olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ για να εδραιώσουν τον «προοδευτικό άξονα» της ΕΕ

Posted by olympiada on September 7, 2018

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ήδη σε προεκλογικό πυρετό ενόψει των ευρωεκλογών, τον Μάιο του 2019, υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στη Μασσαλία προκειμένου οι δύο ηγέτες να εδραιώσουν το “προοδευτικό τόξο” τους, απέναντι στους εθνικιστές που σημειώνουν άνοδο στην Ευρώπη, αλλά και στην καρδιά της γερμανικής κυβέρνησης.

“Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ίδια προσέγγιση στα προβλήματα (…) Πρέπει να συνεχίσουμε να ενεργούμε για την κυριαρχία της Ευρώπης” είπε η Μέρκελ μετά τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε ο Γάλλος πρόεδρος στο Μέγαρο του Φάρου, ένα μνημείο με εντυπωσιακή θέα στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών θα διαρκέσουν τέσσερις ώρες, αρχικά μόνοι τους, στη συνέχεια με την παρουσία των συμβούλων τους. Θα ολοκληρωθούν με δείπνο όπου αναμένεται ότι θα συζητηθούν πολλά από τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν την Ευρώπη, όπως η μετανάστευση, η κοινή άμυνα, το Brexit ή το μέλλον της ευρωζώνης.

Το μεταναστευτικό ζήτημα “η πόλη της Μασσαλίας το γνωρίζει πολύ καλά, όπως όλη η Μεσόγειος”, είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν. Η Μασσαλία, ένα λιμάνι υποδοχής ανθρώπων εδώ και χιλιετίες, είναι “το κατάλληλο μέρος για να συζητήσουμε αυτό το θέμα”, συμφώνησε και η Μέρκελ.

Κατευθυνόμενοι προς το Μέγαρο του Φάρου οι δύο ηγέτες πέρασαν με τα οχήματά τους κοντά από το Aquarius, το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Mediterranee που το καλοκαίρι βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης της Ιταλίας με την άλλες χώρες της ΕΕ για την υποδοχή των μεταναστών.

Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η σύνοδος αυτή, ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λικ Μελανσόν, κατήγγειλε την πολιτική και των δύο ηγετών, στο περιθώριο μιας διαδήλωσης κατά του Μακρόν στο Παλιό Λιμάνι. “Αυτοί οι ίδιοι (…) που επιβάλλουν σε όλη την Αφρική οικονομικές εταιρικές σχέσεις, που καταργούν τους τελωνειακούς δασμούς και ωθούν στην ανέχεια τους αγρότες, αυτοί οι ίδιοι παριστάνουν τους πονηρούς εδώ λέγοντας «είμαστε ανθρωπιστές» αλλά, κάθε άλλο, αυτοί είναι αντιανθρωπιστές”.

ΑΠΕ

5 Responses to “Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ για να εδραιώσουν τον «προοδευτικό άξονα» της ΕΕ”

 1. Μέτων said

  Οι κομμουνιστοσυμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ και το ξέκωλο Πανούλης ανήκουν στο «προοδευτικό» χαμαιτυπείο της κομμουνίστριας βρώμας Μέρκελ και του πουστάκου των Ρόθσιλντ Γαλλίας Μακρόν;

  Like

 2. Sane said

  Εγώ πάλι υποπτεύομαι ότι πρόκειται για μασαζάκι από τη θεία, ώστε να δεχτεί, μετά το σκληρό και ασύνταχτο Brexit, την πλήρη γερμανική διοίκηση της ΕΕ.
  Φυσικά το μενού έχει και λίγο από “μεταναστευτικό”, αφού ο Μακρόν φαίνεται να έχει μείνει σχεδόν μόνος του στην πολιτική υπέρ της υποδοχής μεταναστών.
  Στο δευτερεύον αυτό ζήτημα, ο Μακρόν προβάλει ότι θα πολεμήσει την ακροδεξιά (δηλ. τον κοινό τους πολιτικό αντίπαλο) με περισσότερη και καλύτερη υποδοχή, ενώ η Μέρκελ ότι θα πολεμήσει την ακροδεξιά με λιγότερη και αυστηρότερη υποδοχή.

  Like

 3. Θα τους λιώσουμε θα τους τελειώσουμε το σύνθημα said

  Θα σας τελειώσουμε ρε. Θα λιώσουμε το παλιό θα το εξαφανίσουμε. δεν περνάει ο φασισμός δε θα γονατίσετε εσείς την αριστερά. Τώρα κυβερνάμε εμεις και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ο ελληνικός λαός μας τιμά με την εμπιστοσύνη του. Θα κερδίσουμε το στοίχημα και θα αποκεφαλίσουμε τον παλαιοκομματισμό. Το ποτάμι δε γυρίζει.
  Όλη η Ελλάδα είναι μαζί μας. Δε σας φοβόμαστε ρε είμαστε οι πραγματικοί πατριώτες .

  Like

 4. Μητσάκος said

  Αν ο άξονας Μέρκελ-Μακρόν είναι ”προοδευτικός”,την κάτσαμε την βάρκα…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: