olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο νέος, αυξημένος, ενιαίος κατώτατος μισθός θα ισχύσει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις

Posted by kalinda on September 10, 2018

E91D351B-B01B-420F-A0B7-DAD761590F89«Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, το επόμενο διάστημα» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Όπως ανέφερε, κατά τον νόμο, χρειάζεται μία περίοδος περίπου τεσσάρων μηνών για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, που είναι η συμβολή από τους επιστημονικούς φορείς για την επίπτωση της αύξησης του μισθού σε διάφορα μεγέθη της οικονομίας και ο αναγκαίος εκτεταμένος κοινωνικός διάλογος.

«Θα καταλήξουμε, μετά από αυτούς τους τέσσερις μήνες, σε μία υπουργική απόφαση που θα αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ταυτόχρονα με την κατάργηση του υποκατώτατου» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ο νέος, αυξημένος ενιαίος κατώτατος μισθός θα ισχύσει, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, από τις αρχές του 2019.

Για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, διευκρίνισε ότι θα αποφασιστεί αφού τελειώσει η τετράμηνη διαδικασία, σκοπός της οποίας είναι να καταλήξει σε μία εισήγηση προς την υπουργό Εργασίας από την Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων. «Επομένως, δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα του διαλόγου και της δουλειάς των επιστημονικών φορέων» σχολίασε η ίδια.

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στις αρχές του 2019, «στο εξής κάθε χρονιά θα ακολουθείται αντίστοιχη διαδικασία και θα υπάρχει νεότερη αύξηση, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε. Αντίστοιχη διαδικασία εφαρμόζεται στην Πορτογαλία με μόνιμο μηχανισμό εξέτασης των οικονομικών δεικτών που σχετίζονται με τον κατώτατο μισθό και αναπροσαρμογής του κάθε χρονιά. Αυτό περίπου προβλέπεται και στο ελληνικό σύστημα».

Αναφερόμενη στο συνολικό πακέτο μέτρων και παρεμβάσεων υποστήριξης της εργασίας των νέων, ανάκτησης της εργασίας για τους νέους και καταπολέμησης του brain drain που περιέγραψε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι μία από αυτές τις παρεμβάσεις -«και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε»- είναι η μεγάλη μείωση ή και ο μηδενισμός των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών έως 25 ετών. Όπως σημείωσε, είναι ένα μέτρο που θα ισχύει για περίπου δύο χρόνια και θα ξεκινήσει και αυτό από την 1η Ιανουαρίου 2019. «Έχει μεταβατική διάσταση ελάφρυνσης, προκειμένου να δημιουργηθούν, κυρίως, κίνητρα για την εργασία των νέων και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, θα είναι μείωση ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών έως 25 ετών κατά 50% το 2019 και κατά 100% το 2020» συμπλήρωσε η αρμόδια υπουργός, ενώ αποσαφήνισε ότι, όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα, υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας για την προστασία του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού.

4 Responses to “Ο νέος, αυξημένος, ενιαίος κατώτατος μισθός θα ισχύσει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις”

 1. Against new atlantic said

  ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ;

  ΞΕΡΑΚΙΑΝΗ

  ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗΣ

  ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕ ΠΕΡΣΙ

  ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

  Like

 2. cooper said

  Απο πουθα δοθει δεν μας ειπε μονο. Απο την αυξηση τζιρου επειδη βγηκαμε απο τα μνημονια ?? Αναρωτηθηκε κανεις οτι αυτο αν εφαρμοστει θα αυξηθουν οι απολυσεις?? Ααα μπα ….ψιλα γραμματα.

  Like

 3. καρντασης said

  Άντε ρε Παόκια πάρτε το αμπελάκι. Βγείτε να ευχαριστήσετε τους ευεργέτες σας.
  Και όλος τυχαίος μην ξεχάσετε να τους ψηφίσετε μια και έρχονται και εκλογές .
  Καλορίζικο ρε μακεδόνες.

  Like

 4. xaxaxaxaxaaxxa ΟΡΣΕ said

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: