olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πάνος Καμμένος: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Posted by kalinda on September 11, 2018

A46CD115-9D2B-4FCB-8A88-070DD7E596D3«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν ‘ο κόμπος φτάσει στο χτένι’ και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, στη συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ.

Στην περίπτωση αυτή, είπε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Η μία για δημοψήφισμα, η δεύτερη να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και η τρίτη για προσφυγή στις εκλογές.

Ο κ. Καμμένος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπώνδεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Δεξί χέρι της κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις ενεργειακές συμφωνίες και επεσήμανε πως η Ελλάδα «μετατρέπεται σε κύριο πόλο μεταφοράς ενέργειας».

«Οι ΑΝΕΛ ως δεξί χέρι της κυβέρνησης θα βοηθήσουμε για πιο φιλικές στην αγορά πολιτικές. Θα ενισχύσουμε πολιτικές που προτείνουν τα επιμελητήρια που είναι φιλικές προς τους επενδυτές. Θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιστρέψουν τα νέα παιδιά», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος. Διαφωνούμε και στην κυβέρνηση αλλά η συνεννόηση γίνεται με καλές προθέσεις και σεβασμό. Χωρίς να αλλάξουμε τις θέσεις μας θα αποτελέσουμε το αναγκαίο καλό», είπε ο κ. Καμμένος.

 

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που αποφυλακίστηκαν ο κ. Καμμένος είπε: «Από την πρώτη στιγμή, όταν μίλησα για ομηρία στηρίχθηκα στο διεθνές δίκαιο.

Μην ξεχνάμε ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ήταν πολίτες της ΕΕ και εργάζονταν στο πρόγραμμα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης και ήταν στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Πήγαμε το θέμα σε διεθνείς οργανισμούς, αυτές ήταν οι πιέσεις μας. Η απελευθέρωση έγινε χωρίς ανταλλάγματα που είναι πάνω ή κάτω από το τραπέζι.

Πολλές φίλιες χώρες μας βοήθησαν, ήταν σημαντική η στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ».

Ούτε χιλιοστό εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία

«Πρόθεση μας οι καλές σχέσεις με την Τουρκία, να ζήσουμε μαζί σε ένα φιλικό περιβάλλον. Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε φιλικά αλλά χωρίς να δώσουμε χιλιοστό εθνικής κυριαρχίας. Είμαστε έτοιμοι για όλα και για να ζήσουμε με ειρήνη», είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος είπε: «στο επεισόδιο με τη σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών που ήταν ίδια περίπτωση, η Ελλάδα αντέδρασε όπως μία χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις.

Υπήρξαν αρκετές επικοινωνίες αλλά μέχρι το απόγευμα, οι δύο στρατιωτικοί, παρεδόθησαν από τη γέφυρα».

Για τα αναδρομικά των δυνάμεων ασφαλείας, ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως η επιστροφή τους «αποτελεί υπόσχεση μας με τον Αλέξη Τσίπρα».


Παρακολουθείστε την συνέντευξη Τύπου του αρχηγού των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ, κ.Καμμένου,  εδώ:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: