olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Ολική επαναφορά – Μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της.

Posted by kalinda on August 11, 2018

9774B52C-9DE1-4748-9B24-3718CEA30306Επειτα από οκτώ χρόνια σκληρών μέτρων λιτότητας και τριών μνημονίων, η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της. Στις 21 Αυγούστου οι αβάστακτες πιέσεις των δανειστών θα αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, μια εφιαλτική ανάμνηση του παρελθόντος, με τα βλέμματα όλων στραμμένα σε ένα καλύτερο αύριο.

Της Αμαλίας Κάτζου
amaliakatzou@gmail.com

Η πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική μπορεί να σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή, την ίδια ώρα όμως έφερε πολιτικές αναταράξεις και συγκρούσεις. Και αν οι δικαστικές Αρχές θα κρίνουν αν όλα εφαρμόστηκαν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, παράλληλα αποδείχτηκε ότι οι δύσκολες καταστάσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και με γενναίες αποφάσεις. Η πολιτεία από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων, ενώ οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού ήρθαν για να τονίσουν σε όσους κατέκριναν τον κυβερνητικό σχηματισμό ότι οι παθογένειες του παρελθόντος σταματούν εδώ. Οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την άναρχη δόμηση αλλά και η σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, η οποία θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Με τις σκέψεις όλων να στρέφονται γύρω από τους νεκρούς στο Μάτι, η Ελλάδα σε εννέα μέρες θα βγαίνει από άλλη μια περιπέτεια, η οποία διήρκεσε οκτώ και πλέον χρόνια. Στις 23 Απριλίου του 2010, ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας δέχτηκε αμέτρητα χτυπήματα. Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, ενώ οι άνεργοι έφτασαν σε ποσοστά-ρεκόρ. Από το περίπου 20% που κυμαινόταν ο δείκτης της ανεργίας το 2011, εκτοξεύτηκε το 2013 στο 27,9%. Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές δεν πίστευαν ότι θα υπήρχε τα επόμενα χρόνια μια ουσιαστική αναστροφή. Κι όμως, την τελευταία τριετία τα ποσοστά έπεσαν θεαματικά, με αποτέλεσμα τον περασμένο Μάιο η ΕΛΣΤΑΤ να καταγράψει τους ανέργους στο 19,5%

3 Responses to “Ολική επαναφορά – Μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της.”

 1. Αυτονόητα said

  Τέτοιες σαχλαμάρες δεν πιάνουν ούτε σε μένα .

  Λυπάμαι δεν θα πάρω Καλίντα

  Like

 2. Δεξιος Συντροφος said

  Like

 3. Against new atlantic said

  ΤΙ ΚΡΙΜΑ
  ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΤΖΟΥ

  ΑΝΔΙΑΒΑΖΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ
  ΤΟ ΦΕΚ 315/1945
  ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ

  ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: