ηγείτο “κατάληψης” στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 20/9/2017 με συνέπεια να αναβληθούν εκείνη τη μέρα οι προβλεπόμενοι πλειστηριασμοί.

  Ως γνωστόν οι κατηγορίες επί των οποίων καλείται να απολογηθεί ο Παν. Λαφαζάνης είναι από τη μία η “διατάραξη κοινής ειρήνης“, κάτι το οποίο αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την προστασία (!) των πλειστηριασμών και από την άλλη η κατηγορία “της παρεμπόδισης συναγωνισμού“.

  Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν στημένη και υποβολιμαία και τη νέα απόπειρα δίωξης του Λαφαζάνη, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από άγρια και ληστρικά κερδοσκοπικά κεφάλαια με έδρα φορολογικούς παραδείσους, τα οποία, δυστυχώς, κατά την κυβέρνηση, είναι οι περίφημοι επενδυτές, που θα σώσουν την χώρα.

  Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί κατά του Παν. Λαφαζάνη, – η πρώτη δικογραφία για δίωξη του κατασκευάστηκε από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” -, δεν αφορά απλώς το πρόσωπο του τόνιζαν οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι.

  Οι διώξεις κατά Λαφαζάνη, που δείχνουν το νέο αυταρχικό – ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα, στρέφονται κατά του κινήματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας και κατά της ΛΑ.Ε, η οποία γνωρίζει μια ραγδαία ανοδική δυναμική και ακόμα περισσότερο αυτές οι διώξεις, θέλουν να φιμώσουν και να εξουθενώσουν κάθε κινηματική φωνή αντίστασης, διαμαρτυρίας και καταγγελίας, γιατί τρέμουν ότι η σπίθα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε κινηματική “πυρκαγιά” και εξέγερση.

  K.T.

  Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
  Το κίνημα την μέρα και ώρα που έχει κληθεί να απολογηθεί ο Παν. Λαφαζάνης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, Τρίτη 9 Οκτώβρη, 11:30, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο.

  ΛΑ.Ε: Όλες και όλοι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14)

  Οι διώξεις εναντίον του Παναγ. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών μας αφορούν όλους

  Η βιομηχανία απολογιών ως προετοιμασία διώξεων εναντίον του Παναγ. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών συνεχίζεται.

  Μετά την κλήση σε απολογία από το μετεμφυλιακού τύπου «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος», για κατηγορίες που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα, σε διάστημα λίγων ημερών εστάλη νέα κλήση σε απολογία, για αυτεπάγγελτη δίωξη από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών, μετά από μήνυση Λιβεριανού fund, που αφορά παράβαση των άρθρων 334 παράγραφος 3 (διατάραξη οικιακής ειρήνης) και 396 (παρακώλησης συναγωνισμού) του Ποινικού Κώδικα.

  Αδικήματα, που ουσιαστικά αφορούν την αντίσταση της ΛΑ.Ε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την αντίσταση της στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

  Παρά τις ψευδείς δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου , οι συνεχιζόμενες διώξεις αποδεικνύουν την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού , το χτύπημα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και την ανακοπή της πολιτικής δυναμικής της ΛΑ.Ε.

  Ο Παναγ. Λαφαζάνης εκλήθη σε απολογία από την πταισματοδίκη την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

  Στην πρώτη κλήση σε απολογία στη ΓΑΔΑ 26 Σεπτέμβρη 2018 κατά την οποία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε να καταθέσει και να νομιμοποιήσει μια αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης, πλήθος κόσμου, όλες οι συλλογικότητες της αριστεράς και αγωνιστές όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης καταδίκασαν την επιχειρούμενη δίωξη και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους.

  Σήμερα μετά την δεύτερη κλήση για απολογία, η αντίδραση και η αντίσταση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που ξεπερνούν κάθε μεταπολιτευτικό προηγούμενο και παραπέμπουν στην μετεμφυλιακή εποχή, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

  Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να υλοποιήσει τα αντιδημοκρατικά μνημονιακά μέτρα, που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, προσπαθεί να χτυπήσει και να φιμώσει όσους αντιστέκονται.

  Ο στόχος δεν είναι μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  Είναι όσοι αγωνίζονται και θέλουν να έχουν ελεύθερη δημοκρατική έκφραση των απόψεών τους.

  Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

  Ήδη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με ανακοίνωση της καταγγέλλει την πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας, που καταγράφει διαδηλωτές με αστυνομικούς υποδυόμενους εικονολήπτες και τεχνικούς ΜΜΕ προκειμένου να προχωρήσουν σε διώξεις.

  Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

  Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους άλλους αγωνιστές, μας αφορούν όλους.

  Μ’ αυτές τις πρακτικές αύριο κάθε δημοκράτης πολίτης, κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται μπορεί να είναι διωκόμενος .

  Μην ξεχνάμε τη ρήση του Γερμανού πάστορα Μάρτιν Νίμελερ αναφερόμενος στην αδράνεια των Γερμανών συμπατριωτών του έναντι του Ναζιστικού τυραννικού καθεστώτος, «όταν οι Ναζί πήραν τους κουμουνιστές , σιώπησα δεν ήμουν δα κουμουνιστής – όταν έκλεισαν μέσα τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης – όταν πήραν τους συνδικαλιστές, σιώπησα δεν ήμουν δα συνδικαλιστής- όταν πήραν εμένα δεν υπήρχε κανείς πλέον, που να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί».

  Μην αφήσουμε να γίνει το ίδιο.

  Η παραβίαση των δημοκρατικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, όταν αρχίσει δεν έχει τέλος.

  Είναι αναγκαίο όσο ποτέ η δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού μετώπου για την υπεράσπιση της ελευθερίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

  Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες και όλες τις αριστερές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές συλλογικότητες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αντιδημοκρατικών μεθόδων αλλά και συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 11:30 πμ, στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

  Μου αρέσει!

 6. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

  Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν στημένη και υποβολιμαία και τη νέα απόπειρα δίωξης του Λαφαζάνη, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από άγρια και ληστρικά κερδοσκοπικά κεφάλαια με έδρα φορολογικούς παραδείσους, τα οποία, δυστυχώς, κατά την κυβέρνηση, είναι οι περίφημοι επενδυτές, που θα σώσουν την χώρα.

  Μου αρέσει!

 7. Tα κοράκια μέσω της ΛΙΒΕΡΙΑΣ που είναι εδώ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΛΗΨΙ ΤΟΥ Λαφαζανη ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ
  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ
  ΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΛΙΜΠΕΡΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΟΜΟΙΑ.
  ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟ ΛΙΜΠΕΡΤΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΛΙΜΠΕΡΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,
  ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ.
  ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ.
  ΤΗΝ ΛΥΣΙ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑΣ.
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟ ΑΙΡΕΣ ΤΟ ΛΙΜΠΕΡΤΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ.
  ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΙΖΕΣΕ 5 ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ 1005 – ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΥ.

  Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013,
  Mar del Plata: Η Πρόεδρος Cristina Fernandez μίλησε στο λιμάνι του Mar del Plata, αφού επιβιβάστηκε στη ναυαρχίδα για να υποδεχτεί κάθε μέλος του πληρώματός του, το οποίο τελικά κατάφερε να επιστρέψει στην Αργεντινή αφού παρέμεινε μπλοκάρισμενο 70 ημέρες στο λιμάνι της Γκάνα χάρη στην εντολή ενός ταμείου για τα κοράκια. »
  Είμαστε μια κυβέρνηση που είναι συνηθισμένη να της ασκείται πίεση εσωτερικά, εξωτερικά, υπόγεια, πλανητικά, αλλά θα συνεχίσουμε να αντισταθούμε, διότι με εκβιασμούς και με βία κανείς δεν θα πάρει τίποτα από την Αργεντινή Δημοκρατία», προειδοποίησε η αρχηγός του κράτους.
  Η Προεδρος Cristina Fernández de Kirchner, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο Amado Boudou •τον κυβερνήτη του Μπουένος Άιρες, Daniel Scioli και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μίλησε μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να καλωσορίσουν το εκπαιδευτικο πλοιο του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής , ως μέρος ενός εορτασμού με αεροπορικές παρελάσεις, πυροτεχνήματα και μουσική από το Fanfarria Άλτο Περού.

  Μου αρέσει!

 8. Aκολουθεί νέα προσπάθεια δίωξης του Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε κατόπιν διατεταγμένης μήνυσης του Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Λιβερία, με τις κατασκευασμένες κατηγορίες «της διατάραξης ειρήνης» (Ιδιώνυμο) και της «παρεμπόδισης συναγωνισμού».

  Ποια ΓΚΑΝΑ ?
  Τα κοράκια είναι εδώ αφού οι κυβερνώντες τους άνοιξαν τις πόρτες και λανσάρονται μάλιστα σαν πατριώτες που θα μας σώσουν . Ξεπουλώντας την γη μας , τις παραγωγικές μονάδες τον γεωλογικό πλούτο της χώρας , το νερό , τα λιμάνια τα αεροδρόμια , πιθανόν να μας φορολογήσουν τον αέρα που αναπνέουμε.

  Το ξεπουλημα το λενε επενδυσεις.

  Μου αρέσει!

 9. Μάλλον πρέπει να ετοιμάζουν τα ελικόπτερα δεν πρόκειται να τους σώσουν ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Γερμανοί .
  Αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους.

  Μου αρέσει!

   1. Σωστη.

    Δεν φοβόμαστε
    Δεν τρομοκρατούμεθα
    Δεν κάνουμε πίσω, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
    Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών
    Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσίας. Πρόσβαση σε όλους στα κοινωνικά αγαθά, όπως στο ρεύμα και το νερό
    Να καταργηθούν τώρα οι Ιδιώνυμες αυταρχικές ρυθμίσεις
    Να καταργηθεί το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»
    Να απαγορευθεί η χρήση χημικών σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις
    Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και τα αστυνομικά σώματα βίας και καταστολής των κοινωνικών αγώνων
    Ανατροπή και Συντακτική Συνέλευση που να κατοχυρώσει και να διευρύνει τη Δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή και νέο Σύνταγμα

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s