olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ελληνική Τραγωδία η “Ευρωπαϊκή Μακεδονία”

Posted by olympiada on September 13, 2018

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Είχα προειδοποιήσει για τη σημασία της αποφυγής αναγνώρισης των Σκοπίων με την συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία”.

Το έγραψα σοβαρά, χιουμοριστικά (επικαλούμενος και την απώλεια του “Μακεδονικού μας χαλβά”). Ζήτησα επίμονα Δημοψήφισμα. Ουδεμία ανταπόκριση.

Αντ’ αυτού άκουγα τους Κυβερνώντες να χαρακτηρίζουν ως Ακροδεξιούς, χουντικούς, φασίστες, εθνικιστές κ.ο.κ. όσους διαδήλωναν ή εναντιώνονταν στους σχεδιασμούς τους.

Στις Πρέσπες – εκεί κοντά – οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν σκληρά, βίαια (;). (Σ.Σ Μπορεί να καταργούν τα Λατινικά, αλλά το erga omnes θα το διατηρήσουν για άλλες … “Δημοκρατικές χρήσεις”).

“Δημοκρατικά” αγνοήθηκαν και τιμωρήθηκαν όπως τους έπρεπε.

Μεταξύ λοιπόν φίλων, συγγενών (κοινή γαρ η Μεγαλεξανδρινή καταγωγή αμφοτέρων) γιορτάστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο η εθνική επιτυχία (των Σκοπιανών)!

Εμείς, ως νονοί γαλαντόμοι δώσαμε (χωρίς διασφαλίσεις) το όνομα: Βόρεια Μακεδονία.

Το τραγικό δεν είναι μόνον αυτό: Αλλά το ότι επιχείρησαν οι εξουσιαστές μας να παρουσιάσουν την επαίσχυντη ονοματοδοσία, ως μεγάλο εθνικό επίτευγμα (!). Μας κάλεσαν να το πανηγυρίσουμε και χρησιμοποίησαν ανοίκειους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για εκείνους που διαφωνούσαν.

Η εθνική ντροπή /πομπή συμπληρώθηκε με διαπόμπευση των κομματικών αντιπάλων, αλλά και των απλών πατριωτών.

Διατυμπάνισαν σε όλους τους τόνους πως η δική τους υπερήφανη εξωτερική πολιτική δεν επηρεάζεται, ούτε υπαγορεύεται από ξένους (όπως των προηγουμένων).

Έλα όμως που θέλει ο Θεός και τον νοικοκύρη (λαό) εκτός από τον … “κλέφτη” της εξουσίας;

Ο Αμερικανός Υφυπουργός αποκάλυψε πως όντως οι ΗΠΑ παρενέβησαν, στη διευθέτηση των ΕλληνοΣκοπιανών διαφορών. Επειδή η Αμερική είχε ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή !

Τώρα; τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων και μαρτυριών;

Δεν είναι ντροπή,  πομπή εθνική; Δεν είναι ανανδρία και αθλιότητα να κάνεις συμφωνίες- πίσω από την πλάτη του λαού σου – με ξένους (για τα συμφέροντα εκείνων) και ταυτόχρονα να τον βρίζεις (τον λαό) ; Ακόμη πως συνάδει με το “Ηθικό πλεονέκτημα  της  Αριστεράς” η επιχειρούμενη ταύτιση των ενεργειών τους με τη ΝΔ. Πριν 10 χρόνια ο τότε Πρωθυπουργός και η Υπουργός των Εξωτερικών:

-Δεν υπέγραψαν καμία συμφωνία (όπως οι νυν).

-Συζητούσαν και το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” αλλά απέρριψαν το “Μακεδονική Γλώσσα” και Μακεδονική Ταυτότητα, Εθνότητα. (Σ.Σ Το να συζητάς κάτι διαφέρει από το να το υιοθετείς. Απόδειξη ότι οι τωρινοί συζητούσαν το χειρότερο όλων: “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Δεν το υπέγραψαν όμως. Άρα …) .

Είχα επίσης επισημάνει τον ελλοχεύοντα κίνδυνο: Όχι μόνο το να μην χρησιμοποιούν (εκ παραδρομής;) τον όρο “Βόρεια”, παρά μόνον το σκέτο: Μακεδονία.

Ότι θα κρατούσαν και την “ταυτότητα” /”εθνότητα”, τη “Γλώσσα” την … Μεγαλεξανδρινή τους καταγωγή. Αυτό ακριβώς συνέβη. Γιατί αγνόησαν οι φωστήρες μαθητευόμενοι μάγοι τις προειδοποιήσεις και τις παραινέσεις μας ;

Θυμάμαι πως είχα τονίσει ότι τελικά πρόβλημα, εξαιτίας του ονόματος, δεν θα έχουν εκείνοι αλλά εμείς.

Πως δεν θα χάσουν οι Σκοπιανομακεδόνες την ταυτότητά τους, αλλά εμείς.

Μέχρι τώρα μας απόμεινε (πάλι καλά) κάτι, αντιδιασταλτικά:

Είμαστε η …”Νότια Μακεδονία”.

Όχι όμως για πολύ και αυτό.

Ήδη ο Σκοπιανός (Βορειο) Μακεδόνας Υπουργός των εξωτερικών αποκαλεί τη χώρα του: Ε υ ρ ω π α ϊ κ ή   Μ α κ ε δ ο ν ί α !!!…

Εμείς τι θα είμαστε πλέον (μετά και την είσοδο τους στην Ε.Ε;):

– Βαλκανική Μακεδονία;

– Εξωευρωπαική Μακεδονία;

-Τριτοκοσμική Μακεδονία;.

ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΚΗ Μακεδονία;

ΥΓ Προσωπικά (ως δικαιωμένος απολύτως) δεν θέλω ούτε την  παραίτηση, ούτε τη συγγνώμη τους.

Απαιτώ όμως : να μην ξανατολμήσουν να αποκαλέσουν τους πραγματικούς Έλληνες πατριώτες που διαφωνούμε με τις πρακτικές τους , ως: Μειοδότες, Προδότες, Ακραίους, Φασίστες, Εθνικιστές.

Εκτός και αν υπερεκτιμούν τις … αντικατοπτρικές  μας  ιδιότητες.

2 Responses to “Ελληνική Τραγωδία η “Ευρωπαϊκή Μακεδονία””

 1. BM said

  Πετώντας με ξένη αεροπορική εταιρεία προ δεκαετίας ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι πετάμε πανω απο την Μακεδονία σκέτο (ούτε Σκόπια ούτε ΠΜΔΜ όπως στρουθοκαμηλίζοντας επιμένουμε μόνο εμείς να τους αποκαλούμε )
  Μια ζωή τρέχουμε πίσω απο τα γεγονότα γιατί δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα .
  Το όνομα τούς το χαρίσαμε απο την εποχή του Τίτο.Πάει και τελείωσε .
  Μην κλαίμε τωρα σαν τις μωρές παρθένες και ας σώσουμε ο,τι σώζεται .

  Like

 2. Αχ, τι τραβάμε! said

  Ζάεφ και Τσίπρας όπως τους βλέπω, έχω την εντύπωση πως μοιάζουν; Αν λάβουμε υπόψιν και την αλβανίδα ιστορικό!! Αλλά και ο Σαμαράς που άνοιξε άνοιξε τα σύνορα; Άσχετο; Μία παλιά παροιμία έλεγε “3 γάιδαροι μαλώνανε; για ξένο αχυρώνα”. Περαστικά μας. Όσο για τους Βορειοελλαδίτες να προτείνω να θεωρήσουν τα διαβατήριά τους; Για να πάμε στην Μακεδονία (και επίσημα). Δυστυχώς!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: