olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠτΔ: Ελευθερία, Δημιουργία, Ενότητα

Posted by olympiada on Αύγουστος 11, 2018

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

κ. ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

κ. ΝΙΚΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑΝ

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

11 Αυγούστου 2018

Σεβασμιώτατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριοι Δήμαρχοι, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι σήμερα κοντά σας. Θα προσθέσω σε αυτά τα οποία είπε ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Δήμαρχος και τούτο. Το σκεφτήκαμε, γιατί όταν προγραμματίσαμε την έλευσή μου εδώ, ήταν αλλιώς τα πράγματα, αλλιώς οι καιροί. Το σκεφτήκαμε: Άραγε, ύστερα από αυτή την τραγωδία, μήπως θα έπρεπε να αναβάλλουμε αυτή την επέτειο σήμερα εδώ και τουλάχιστον την δική μου παρουσία; Και αποφασίσαμε ότι ένας τρόπος, ακριβώς για ν’αναλογιστούμε τι συνέβη στην Ανατολική Αττική πριν από λίγες μέρες, στις 23 Ιουλίου, εκείνη την αποφράδα ημέρα, ήταν να βρισκόμαστε εδώ. Σ’έναν Τόπο που και η Ιστορία του και οι άνθρωποί του μας διδάσκουν πολλά, για το πώς πρέπει να σκεφτόμαστε τούτες τις πένθιμες ώρες. Τούτες τις ώρες που πρέπει ο νους μας να είναι στραμμένος στα θύματα, τα τραγικά θύματα που έχασαν άδικα την ζωή τους. Σ’εκείνους που δίνουν ακόμα την μάχη για την ζωή στα νοσοκομεία.  Κυρίως να μάθουμε, όλοι εκείνοι οι οποίοι επωμιζόμαστε την ευθύνη της τύχης του Τόπου μας και του Λαού μας,     πώς πρέπει να

αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο και πώς πρέπει να πράττουμε για να μη συμβούν ξανά τέτοιες καταστροφές.

Τούτος ο Τόπος μας εμπνέει προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί, Κυρίες και Κύριοι, αυτός ο Τόπος, που αισθάνομαι περήφανος διότι τον επισκέπτομαι, πραγματικά περήφανος, έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά, τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτό το οποίο και σήμερα συμβολίζει για τον Τόπο μας και τον Λαό μας: Η λέξη Ελευθερία, η λέξη Δημιουργία και η λέξη Ενότητα.

Ελευθερία, γιατί σε τούτον τον Τόπο με αυτή την Ιστορία, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η αξία της Ελευθερίας. Διαχρονικά, σήμερα και για το αύριο. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι για εμάς είναι υπαρξιακή αρχή και αξία η Ελευθερία. Ακόμα και το παράδειγμα του Μάρκου Μπότσαρη, όπως θα πω το βράδυ, μας το διδάσκει ακόμα. Ξέρουμε πώς να υπερασπιζόμαστε αυτήν την μεγάλη αξία που λέγεται Ελευθερία και εδώ το μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα.

Το δεύτερο, η έννοια της Δημιουργίας. Αναφέρατε, κύριε Δήμαρχε, προηγουμένως, πώς το Μικρό Χωριό αναστήθηκε. Πώς το Μικρό Χωριό μας δείχνει το δρόμο ότι εμείς οι Έλληνες δεν το βάζουμε και δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες. Όπως είναι και τούτες που περνάμε και που πρέπει και να διδαχθούμε από τα λάθη μας και κυρίως να διασφαλίσουμε στις γενιές που έρχονται το μέλλον που τους αξίζει. Και ιδίως σε αυτή τη γενιά που υπέφερε τα πάνδεινα μέσα στην βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Αυτός ο Τόπος, και ιδίως αυτή η περιοχή, μας διδάσκουν τον δρόμο της Δημιουργίας, όπως επίσης και την δύναμη της Δημιουργίας που πρέπει να μας διακρίνει.

Και τέλος, η τρίτη λέξη και η τρίτη αρχή, η Ενότητα. Τούτος ο Τόπος και η σημερινή σύναξη εδώ, μας διδάσκουν το πόσο σημαντική είναι η έννοια της Ενότητας. Μας το διδάσκουν οι ίδιοι οι αιρετοί με το παράδειγμά τους. Εκείνοι που καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο την σημασία της Ενότητας γιατί είναι πολύ πιο κοντά στον κόσμο, στις αγωνίες του, στα προβλήματά του. Εκείνοι που αμέσως μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ξέρουν να βρίσκουν το δρόμο της συνεργασίας, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές. Αυτό όμως που διδάσκει τούτος ο Τόπος και, σας είπα, και η σημερινή σύναξη, ιδίως των αιρετών, γι΄αυτό κύριε Δήμαρχε σας είπα: Σας ευχαριστώ θερμώς, ευχαριστώ που είμαι εδώ. Γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυτή η σημερινή συνάντηση, αυτός ο Τόπος, και μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω, αλλά και με διδάσκουν αυτό που δεν πρέπει να ξεχνώ κατά την άσκηση των καθηκόντων μου και όχι μόνο. Και λέγω όχι μόνο γιατί αυτός ο Τόπος, αυτοί οι Άνθρωποι μας διδάσκουν τί σημαίνει, ιδίως σ’εμάς τους πολιτικούς, πραγματική στάση ζωής. Και η στάση ζωής, ξέρετε, ακολουθεί τους ανθρώπους, και ιδίως τους πολιτικούς, και μετά την άσκηση των καθηκόντων τους. Γιατί μόνο στο τέλος της ζωής τους μπορούν να κάνουν απολογισμό. Όταν ο Λαός τους εμπιστεύθηκε αυτό που τους εμπιστεύθηκε, το παράδειγμα ζωής πρέπει να το δίνουν και μετά από την άσκηση των αξιωμάτων. Είναι μια βασική αρχή που εδώ, ο Τόπος, μας την διδάσκει. Και, επαναλαμβάνω, είναι πολλαπλώς χρήσιμη για μένα και η σημερινή επίσκεψη και οι συμβολισμοί της.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς. Συγχωρέστε μου που σας κούρασα λίγο. Αυτά που σας είπα θέλω να ξέρετε, δεν τα είχα προετοιμάσει και είναι από καρδιάς. Πραγματικά από καρδιάς.-

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: