olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ήρθε στα λόγια του ΠτΔ ο Αλέξης για τις αθλιότητες του Ζαεφ

Posted by olympiada on September 9, 2018

Η ρητορική της σκοπιανής κυβέρνησης για το ονοματολογικό μερικές φορές ξεπερνά τα πλαίσια που έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπό την σκιά αλλεπάλληλων δηλώσεων του σκοπιανού ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ όπου δίνεται μεγάλη έμφαση στην μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Αθήνα παρακολουθεί επισταμένα την στάση των Σκοπίων ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου, και μεταφέρει στην σκοπιανή πλευρά την ενόχλησή της.

Τόνισε ότι μολονότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η ΠΓΔΜ ουσιαστικά βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, είναι καλό να γίνονται σεβαστά τα συμφωνημένα πλαίσια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/382800/tsipras-i-ritoriki-zaef-merikes-fores-xeperna-ta-oria-/#ixzz5QdKDoCr0

Ας θυμηθούμε τώρα το σκληρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ζαέφ από την Κέρκυρα

21 Responses to “Ήρθε στα λόγια του ΠτΔ ο Αλέξης για τις αθλιότητες του Ζαεφ”

 1. test said

  123

  Like

 2. Ο Ιππέας said

  Και εμείς,
  ω ρε Mr ΠτΔ και διακεκομμένε* συνταγμασυμφεροντολόγε ΚΑΙ πατριδογνώστη,
  γιατί να μην έχουμε και εμείς ένα “κρίσιμο” δημοψήφισμα ;

  Like

  • Θα μας τρελάνετε! said

   Η ΠΓΔΜ αλλάζει κρατικό όνομα, σύνταγμα, αλυτρωτικές βλέψεις και ιστορική αφήγηση.
   Εμείς τί αλλάζουμε για να κάνουμε δημοψήφισμα;
   Να αποφασίσουμε δια δημοψηφίσματος τί πρέπει να κάνει ένα άλλο κράτος;

   Like

   • Παρατηρητής said

    Όταν δίνεις ταυτότητα και γλώσσα “Μακεδονική” που ανήκει στη ιστορική κληρονομιά των Ελλήνων , ακόμα και στα πλαίσια ενός επώδυνου συμβιβασμού μπλα μπλα μπλα , οφείλεις αν σέβεσαι τον λαό που υποτίθεται ότι υπηρετείς να τον ρωτήσεις αν συμφωνεί σε αυτή τη παραχώρηση . Όταν όμως οι δημοσκοπήσεις πάνω σε αυτό το θέμα σου δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κατά αυτής της συμφωνίας , τότε κάνεις τον κουφό και τον παλαβό .

    Ο Τραμπ σε μήνυμά του προς τα Σκόπια χρησιμοποίησε 6 φορές τον όρο Μακεδονία , όπως έκανε και η Μέρκελ και όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι … Η πραγματική Μακεδονία , η ελληνική Μακεδονία , θα είναι το μέρος ενός όλου αφού εμείς οι ίδιοι τους αναγνωρίζουμε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού ενός λαού σταματάει εκεί που αρχίζουν τα ίδια δικαιώματα γειτονικού λαού . Ακόμα και Αμερικανοί και Βρετανοί ιστορικοί αναγνωρίζουν ότι η πραγματική Μακεδονία γεωγραφικά είναι η σημερινή ελληνική Μακεδονία με τμήμα από το έδαφος της αρχαίας Παιονίας . Οι κάτοικοι των Σκοπίων δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους αρχαίους Παίονες , με εξαίρεση τους Αλβανούς που κατάγονται από τους αρχαίους Ιλλυριούς.

    Μιλάμε για την απόλυτη πλαστογράφηση της Ιστορίας που εξυπηρετεί τα σχέδια των ισχυρών. Οι αριστεροί από πότε κόπτονται τόσο πολύ για να ικανοποιήσουν τα σχέδια των ισχυρών και του ΝΑΤΟ ? Αν εμείς κρατούσαμε σταθερή και ενιαία στάση απέναντι σε αυτό το θέμα , θα είχαν πιεστεί οι σκοπιανοί να εγκαταλείψουν τα αλυτρωτικά σχέδια του Μακεδονισμού για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και ΕΕ.
    Τελικά όμως δεν χρειάστηκε καμία πίεση γιατί όπως ομολόγησε ο Τσίπρας – ερήμην του λόγου του – στη ΔΕΘ , ” δεν δεκτήκαμε καμία πίεση σε αυτό το ζήτημα και δεν με ενδιέφερε κιόλας ” .

    Like

   • Τ.Β. said

    Να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα αν είμαστε τόσο ενδοτικοί όσο οι κυβερνώντες μας και αν συμφωνούμε να λέμε ότι …ψυχαλίζει όταν οι γείτονες φτύνουν την ιστορική μας κληρονομιά και την ιστορική μας συνέχεια .

    Εαν τώρα που περιμένουν την ένταξη συμπεριφέρονται έτσι, τι να σκεφτεί κανείς για τη συνέχεια;

    Like

   • Ο Ιππέας said

    Εμάς μας ρώτησε αν συμφωνούμε με την συμφωνία που βιαστικά και αυθαίρετα πήγε και έκανε για μπορέσει η ΠΓΔΜι να κάνει αυτό που σωστά είπες ;
    Αν εκείνοι όπως λες και όχι εμείς, χρειάζονται να αλλάξουν κάτι που αφορά μόνο τους ίδιους, γιατί δεν το κάνουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν ;

    Like

   • Θα μας τρελάνετε! said

    Η ταυτότητα και η γλώσσα ούτε “δίνεται” ούτε “παραχωρείται”. Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει.
    Το πρόβλημα ήταν ο αλυτρωτισμός και η οικειοποίηση της αρχαίας ιστορίας.
    Στοιχεία που διευθετεί ρητά η νέα συμφωνία και οφείλουν να συμμορφωθούν.
    Εάν οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως ένας μακεδονικός λαός εξ’ όσων κατοικούσαν ιστορικά στην Μακεδονία λόγω της υπερχιλιόχρονης παρουσίας τους στον χώρο, που μιλούν μια μακεδονική γλώσσα εξ’ όσων επίσης ομιλούνταν για αιώνες στον Μακεδονικό χώρο, δεν υπάρχει τρόπος να τους το απαγορέψεις.
    Είναι το ίδιο σαν να λες ότι είσαι Βαλκάνιος και ομιλείς μιά βαλκανική γλώσσα, πράγμα αληθές για όλους, αλλά κανείς δεν μπορεί να λέει ότι είναι ο μόνος και αυθεντικός βαλκάνιος και μόνη βαλκανική γλώσσα είναι η δική του και να έχει αλυτρωτικές βλέψεις σε όλα τα Βαλκάνια.
    Αυτό έχει καταστεί σαφές νομίζω με την αποδοχή της νέας συμφωνίας εκ μέρους τους αλλά δεν έχει καταστεί σαφές στην Ελλάδα από πολλούς που διεκδικούν αποκλειστικά οτιδήποτε το Μακεδονικό κάθε εποχής.
    Και οι δικοί μας “μακεδονομάχοι” δεν υστερούν σε θρασύτητα και πεισματική στενοκεφαλιά από τους φανατικούς του VMRO-DPMNE. Ο πιο ακραίος εθνικισμός άλλωστε είναι ο κοινός παρονομαστής και των δύο.

    Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία, όπως και πλέον των 100 χωρών παγκοσμίως έχουν ήδη αναγνωρίσει επίσημα το κράτος αυτό με το όνομα Μακεδονία. Καμία έκπληξη λοιπόν για το πως το αποκαλούν σήμερα. Η νέα συμφωνία με την Ελλάδα δεν έχει επικυρωθεί ακόμα και δεν ισχύει για να την αποκαλέσουν κάπως αλλιώς. Αυτό θα γίνει υποχρεωτικά για όλους μόλις η ίδια η ΠΓΔΜ αλλάξει το επίσημο όνομά της σε εφαρμογή της νέας συμφωνίας κατόπιν επικύρωσης της και από την ίδια και από την Ελλάδα.

    Κανένας όρος της συμφωνίας δεν περιορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας στην χρήση των όρων Μακεδονία και Μακεδονικός. Όπως κανείς δεν διανοείται να περιορίσει την χρήση των όρων Βαλκάνια και βαλκανικός. Ο αυτοπροσδιορισμός συνεπώς δεν περιορίζει δικαιώματα άλλου γειτονικού λαού. Όπως δεν θα περιορίσει το δικαίωμα της Βουλγαρίας για την δική της Βουλγαρική Μακεδονία.

    Ποιά είναι η “πραγματική Μακεδονία γεωγραφικά”; Ποιάς ιστορικής εποχής; Η γεωγραφική Μακεδονία άλλαζε σύνορα και έκταση συνεχώς στην εξέλιξη της Ιστορίας. Ποιά από όλες είναι η “πραγματική Μακεδονία γεωγραφικά”; Μήπως σταμάτησε η ιστορία της στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Και πότε ισχυρίστηκαν οι Μακεντόντσι ότι έχουν σχέση με τους αρχαίους Παίονες; Ότι οι σλαύοι πρόγονοί τους έγιναν ένα με τους ντόπιους απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και συνεπώς αποτελούν την πιο ευθεία συνέχεια τους λέει ο εθνικιστικός τους μύθος τον οποίο τώρα θα πρέπει να εγκαταλείψουν. Και θα πρέπει να αποδεχθούν ότι είναι τόσο Μακεδόνες όσο και οι Πόντιοι και Μικρασιάτες που γεμίσαμε την δική μας Μακεδονία για να γίνει πιό αμιγώς Ελληνική.
    Γιατί λοιπόν επιμένουμε να το σχετίζουμε μονοσήμαντα με το ΝΑΤΟ και τους ισχυρούς; Υπήρχε πραγματικό πρόβλημα που έπρεπε να διευθετηθεί, ναι ή όχι;
    Εκτός της πρεμούρας του ΝΑΤΟ, αποτέλεσε ευκαιρία και η αποκαθήλωση του VMRO του αδιάλλακτου Γκρούεφσκι από την εξουσία και η ύπαρξη μιάς διαλλακτικής πλέον κυβέρνησης, ναι ή όχι;
    Τί συμφέροντα είχαμε με την διαιώνιση του προβλήματος και τί μας διαβεβαίωνε ότι ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ μας; Το αντίθετο αποδείχθηκε μέχρι στιγμής.

    Όσο για τις υπερβολές στην ρητορική των πολιτικών της και ιδιαίτερα του κ.Ζάεφ που σωστά έχει ενοχλήσει και την Ελληνική κυβέρνηση, μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται στην κορύφωση της εκστρατείας για το δημοψήφισμα τους το οποίο έχει ακόμα πολλά ερωτηματικά αν θα περάσει και πρέπει να απευθυνθούν και στους εθνικιστές που ανθίστανται παρουσιάζοντας μια κατάσταση “ε, δεν χάσαμε και τίποτα, όλα είναι όπως πριν και βγήκαμε και κερδισμένοι κιόλας!”
    Αν αληθεύουν όσα ισχυρίζονται οι εδώ εθνικιστές ότι τα δώσαμε όλα και οι πολιτικοί μας είναι προδότες, γιατί αλήθεια ισχυρίζονται τα ίδια και όλοι οι δικοί τους εθνικιστές; Είναι δυνατόν να είναι προδότες και οι δικοί μας και οι δικοί τους στην ίδια συμφωνία;
    Η αλήθεια είναι ότι όντως έκαναν οι Σκοπιανοί τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες υποχωρήσεις και όντως ο Ζάεφ έχει ακόμα μεγάλο πρόβλημα με τους δικούς του εθνικιστές.
    Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα μας δείχνει πόσο πιό προχωρημένος και αδιάλλακτος είναι ο ελληνικός εθνικισμός.

    @Ιππέας
    Αν δεν είχαν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν δεν είχαν κανένα λόγο να αλλάξουν τίποτα απολύτως και θα συνέχιζαν ανένδοτοι πάνω στο δρόμο που χάραξε ο Γκρουεφσκι.
    Ή δεν το σκέφτηκες ή εγκρίνεις την αδιαλλαξία τους.

    Like

   • Τ.Β. said

    @ Θα Μας Τρελάνετε.

    Πολύ μπλά, μπλά…, αλλά από ουσία τίποτα !
    Κι΄όταν ” επικυρωθεί η συμφωνία “, πάλι ” Μακεδόνες ” θα λέγονται έξυπνέ μου!
    Λες…” η ταυτότητα και η γλώσσα ούτε <> ούτε <>…”
    Μάλιστα! Για να δούμε λοιπόν….
    Υπηκοότητα { ταυτότητα δλδ } είναι ο δεσμός του πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει { από γέννηση ή πολιτογράφηση }.
    Πως θα λέγεται η χώρα με βάση τη συμφωνία; Β. Μακεδονία.
    Πως θα έπρεπε να είναι η ταυτότητα του κατοικου της; Βόρειομακεδόνας.
    Εμείς όμως τους ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΜΕ το ” Μακεδόνας ” σκέτο. Εντάξει; Για να ξέρουμε τι λέμε.
    Και σταδιακά οι δικοί μας Μακεδόνες δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να λέγονται έτσι, όπως π.χ. οι Κρήτες, οι Πελοποννήσιοι… και καταλαβαίνεις πιστεύω το γιατί.
    Με αυτό τον τρόπο διεκδικούν τον όρο ” Μακεδόνας ” αποκλειστικά, ενώ υπογείως οικειοποιούνται δικά μας σύμβολα στη σημαία τους. Αλλά γι΄αυτούς δεν πειράζει, ετσι; Αυτοί ….αυτοπροσδιορίζονται! Οι Ελληνες είναι το πρόβλημα για σένα, δύστυχε!

    Like

   • Ο Ιππέας said

    @ Θα μας λωλάνετε

    Στην ερώτησή μου δεν απάντησες !
    Επίσης μάθε ότι και κρατησέ το αυτό :
    Ακόμη και 200 χώρες να τους αποκαλούσαν ότι θέλουν, “επίσημα” όμως (όπως λανθασμένα ανέφερες) δεν μπορεί να το κάνει -κ α μ ί α- χωρίς την επικύρωση του ΟΗΕ εφ όσον και αν είναι μέλη του.

    Άλλωστε, καμία άλλη χώρα σε όλον το κόσμο δεν συνορεύει βορείως με την ΠΓΔΜ και νοτίως με το Αιγαίο.

    Like

   • Θα μας τρελάνετε! said

    Αν σε ενοχλεί το ανούσιο μπλα-μπλα καλύτερα μην γράφεις!
    Δεν μπορώ να γίνω πιό σαφής και πιό αναλυτικός και αν έχεις προβλήματα κατανόησης δεν μπορώ να βοηθήσω.
    Όσο για τους τελευταίους ισχυρισμούς σου ελπίζω να συνειδητοποιήσεις ότι ζεις στη κοσμάρα σου και είναι αυθαίρετα συμπεράσματα δικά σου που ούτε σκολιαρόπαιδα δεν πείθουν.
    End of transmission!

    Like

   • Θα μας τρελάνετε! said

    @Ιππέας
    αν δεν κατάλαβες την απάντηση μου υπάρχει πρόβλημα!
    Θα έκαναν την παραμικρή παραχώρηση αν δεν είχαν να δώσουν κάπου λογαριασμό;
    Και δεν είναι το πώς τους “αποκαλούσαν” όλοι, είναι το πώς τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ επίσημα όλοι με κρατική βούλα! Στις διμερείς σχέσεις δεν υπάρχει καμία υποχρέωση προσαρμογής σε εκκρεμότητες του ΟΗΕ. Και φυσικά όλοι αυτοί ήταν πρόθυμοι να τους εντάξουν είτε στην Ε.Ε. είτε στο ΝΑΤΟ είτε όπου αλλού με το σκέτο όνομα Μακεδονία. Και έτσι θα τους αναγνώριζε και ο ΟΗΕ εάν δεν έμπαινε εμπόδιο η Ελλάδα.
    Η οποία Ελλάδα έβαζε παντού βέτο εκμεταλλευόμενη την ήδη συμμετοχή της σε ένα σωρό οργανισμούς στους οποίους δεν επέτρεπε την είσοδο του νέου κράτους εκβιάζοντας το.
    Για αυτό και λοιπόν υπέκυψαν και ζήτησαν να τα βρουν με την Ελλάδα. Και υποχώρησαν στα ουσιαστικότερα για αυτούς. Ονομασία κράτους, Σύνταγμα, αλυτρωτισμός, ιστορία.
    Αν νομίζουμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εκβιάζει στον αιώνα τον άπαντα για να υποκύψουν αμαχητί σε όλες τις δικές της απαιτήσεις και ότι στο τέλος θα τους “τσάκιζε” θριαμβεύουσα, είμαστε βαθιά νυχτωμένοι! Χώρια που είναι και αήθες!
    ΚΑΝΕΝΑΝ δεν είχαμε πείσει διεθνώς ότι είχαμε το απόλυτο δίκιο σε όλα όπως αλαζονικά κομπορρημονούσαμε και ΚΑΝΕΝΑΝ σύμμαχο δεν είχαμε κερδίσει! Απλά κάποια λίγα, φιλικά διακείμενα σε μας κράτη, άφησαν το θέμα φλου μέχρι να καταλήξει σε κάποια δική μας συμφωνία. Και αυτά τώρα δηλώνουν ικανοποιημένα από την εξέλιξη.
    Κάποιοι όμως και εδώ συνειδητοποίησαν ότι η αλαζονική εγωιστική συμπεριφορά μας είναι χάσιμο μακροπρόθεσμα και όχι κέρδος. Ήδη υπάρχει ζημία από την μέχρι τώρα 25ετία.
    Και δεν έδωσαν τίποτα παραπάνω εκτός από το προφανές και λογικό. Το δικαίωμα να είναι ένας λαός που αυτοπροσδιορίζεται χωρίς ιστορικές αλλοιώσεις και να μιλά την δική του διακριτή γλώσσα. Μακεδονίτικα λέγεται αυτή η γλώσσα και στην Ελλάδα από τους ντόπιους αν δεν το ξέρετε. Δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσαν να την πουν στην γείτονα χώρα και γιατί να εφεύρουν άλλο όνομα.
    Μιά έντιμη συμφωνία ποτέ δεν αποτελεί κατά κράτος νίκη του ενός και εξευτελισμό του άλλου.
    Και δεν χάσαμε τίποτα πέρα από κάτι που δικαιωματικά δεν μας ανήκε κατ’ αποκλειστικότητα. Την αλαζονεία της αποκλειστικής “μακεδονικότητας”. Είναι πιό Μακεδόνες οι εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι και Μικρασιάτες δηλαδή; Οι απόγονοι Κρητών και Πελοποννήσιων αποίκων με τους οποίους αλλάξαμε τα πληθυσμιακά και γλωσσικά δεδομένα της περιοχής; Και σήμερα όλοι αυτοί το παίζουν γνήσιοι και αποκλειστικοί Μακεδόνες;
    Πείτε ότι δεν θέλετε καμιά απολύτως συμφωνία αλλά τσαμπουκά μέχρις εσχάτων γιατί … έχουμε και ελληνική μαγκιά να ‘ουμ’ … και στάχτη και μπαρούτι!
    Ότι είστε κουτσαβάκια “γαμάω και δέρνω”!
    Για να είστε ειλικρινείς τουλάχιστον στις προθέσεις σας αντί να κλαψομουνιάζετε ως δήθεν θύματα!

    Like

   • Ο Ιππέας said

    @ θα μας κουφάνεις

    Αν . .
    ισχύει το τι λέει ο καθένας και ο ΟΗΕ είναι μόνο κάποια “λεπτομέρεια”, τότε όχι μόνο έχεις δίκιο αλλά έλυσες και το . . πρόβλημα που είχαμε.

    Like

   • Θα μας τρελάνετε! said

    Στις κατ’ ιδίαν διμερείς σχέσεις όσα κράτη την έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία χρησιμοποιούν αυτήν την ονομασία και μόνο σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ κλπ. χρησιμοποιείται το προσωρινό ΠΓΔΜ κατόπιν των πιέσεων και αντιρρήσεων της Ελλάδας. Εκτός του ΟΗΕ του οποίου αποτελεί μέλος και η ΠΓΔΜ, στους άλλους οργανισμούς είναι μέλος μόνον η Ελλάδα.
    Σε άλλες διεθνής συναντήσεις συμμετέχει ως σκέτο Μακεδονία.
    Δυστυχώς το παιχνίδι είναι χαμένο προ πολλού, είχαμε καλύτερη ευκαιρία στην αρχή επί Γκληγκόρωφ να ονομαστεί Σλαυομακεδονία που θα ήταν καλύτερα από το Βόρεια Μακεδονία, αλλά η εθνική αλαζονεία μας με επικεφαλής υπερ-“εθνικόφρονες” πολιτικούς (Σαμαράς κλπ.) και τους παπάδες (Χριστόδουλος) κλώτσησε την ευκαιρία αυτή με το ουτοπικό “καμιά χρήση του ονόματος Μακεδονία”.
    Ακόμα καμαρώνουμε για το ογκώδες συλλαλητήριο του τότε και ονειρευόμαστε ακόμα έναν Χριστόδουλο.
    Η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι συνεχώς όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η αλαζονεία αυτή δεν οδηγεί πουθενά.
    Πόσοι πήγαν στο προχθεσινό συλλαλητήριο στο Βελλίδιο;
    Στο μέλλον θα πηγαίνουν μόνον οι διοργανωτές και οι πιό κολλητοί τους.

    Like

   • Θα μας τρελάνετε! said

    διόρθωση: διεθνΕΙΣ συναντήσεις …

    Like

 3. Aκέλας said

  …Θα σας συνιστούσα να μην κάνετε συγκρίσεις,γιατί ο Ζάεφ,δεν έκανε Καμία αθλιότητα,αφού απλά ήταν εκτελεστής της βούλησης τού Λαού του!-ΑΝΤΕ ΠΙΑ που κοντεύετε να βγάλετε …ήρωα την …μαϊμού!

  Like

 4. Παπους said

  Όλοι μιλούν για ονόματα και παπλώματα.
  Η Μακεδονία ήταν ένας γεωγραφικός χώρος.
  Μην το ξεχνάτε.
  Διαμοιράστηκε μεταξύ Ελλάδας Γιουγκοσλαβίας Βουλγαρίας.
  Μήπως δεν είναι έτσι ?
  Σωστά μέχρι εδώ.
  Τι διάολο φωνάζετε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική?
  Τα σύνορα μεταξύ των 3 χωρών καθορίσθησαν με την συνθήκη του Βουκουρεστίου.
  Δεν πιστεύω ότι θέλετε να αλλάξουμε τις συνθήκες..

  Άρα η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική.
  Αυτήν δεν την χαρίζουμε.
  Μήπως θέλετε να μπουκάρουμε στον χώρο της τέως γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας?
  Η στον γεωγραφικό χώρο της βουλγάρικης?
  Τι προτιμάτε?

  Ρε ζωντόβολα για άλλους λόγους έπρεπε να φωνάζετε.
  Πως μια νέα χώρα όπως την βάφτισαν τώρα σαν βόρειο Μακεδονία
  Κάνει χρήση Ελληνικών συμβόλων στην σημαία της , δηλ τον ήλιο της Βεργίνας?
  Μήπως η Βεργίνα από τον γεωγραφικό χώρο της Ελληνικής Μακεδονίας(και ότι συμβολίζει για τους Έλληνες ) περπάτησε και πήγε βόρεια?
  Όχι βεβαία , μην ακούσω ότι περπάτησε γιατί πάω Δαφνί.
  Να μην χρησιμοποιούν Ελληνικά σύμβολα στην σημαία τους, σαν νέο κράτος που είναι να βάλουν σύμβολα σλάβικης προέλευσης.

  Like

  • Θα μας τρελάνετε! said

   Παπού, αυτό που πλέον θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, δεν έχει πλέον σημαία τον ήλιο της Βεργίνας, έχει αλλάξει προ πολλού.

   Την σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας χρησιμοποιούν πλέον μόνον οι ακραίοι εθνικιστές που την έχουν δει Μεγαλέξαντροι και μιλούν για Μεγάλη Μακεδονία.
   Αυτά κομμένα με την νέα συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή αλυτρωτισμοί και οικειοποίηση της αρχαίας Ιστορίας.

   Like

 5. Παπους said

  Αν κάποιοι πουν ότι ο Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας με ελληνικη παιδεία ήθη και έθιμα έτσι ήταν ,δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε εκστρατείες τώρα Πχ στην ΑΙΓΥΠΤΟ και να ζητάμε την Αλεξάνδρεια η να μπουκάρουμε στην Περσία και να ψάχνουμε τον ΔΑΡΕΙΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΕΞΩ τους Ιρανούς από την χώρα τους.

  Like

 6. εξω οι μπετατζηδες said

  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ απειλει την Περσια -ιραν- τωρα, τι θελει ο μπετατζης? Να τον πλακωσουμε στις γρηγορες ?
  Κατω τα χερια μπετατζη απο την περσια -ιραν- δικαιωματα στην Περσια εχουν μονο οι Ελληνες .
  Επειδη ιστορικως πλακωσαμε τον ΔΑΡΕΙΟ αυτο δεν σημαινει οτι θα παμε οι Ελληνες στο ΙΡΑΝ .
  Το Ιραν ειναι φιλη χωρα με την Ελλαδα.
  Αντε χασου μπετατζη που κατεβηκες απο τα δεντρα για να φας χουρμαδες.
  ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ

  Like

 7. εξω οι μπετατζηδες said

  Nα φροντίσει το επιτελείο του τραμπ και οι Έλληνες καντηλανάφτες του και Ηρακλειδεις του να τον συγκρατήσουν γιατί μας έχει κουφάνει στις μαλακιες ο άνθρωπος.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: