Ο ΥΠΕΞ του Κατάρ στην Αθήνα με πολυθεματική ατζέντα

3 thoughts on “Ο ΥΠΕΞ του Κατάρ στην Αθήνα με πολυθεματική ατζέντα”

 1. Εθνικό έγκλημα οι ελληνικές διευκολύνσεις στους στρατιωτικούς γκανγκστερισμούς Ισραήλ και Γαλλίας

  Παν. Λαφαζάνης: Να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις από την Ανατ. Μεσόγειο και να σταματήσουν οι ελληνικές διευκολύνσεις στις στρατιωτικές δράσεις ΗΠΑ, Ισραήλ και χωρών της ΕΕ.
  Παν. Λαφαζάνης: Καταδικάζουμε τις γκανγκστερικές πολεμικές, κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ, επιθέσεις του Ισραήλ και της Γαλλίας σε βάρος της Συρίας.
  Παν. Λαφαζάνης: Είναι εθνικό έγκλημα, που εκθέτει την χώρα μας σε ανυπολόγιστους κινδύνους, το γεγονός ότι η εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα διευκολύνει αυτές τις γκανγκστερικές ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κατά της Συρίας

  «Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις απρόκλητες, γκανγκστερικές προβοκατόρικες και εμπρηστικές επιθέσεις μαχητικών του Ισραήλ και πυραύλων από γαλλικές φρεγάτες σε βάρος της Συρίας, επιθέσεις οι οποίες διευκόλυναν και την κατάρριψη του ρώσικου αεροπλάνου IL-20.
  Εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας από το γεγονός πως οι Δυτικοί ιμπεριαλιστικοί πολεμικοί γκανγκστερισμοί έχουν ανάψει την φωτιά του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειοκαι στην Συρία, με άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί ολόκληρη η περιοχή σε γενικευμένο πόλεμομε ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για την ίδια αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
  Αποτελεί εθνικό έγκλημα το γεγονός ότι στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιδρομές σε βάρος της Συρίας έχουν έμμεση, πλην ενεργητικότατη, συμμετοχή οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και οι στρατιωτικές διευκολύνσεις στην χώρας μας και στην Κύπρο, ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία μετέχουν στις Νατοϊκές δυνάμεις και σε ασκήσεις που έχουν ως στόχο την Συρία και εκείνες τις δυνάμεις στο Μεσανατολικό χώρο που δεν συμβιβάζονται με την υποταγή στον αμερικάνικο και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό.

  Είναι αδιανόητο μια παραδομένη, αμερικανόδουλη και δορυφορική στα σιωνιστικά γεράκια του Ισραήλ κυβέρνηση, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα– Καμμένου, να εκθέτει την χώρα μας και την ασφάλεια της σε μείζονες κινδύνους και περιπέτειες, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τυχοδιωκτικές σκοπιμότητες των ΗΠΑ και των πιο αντιδραστικών κύκλων της ΕΕ.

  Απαιτούμε να αποχωρήσουν όλες οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.
  Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στις επιθετικές πολεμικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας.
  Διεκδικούμε την απαλλαγή της χώρας μας από τα αμερικανονατοϊκά δεσμά και αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και φιλειρηνική.
  Μια Ελλάδα που θα λειτουργεί ως μια ισχυρή γέφυρα φιλίας, ισότιμης συνεργασίας, αμοιβαίας ασφάλειας, εγγύησης των συνόρων και συνανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.
  Μια τέτοια Ελλάδα αξίζει στον ελληνικό λαό και την νεολαία μας και μια τέτοια Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και περήφανη να προασπίσει αποτελεσματικά την ασφάλεια, την ευημερία του λαού μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και την ειρήνη.»

  https://iskra.gr/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D/

  Like

 2. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

  Τι κέρδισε ο Α. Σαμαράς από την επίσκεψη στο Κατάρ

  Οι υποσχέσεις, τα Μνημόνια συνεργασίας και το «αγκάθι» των διακρατικών συμφωνιών

  Μπορεί ο Α. Σαμαράς να μην κατάφερε να κλείσει κάποια σημαντική συμφωνία με το Κατάρ, ωστόσο οι επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Ντόχα χαρακτηρίζονται ιδφιαιτέρως σημαντικές για το μέλλον.
  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσίασε συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους τομείς του τουρισμού, ενέργειας, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και κατασκευών.
  Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν ότι η επίσκεψη στο Κατάρ έγινε στη σκιά του ναυαγίου για τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα σε Ελληνικό και Αστακό που ενδιέφεραν το Eμιράτο.
  Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις με το αραβικό εμιράτο θα συνεχιστούν στη βάση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
  Εξάλλου ο πρωθυπουργός θέλει να σπάσει την «κατάρα» τις αραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα και να αποφύγει τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.
  Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να πείσει τους Καταριανούς να απεγκλωβιστούν από τη λογική των επενδύσεων μόνο με “διακρατικές” συμφωνίες και να μπουν σε διαγωνισμούς για να διεκδικήσουν έργα. Άλλωστε, λόγω και του ευρωπαϊκού δικαίου η Ελλάδα δεν μπορεί να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία χωρίς διαγωνιστική διαδικασία.
  Η συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ συνοδεύτηκε από μια καταρχήν συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Κατάρ οδηγός γι’αυτή τη συμφωνία θα είναι το κοινό ταμείο που δημιούργησε το εμιράτο με την Ιταλία τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψη στη Ντόχα του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.
  Η νέα συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία συζητήθηκε χθες με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα από τα συναρμόδια υπουργεία των δύο χωρών και αν προχωρήσει η συμφωνία με τους Ιταλούς, τότε κάθε πλευρά θα ενισχύσει το κοινό ταμείο με 1 δισ. ευρώ.
  Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν απέκλειαν ο ελληνο-καταριανός κουμπαράς να υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ ενώ ανέφεραν ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και στα αγροτικά προϊόντα.
  Η συνάντηση πάντως έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα που σηματοδοτεί την πρόθεση των δύο χωρών να δημιουργηθεί μία σταθερή βάση για το μέλλον. Υπογράφηκαν τρία Μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού και ανάπτυξης.

  https://www.newsbomb.gr/politikh/story/275029/ti-kerdise-o-a-samaras-apo-tin-episkepsi-sto-katar

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s