Θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Μαρία Μπελιμπασάκη: «Με τον συγκλονιστικό σας αγώνα αποδείξατε διεθνώς τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή»

Τα συγχαρητήριά του στην Μαρία Μπελιμπασάκη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στον τελικό του αγώνα 400 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

«Θερμά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη μεγάλη σας επιτυχία και την αντίστοιχη εξαιρετική επίδοσή σας, αλλά και διότι με τον συγκλονιστικό σας αγώνα αποδείξατε διεθνώς τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή», αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία.

2 thoughts on “Θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Μαρία Μπελιμπασάκη: «Με τον συγκλονιστικό σας αγώνα αποδείξατε διεθνώς τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή»”

 1. Και τι σχεση εχει με την.ελληνικη ψυχη ο προδοτης αυτος;

  ΟΙ ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ!

  Οι δέκα λόγοι για τους οποίους πρέπει να πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί για την Συμφωνία των Πρεσπών, αναρτήθηκαν σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων και στους προσωπικούς λογαριασμούς του Ζάεφ στα κοινωνικά δίκτυα. Για τους ίδιους λόγους πρέπει να κρύβονται οι Τσίπρας-Καμμένος και Παυλόπουλος.

  Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας:

  1. Συμφωνία για το μακεδονικό μέλλον

  Η ελληνο-μακεδονική συμφωνία είναι από ιστορική άποψη η καλύτερη και δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της Μακεδονίας. Η Συμφωνία συνιστά συνεισφορά στο μακεδονικό μέλλον. Με αυτήν καθαρίζουμε τον δρόμο της χώρας μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλος των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των εθνών που απολαμβάνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Με τη Συμφωνία φέρνουμε καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες και διαφυλάσσουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που δόξασε το μακεδονικό μας έθνος.

  2. Η μακεδονική ταυτότητα προστατεύεται
  Η Συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να προσδιοριζόμαστε ως ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (σ.σ. κεφαλαία στο κείμενο). Δεν υπάρχουν πλέον αμφισβητήσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας, η μακεδονική ταυτότητα αντικατοπτρίζει το έδαφός μας, την γλώσσα, το λαό, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του.

  3. Η μακεδονική γλώσσα προστατεύεται
  Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της Συμφωνίας, επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η μακεδονική γλώσσα, που είναι μεταφράσιμη σε όλες τις γλώσσες (π.χ. στα αγγλικά “Macedonian language”). Χωρίς επεξηγηματική υποσημείωση. Η μακεδονική γλώσσα κατοχυρώνεται, η ταυτότητα διαφυλάσσεται.

  4. Η υπηκοότητα είναι μακεδονική, τώρα και στο μέλλον
  Σύμφωνα με το άρθρο 1 (3) της Συμφωνίας, η υπηκοότητά μας θα είναι: Μακεδονική / πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας

  5. Ο ύμνος, το εθνόσημο και η σημαία δεν αλλάζουν
  Τα κρατικά σύμβολα δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας

  6. Το “MK” και το “MKD” παραμένουν οι διεθνώς αποδεκτοί και αναγνωρίσιμοι κωδικοί
  Κωδικός της χώρας συνεχίζει να είναι το “MK” και το “MKD”, όπως έχει αποφασίσει επίσημα ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO)

  7. Λάβαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα γίνουμε το 30ο μέλος της Συμμαχίας
  Η πρόσκληση ήταν εγκλωβισμένη από το 2008. Με τη Συμφωνία απομακρύνουμε το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η οικονομική μας ανάπτυξη.

  Θα ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη
  Έχουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας από το 2005 και από το 2009 λαμβάνουμε συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναρξη διαπραγματεύσεων. Για πρώτη φορά λαμβάνουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας με την Ελλάδα.

  9. Η Συμφωνία εγγυάται την ελληνο-μακεδονική φιλία και συνεργασία
  Αυξάνεται η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας στον τομέα των τεχνών, του χορού, του κινηματογράφου, της μουσικής, του θεάτρου και του αθλητισμού. Διευκολύνονται τα ταξίδια με τον εκσυγχρονισμό των συνοριακών διόδων και την κατασκευή νέων. Αυξάνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου και του διασυνοριακού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του οικονομικού εγκλήματος.

  10. Δεν υπάρχει πλέον FYROM
  Με την υλοποίηση της Συμφωνίας θα σταματήσει να ισχύει η ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ) και η χώρα μας θα καταχωρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s