olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Κομμουνιστική Σέχτα επιτίθεται στο ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο. Λάθος, το Bloomberg είναι.

Posted by olympiada on September 7, 2018

Η μείωση των κρατικών δαπανών, στην οποία η Ελλάδα έπρεπε να προβεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκάλεσε περισσότερες ζημιές στην ανάπτυξη από ό, τι προβλεπόταν από τα μοντέλα του ΔΝΤ, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg. «Στη συνέχεια, το ΔΝΤ προσέφερε χρήματα στην Ελλάδα – η οικονομία της οποίας δεν κατάφερε να ανακάμψει με τον τρόπο με τον οποίο προέβλεπε το Ταμείο», αναφέρει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας ότι ένα έγγραφο -ορόσημο το 2013, το οποίο συνυπέγραψε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ και αναγνώριζε τη ρίζα του σφάλματος: Η μείωση των κρατικών δαπανών προκάλεσε περισσότερες ζημιές στην ανάπτυξη. Αργότερα, το ΔΝΤ προώθησε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την λιτότητα, γράφει το Bloomberg.

ΔΝΤ και Αργεντινή

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις σχέσεις του ΔΝΤ με την Αργεντινή, τονίζοντας ότι «η Αργεντινή και το ΔΝΤ έχουν μακρά ιστορία, που δεν είναι και η καλύτερη. Η τελευταία συμφωνία δανεισμού συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο καταστροφικών όλων των εποχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα υψηλό – και για τις δύο πλευρές – καθώς η Αργεντινή συνεχίζει ως δανειολήπτης του ΔΝΤ, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Και ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι και η τρέχουσα διάσωση ύψους 50 δισ. δολαρίων δεν θα έχει αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι, πιέζει για αναθεώρηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μόλις σχεδόν προ τριμήνου. Ο Μάκρι ζητάει περισσότερα χρήματα άμεσα για να στηρίξει το πέσο, του οποίου η δραματική πτώση την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τριγμούς στην αναδυόμενη αγορά. Πιθανότατα θα τα λάβει. Αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια νέα σειρά προβλημάτων για τον ίδιο, τον πρώτο υπέρμαχο της αγοράς ηγέτη της Αργεντινής, μετά τη στροφή της χώρας στα αριστερά, που ακολούθησε την καταστροφή του 2001. Η δημοφιλία του είναι ήδη ιδιαίτερα χαμηλή- και τώρα κινδυνεύει να πάει σε εκλογές σε περίπου ένα χρόνο, εν μέσω της λιτότητας που έχει επιβληθεί από το ΔΝΤ και της οικονομικής ύφεσης.

5 Responses to “Κομμουνιστική Σέχτα επιτίθεται στο ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο. Λάθος, το Bloomberg είναι.”

 1. Koul Jor said

  όλα τά ΜΜΕ εγχώρια καί ξένα έγραψαν κατά καιρούς ότι τά μέτρα είναι πρός λάθος κατεύθυνση, αλλά πάνω στή λάθος κατεύθυνση πορευτήκαμε χωρίς νά ανοίξει ρουθούνι, δυστυχώς….
  Δέν υπάρχει τρόπος αποζημίωσης;

  Like

 2. Reblogged στις penelopap.

  Like

 3. Aκέλας said

  ..Απ’ότι φαίνεται τα ινία της …κομμουνιστικής διεθνούς αναλαμβάνουν σιγά-σιγά οί όσον ου πω ,…νεόπτωχοι Δυτικοί!

  Like

 4. Sane said

  Αν οι Κινέζοι (HNA) φύγουν από τη Deutsche Bank, η ευρωπαϊκή κρίση απλά ξαναρχίζει!
  Και επειδή πλέον η Ελλάδα είναι τελειωμένη, τα κανόνια θα σημαδέψουν την Ιταλία!
  Η οποία τους απειλεί βέβαια με την έξοδο-διάλυση του ευρώ!
  Αλλά, αυτό δε φαίνεται να είναι και τόσο μεγάλο κακό για κανέναν άλλο εκτός από τους Έλληνες, που θυσίασαν ήδη 10 χρόνια από τη ζωή τους για να το σώσουν…

  Like

 5. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said

  +

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: