olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν μαύρη τρύπα 90 εκ. Ευρώ ακόμα και με τα επίμαχα παραστατικά εξόδων.

Posted by olympiada on August 10, 2018

Είναι η πρώτη φορά που οργανισμός του δημοσίου παρουσιάζει τέτοιες αποκλίσεις, χωρίς μάλιστα να αξιολογηθεί η νομιμότητα των συμβάσεων παραστατικών εξόδων που προσκομίστηκαν. Υπολογίζεται λοιπόν ότι το σκάνδαλο θα ανέλθει σε ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη.

Την ανάγκη να αναζητηθούν ποινικές αλλά και πολιτικές ευθύνες για την “μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο από το 2007 ως το 2014 επιβεβαιώνει με γαπτή δήλωσή του ο Αντ.Μπαλωμενάκης,πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τασκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Ο Αντ. Μπαλωμενάκης έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση που αναφέρεται στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τις χρήσεις 2007 ως 2014 του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα ταμειακά διαθέσιμα και στα χρηματικά διαθέσιμα, ενώ στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι οι ισολογισμοί της περιόδου αυτής δεν είναι αξιόπιστοι και δεν έχουν συνταχθεί με πληρότητα και ακρίβεια,αφού είναι χαρακτηριστικό ότι λείπουν παραστατικά που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα έσοδα και τα έξοδα…

Αναλυτικά ο Αντ. Μπαλωμενάκης αναφέρει:

Γίνεται γνωστό ότι περιήλθε στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας η έκθεση πραγματογνωμοσύνης «για την επιβεβαίωση στοιχείων και εντοπισμό διαφορών επί  των ετήσιων οικονομικών απολογισμών, που κατέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπουργείο Υγείας για τις χρήσεις 2007 έως και 2014».

Οι τρεις ορκωτοί λογιστές που είχαν οριστεί, (οι κ. Δημήτριος Γιώγος, Νικόλαος Συκάς και Νικόλαος Χούντας), στην πολυσέλιδη έκθεσή τους επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ .

Προκειμένου για τα έτη 2008-2013 η απόκλιση αυτή σε σχέση με τα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα ανέρχεται σε 89.229.474 € 

Οι πραγματογνώμονες δεν εκφράζουν γνώμη για τη φύση ή τον τρόπο σχηματισμού της διαφοράς αυτής, εξ αιτίας, όπως τονίζουν, του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων για την επιβεβαίωση των εσόδων και εξόδων.

Στην έκθεση σχολιάζεται αρνητικά ο τρόπος λογιστικής οργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την εξεταζόμενη περίοδο 2007-2014. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των εισπράξεων και πληρωμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, «δεν γινόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία τους, η πληρότητα παρουσίασης, η ακρίβειά των, η συμφωνία με τα λογιστικά βιβλία.». Επίσης ότι λόγω του τρόπου παράθεσης « δεν είναι δυνατός ο έλεγχος των εγγραφών με τη σύγκριση των παραστατικών είσπραξης και πληρωμής κάθε μιας χρήσης».

Τελικό συμπέρασμα των Πραγματογνωμόνων είναι ότι οι ισολογισμοί 2007-2014 «δεν είναι αξιόπιστοι, ούτε έχουν συνταχθεί με ακρίβεια και πληρότητα» 

Τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια «μαύρη τρύπα» εκατομμυρίων στα οικονομικά του, για την οποία, εννοείται, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές  όσο και πολιτικές.

Οι Βουλευτές-Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής ενημερώθηκαν σήμερα με επιστολή του Προέδρου της για την κατάθεση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης με την οποία καλούνται να την μελετήσουν εν όψει και της διαδικασίας σύνταξης του τελικού πορίσματος.

Πηγή: left.gr

10 Responses to “ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν μαύρη τρύπα 90 εκ. Ευρώ ακόμα και με τα επίμαχα παραστατικά εξόδων.”

 1. μπραβο παιδια παμε γερα said

  έτσι ναι ρεεεε . πάμε γερά ναιιιι
  πάμε μπορούμε να το γυρίσουμε….

  Like

  • ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

   Βρήκαν “ρεζέρβα” στο ΚΕΕΛΠΝΟ- Άδωνις: Είναι γελασμένοι…
   Δημοσιεύτηκε 10/08/2018 Fox Politics

   τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούσε και αποτελεί τη “ρεζέρβα” που κάθε φορά χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση όταν “κλάταρε”. Συνεπώς δεν προκάλεσε σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι τόσο το Μαξίμου όσο και ο πρόεδρος της Εξεταστικής… θυμήθηκαν το ΚΕΕΛΠΝΟ, προφανώς για λόγους αποπροσανατολισμού από αυτό που τους “καίει”. Γιατί, όπως και να ‘χει, προκαλούν γέλια τα αντανακλαστικά του Μαξίμου, όταν επί ημέρες σιωπά για τα πραγματικά γεγονότα στο Μάτι που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

   Τις προθέσεις του Μαξίμου και του προέδρου της Εξεταστικής, που επιχείρησαν να εμφανίσουν μια λογιστική διαφορά ως έλλειμμα, ξεσκπέπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανακοίνωση που εξέδωσε ως απάντηση στο κυβερνητικό αφήγημα περί “τρύπας” στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

   «Δυστυχώς, ο κ. Μπαλωμενάκης είτε από άγνοια είτε σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό”, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ “ανακοινώνοντας ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι δήθεν οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν τρύπα 89 εκατ. ευρώ”.

   Όπως σημειώνει «Η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010. Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2014, κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργικής θητείας και του κ. Μάκη Βορίδη. Όχι μόνο δεν λείπουν 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης, αλλά δεν λείπει ούτε ένα ευρώ. Έναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει”.

   Και καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι “Σε κάθε περίπτωση, αν και η λογιστική αυτή διαφορά δεν αφορά στη δική μου θητεία, εφόσον η Επιτροπή θέλει να την ερευνήσει δεν έχει παρά να καλέσει την πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία άλλωστε έχει κάνει και δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Επιτροπή. Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι».
   http://foxpolitics.gr/2018/08/10/

   Like

 2. Reblogged στις penelopap.

  Like

 3. Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ said

  ΚΕΕΛΠΝΟ : Το αίσχος του Ελληνικού δημόσιου …

  Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΜΕΡΤΑ (Νικολόπουλος Vs Πολύζου )

  Χαμός στην Εξεταστική με την άρνηση της Υπεύθυνης Οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ να μιλήσει (7/11/17)

  Η επεισοδιακή εξέταση της Ανδρ. Θεοφιλάτου (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική για την Υγεία (14/11/17)) ( η σύζυγος του Σταμάτη Πουλή, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της ΝΔ, αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφυλάτου η οποία απασχολήθηκε στο υπουργικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη. )

  Εξέταση κας Κρεμαστινού για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας
  (Νικολόπουλος)

  Ο Θ. Παπαδημητρίου (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (28/11/17)

  Ο Θ. Παπαδημητρίου (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (30/11/17)

  Ο Στ. Πουλής (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (18/1/18) O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, υπεύθυνος της δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς στην οποία φρόντιζε να εγκρίνει υπερκοστολογημένες εργολαβίες σίτισης και συντήρησης στον μπατζανάκη του -ιδιοκτήτη ταβερνείου.

  (…Ρωτάνε τη Διευθύντρια Οικονομικού, λέει ρωτήστε τη Διευθύντρια Διοικητικού. Ρωτάνε τη Διευθύντρια Διοικητικού, λέει ρωτήστε τη πρόεδρο του ΔΣ. Ρωτάνε τη πρόεδρο του ΔΣ, λέει ρωτήστε το Γεν.Διευθυντή. Ρωτάνε το Γεν.Διευθυντή, λέει εγώ δεν είμαι Γενικός Διευθυντής …)

  Οσο για τους ήδη ελεγχόμενους από τις Αρχές πρώην διοικητές και τα στελέχη των διοικήσεων του φορέα που προσέρχονται ως μάρτυρες στην εξεταστική, μάλλον έχουν προσβληθεί από συλλογική αμνησία ή έχουν κάνει κάποιο παράξενο «όρκο σιωπής»!!!

  Οπως διατυπώνει ο αρμόδιος εισαγγελέας της υπόθεσης των σκανδάλων, «…σχεδίασαν, οργάνωσαν και μεθόδευσαν από κοινού και μάλιστα μεταχειριζόμενοι ιδιαίτερα τεχνάσματα προκειμένου να διευκολυνθούν κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης της κακουργηματικής απιστίας…»

  Υπέρ αυτών των “μπουμπουκιών” η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν πάθει σήμερα υστερία και μιλούν για άδικες απολύσεις

  Στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προκύπτει από έγγραφα και καταθέσεις αλλά και από τα πορίσματα των ελεγκτικών αρχών, η αδιαφάνεια, ο νεποτισμός, η σπατάλη και η διαφθορά κυριαρχούσαν.

  Νικολόπουλος και Πολάκης .Ομολογία σοκ:Για όσα έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν γνώση και μερτικό οι πολιτικοί…

  Tο “πάρτι”… αριστείας, που είχαν στήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι φίλοι του Άδωνη, όταν ο ακροδεξιός νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν απλά ένας ταπεινός υπουργός Υγείας που δεν ήθελε να του κλέβει ο Τόμσεν τη δόξα των απολύσεων;

  Like

  • Ο ΑΔ-ΟΝΕΙΔΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ-ΜΑΡΕΒΙΟΣ ... (Ο ΧΑΤΖΗ-ΑΚΡΑΙΩΣ ΠΟΡΤΟ-ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ) said

   Άγρια κόντρα Κασιδιάρη – Άδωνι: «Έχεις ποινικές ευθύνες …»

   Το πρώτο μέρος της δεύτερης μέρας της εξέτασης του πρώην Υπουργού Υγείας Σπυρίδωνος – Αδώνιδος Γεωργιάδου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 (2/8/2017) [α’ μέρος]

   Το δεύτερο μέρος της δεύτερης μέρας της εξέτασης του πρώην Υπουργού Υγείας Σπυρίδωνος – Αδώνιδος Γεωργιάδου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 (2/8/2017) [β ‘ μέρος]

   Καρατζαφέρης Vs Άδωνις | Luben TV

   Like

 4. ΙΝΔΙΑΝΟΣ said

  Διαδώστε !
  Θέλουν να σας πάρουν και τις κατσίκες οι μπολσεβίκοι !
  Εμείς της ΝΔ όχι μόνο θα α-γα-μ-πήσουμε εσάς και τις κατσίκες σας αλλά θα νομιμοποιήσουμε και όλα τα αυθαίρετα σας !
  Νόμιμα όλα τα αυθαίρετα σε δάση, αιγιαλό , ρέματα !


  Ο μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ το είχε εξαγγείλει αλλά δεν πρόλαβε !

  Κατάλαβες τώρα γιατί έριξαν τον Σαμαρά ;

  Αλλά ποτέ δεν είναι αργά !
  Ψήφο στη ΝΔ να έρθει ο Κούλης, να τα κάνει πουτ@να όλα, να τον φάει ο Αντώνης, να φέρει τον Παπασταυρου να λιγδώσει ξανά το αντεράκι μου !
  Και βέβαια φως ,νερό ,τηλέφωνο, άδεια στο αυθαίρετο σας !

  Έχετε το λόγο του ΙΝΔΙΑΝΟΥ που σας αγαπάει όσο και τις κατσίκες σας !

  Like

 5. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ ……Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ………ΠΩΣ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: