olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει το ασφαλιστικό της Χούντας του Πινοσέτ! Ναι, αυτό που το 80% συνταξιούχων τρώνε από τα σκουπίδια!

Posted by netakias.com on September 8, 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΙΝΟΣΕΤ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

 

 

 

Ο Πινοσετ είναι πιο γνωστός από το ότι του άρεσε να πετάει από αεροπλάνο όσους ήταν αντίθετοι με την Χούντα, φοιτητές, παιδιά διαδηλώτες. Ομως αυτό που τον έκανε δημοφηλή ανάμεσα στους νεοφιλελεύθερους ήταν το ασφαλιστικό που εξασφαλίζει ότι δεν προκειται κανένα φτωχαδάκι δεν θα πάρει σύνταξη κι όλα καταλήγουν στον κουμπαρά των Offshore

subscribe https://tinyurl.com/hellenicnewsfeed

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στο News 24/7 Radio, δηλώνοντας ότι «ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα, το οποίο ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή».

Το ασφαλιστικό μοντέλο στη Χιλή είναι έμπνευσης της σχολής του Σικάγου με εκφραστές το Μίλτον Φρίντμαν και τα παιδιά του (Chicago boys) και εφαμόστηκε το 1981. Είναι γνωστό ως «τριφασικό σύστημα» και οι πυλώνες του –σε διάφορες παραλλαγές – είναι οι εξής:

1. Ο πρώτος πυλώνας είναι η «εθνική σύνταξη», που καλύπτεται απ΄ τη γενική φορολογία.

2. Ο δεύτερος πυλώνας χρηματοδοτείται από υποχρεωτικές εισφορές.

3. Ο τρίτος πυλώνας βασίζεται στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και είναι οργανωμένος σε επαγγελματική βάση (επαγγελματικά ταμεία) ή είναι απολύτως ιδιωτική ασφάλιση.

Η «ελεύθερη επιλογή συστήματος σύνταξης» οδήγησε σε έξι ασφαλιστικά μονοπώλια, που για 35 χρόνια λυμαίνονται τις ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων Χιλιανών εργαζομένων, οδηγώντας τους συνταξιούχους στη φτώχεια

Τα έξι συνταξιοδοτικά μονοπώλια είναι γνωστά στη Χιλή με το ακρωνύμιο «AFP». Ανάμεσά τους είναι οι ασφαλιστικοί όμιλοι «ΜetLife» και «Principal Financial Group».

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 2007 και 2014, το 80% των συντάξεων στη Χιλή ήταν πολύ χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό και το 44% αυτών κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτό εξηγεί γιατί τουλάχιστον 61% των συνταξιούχων στη Χιλή θέλει κατάργηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων και επαναφορά των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ,ΝΔ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΠΙΝΟΣΕΤ,ΧΟΥΝΤΑ,

3 Responses to “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ο Μητσοτάκης θα εφαρμόσει το ασφαλιστικό της Χούντας του Πινοσέτ! Ναι, αυτό που το 80% συνταξιούχων τρώνε από τα σκουπίδια!”

 1. Λευτερια said

  ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
  Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους πολίτες, τα κινήματα, τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, της εργασίας και της ανεργίας
  Διαδηλώνουμε εναντίον της μνημονιακής κατοχής, των δανειστών και του ψεύτη Πρωθυπουργού, που μιλά για έξοδο από τα Μνημόνια, ενώ η Τρόικα επανέρχεται στη χώρα στις 10 Σεπτέμβρη κι ενώ η Ελλάδα έχει δεσμευθεί σε μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2060 και διαρκείς ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2114.
  Διαδηλώνουμε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και της παράδοσης της Μακεδονίας, της ιστορίας και της πατρίδας μας, από την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα, που δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές, στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υπακούοντας πειθήνια σε ό,τι ζητούν μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Διαδηλώνουμε για το έγκλημα που συντελέστηκε στο Μάτι, με θύματα δεκάδες συνανθρώπους μας.
  Ενάντια στην εγκληματική κυβέρνηση που ευθύνεται για την τραγωδία και την απόπειρα συγκάλυψής της.
  Διαδηλώνουμε ενάντια στην αρπαγή της περιουσίας των απλών ανθρώπων από τις Τράπεζες και την Κυβέρνηση, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την βοήθεια επίορκων συμβολαιογράφων.
  Διαδηλώνουμε ενάντια στην μη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από μια Κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή να τις διεκδικήσει.
  Διαδηλώνουμε ενάντια στη μη διαγραφή του χρέους, από μια Κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή να το διαγράψει.
  Διαδηλώνουμε ενάντια στη διαπλοκή, τη διαφθορά και την σήψη των διορισμών των συγγενών και των κολλητών, από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με εντολή την κάθαρση, την διαφάνεια, την λογοδοσία.
  Διαδηλώνουμε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον μας
  Δεν εκχωρούμε την πατρίδα μας, δεν ξεχνάμε την ιστορία μας.
  Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας.
  Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. συναντιόμαστε στην Καμάρα και συμμετέχουμε στη διαδήλωση και την πορεία.
  Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου επισκεπτόμαστε την ΔΕΘ
  Στις 2 μ.μ. θα δοθεί η Συνέντευξη Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα του κινήματος μας.
  (Αίθουσα Β – Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός)

  https://www.plefsieleftherias.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5/

  Like

 2. Λευτερια said

  Διαδηλώνουμε εναντίον της μνημονιακής κατοχής, των δανειστών και του ψεύτη Πρωθυπουργού, που μιλά για έξοδο από τα Μνημόνια, ενώ η Τρόικα επανέρχεται στη χώρα στις 10 Σεπτέμβρη κι ενώ η Ελλάδα έχει δεσμευθεί σε μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2060 και διαρκείς ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2114.
  Διαδηλώνουμε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και της παράδοσης της Μακεδονίας, της ιστορίας και της πατρίδας μας, από την προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα, που δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές, στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υπακούοντας πειθήνια σε ό,τι ζητούν μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Like

 3. […] Διάβασε Περισσότερα Εδώ. […]

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: