olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Το μήνυμα του Προέδρου Τραμπ για την (ουσιαστικά) αθώωση του George Papadopoulos: Μια μεγάλη ημέρα για την Αμερική!

Posted by olympiada on September 8, 2018

Δεν παρέλειψε μάλιστα να στηλιτεύσει ότι η συγκεκριμένη έρευνα κόστισε στις αρχές 28 εκατομμύρια ευρώ! Και φυσικά να επαναλάβει ότι δεν υπήρξε καμμία εμπλοκή με την Ρωσία, γεγονός που προέκυψε από την απόφαση του δικαστηρίου.

2 Responses to “Το μήνυμα του Προέδρου Τραμπ για την (ουσιαστικά) αθώωση του George Papadopoulos: Μια μεγάλη ημέρα για την Αμερική!”

 1. ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

  σσσ
  ΗΠΑ: Φυλάκιση 14 ημερών στον Τζορτζ Παπαδόπουλος για ψευδή κατάθεση στο FBI

  Ο πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για ψευδή κατάθεση στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές – Παραδέχθηκε την ενοχή του τον Οκτώβριο του 2017 – Ήταν «απλός, αφελής και ήταν ανόητος» είπε ο δικηγόρος του
  Σε φυλάκιση 14 ημερών και αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων καταδικάστηκε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

  Ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας για ψευδή κατάθεση στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

  Ο πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την ενοχή του τον Οκτώβριο 2017 για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, ανάμεσά τους και ένα καθηγητή που τού είπε ότι οι Ρώσοι έχουν στην διάθεσή τους «βρώμικα στοιχεία» για την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

  Ήταν «απλός, ήταν αφελής και ήταν ανόητος»

  Ο Παπαδόπουλος είχε προσπαθήσει να διευθετήσει συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσους αξιωματούχους, που υποστήριζαν ότι είχαν στοιχεία που θα έφερναν σε δύσκολη θέση τη Χίλαρη.

  Ο συνήγορός του, Τόμας Μπριν, ζήτησε επιείκεια από τον ομοσπονδιακό δικαστή Ράντολφ Μος, καθώς όπως υποστήριξε, , υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία τού πελάτη του, τον κάνει να δικαιούται ποινή με αναστολή, λέγοντας ότι ήταν «απλός, ήταν αφελής και ήταν ανόητος».

  Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος παρασύρθηκε, καθώς μετείχε στην προεκλογική εκστρατεία σε νεαρή ηλικία, όντας ανάμεσα σε μεγάλους και ανέπτυξε «αχαλίνωτη πίστη στον Τραμπ», ενώ ήδη έχει πληρώσει σκληρό προσωπικό τίμημα.

  «Έκανα ένα τρομερό λάθος»

  Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του που διάβασε στο δικαστήριο, είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να υπηρετήσει με υπερηφάνεια τις ΗΠΑ. «Ήμουν ενθουσιασμένος που συμμετείχα σε κάτι στο οποίο πραγματικά πίστευα. Έκανα ένα τρομερό λάθος. Είμαι καλός άνθρωπος και είμαι έτοιμος να δεχτώ την ποινή μου», ανέφερε.

  Για σκόπιμα και υπολογισμένα ψέματα τον κατηγόρησε ο εισαγγελέας

  Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς ζήτησαν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, καθώς υπογράμμισαν ότι ο Παπαδόπουλος συνέχισε να τους παραπλανά ακόμη και μετά την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας.

  Ο εισαγγελέας Άντριου Γκόλστιν είπε πως ο Παπαδόπουλος «επέλεξε να λέει ψέματα ξανά και ξανά για να προωθήσει τα προσωπικά του συμφέροντα». Τα ψέματά του ήταν «σκόπιμα, υπολογισμένα και προκάλεσαν βλάβη στην έρευνα» και εξαιτίας τους οι πράκτορες του FBI έπρεπε να εργαστούν επίπονα χτίζοντας στοιχεία, τα οποία εξήγαγαν χτενίζοντας 100.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οκτώ gigabytes δεδομένων.

  «Έθεσε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τα συμφέροντα των ΗΠΑ»

  Ο δικαστής αποσύρθηκε 15 λεπτά για να εκδώσει την ετυμηγορία του. Όταν επέστρεψε, ανέφερε ότι η υπόθεση τον βασάνισε, καθώς τα ψέματα αποτελούν σοβαρό αδίκημα.

  Σύμφωνα με τον Μος, ο Παπαδόπουλος είπε ψέματα θέτοντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Αυτά δεν είναι ευγενικοί λόγοι για να πει κανείς ψέματα», είπε ο δικαστής. «Αυτό δεν ήταν ένα ευγενές ψέμα». Ωστόσο υποστήριξε ότι ο Παπαδόπουλος είχε «πραγματικές τύψεις» που «επέτρεψε τον εαυτό του να πιαστεί». Κατέληξε ανακοινώνοντας την ποινή του κατηγορούμενου και προσέθεσε ότι η φυλάκισή του θα αφήσει πάνω του ισχυρό στίγμα για το υπόλοιπο της ζωής του.

  https://www.protothema.gr/world/article/819206/ipa-fulakisi-14-imeron-ston-tzortz-papadopoulos-gia-pseudi-katathesi-sto-fbi/

  Like

 2. ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

  σσσ

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: