olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Παπανδρέου και Σημίτης με μάντρες στον αιγιαλό. Θα τις κατεδαφίσουν;

Posted by olympiada on August 11, 2018

5 Responses to “Παπανδρέου και Σημίτης με μάντρες στον αιγιαλό. Θα τις κατεδαφίσουν;”

 1. Αυτονόητα said

  Ένα ενδιαφέρον άρθρο που αξίζει να διαβάσετε…

  https://www.ptisidiastima.com/greece-is-not-a-frog/

  Like

  • Αυτονόητα said

   Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΨΕΙΣ

   ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΟΨΕΙΣ
   Η Ελλάδα δεν είναι βάτραχος, αλλά είναι η Ρωσία, που τον φιλούν εγχώριες «πριγκηπέσσες» μπας και γίνει πρίγκηπας;
   Από Flight and Space – Αύγουστος 11, 201851335

   Όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι αναγνώστες του περιοδικού και της ιστοσελίδας μας, η Π&Δ απέχει από κάθε είδους κομματική διαμάχη και αντιπαράθεση. Δεν «γλύφουμε» κανένα κόμμα, καμία ηγεσία και κανέναν πολιτικό. Δεν βγάζουμε «λαγούς από το καπέλο» εμφανίζοντας απόρρητα έγγραφα, δεν λιβανίζουμε γνωστή «ξανθή» χώρα, δεν προωθούμε υπερμαχητικά X-Wing της Διαγαλαξιακής Συμμαχίας και των Klingons, δεν ανακαλύψαμε τον τροχό και το F-35 όταν πια ξεφτιλίστηκε η κατάσταση. Δεν βάλουμε κατά στρατιωτικών, δεν την «λέμε» στην Αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ο επικεφαλής της έδεσε τα κορδόνια μπροστά σε έναν στρατονόμο, και δεν προβάλουμε το ανύπαρκτο πολιτικό έργο κανενός. Επίσης προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Απλά, enough is enough.

   Κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά θα λέγαμε, για πολλά χρόνια (και με το αζημίωτο;) να προωθούν τα συμφέροντα και το image γνωστής υπερδύναμης. Όσο αυτό «συνέπιπτε» -πιθανά- με τα συμφέροντα της κυβέρνησης, όλα καλά. Όταν όμως τα συμφέροντα της υπερδύναμης πήγαν κόντρα, τότε όλα … κακά. Δεν θα μείνουμε όμως εκεί, αλλά σε ένα πολύ σοβαρό θέμα κατά την άποψή μας, που πραγματικά διαφωνούμε κάθετα.

   Έχει ακουστεί πως η πρόσφατη κόντρα Ελλάδας-Ρωσίας εκπορεύεται από την διαχρονική αμερικανορωσική αντιπαράθεση. Το κατά πόσο ισχύει αυτό είναι θέμα εκτίμησης του καθενός, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να ειπωθεί ότι εκπορεύεται αποκλειστικά από τις όποιες επιθυμίες της Ουάσιγκτον (με δεδομένα τα συμφέροντά της στην περιοχή και προφανή επιδίωξη να αναχαιτίσει την διείσδυση της Μόσχας στα Βαλκάνια).

   Σημειώστε όμως ότι η «κόντρα» μας έχει πολλές βάσεις, κι όχι την γνωστή απέχθεια της Δύσης στην ρωσική ολιγαρχία. Καταρχάς η Ρωσία θέλει να καθυστερήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από Κύπρο και Ελλάδα. Όχι πολύ, για… κάναν αιώνα, προκειμένου η GAZPROM, να κρατάει ενεργειακά την Ευρώπη από τα … μέζεα. Κατά δεύτερο, η Ρωσία σιγοντάρει στρατιωτικά την Τουρκία. Όταν η Δύση δεν της πούλησε Patriot ή άλλο σύστημα (με πηγαίους κωδικούς όπως ζητούσε η Άγκυρα), βρέθηκε η Ρωσία να «ακυρώσει» την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Τρίτο, η Ρωσία έχει de facto συμμαχία με την Τουρκία στην Συρία, αφού πούλησε το Αφρίν και τους Κούρδους. Φυσικά η Ρωσία δεν δίστασε να παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας, αφού κατά δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ προσπάθησε να δωροδοκήσει Έλληνες κρατικούς λειτουργούς και ιεράρχες.

   Και κάποιοι τολμούν να μιλούν για «βατράχια» εκεί που πολεμούν τα βουβάλια. Βάτραχος μπροστά σε βουβάλι είναι μια Ελλάδα που έχουν ονειρευτεί αυτοί που το πιστεύουν. Η Ελλάδα δεν είναι ο βάτραχος στην περίπτωση αυτή, αλλά η Ρωσία, που κάποιοι την φιλούν και την ξαναφιλούν, προσπαθώντας να μας πείσουν πως είναι ο Πρίγκηπας του «Ξανθού Γένους» που θα μας «σώσει» από κάτι που δεν ξέρουμε τι είναι. Αφού μας πουλούσαν σανό περί ανίκητων «Σουχόι», τώρα προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι καλό για εμάς να δεθούμε στις ρωσικές απαιτήσεις. Προφανώς θα ξέρουν πως μόλις μας παραδώσουν οι Ρώσοι στον Ερντογάν σαν τουρκική επαρχία, θα έχουμε καλή αντιμετώπιση. Κύριοι, τέρμα ο ραγιαδισμός, μερικές απόψεις ξεπερνούν την εθνική μειοδοσία.

   Like

   • Αυτονόητα said

    Stmts
    Αύγουστος 11, 2018 at 8:42 μμ
    Η Δεξιά πάσχιζε μια ζωή να μας πείσει ότι ανήκουμε στη Δύση και τώρα, που η Δύση δεν ευνοεί τη Δεξιά, έχει καταστεί φερέφωνο των Ρώσων. Από κοντά και οι γερμανόφιλοι εκσυγχρονιστές, που με τρόμο βλέπουν τον πρόεδρο Τραμπ να επιπλήττει την καγκελάριο (της καρδιάς τους) για την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Μόσχα. Προφανώς και αυτή η ρωσοφιλία δεν είναι αποτέλεσμα ενός κοντόφθαλμου καιροσκοπικού μικροκομματισμού, έχει βαθιές ρίζες στη Δεξιά. H πρώτη Δεξιά στην Ελλάδα ήταν οι λεγόμενοι «ναπαίοι», δηλαδή το ρωσόφιλο κόμμα. Οι δημοκρατικοί και οι διαφωτιστές ήταν εκείνοι που ήθελαν τη χώρα μας δυτική, αφού εμπνέονταν από τις αξίες της ελληνότροπης Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης. Στα χρόνια που ακολούθησαν η παράταξη των κοτζαμπάσηδων σαφώς και υπηρέτησε πρόθυμα τους Άγγλους και τους Αμερικανούς, όχι όμως ως σύμμαχοι αλλά ως ξενόδουλοι, αφού η ολιγαρχική παράταξη από αρχαιοτάτων χρόνων διακρινόταν για την ξενοδουλία της. Αναμενόμενο λοιπόν τώρα, που η χώρα έχει καταστεί το προπύργιο του δυτικού κόσμου και πολιτισμού στα ανατολικά σύνορα και αυτό συμβαίνει όχι με δεξιά κυβέρνηση,αυτοί οι υπονομευτές της εθνικής ενότητας, αυτοί οι ασπόνδυλοι κοτζαμπάσηδες και τσομπάνηδες να στρέφονται στους Ρώσους αναζητώντας εκεί προστάτες και επιτέλους μπορούν να εκφράζουν δημόσια την καταπιεσμένη ρωσόφιλη ψυχούλα τους, την τόσο επιρρεπή σε ψευδοπροφητείες περί «ξανθού γένους» και άλλες μεταφυσικές ανοησίες.

    Like

 2. Manos K. said

  ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑ ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ

  Like

 3. Aκέλας said

  …Με τέτοια “Δικαιοσύνη”,τέτοιους “Πολιτικούς,μάλλον ΕΜΕΙΣ είμαστε για τα…μπάζα!

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: