olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Αρχίζει το χάος στα Σκόπια: Να διακηρύξουν αλβανικό κράτος στα Σκόπια καλούν τους αλβανούς!

Posted by olympiada on October 1, 2018

Οκτώβριος 1, 2018. 18:12

Τίρανα.

Ο Κότσο Ντανάι,  επικεφαλής του Κινήματος για τη Φυσική Αλβανία που περιλαμβάνει εδάφη από πέντε γειτονικά κράτη, κλήθηκε να σχολιάσει στο  ‘Φαξ Νιουζ’ το δημοψήφισμα που έγινε χθες στην πΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας, στο οποίο υπήρξε μια μικρή προσέλευση, δηλώνοντας ότι  ήταν μια ‘επαίσχυντη αποτυχία’.

Ο Ντανάι είδε το ψημοψήφισμα ως μια ιστορική ευκαιρία για τους Αλβανούς.

Σύμφωνα με αυτόν, εάν οι Αλβανοί των Σκοπίων ήταν πιο έξυπνοι και διορατικοί, θα έπρεπε να δηλώσουν δημόσια (να διακηρύξουν) το τρίτο αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον ιδεολόγο της Μεγάλης Αλβανίας,  η Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ,  ήταν μια προσβολή για τους Αλβανούς, αφού  τόσο η αλβανική σημαία, όπως είναι γνωστό, όσο και η γλώσσα δεν αναγνωρίζονται ως συστατικό του κράτους.

Ο Ντανάι είπε ότι παρά την ώθηση από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Γιόχανες Χαν, την Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και του Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ματίς, το δημοψήφισμα απέτυχε, γιατί δεν γνωρίζουν το λαό των Σκοπίων.

«Η επιτυχία του δημοψηφίσματος προϋπόθετε να υπάρχει συμμετοχή 50+1, αλλά απέτυχε. Ο Ζάεφ το καθορίζει ως επιτυχία, αλλά το δημοψήφισμα ήταν καταδικασμένο και απέτυχε».

Θα τονίσει ότι για τους Αλβανούς δεν υπήρξε συμφωνία με την Ελλάδα, ήταν άδικη αυτή η συμφωνία για τους Αλβανούς, οι Σλάβοι δεν θα παραδεχόντουσαν ότι οι πρώτοι που ήταν σε αυτή  τη χώρα ήταν οι Αλβανοί (όταν κατέβηκαν οι Σλάβοι στην περιοχή) και οι Αλβανοί δεν παραδειγματίσθηκαν από την ιστορία.

Η Μακεδονία, από γεωγραφική έννοια, θέλουν  να μετατραπεί σε μια εθνοτική αντίληψη, αλλά επόμενο είναι οι Αλβανοί, να απομακρύνονται από αυτήν την ιδέα.

Εάν είχε λίγη συνείδηση ο Γιόχανες Χαν, που είχε εμπλακεί ενεργά στο δημοψήφισμα, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Πήρε προσωπικά το θέμα των Σκοπίων. Ο πρώτος που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο Χαν και μετά η Μογκερίνι.

Εάν οι Αλβανοί είναι αξιοπρεπείς θα πρέπει να αρνηθούν οποιαδήποτε συνάντηση με τον Χαν και την Μογκερίνι. Πιστεύουν ότι οι Αλβανοί είναι πρόβατα;

Αν διαβάσετε τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ,  δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για τους Αλβανούς από οποιονδήποτε άλλον.

Οι Αλβανοί που συνιστούν αυτό το κράτος δεν υπάρχουν.

Χθες στα Σκόπια, ο ‘μακεδονικός’ σοβινισμός και αυτός των Βρυξελλών απέτυχε, οι Αλβανοί σήμερα πρέπει να ανακηρύξουν το τρίτο αλβανικό κράτος», είπε μεταξύ άλλων ο Κότσο Ντανάι.

FaxWeb

https://www.echedoros-a.gr/2018/10/blog-post_1.html

2 Responses to “Αρχίζει το χάος στα Σκόπια: Να διακηρύξουν αλβανικό κράτος στα Σκόπια καλούν τους αλβανούς!”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  μαζι τους….ορματε…αλαβανοι…

  διαλυστε το…..Ψευτομακεδονικο…..

  Like

 2. Sane said

  Η αποχή στο δημοψήφισμα δεν ήταν ούτε Όχι, ούτε Ναι στο ερώτημα που τους τέθηκε.
  Το Όχι πήρε το 10% της κάλπης και κάποιοι πήγαν και το ψήφισαν.

  Αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, είτε προσωπικά σκεφτόμενοι, είτε καθοδηγούμενοι (και στην περίπτωση αυτή το σκεπτικό αφορά τους καθοδηγητές), είτε δεν εκφράζονται από τις δύο δυνατές απαντήσεις του ερωτήματος (αλλά σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει πάντα το Λευκό/Άκυρο που εδώ δεν χρησιμοποιήθηκε αισθητά), είτε απλά δε θέλουν να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία γιατί τους ενοχλεί (ίσως να θέλουν να είναι μεταξύ Δύσης και Ανατολής χωρίς να παίρνουν σαφή θέση, ίσως να θέλουν να διατηρήσουν τον αλυτρωτισμό τους που εντός Ε.Ε. θα σβήσει αναγκαστικά, ίσως να θέλουν να αφήσουν το Ζάεφ να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά που έπεται έχοντας οι ίδιοι τη δυνατότητα να στέκονται όχι απέναντι, αλλά κάπου παραδίπλα και να κριτικάρουν χωρίς τύψεις και χωρίς το δυσάρεστο αίσθημα της κωλοτούμπας…)

  Σίγουρα πάντως η αποχή δεν ήταν Όχι, γιατί είναι αδύνατο να εξισωθεί με το Όχι εκείνων (λίγων ή πολλών δεν έχει σημασία) που ευθαρσώς το τοποθέτησαν στην κάλπη.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: