olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Ο διεθνής τύπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ

Posted by kalinda on September 9, 2018

095E2F9B-3429-4ADD-B2F1-EA00F49240B6Associated Press:

Ο Α. Τσίπρας παρουσίασε ένα αισιόδοξο όραμα στη Θεσσαλονίκη , μίας Ελλάδας που αναδύθηκε από οκτώ χρόνια οικονομικής λιτότητας που επέβαλαν οι πιστωτές και βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης. Ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι θα επιδιώξει να μειώσει το ποσοστό ανεργίας που έφθασε στο ανώτατο ποσοστό 28% το 2013, να αυξήσει τους μισθούς και να μειώσει κάποιους φόρους, παρουσιάζοντας το οικονομικό του πρόγραμμα για το επόμενο έτος, σε ομιλία στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Ελλάδας.

Σε μια ασυνήθιστη χειρονομία για έναν αριστερό πολιτικό που έχει περάσει πολύ περισσότερο χρόνο σε πορείες διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ παρά σε συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Τσίπρας έδωσε έμφαση στις στενές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αποκαλώντας τη “χώρα με την οποία είμαστε δεμένοι σε μια ισχυρή στρατηγική συνεργασία και σε κοινούς αγώνες για κοινές αξίες.” Για πρώτη φορά, ένας επισκέπτης, ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος , μίλησε στην τελετή έναρξης της εμπορικής έκθεσης, στην οποία κανονικά μιλάει μόνο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθορίζοντας τους στόχους της οικονομικής του πολιτικής. Ο Ρος επεσήμανε επίσης τους στενούς δεσμούς ΗΠΑ- Ελλάδας και επαίνεσε την Ελλάδα για την εκπλήρωση των αμυντικών της δεσμεύσεων στο ΝΑΤΟ. “Θα θέλαμε να δούμε και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τον ίδιο τρόπο”, δήλωσε, ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το AP αναφέρεται λεπτομερώς στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για τη μείωση φόρων, τη μείωση της ανεργίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, την μη αναγκαιότητα περικοπής των συντάξεων από το 2019 και τα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη.

Το AP τονίζει ότι περίπου 6.000 εθνικιστές που συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας της Ελλάδας με την πΓΔΜ που έληξε μία 27χρονη διαμάχη για το όνομα της τελευταίας, συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αστυνομία επίσης συνεπλάκη για λίγο και με 3.000 περίπου ακροαριστερούς

Bloomberg:

Με τίτλο «Ο Τσίπρας ανήγγειλε μείωση φόρων, καθώς διαγράφονται εθνικές εκλογές», σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία δέσμη μείωσης φόρων και άλλων μέτρων, που στοχεύουν στο πολιτικό του μέλλον, λιγότερο από ένα χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές. Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται μειώσεις στους φόρους των καταναλωτικών αγαθών, και στις κοινωνικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους και προοδευτική μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας από το 2019. Επίσης θα υπάρξει νομοθεσία για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Στη συνέχεια περιλαμβάνονται αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού , επισημαίνοντας ότι μόλις λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης, ο Τσίπρας στοιχηματίζει ότι οι αγορές δεν θα πιστέψουν ότι υποχωρεί από τις μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις που η κυβέρνησή του συμφώνησε με τους πιστωτές στο πλαίσιο του προγράμματος. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τα μέτρα που αναγγέλθηκαν θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν από τους εκπροσώπους των πιστωτών, όταν φτάσουν στην Αθήνα για την πρώτη αποστολή ελέγχου μετά τη διάσωση. Ο πρωθυπουργός επίσης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει το στόχο του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019, χωρίς να χρειασθεί περικοπή στις συντάξεις, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει την πρόταση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ομολόγους του στην ευρωζώνη στα μέσα Οκτωβρίου, μαζί με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αθετήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους, καθώς οι μειώσεις φόρων που ανακοίνωσε ο Τσίπρας, είναι φιλικές προς την ανάπτυξη και αποτελούν μέρος του προϋπολογισμού. Τέλος σημειώνεται ότι αν και οι εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες επίσημα για τον Σεπτέμβριου 2019, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν να γίνει νωρίτερα , πιθανότατα τον Μάιο, για να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές

La Tribune:

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μαξιλάρι ασφαλείας 30 δισ. ευρώ, δηλώνει ο Τσίπρας»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι διαθέτει αποθεματικό σε ρευστό, που καθιστά τη χώρα ανεξάρτητη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, γράφει η γαλλική La Tribune. Αναμένει ότι η υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού θα ξεπεράσει σημαντικά το 3,5% το 2019 και υποσχέθηκε φορολογικές μειώσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Le Monde :

Ο Τσίπρας ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση των φόρων».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμά του μετά το μνημόνιο, γράφει η γαλλική Le Monde και προσθέτει: Σχεδόν ένα χρόνο πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές, έχει λίγο χρόνο για να πείσει τους ψηφοφόρους.

Σε μια ομιλία ποταμό, που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης-το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα- το μεταμνημονιακό πρόγραμμα, που έμοιαζε πολύ με έναρξη προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του φθινοπώρου του 2019.

«Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που εγκαινιάστηκε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης χωρίς τη σκιά των μνημονίων. Σήμερα, τρία χρόνια μετά από αυτή τη δύσκολη συμφωνία, που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2015, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα και μπορεί να κοιτάξει προς το μέλλον με ασφάλεια », ανέφερε ο Πρωθυπουργός μπροστά στον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος , τιμώμενο πρόσωπο, καθώς και σε πλήθος επιχειρηματιών, διπλωματών και δημοσιογράφων.

Μόλις λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου και τις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οικονομική βελτίωση στη χώρα του, αλλά πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την σταθεροποίηση της ανάπτυξης. Ενώ υποσχέθηκε ότι «θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με τους πιστωτές», ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού, το έτος 2019. Κατά τη διάρκεια των τριών διαδοχικών σχεδίων ευρωπαϊκής βοήθειας, ο κατώτατος μισθός είχε μειωθεί στα 586 καθαρά έναντι 760, το 2009.

Υποσχέθηκε επίσης την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων που είχαν καταργηθεί από το 2012. Την Δευτέρα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επανέφερε μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, τις συλλογικές συμβάσεις σε τέσσερεις τομείς, στις τράπεζες, στο εμπορικό ναυτικό, στον τουριστικό τομέα, που θα αυξήσουν τον ελάχιστο μισθό σε αυτούς τους τομείς από 586 ευρώ καθαρά, σε 800 ευρώ.

Από το 2019 ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να μειώσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, που έχει γίνει ο εφιάλτης πολλών Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, να μειώσει τις κοινωνικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, αλλά και τις εισφορές για τις επιχειρήσεις, να προσλάβει 3.000 φροντιστές για την βοήθεια στους ηλικιωμένους και 4.500 άτομα στην εκπαίδευση και να υποστηρίξει την έρευνα με ένα ποσό ύψους 410 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από δημοσιονομικό περιθώριο ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος του.

Κυρίως, ο πρωθυπουργός μίλησε για το θέμα ταμπού, της περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, το 2019. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους ευρωπαίους εταίρους της. «Ο στόχος ενός πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, που απαιτούν οι πιστωτές έως το 2022 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς περαιτέρω περικοπές των συντάξεων. Πρόκειται για ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και πρόκειται να το ξανασυζητήσουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε με σιγουριά, ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την Θεανώ Φωτίου, αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «χωρίς κράτος πρόνοιας, το οποίο προστατεύει τους πολίτες, δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη. Βρήκαμε το 2015, ένα πτωχευμένο κράτος, έπρεπε να το ανοικοδομήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πρόκλησή μας τώρα, είναι να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο για να προστατεύσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας, που επλήγησαν από την κρίση». Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου της αυξήθηκε μεταξύ 2015 και 2018 από 789 εκατομμύρια ευρώ, σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Με την ενίσχυση των κοινωνικών μας πολιτικών, πιστεύουμε ότι η φτώχεια μέχρι το έτος 2022 θα φτάσει κάτω από το επίπεδο πριν από την κρίση, το 2008. Η παιδική φτώχεια μειώθηκε από 26,6% το 2015, σε 24,5% το 2016 και θέλουμε να φτάσει στο 20% το 2022, αναφέρει η Υπουργός έτοιμη να αγωνιστεί για τις επόμενες εκλογές. Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας και καθημερινά θα δείχνουμε με συγκεκριμένες ενέργειες στους συμπολίτες μας, ότι ανοικοδομούμε βήμα προς βήμα αυτό το κοινωνικό κράτος, που υπονομεύθηκε από την λιτότητα και ότι θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση».

6 Responses to “Ο διεθνής τύπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ”

 1. Sane said

  Ashoka Modi (Καθηγητής στο Princeton και πρώην Διευθυντής Έρευνας και Ευρώπης στο ΔΝΤ!) : Το ΔΝΤ υποβοήθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στη μυστική προσπάθεια ανατροπής της δημοκρατίας στην Ελλάδα !!!

  • Παρατηρητής said

   Διαβάζοντας την ανάλυση του καθηγητή καταλαβαίνεις ότι όλα πήγαν ρολόι , ακολουθώντας πιστά κάποιο υπαγορευμένο σχέδιο : Ζισκάρ και πυκνοφρύδης και αργότερα ο σημίτης έβαλαν τις βάσεις , ο ΓΑΠ ήταν ο εκτελεστής και όλοι οι άλλοι μετά δεμένοι χειροπόδαρα … Και το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται , όπως θα αυξάνεται και η λιτότητα και οι περικοπές και οι φόροι.

   Όταν θα τα έχουμε ξεπουλήσει όλα και θα έχουμε μείνει μόνο οι γέροι και τα στίφη των μουσουλμάνων , θα κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους …

   Αυτό που περιγράφει είναι η προμελετημένη δολοφονία ενός λαού , η οικονομική καταστροφή του οποίου – όπως λέει – ξεπερνάει κατά πολύ ακόμα και τη καταστροφή που έρχεται σε μια χώρα μετά από πόλεμο ή εμφύλιο σπαραγμό. Είναι η νέα μορφή αποικιοκρατίας .

   Όσο για τα παραμύθια Τσίπρα περί εξόδου από τα μνημόνια , τα αποδομεί πλήρως : τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 που θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων και όχι για την ανάπτυξη , οι συνεχείς έλεγχοι και εκβιασμοί από τους “θεσμούς” , θα κρατάνε την οικονομία παραπαίουσα σε κατάσταση ημιθανούντα με τα σωληνάκια .

   Αυτό που δεν λέει ο καθηγητής είναι το γιατί . IMF ( βλ. ΗΠΑ ) και ΕΕ ( βλ. Γερμανία ) ονειρεύονται τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας , η αξία του οποίου είναι πολλαπλάσια του χρέους . Εκεί θα παιχτεί το τελικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο νταβατζήδες μας με τη Τουρκία να ζητάει μερίδιο και να παίζει τα γνωστά της ανατολίτικα εκβιαστικά παζάρια . Εμείς , όπως πάντα , θα συνεχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα κάτσει στη καρέκλα του κοτζαμπάση …

   • Sane said

    Τα δύο γεωγραφικά άκρα της Ευρώπης, η Ελλάδα και η Φινλανδία, μπήκαν στην Ε.Ε. και απρόσμενα και στην Ευρωζώνη, γιατί ένιωθαν τεράστια ανασφάλεια από τους επιθετικούς ανατολικούς γείτονές τους. Και το επεδίωξαν οι ίδιες πολύ περισσότερο από όσους Ευρωπαίους έβλεπαν οφέλη από τον ορυκτό πλούτο ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό τους στοιχείο. Ειδικά η Ελλάδα κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας ακόμα ζεστές στη μνήμη της δύο θερμές εμπλοκές με την Τουρκία – την περίπτωση της Κύπρου κατά την είσοδο στην ΕΕ και την περίπτωση των Ιμίων κατά την είσοδο στην ΕΖ.

 2. μπρρρ μπρρρρ ουστ said

  Λαφαζάνης: Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη ως πολιτικός υπάλληλος διεκπεραιωτή

  Τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχολίασε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα. Ξέχασε, όμως, τα μηνύματα που λαμβάνει και εκτελεί αμελλητί από ΗΠΑ, Γερμανία, Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ.
  Όπως υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης, “ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη όχι ως Πρωθυπουργός μιας χώρας με στοιχειώδη, έστω, εθνική κυριαρχία, αλλά ως πολιτικός υπάλληλος διεκπεραιωτής που μεταγλωττίζει σε εθνικό συμφέρον τις επιθυμίες, τις ορέξεις και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης στη χώρα μας και στην περιοχή μας”.
  Επίσης, πρόσθεσε ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που προετοιμάστηκε στα άδυτα της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου, μεταφράστηκε ανεπιτυχώς και στα ελληνικά και υπογράφτηκε αβλεπί και από την Αθήνα για να εξυπηρετηθούν όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας και των βαλκανικών χωρών και λαών, αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της αμερικανο-νατοϊκής κηδεμονίας στα Βαλκάνια και των πολιτικο-οικονομικών βλέψεων της Γερμανίας για την ολοκλήρωση της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
  Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με αυστηρότητα για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα με τις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες απελάσεις διπλωματών. Δεν μας είπε όμως τίποτα για τα μηνύματα και τις εντολές που λαμβάνει και εκτελεί πρόθυμα και αμελλητί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων από την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ”.
  Και συμπλήρωσε: “Αποτελεί όνειδος για έναν πρωθυπουργό να εξωραΐζει, να καλύπτει και να εκθειάζει το ξεπούλημα του κρίσιμου για την εθνική οικονομία και ασφάλεια στρατηγικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς.
  Κάποιοι πρέπει να πληροφορήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, ότι οι μόνες, σχεδόν, «επενδύσεις» που γίνονται στη χώρα αφορούν στην εξαγορά και μάλιστα «κοψοχρονιά», κερδοφόρων στρατηγικών επιχειρήσεων, υποδομών και δικτύων της. Αυτές οι εξαγορές, κύριε Τσίπρα, δεν ονομάζονται επενδύσεις, αλλά εκποίηση της χώρας και παράδοσή της ως ανοχύρωτη πολιτική και οικονομική αποικία, χωρίς καμία ασφάλεια και άμυνα, σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα.
  Με μέτρα «ασπιρίνες» και «ψίχουλα», σαν και αυτά για τα οποία θριαμβολογεί ο Αλέξης Τσίπρας, που χρηματοδοτούνται από την υπερφορολόγηση που πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν αλλάζει σε τίποτα η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος επιτροπείας και λιτότητας, στην οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και που θα αποδειχθεί σκληρότερη, πιο βασανιστική και ατελείωτη για τον λαό και τον τόπο σε σχέση με την τυπική μνημονιακή περίοδο”.
  Όπως υπογράμμισε: “Αποτελεί την πιο μεγάλη τραγωδία για την οικονομία και την κοινωνία, ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για το καταστροφικό «τσουνάμι» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, για το οποίο ξεδιάντροπα έχει συμφωνήσει και το προωθεί μέσα από την ληστεία των τραπεζών. Όπως μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία αποτελεί το γεγονός, ότι ο Αλ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει έστω το παραμικρό για το βάρβαρο κύμα αποκοπών ρεύματος που αυτήν την περίοδο καλπάζει σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, αφήνοντας φτωχές οικογένειες, αρρώστους, γέρους, παιδιά και οικονομικές δραστηριότητες χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επιβίωσης. Εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι δεν υποβλήθηκε επ’ αυτών καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους.
  Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφάνισε ως δικές του εξαγγελίες τα μέτρα, σχεδόν, που έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, πολλά εκ των οποίων υπερβαίνουν τον ορίζοντα της τετραετίας, για την οποία έχει νόμιμη δυνατότητα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και συναποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, της αποικιοποίησης της χώρας, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της εξυπηρέτησης των πιο άπληστων και διαπλεκόμενων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
  Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του στην κυβέρνηση και στο κόμμα, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τους πρώτους διδάξαντες σε πελατειακές σχέσεις και πελατειακά δίκτυα με μεγάλα, αλλά και μεσαία και μικρά ρουσφετολογικά συμφέροντα, έχοντας κατακυριεύσει με το ρουσφέτι το κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες ακόμα και τους «ημετέρους» στον ιδιωτικό τομέα. Δοξάστε τους!” ενώ επισήμανε: “Όσο ποτέ η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ριζοσπαστική ανατροπή, που θα φέρει σε προτεραιότητα τα μεγάλα αιτήματα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα, μέσα από την αμφισβήτηση του ευρωατλαντικού μονόδρομου της Ελλάδας, για μια νέα πολυδιάστατη οικονομική και εξωτερική πολιτική.
  Αυτήν την ριζοσπαστική ανατροπή, με την ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας ως φερέγγυας ενωτικής και εναλλακτικής δύναμης, δεν μπορεί να την ανακόψουν ούτε οι ψεύτικες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ούτε ο αποκλεισμός και η φίμωση των αγωνιζόμενων αντισυστημικών δυνάμεων από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης και την «χούντα» της ΕΡΤ”.

  http://www.enikos.gr/politics/594193/lafazanis-o-alexis-tsipras-emfanistike-sti-thessaloniki-os-politi

 3. μπρρρ μπρρρρ ουστ said

  Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και συναποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, της αποικιοποίησης της χώρας, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της εξυπηρέτησης των πιο άπληστων και διαπλεκόμενων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

 4. κο κο κο said

  Η #Θεσσαλονίκη αστυνομοκρατούμενη κ στολισμένη με τα αμερικανικά αστέρια.
  Πόλη υπό κατοχή, με υπογραφή Τσίπρα.
  Οι ιμπεριαλιστές είναι οι τρομοκράτες-οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
  Δεν παραδίδουμε την πατρίδα μας
  #ΔΕΘ18 #Μακεδονία

  zωη κωνσταντοπουλου

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: