olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Χιλιάδες κόσμου στην εκδήλωση μνήμης του Μάρκου Μπότσαρη, συγκλονιστική ομιλιά του Προέδρου της Δημοκρατίας: Το δικαστήριο της ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρέσει διχόνοιες και διχασμούς

Posted by olympiada on August 12, 2018

Ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη τραγωδία στην ανατολική Αττική έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στο Καρπενήσι, στην εκδήλωση προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Κεφαλοβρύσου Καρπενησίου και για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Καρπενησίου.

«Η σκέψη μας είναι πάντα προσηλωμένη στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα, και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του. Σημείωσε ωστόσο πως «για μιαν ακόμη φορά το στοιχειώδες χρέος όλων ημών που επωμιζόμαστε καθένας στο πλαίσιο του δικού του θεσμικού ρόλου τις τύχες του τόπου μας και του λαού μας είναι αφενός να αναλογιζόμαστε και να αναλαμβάνουμε στο ακέραιο τις ευθύνες οι οποίες μας αναλογούν και αφετέρου να πράττουμε παν το δυνατόν, τόσο για να απαλύνουμε τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο όσο και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία». Ο Προκόπης Παυλόπουλος θεώρησε τη συγκεκριμένη αναφορά του στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής ως επιβεβλημένη, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στην επέτειο της εκδήλωσης προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Μάρκο Μπότσαρη ως εμβληματική μορφή της εθνεγερσίας του 1821 και όπως είπε «διακρίθηκε και έγινε σεβαστός από τους συμπολεμιστές του όχι μόνο για το θάρρος του και τη μαχητικότητα του, αλλά για τον κορυφαίο ήθος του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη ζωή και τη δράση του Μάρκου Μπότσαρη, αναφερόμενος σε σταθμούς της πορείας του και τις δράσεις του, για να καταλήξει λέγοντας πως «οφείλουμε όλοι μας να μιλήσουμε για το σήμερα και για το αύριο, να πάρουμε διδάγματα από τη δράση του». Επισήμανε ακόμα πως «πριν από όλα για μας τους Έλληνες η Ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή αλλά και τρόπος ζωής». Παράλληλα, επανέλαβε και εκείνα τα οποία έχει σημειώσει στο φετινό μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «Το δικαστήριο της ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει -το αντίθετο μάλιστα- διχόνοιές και διχασμούς που καθένας μας γνωρίζει καλά, στο παρελθόν μας στοίχισαν πολύ ακριβά ακόμη και κομμάτια επί του εθνικού μας κορμού. Τούτο σημαίνει ότι οι καθ’ όλα θεμιτές, στην εύρωστη πια Δημοκρατία μας, επιμέρους διαφορές μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, ως προς τον τρόπο τον οποίο καθεμιά επιλέγει για τη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας που της αναλογεί, δεν είναι νοητό να δημιουργήσουν ρήγματα σε 

ό,τι αφορά την υπεράσπιση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, κατ’ εξοχήν δε των εθνικών μας θεμάτων».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επίτιμο δημότη Καρπενησίου, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Λάππας διάβασε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στο χαιρετισμό του επισήμανε πως είναι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα στο Καρπενήσι και μάλιστα χαρακτήρισε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έχει μεγάλη συμβολική αξία καθώς, όπως είπε, σηματοδοτεί εμπράκτως το ενδιαφέρον για την ελληνική περιφέρεια. 

Ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ήρωα του 1821 Μάρκο Μπότσαρη, τονίζοντας ότι στο πρόσωπο του υπάρχει όχι μόνο εκείνο του αγωνιστή, του επαναστάτη, του ήρωα, αλλά και οι γενιές Ελλήνων που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν «για να μπορούμε εμείς, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονά μας, να γιορτάζουμε μόλις σε τρία χρόνια από σήμερα τα 200 χρόνια ελευθερίας», όπως συμπλήρωσε. Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η ελληνική οικογένεια περνάει δύσκολες στιγμές, σημειώνοντας πως «έχουμε ζήσει στα σπίτια μας μικρότερους και μεγαλύτερους συμβιβασμούς, μικρότερες και μεγαλύτερες ήττες» και μάλιστα σημείωσε πως «όταν το κέντρο παθαίνει κρυολόγημα, εμείς εδώ παθαίνουμε πνευμονία». 

Δεν παρέλειψε ο κ. Μπακογιάννης να αναφερθεί και στις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές, τονίζοντας πως «πέρα και πάνω από κάθε αμφιβολία, κράτος όπως το έχουμε οικοδομήσει τις τελευταίες δεκαετίες δεν αρνείται μόνο το αγαθό της δικαιοσύνης, αλλά αποστερεί και αυτό της ασφάλειας, ακόμη και όταν πρόκειται για την ίδια την ανθρώπινη ζωή». Μιλώντας για ττη συνεισφορά της Ευρυτανίας διαχρονικά στους αγώνες, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εθνική αντίσταση και μάλιστα σημείωσε ότι σήμερα οι άνθρωποι στο Καρπενήσι και την Ευρυτανία δίνουν τον πιο σκληρό αγώνα, αυτόν της επιβίωσης, όπως χαρακτηριστικά είπε. Κλείνοντας την ομιλία του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φεύγοντας από το Καρπενήσι ως επίτιμος δημότης του πλέον, «να κρατήσει μέσα του ένα κομμάτι από κάθε Ευρυτάνα» όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Πριν από την εκδήλωση τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, ενώ ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των επίσημων παρέλασαν 36 πολυάριθμα τμήματα από συλλόγους τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας και μαζί τους και δεκάδες φιλαρμονικές, ενώ έγινε αναπαράσταση της μάχης του Κεφαλοβρύσου, ακριβώς στο φυσικό χώρο όπου ο τιμώμενος ήρωας Μάρκος Μπότσαρης έδωσε τη ζωή του 198 χρόνια πριν.

 

12 Responses to “Χιλιάδες κόσμου στην εκδήλωση μνήμης του Μάρκου Μπότσαρη, συγκλονιστική ομιλιά του Προέδρου της Δημοκρατίας: Το δικαστήριο της ιστορίας δεν πρόκειται να μας συγχωρέσει διχόνοιες και διχασμούς”

 1. Αιας. said

  Στρατηγος Μαρκος Μποτσαρης εκ κακοσουλιου Ηπειρου. Στρατηγο τον ονομασε ο λαος οχι η εξουσια.

  Like

 2. αννα χαθη said

  ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ’ ΑΛΟΓΑ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ… ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑ

  Οργώνει την Ελλάδα (αλλά μόνο την Νότια, πάνω από τα Τέμπη δεν τολμάει να πατήσει!) ο πρόεδρος Πάκης και στέλνει αβέρτα… αυστηρά μηνύματα στους Τουρκαλάδες!

  Από την Αμοργό, λοιπόν, η… προεδράρα μας (που τον είχε στριμώξει σε μια γωνία του καναπέ ο Ερντογάν Πασάς, κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο…), θυμήθηκε τους δύο απαχθέντες στρατιωτικούς κι… άστραψε και βρόντηξε:

  «Η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της και πάνω απ’ όλα τη Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά. Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός.

  Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα, γιατί δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει…».

  Πέστα πουθενά αλλού αυτά ρε! Εδώ δεν πιάνει πλέον το παραμύθι σου!

  Like

 3. αννα χαθη said

  ΚΟΙΤΑ ρε ποιος μιλαει για διχασμο

  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΤΗΣ!

  Υποτίθεται, πως ο πρόεδρος της «δημοκρατίας» (τους), ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά αποτελεί προϊόν μικροκομματικών συναλλαγών, είναι «πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, δεν του επιτρέπεται να πολιτικολογεί -έμμεσα ή άμεσα- και μάλιστα εις βάρος συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, που στο κάτω-κάτω έχει ψηφιστεί από ένα μέρος του ελληνικού λαού. Αυτά στη θεωρία…

  Τι συμβαίνει στην πράξη; Ο πρόεδρος Πάκης διχάζει τους Έλληνες ανάλογα με το τι ψήφισαν στις εκλογές, και μάλιστα σε λόγο του –υποτίθεται- υπέρ της… ενότητας του ελληνικού λαού!!!

  Εμφανιζόμενος, λοιπόν, ενώπιον του συνεδρίου των αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων, στο Αργοστόλι, ο πρόεδρος… Νοτίου Ελλάδος (που μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών δεν τολμάει να περάσει τα Τέμπη!), κήρυξε αναίσχυντα υπέρ του διχασμού των Ελλήνων σε «δημοκρατικούς» και «μη δημοκρατικούς»

  Ιδού τα δύο επίμαχα σημεία του λόγου του εθνικού μας διχαστή:

  «Θυμάμαι και το 2009 που ήμουν πάλι εδώ, στην τότε συνάντησή σας. Είχαμε συζητήσει για την απόδοση ψήφου στους αποδήμους. Είναι κάτι που τους το οφείλουμε, διότι οι απόδημοι είναι αυτοί στους οποίους στηριζόμαστε για να πάει μπροστά ο Τόπος. Και θυμίζω ότι η απόδοση ψήφου στους αποδήμους είναι ο μόνος εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος που δεν έχει ψηφιστεί. Πιστεύω πως όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις της Χώρας θα συνεργασθούν για να εκπληρώσουμε αυτό το χρέος μας προς τους απόδημους…

  Να είσθε βέβαιοι ότι σε αυτά τα θέματα, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να υπάρχουν και που είναι θεμιτές σε μια πραγματική Δημοκρατία, όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις, θα μείνουν ως το τέλος ενωμένες. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε πως ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι. Ξέρουμε το κόστος του διχασμού, ξέρουμε ότι μας στοίχισε ακόμη και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι, σας διαβεβαιώ, να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος».

  Οι «δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας», λοιπόν, Άρα, υπάρχουν και οι «μη δημοκρατικές» πολιτικές δυνάμεις (την Χρυσή Αυγή εννοεί…), κατά τον υποτιθέμενο πρόεδρο «όλων των Ελλήνων» (έστω και της… Νοτίου Ελλάδος, μέχρι τα Τέμπη). Αλλά, περιμένατε τίποτα καλύτερο από τον άνθρωπο που ως αρμόδιος υπουργός άφησε την Ελλάδα να καεί το 2008 και που… ευχαρίστησε τους λαθρομετανάστες που «προτιμούν» (!!!) την πατρίδα μας; Τον οποίο, ο ελληνικός λαός έστειλε στα αζήτητα της πολιτικής, από τα οποία τον μάζεψαν οι Τσιπροκαμμένοι και τον έκαναν πρόεδρο; Τελειώνει όμως η προεδρία του!

  Like

 4. ALIBERTIS said

  Ανακοίνωση της ΠΓ του “Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων
  Η ραγδαία και κλιμακούμενη επιδείνωση στις Ελληνορωσικές σχέσεις, δημιουργεί μια νέα κατάσταση που θέτει πλέον οριστικά όλα τα δεδομένα εκτός ελέγχου…
  Ο ανεξέλεγκτος παροξυσμός και η πρωτοφανής ένταση η οποία χορογραφείται με ευθύνη του επικίνδυνου δίδυμου Τσίπρα – Κοτζιά, και μάλιστα σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ζωτική ανάγκη από ισχυρές Διεθνείς και πολυδιάστατες συμμαχίες, δεν σηματοδοτεί μονάχα την απόλυτη κατάρρευση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά οριστικοποιεί τελικά και την συνολική γεωπολιτική κατάρρευση της χώρας.
  Οι κκ Κοτζιάς και Τσίπρας, έχουν ενσωματωθεί πλήρως στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας εαυτούς σε δεκανίκια, και τη χώρα σε πλήρως απαξιωμένη γεωπολιτική οντότητα που αυτοναρκοθετείται και απεμπολεί κρίσιμες και θεμελιακές εθνικές προτεραιότητες.
  Η συνολική τους στάση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, τους καθιστά πολλαπλά επικίνδυνους, και η…
  άμεση παραίτησή σύσσωμης της κυβέρνησης είναι εθνικά επιβεβλημένη.
  Η σημερινή εξέλιξη με τον Έλληνα πρεσβη στη Μόσχα τον κ. Α. Φρυγανά, έρχεται να επισημοποιήσει το χειρότερο σενάριο για το οποίο προειδοποιούσαμε μετ επιτάσεως όλες τις προηγούμενες ημέρες, και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε γι ακόμη μια φορά.
  Το “Μετωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό όπως και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό, για το αν ο κ. Α. Φρυγανάς ανεκλήθη ή τελικά απελάθη στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των Ρωσικών αντιμέτρων;;;
  Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό όπως και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, να δώσουν υπεύθυνη απάντηση πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένη…
  Το “Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” θεωρεί ότι αν ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα απελάθη, τότε αυτό συνιστά μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη που επισημοποιεί και την πλήρη γεωπολιτική κατάρρευση της χώρας με ευθύνη των κκ Κοτζιά και Τσίπρα.
  Το “Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” αναλαμβάνει συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία απευθυνόμενο στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων καλώντας τες σε δημόσια πολιτική δέσμευση, να “σπάσουν” τη λογική της “Συνέχειας του κράτους”, και να αποσαφηνίσουν την πρόθεσή τους, να μην αποδεχτούν, να μην υιοθετήσουν, και εν τέλει να καταγγείλουν ως εθνικά απαράδεκτες τις επικίνδυνες συμφωνίες και πρακτικές, που τροποποιούν τη φυσιογνωμία, τη Διεθνή θέση της χώρας και εκχωρούν αδιαπραγμάτευτες θεμελιώδης εθνικές παραδοχές.
  Αθήνα 10 Αυγούστου 2018

  https://iskra.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1/

  Like

 5. alibertis said

  Οταν στον βάλτο τσακώνονται οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα βατράχια». Στην θέση των «ελεφάντων» αν κάποιος βάλει τις ΗΠΑ και την Ρωσία και στην θέση του «βατράχου» την Ελλάδα, έχει μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει την παρούσα χρονική στιγμή στην περιοχή.
  Αν βάλουμε στην εξίσωση και τη Τουρκία, έχουμε και μια «ύαινα» που, καιροσκοπικά δρώντας, δεν θα την πείραζε καθόλου να καταβροχθίσει ένα «βατράχι», το οποίο κρώζει συνέχεια και άνευ εμφανούς λόγου και αιτίας έναν από τους «ελέφαντες» για «επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα του “βάλτου”».
  Λες και οι «ελέφαντες» χρειάζονταν ποτέ την άδεια των «βατράχων» για το «πώς» και «πού» θα κινηθούν μέσα στον βάλτο και ειδικά σε αυτόν τον βάλτο που εδώ και δεκαετίας ακόμα και «χώρες – κουνούπια», όπως τα Σκόπια ή η Αλβανία, κινούνται ανενόχλητες.
  Τα πράγματα όμως πλέον είναι πολύ σοβαρά. Οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι «στα άκρα». Και η εξέλιξη έχει αιφνιδιάσει την Μόσχα σε μεγάλο βαθμό. Αρα η μέχρι στιγμής αντίδρασή της θα πρέπει να θεωρείται ως «μίνιμουμ».
  Το απίστευτο μπλοκ Ρωσίας-Τουρκίας και η μετωπική Ελλάδας-Ρωσίας δημιουργούν ένα μείγμα το οποίο μόνο μπελάδες προοιωνίζεται για την Αθήνα και αυτό θα φανεί σύντομα.
  Το αν η άλλη σύγκρουση, αυτή ΗΠΑ και Τουρκίας (εδώ η σύγκρουση έχει βαθιές αιτίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα «ανέκδοτα» της Αθήνας για επέμβαση της Ρωσίας στα ελληνικά εσωτερικά πολιτικά πράγματα) μπορεί να είναι τόσο ισχυρή που να κρίνει ακόμα και την ύπαρξη του ΝΑΤΟ και ίσως ισορροπεί εν μέρει την ελληνορωσική κρίση, μένει να αποδειχθεί.
  Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ πέρα από ευχές και καλούς λόγους στην Ελλάδα δεν έχουν δώσει ούτε μεταχειρισμένη βίδα δωρεάν.
  Ακόμα και τα πέντε μεταχειρισμένα μέσα μεταφορικά ελικόπτερα CΗ-47D Chinook (τα ήθελε ο ΕΣ ως συμπλήρωμα στην αγορά των πρώτων δέκα μεταχειρισμένων και τα οποία από «δωρεάν», τελικά κόστισαν 125.000.000 δολ.), δεν προχώρησαν ως προμήθεια γιατί οι Αμερικανοί απελευθέρωσαν ελικόπτερα μόνο από τα αποθέματα της Εθνοφρουράς τους, τα οποία ήταν «σαπάκια».
  Το σύμπλοκο Ρωσίας-Τουρκίας είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Η προηγούμενη φορά που είχε σχηματιστεί ήταν το 1921-1922, με τα γνωστά αποτελέσματα για την Ελλάδα.
  Εξίσου ανησυχητική είναι και η διεθνής συγκυρία: Ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ απείλησε με πόλεμο τις ΗΠΑ αν επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη χώρα του.
  Η φράση του ακριβώς είχε ως εξής: «Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: εάν επιβληθούν μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, με άλλα μέσα. Οι Αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
  Τα «άλλα μέσα», πέραν των οικονομικών και πολιτικών, είναι τα στρατιωτικά. Τέταρτη κατηγορία «απάντησης», δεν υπάρχει.
  Το πού θα απαντήσει η Ρωσία – αν βέβαια επιβληθούν οι πρόσθετες αμερικανικές κυρώσεις – είναι εύκολο να το φανταστεί κάποιος: Στην Συρία και στην Ουκρανία και πιθανόν στις χώρες της ρωσικής περιφέρειας, όπως τα βαλτικά κρατίδια, η Γεωργία κλπ.
  Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι αφελείς κυβερνώντες, παρότι πρώην ρωσόφιλοι κομμουνιστές, δείχνουν να αγνοούν ότι ο ρωσικός τρόπος απάντησης σε τέτοιου είδους συγκρούσεις, είναι όπως και ο ρωσικός χειμώνας: «Παγωμένος» – άρα όχι απαντήσεις εν θερμώ – και καταστροφικός…

  Pronews.gr

  Like

 6. Καπεταν Μπαρουτιας said

  Να διορθώσετε παρακαλώ κύριε , από – Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι αφελείς κυβερνώντες, παρότι πρώην ρωσόφιλοι κομμουνιστές, δείχνουν να αγνοούν ότι ο ρωσικός τρόπος απάντησης σε τέτοιου είδους συγκρούσεις, είναι όπως και ο ρωσικός χειμώνας: «Παγωμένος» – άρα όχι απαντήσεις εν θερμώ – και καταστροφικός…
  Το σωστό είναι από πρώην ρωσόφιλοι κομουνιστές σε πρώην ρωσόφιλους ρεφορμιστές, δηλ ουδεμία σχέση με την θεωρία και πρακτική του ΜΑΡΞ.
  Οι άνθρωποι ήταν αλεξιπτωτιστές στην Αριστερά όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται και από τα πεπραγμένα τους.
  Στόχος ήταν να εξευτελίσουν την Αριστερά.
  Τα πράγματα εξ άλλου μιλούν από μόνα τους οτι συνεργαζονται με τους Καμενους αρκει.

  Like

  • soulis said

   Δεν ειναι αλεξιπτωτιστες στην Αριστερα .
   ΕΙΝΑΙ αριστεροι και γι’αυτο ειναι προδοτες ανθελληνες.
   Και τα περαγμενα τους αποδεικνυουν οτι ειναι συνεπεστατοι αριστεροι ητοι εθνομηδενιστες τενεκεδες αχαιρευτοι και προδοτες.

   Like

   • Καπεταν μπαρουτιας said

    Αυτά που γράφεις είναι ηλιθιότητες.
    Περαστικά σου Ελληναρα μου.

    Like

   • Καπεταν μπαρουτιας said

    Δυστυχώς μας κυβερνούσαν τα κομούνια τόσα χρόνια.
    Κάτω τα κομούνια , οι πατριώτες θα μας ξανασωσουν σώσουν πάλι.
    Πάνω απ όλα θρησκεία πατρίδα οικογένεια και Αμερικανοκρατία.

    Like

   • Καπεταν μπαρουτιας said

    Συγκινιθηκα οταν ο Ντοναλντ τραγουδουσε τον Εθνικο μας υμνο.

    Like

 7. καποιος said

  Και τωρα το νεο μεγαλο του σουξε,το κλαρινατο τσιφτετελι.

  Like

 8. sos@gmail.com said

  ΚΛΕΠΤΟΠΑΣΟΚΙΑ, ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΣΙΠΡΙΟΤ ΧΑΒΑΝΑΓΚΙΛΑ ΑΜΠΟΤ), ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΤΑΜΙΑ-ΒΟΘΡΟΙ, ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΝΤΑΡCIA, ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΚΕ Μ-Λ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΛΕΠΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΚΙΔΗΣΟ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΤΣΑΝΤ ΜΟΥΝΕΪΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΑΓΥΡΤΕΣ, ΚΟΥΜΑΣΙΑ, ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ, ΣΠΙΟΥΝΙΟΙ, ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΟΝΥΜΟΙ, ΚΡΥΦΟΕΒΡΑΙΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ….. ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ.. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!! ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ!!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΪΚΟΥ – ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ!!!

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: