olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Σύσταση εταιρείας σε 13 λεπτά από τις 22 Ιουλίου 2018 [ΒΙΝΤΕΟ]

Posted by netakias.com on September 12, 2018

Με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς κόστος και μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, θα γίνεται από σήμερα η ίδρυση πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ), μέσω της της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά τη λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (http://eyms.businessportal.gr) για τη σύσταση εξ’ αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ, από σήμερα θα ξεκινήσει η διαδικασία να αφορά και επιχειρηματίες που θέλουν να ιδρύουν ηλεκτρονικά πολυπρόσωπες ΙΚΕ, ενώ στόχος είναι σταδιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της εφαρμογής, να μπορούν να ιδρυθούν ηλεκτρονικά όλες οι εταιρικές μορφές.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια, δηλαδή, τα στοιχεία σύστασης θα καταχωρούνται, όπως και στην περίπτωση των μονοπρόσωπων ΙΚΕ, χωρίς να κατατεθεί κανένα έγγραφο και το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα στοιχεία που καταχωρούνται για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται αυτόματα. Δηλαδή, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://eyms.businessportal.gr  οι ενδιαφερόμενοι, είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας τους.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: το σύστημα της e-YMS χορηγεί αριθμό ΓΕΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) σύστασης, δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο στη Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Επίσης διαβιβάζει ηλεκτρονικά στο Taxis τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο Μητρώο και να λάβει ΑΦΜ ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας ενώ εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας, η σύσταση επιχείρησης θα είναι δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος από την έναρξης του μέχρι σήμερα, δηλαδή κατά τη διάρκεια των πρώτων 50 ημερών, έχουν συσταθεί πάνω από 120 μονοπρόσωπες ΙΚΕ, με ελάχιστο πραγματικό χρόνο σύστασης τα 13 λεπτά της ώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 Responses to “Σύσταση εταιρείας σε 13 λεπτά από τις 22 Ιουλίου 2018 [ΒΙΝΤΕΟ]”

 1. sos@gmail.com said

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ. ΞΕΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΝ. ΟΧΙ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΚΑΛΟΖΩΙΑ;

 2. Αυτονόητα said

  Όλα αυτά γιατί δεν είχαν γίνει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ?

  Κατά τα άλλα παριστάνουν και τους φιλοευρωπαιστές…..

  Οι κοτζαμπάσηδες της ΝΔ

  Αλλά το θέλουνε το κράτος τέρας με τη γραφειοκρατία κτλ για να είναι έρμαιο ο πολίτης στα χέρια τους να τρέχει στα γραφεία τους για να εξυπηρετηθεί με τα ανάλογα ανταλλάγματα βεβαίως βεβαίως….

  Οι κατσαπλιάδες της ΝΔούλας και του κλεφτοπασόκ.

  Σε μια σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα με σοβαρούς και σκεπτόμενους πολίτες ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ θα ήταν όλοι τους στη φυλακή.

  Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά θα έπρεπε να έχουμε και Δικαιοσύνη και όχι αυτούς τους απατεώνες που παριστάνουν τους δικαστές.

  Στη φυλακή δεν μπορούμε να τους κλείσουμε τους κλεφταράδες της ΝΔ κ του ΠΑΣΟΚ μπορούμε όμως να τους στείλουμε στα σπίτια τους μια για πάντα….

 3. Αχ Εέφη (τι μού 'κανες) said

  $ύσταση λουκέτου (μικρές μεγάλες) €150 with free advice and delivery

  Σημ.
  Εις περίπτωσιν που χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια
  αφήστε το καλύτερα για άλλη φορά

  Υποσημ.
  Έκδοσις αδείας εντός εξαμήνου.

 4. nick said

  ΣΩΣΤΟ

 5. Sane said

  Η Ελλάδα πνίγεται μέσα στην κατακόκκινη θάλασσα Μη-Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών.

  Για τα οποία έχει εγγυηθεί το ελληνικό κράτος με το 140% του ΑΕΠ του, κινδυνεύοντας να ανεβάσει το συνολικό δημόσιο χρέος σε 320% !!!

  Οι αγορές βλέπουν τη χώρα ως επενδύσιμη, βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες στον τουρισμό και τις εξαγωγικές δραστηριότητες, αλλά διστάζουν να επενδύσουν γιατί δε μπορούν να καταλάβουν πώς μπορεί να λειτουργήσει μία χώρα με ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα – για την ακρίβεια χωρίς τραπεζικό σύστημα…

  Ας μην ξεχνάμε, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, είπε ξεκάθαρα ότι έχει μείνει μόνο μία ουσιαστική μεταρρύθμιση να γίνει στην Ελλάδα και αυτή αφορά στις τράπεζες και τα κατακόκκινα δάνειά τους! Βέβαια, ίσως να μη γνώριζε ότι μιλάει για το “σεντούκι του νεκρού”, μέσα στο οποίο κρύφτηκαν όλα εκείνα τα προβλήματα της χώρας που την έφτασαν σε απώλεια του μισού της ΑΕΠ (σε USD) και σε κάποια από τα πιο βάναυσα προγράμματα οικονομικών και κοινωνικών μεταβολών που εφαρμόστηκαν ποτέ.

 6. Κίμων Κουλούρης - Β' Αθηνών said

  Η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα εξαλείφθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1981

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: