olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Euronews: Μια νέα πορεία για την Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια κρίσης.

Posted by kalinda on Αύγουστος 8, 2018

Euronews: Μια νέα πορεία για την Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια κρίσης.9057C4FA-6671-4C08-BBE8-C77C5157393BΗ Ελλάδα βγαίνει αυτή την περίοδο από μια πολυετή οικονομική κρίση τονίζει σε εκτενές άρθρο το Euronews που αναφέρεται στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, στις χρονιές -σταθμούς τα τελευταία οκτώ χρόνια, στη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας, στις προκλήσεις που έχει ν’ αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία στο εξής, ενώ αναδημοσιεύει συνέντευξη του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.

«Στα οκτώ χρόνια που έχουν περάσει από τότε, η χώρα έχει συσσωρεύσει τεράστιο χρέος, έχει εφαρμόσει τρία μνημόνια-προγράμματα διάσωσης και 450 μεταρρυθμίσεις. Στο διάστημα αυτό, τα ηνία της χώρας είχαν τέσσερις κυβερνήσεις, που έχουν εφαρμόσει μέτρα λιτότητας που δεν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στην εποχή μας» γράφει το Euronews για να υπογραμμίσει: «Παρά την αποπληρωμή των δανείων της χώρας με τη βοήθεια της Ευρωζώνης πολλά εκ των οποίων ολοκληρώνονται μετά το 2060, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να χαράξουν από κοινού μια νέα πορεία, μετά από μια περίοδο ύφεσης που φαινόταν ατελείωτη».

Στη συνέχεια τo Euronews παραθέτει χρονιές σταθμούς της κρίσης έως την 20η Αυγούστου 2018:

«Το 2010, η Ελλάδα ανακοινώνει ότι τα ελλείμματα της είναι υψηλότερα από αυτά που δήλωνε. Ευρωζώνη και ΔΝΤ εφαρμόζουν το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι διαδηλώσεις που ξεκινούν για τα μέτρα λιτότητας διαρκούν μήνες.

Το 2011, οι ιδιώτες πιστωτές αναγκάζονται σε κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους το οποίο διακατέχουν. Ακολουθεί η πρώτη από τις τέσσερις κυβερνητικές αλλαγές: τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίζεται πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης στη θέση του Γιώργου Παπανδρέου.

Το 2012 η Ελλάδα μπαίνει στο δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης. Ακολουθούν άλλες δύο κυβερνητικές αλλαγές: Ο Λουκάς Παπαδήμος παραιτείται, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου του 2012, και τον διαδέχεται ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος. Τον Ιούνιο του 2012, πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Στο διάστημα αυτό, προωθούνται νέα μέτρα λιτότητας που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερες διαδηλώσεις και άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εξουσία. Ακολουθούν μήνες άκαρπων διαβουλεύσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τους θεσμούς, που οδηγούν στην επιβολή capital controls. Στη συνέχεια, το 61% των Ελλήνων καταψηφίζει μέσω δημοψηφίσματος την πρόταση της Κομισιόν. Η κυβέρνηση μετά από μια δραματική διαπραγμάτευση, συμφωνεί τελικά στους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης, που ακολουθεί και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, αναζητώντας ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Το 2017, το ΔΝΤ εγκρίνει μια προκαταρκτική συμφωνία και η Κομισιόν προτείνει την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης. Το Eurogroup συμφωνεί μετά από έντονες συζητήσεις για τον τερματισμό του στις 20 Αυγούστου 2018».

Στο δημοσίευμα τονίζεται το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, ενώ περιγράφονται οι μελλοντικές προκλήσεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Για να βγει από τα μνημόνια, η τωρινή κυβέρνηση έχει υπογράψει ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και θα έχει μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα για χρόνια. Για να γίνει κάτι τέτοιο, σε μια χώρα με υψηλή ανεργία, πρέπει οι φόροι να παραμείνουν πολύ ψηλά. Αυτό το πλαίσιο όμως δεν είναι ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές που είναι αναγκαίοι να έρθουν για να δημιουργήσουν τις πολυπόθητες θέσεις εργασίας.

Τι μπορούν να κάνουν όμως οι εγχώριες επιχειρήσεις όπως αυτές για παράδειγμα που δραστηριοποιούνται στο δυναμικό τομέα της ναυτιλίας, ώστε να αλλάξουν την καθημερινότητα των Ελλήνων;

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση διεθνώς, παρά τη “ φουρτούνα” της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Oι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου, σχεδόν ένα στα τέσσερα πλοία του παγκόσμιου στόλου πλοίων χύδην ξηρού φορτίου και λίγο πάνω από το 15% του παγκόσμιου στόλου πλοίων μεταφοράς χημικών και παράγωγων προϊόντων πετρελαίου.

Το 2017, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα αυξήθηκε κατά σχεδόν 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας στα 9,14 δισεκατομμύρια ευρώ».

Το Euronews χαρακτηρίζει «πραγματικά εντυπωσιακά» τα στοιχεία για έναν τόσο σημαντικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ναυτιλία: «Παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός πληθυσμός αποτελεί το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού, τα πλοία που μεταφέρουν το 20% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου ανήκουν σε Έλληνες. Ωστόσο, οι εφοπλιστές, οι προμηθευτές, και οι άνθρωποι που κινούνται πέριξ του λιμανιού, όπως και συνολικά η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την υπερφορολόγηση».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Αθανάσιος Ευαγγελάκης, φοβάται ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κρίση δεν θα επιλυθούν με το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης. Η εμπορική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά από την οικονομική κρίση, αναφέρεται επίσης, ενώ και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης, υπενθυμίζει ότι τα τελευταία εννέα χρόνια ένα στην τρία καταστήματα στην Αθήνα έκλεισε.

Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται παλαιότερη συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικου δικτύου Maithreyi Seetharaman και την εκπομπή Real Economy. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε στο Euronews το αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από το μνημόνιο. Μίλησε για το νέο επενδυτικό περιβάλλον, τον σχεδιασμό της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια και την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης: «Στην πραγματικότητα η Ελλάδα για πρώτη φορά αποκτά μια εθνική αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία περιγράφει σκοπούς και μέσα, τί θέλουμε να κάνουμε και πώς να το κάνουμε και πού θέλουμε να πάμε. Ακόμα και σε περιπτώσεις που αν κάτι δεν πάει καλά στις αγορές έχουμε ισχυρά συναλλαγματικά αποθέματα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι αρκετοί για να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη».

«Ξέρουμε ότι το 2020 θα έχουμε πετύχει αυτούς ή τους άλλους στόχους σε διάφορους τομείς, λέει ο κ. Δραγασάκης για να προσθέσει: «Άρα έχουμε στόχους και χρονοδιαγράμματα, άρα μπορείς κανείς να ελέγξει την απόδοση της κυβέρνησης. Το δεύτερο το οποίο λέμε είναι ότι ήδη έχουμε θεσμοθετήσει σταθερές σε ορισμένους τομείς. Παραδείγματος χάριν, εάν έρθει μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, θα μπορεί να έχει το ίδιο φορολογικό καθεστώς για 12 χρόνια. Δεν πρόκειται να το αλλάξει κανείς. Επομένως, όταν μιλάμε για επενδύσεις στην Ελλάδα, μιλάμε για την ανάγκη να ενισχύσουμε μία δυναμική που ήδη αρχίζει και εκδηλώνεται. Με τα κόκκινα δάνεια, με τις τράπεζες, έχει αρχίσει η πώληση κόκκινων δανείων και έχει αρχίσει η αναδιάρθρωση πολλών επιχειρήσεων».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει κρίσιμο θέμα την επιστροφή της κανονικότητας και για τους πολίτες: «Θα επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στους εργαζόμενους, ναι, θα καταργήσουμε το νόμο που πάγωνε τον κατώτατο μισθό, όμως προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού και αυτό θα γίνει. Για αυτό μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

Σε ερώτηση αν θα είναι οι εταιρείες ή οι ιδιώτες που θα πληρώσουν τον λογαριασμό, ο κ. Δραγασάκης λέει ότι «Βρισκόμαστε σε διάλογο με τον επιχειρηματικό χώρο όσον αφορά ποιους φόρους να μειώσουμε. Κάποιος μπορεί να μειώσει τη φορολογία στα κέρδη, μπορεί να μειώσει τη φορολογία στις επενδύσεις, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό απόσβεσης. Έχουμε αποφασίσει ότι τον πρώτο χρόνο το 70% των πόρων θα πάει στη μείωση της φορολογίας και το 30% θα πάει στην αύξηση των δαπανών».

Αναφερόμενος στα τρία πράγματα στα οποία η κυβέρνηση αμετακίνητη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει: «Με τους μισθούς, θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να διεκδικούν, μέσω διαπραγματεύσεων, τη βελτίωση των εισοδημάτων τους. Όσον αφορά στις συντάξεις, θα αποφύγουμε περαιτέρω περικοπές. Το λέω αυτό διότι οι μεταρρυθμίσεις ταυτίστηκαν με αρνητικό περιεχόμενο. Τώρα μιλάμε για αλλαγές, για μετασχηματισμούς που ο ίδιος ο λαός θα βλέπει το θετικό αποτέλεσμά τους».

2 Σχόλια to “Euronews: Μια νέα πορεία για την Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια κρίσης.”

 1. Reblogged στις penelopap.

 2. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ.
  ΠΟΥ ΑΛΥΣΣΩΔΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  1) Οι αρχές έχουν ήδη θεσπίσει την κρατική αποζημίωση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ – και άλλων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ που ενεργούν υπό την εξουσία του – έναντι νομικών και άλλων δαπανών (συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αμοιβών του δικηγόρου και των προσωπικών χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων) που προέκυψαν από νομικές προκλήσεις, διαδικασίες που ελήφθησαν ή απειλήθηκαν εναντίον τους σε σχέση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και τις ενέργειες που ελήφθησαν (συμπεριλαμβανομένων τυχόν παραλείψεων), κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και κανόνες, νόμιμους ή μη.
  Αυτό ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, στη δέσμευση για την εμπιστοσύνη στις στατιστικές που υπογράφηκαν τον Μάρτιο του 2012, προκειμένου να υποστηρίξει την ΕΛ.ΣΤΑΤ στην υπεράσπιση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές στατιστικές και να τις υπερασπιστεί από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας τους, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Κάλυψη της μεγάλης προδοσίας των Γεωργίου, ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και λοιπών εξ ημών μετεχόντων μυστικά στη συνομωσία.

  2) Η επιτυχία απαιτεί η κυριότητα του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές.

  Αισχρό ψεύδος για να μην έχει η κατοχή καμίαν ευθύνη

  3) Τον Δεκέμβριο του 2015, οι ελληνικές αρχές πληροφόρησαν την Επιτροπή ότι θα διαθέσουν 30 εκατ. Ευρώ για σχέδια τεχνικής υποστήριξης στους τομείς της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και της ιδιωτικοποίησης

  Αισχρή υποτίμηση του Ελληνικού δυναμικού. Για ξένους ειδικούς. Παρόμοια είχαν γίνει το 1991 από τον Μάνο στον ΟΤΕ που αν δεν ανατρέπονταν δεν θα υπήρχε ήμερα ΟΤΕ

  4) Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στη συμφωνηθείσα στρατηγική ανάκαμψης και να αναπτύξει μια πραγματική αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα είναι ελληνική ιδιοκτησίας, κατευθυνόμενη από την Ελλάδα (ψεύδος για κάλυψη των ευθυνών της κατοχής) και θα χρησιμοποιεί πλήρως τους διαθέσιμους πόρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχει η ΕΕ.

  Οι αρχές θα εφαρμόσουν τη στρατηγική με τη βοήθεια ενός Συμβουλίου Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών εταίρων και των τομεακών επιχειρηματικών οργανώσεων, καθώς και μιας Συμβουλευτικής Ομάδας των ξένων επενδυτών.

  5) Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εξασφαλίσουν βιώσιμα δημόσια οικονομικά ακολουθώντας τη δημοσιονομική πορεία που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο του 2015, η οποία βασίζεται σε στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος του προγράμματος ΕΜΣ 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ το 2017 και το 2018 αντίστοιχα. Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα, έως το 2022.

  ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

  6) Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λαμβάνει τα μέτρα αντιστάθμισης που απαιτούνται για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων…

  Συνάγεται να μην τηρούνται οι δικαστικές αποφάσεις για να τηρούνται οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι…

  7) Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα εφαρμοστεί το 2019, με καθαρή εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ το 2019-2022 και με μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα εφαρμοστεί το 2020 και με καθαρή εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ το 2020, το 2021 και το 2022 (βλέπε τμήμα TMU, Technical Memorandum of Understanding, μέρος L).
  Ο οποίος συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2019 πρέπει να επιτευχθεί χωρίς επιζήμιες για την ανάπτυξη μέτρα (δηλαδή πάλιν με μείωση συντάξεων)

  ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

  7) Οι αρχές θα τροποποιήσουν τον Κώδικα Δημόσιας Εσόδων, για να προβλέψουν την επέκταση του μηχανισμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε πλειστηριασμούς που διεξάγονται από τις φορολογικές αρχές βάσει του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τις διατάξεις του. Οι αρχές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσουν τη λειτουργία μιας δυναμικής δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων

  Μέτρα δήμευσης του ιδιωτικού πλούτου των εσκεμμένα οδηγηθέντων σε χρεοκοπία και εξαθλίωση Ελλήνων. Πλειστηριασμοί κτλ

  8) Μέχρι το Μάιο του 2018 (βασική παραδοτέο), οι αρχές θα νομοθετήσουν για την προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών και τη διεύρυνση της βάσης φορολογίας των ακινήτων, εάν είναι απαραίτητο, με τρόπο ουδέτερο από πλευράς εσόδων (!!!), προκειμένου να εκδοθούν λογαριασμοί της ENFIA έως τον Αύγουστο του 2018.

  Εν ολίγοις η ίδια ποσοτικά αφαίμαξη με τον κατοχικό φόρο και με το φόρο εισοδήμαστος με αφαίμαξη ΟΛΩΝ

  9) Οι αρχές θα διασφαλίσουν ότι η έκπτωση του ΦΠΑ στα υπόλοιπα νησιά θα εξαλειφθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2018 (βασικό παραδοτέο).

  No comment !!!

  10) Τη δέσμευση που απαιτείται για τη βελτίωση της συμμόρφωσης των πληρωμών, τη μη εισαγωγή νέων δόσεων ή άλλων συστημάτων αμνηστίας ή διακανονισμού , ούτε την επέκταση των υφιστάμενων συστημάτων και τη λήψη άμεσων μέτρων επιβολής για τους οφειλέτες που δεν πληρώσουν εγκαίρως τις δόσεις τους ή τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
  (Βελτίωση της συμμόρφωσης, υποταγής.

  ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΣΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ.ΧΘΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΖΟΣ)

  11) Ως προαπαιτούμενη ενέργεια, οι αρχές θα εκπονήσουν έγγραφο πολιτικής που θα καθορίζει τα βασικά χαρακτηριστικά, τα βήματα και το χρονοδιάγραμμα για μια μελλοντική συγχώνευση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στην IAPR (Independent Authority for Public Revenue in Greece, βλέπε TMU Secion BB).

  Independent Authority for Public Revenue: Πλήρης κατάργηση του Ελληνικού κράτους που στο διηνεκές δεν θα ελέγχει τα έσοδα του.

  12) Εξορθολογισμός (= μείωση των δαπανών για την υγεία):
  Οι αρχές, σύμφωνα με τους λεπτομερείς στόχους και τις προθεσμίες που καθορίζονται στην ΤΜΧ (Τμήμα Ρ), 1. να λάβει διαρθρωτικά μέτρα με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας ως μέσου συγκράτησης των δαπανών.
  Ως προαπαιτούμενο, θα λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα, όπου είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το εκτιμώμενο χάσμα μεταξύ των δαπανών για το 2018 και των ανώτατων ορίων ανάκτησης φαρμάκων, διαγνωστικών, ιδιωτικών κλινικών και άλλων ειδών μειώνεται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Μείωση των δαπανών φαρμάκων μέσω γενικής διείσδυσης και μείωσης των τιμών

  Κάθε χρόνο λιγότερες δαπάνες υγείας με συνέπεια την περεταίρω εξαθλίωση των ελλήνων, μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, της ρευστότητας στην αγορά και άρα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ!!

  13) Έτσι ώστε να υπάρχει ένα πραγματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας που θα στοχεύει σε λιγοστές πηγές για όσους έχουν τις περισσότερες ανάγκες.

  Εξίσωση στη εξαθλίωση. θυμίζει το του Τσίπρα, «των ολιγότερο αδυνάμων»

  14) να εγκρίνει νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της μεταρρύθμισης των παροχών αναπηρίας, ώστε να μετακινηθεί από την τρέχουσα αξιολόγηση απομείωσης σε αξιολόγηση που περιλαμβάνει συνθήκες λειτουργίας για τον προσδιορισμό της επιλεξιμότητας, δηλαδή την ικανότητα του ατόμου να ασκεί δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

  Τα βάζουν με τους ανάπηρους

  15) Στο πλαίσιο των ανασκοπήσεων δαπανών,…, το πιλοτικό πρόγραμμα του συστήματος αξιολόγησης της λειτουργικής αναπηρίας θα κυκλοφορήσει, … , μέχρι το Μάιο του 2018, να ξεκινήσει η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος των επιδοτήσεων μεταφορών,….,

  Μείωση χρημάτων για αναπήρους

  16) Όλα τα μέτρα, νομοθετικά ή μη, που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου προγραμματισμού και ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στις λειτουργίες των τραπεζών-δηλαδή φερεγγυότητα, ρευστότητα, ποιότητα περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.- πρέπει να λαμβάνονται σε στενή συνεννόηση με τα θεσμικά όργανα.

  Πλήρης εποπτεία του προτεκτοράτου

  17) Οι αρχές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσουν τη λειτουργία μιας δυναμικής δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων.

  Πλειστηριασμοί κτλ και φυλακίσεις (χες φυλακίστηκε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ρίζος)

  18) Η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με τον ECB-SSM,, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι οι στόχοι του NPE,…

  Διοικεί όχι η κυβέρνηση αλλά η Κεντρική ξένη Τράπεζα της Ελλάδος

  19) Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα υποβάλλει σε τριμηνιαία βάση στα θεσμικά όργανα έκθεση η οποία περιλαμβάνει …

  Και πάνω απ όλα, οι «θεσμοί»

  20) Η ανεξαρτησία του HFSF θα τηρηθεί πλήρως, …, η ανεξαρτησία της διοίκησης, της λήψης αποφάσεων και των εμπορικών πράξεων των τραπεζών θα γίνει πλήρως σεβαστή …, οποιαδήποτε πιθανή αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της ανώτερης διοίκησης των τραπεζών θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση

  Ούτε καν, προτεκτοράτο και ούτε καν αποικιακή κυβέρνηση:

  21) Προκειμένου να προωθηθεί και να ελεγχθεί η αντιπροσωπευτικότητα των τομεακών συλλογικών συμβάσεων, η κυβέρνηση, σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα …,

  Όλα από τους θεσμούς για την κατοχική εργατική νομοθεσία

  22) Τα μέτρα συνίστανται στην εκποίηση της δυναμικότητας παραγωγής λιγνίτη της ΔΕΗ σε υφιστάμενους ή νέους εναλλακτικούς προμηθευτές και άλλους επενδυτές

  Δήμευση λιγνιτών

  23) Η ΔΕΗ δεν έχει καμία συμμετοχή ή σύνδεσμο, συμπεριλαμβανομένης της προτιμησιακής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με οποιαδήποτε εκποιούμενη οντότητα

  Αποκλεισμός ΔΕΗ

  24) θα είναι ανεξάρτητο και ανεξάρτητο από τη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της επιχειρήσει

  Αποκλεισμός ΔΕΗ

  25) Η εκποίηση αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της παραγωγικής ικανότητας παραγωγής λιγνίτη της ΔΕΗ. Το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί με τεχνικές συζητήσεις με την Επιτροπή, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες αποφάσεις και αποφάσεις σχετικά με τον λιγνίτη

  Δήμευση λιγνιτών

  26) προσφορά δεσμεύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει την εκποίηση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη της Μελίτη 1 και την επιλογή για νέο εργοστάσιο Μελίτη 2 καθώς και μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης και όλων των σχετικών περιουσιακών στοιχείων και πόρων που περιγράφονται στον πίνακα των δεσμεύσεων (εφεξής η “επιχείρηση εκποίησης”) ως συνεχιζόμενη δραστηριότητα σε έναν ή περισσότερους αγοραστές σύμφωνα με τους όρους πώλησης, της διαδικασίας εκποίησης και του χρονοδιαγράμματος που έχει εγκρίνει η Επιτροπή

  Η «δήμευση» των λιγνιτών κτλ

  27) Όσον αφορά τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιούν λιγνίτη και δεν αποτελούν μέρος των επιχειρήσεων εκποίησης, όπως αυτές ορίζονται στις δεσμεύσεις, η ΔΕΗ αποφασίζει για τις επενδύσεις και εξετάζει τις παρατάσεις της διάρκειας ζωής.

  Παίρνει τον λιγνίτη από την ΔΕΗ και όχι τις μονάδες!!!!

  28) Η Ελληνική Δημοκρατία θα διασφαλίσει ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική εκποίηση των αγορών ή των εκχωρήσεων που αναφέρονται στην προσφορά δεσμεύσεων δεσμεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης όλων των απαραίτητων νομοθετικών, κανονιστικών και τα εταιρικά μέτρα ή / και αποφάσεις, τη διαγραφή και την απόσχιση των επιχειρήσεων εκποίησης, καθώς και την επίσημη έναρξη της διεθνούς ανοικτής διαδικασίας υποβολής προσφορών της ΔΕΗ,…

  Εντολή στο προτεκτοράτο

  29) Έτσι ώστε, σε συνδυασμό με τα θεσμικά διαρθρωτικά μέτρα, να εξασφαλίσει τους συμφωνημένους στόχους μείωσης των μεριδίων αγοράς για τη ΔΕΗ, όπως ορίζεται στο μνημόνιο συμφωνίας. Προκειμένου να μειωθεί προοδευτικά το μερίδιο της ΔΕΗ σε λιανικό και χονδρικό εμπόριο κάτω του 50% με βιώσιμο και μόνιμο τρόπο..

  Εκτέλεση ΔΕΗ με εκποίηση της:

  30) Η ιδιωτικοποίηση (δηλαδή το ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου) μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της οικονομίας και στη μείωση του δημόσιου χρέους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Για γέλια ιθαγενών του προτεκτοράτου για τα ξεπουλήματα. Θυμίζει το “Arbeit macht frei” των Γερμανικών κρεματορίων

  31) π.χ. η ολοκλήρωση της συναλλαγής για τα περιφερειακά αεροδρόμια, η ολοκλήρωση ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ), έναρξη της Εγνατίας παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων δημοπρασία, οικονομικό κλείσιμο των Astir και TRAINOSE) και δεσμεύονται να προχωρήσουν (η κυβέρνηση) στο φιλόδοξο, συνεχιζόμενο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του TAIPED.

  Τα ήδη ξεπουλήματα Εθνικού πλούτου

  32) Η εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος ανάπτυξης του ενεργητικού TAIPED-μέσω άμεσης πώλησης, παραχωρήσεων, τιτλοποιήσεων ή άλλων μορφών νομισματοποίησης- σχετικά με όλα τα βασικά του στοιχεία ενεργητικού είναι το κλειδί για την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, την αύξηση της αποδοτικότητας και τη χρηματοδότηση του κράτους

  Συνέχιση χωρίς εντροπή της «σάλτσας»-κοροϊδίας των ιθαγενών για τα ξεπουλήματα συμμετοχών του δημοσίου με τίτλους

  33) Για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε βασικές προσφορές, η Ελληνική Δημοκρατία δεσμεύεται να προχωρήσει στο τρέχον πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της TAIPED θα εγκρίνει το επικαιροποιημένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων (ADP), το οποίο περιλαμβάνει για την ιδιωτικοποίηση περιουσιακά στοιχεία υπό την TAIPED από τον Νοέμβριο του 2017. Στη συνέχεια, θα εγκριθεί από την KYSOIP.

  Κανονικό δούλεμα των ιθαγενών για τα ξεπουλήματα η συμπλήρωση από τους «σκανδαλοθήρες» ΤσιπροΚαμμένους, της κατάστασης ξεπουλήματος του Εθνικού Πλούτου των ΣαμαροΒενιζέλων του 12/2014, με επιπλέον ξεπουλήματα Εθνικού πλούτου

  34) Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος αποσκοπεί στη δημιουργία επιπλέον ετήσιων εσόδων (εκτός των τραπεζικών μετοχών) για τα έτη 2017, 2018 και 2019, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, 2,0 δισεκατομμυρίων ευρώ και 1,0 δις ευρώ αντιστοίχως, έναντι 0,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και 0,5 δις ευρώ το 2015 και το 2016 αντίστοιχα).

  Η μεγαλύτερη παγκοσμίως ληστεία από τους «σκανδαλοθήρες» ΤσιπροΚαμμένους, αλλά και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ-πέραν αυτής που έγινε ήδη με τις τράπεζες. Ήτοι ξεπουλήματα περίπου €1,5 δις ετησίως. Ήτοι για 99 χρόνια θα ξεπουληθεί Εθνικός πλούτος άνω του € 1 τρις, μόνον με 1,5Χ 99 = €148,5 δις ευρώ, περίπου στο 10% της αξίας του. Ώστε να δημευθεί και το φυσικό αέριο της Ελλάδας για π0ληρωμή του «χρέους

  35) Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διευκολύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες κυβερνητικές ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η επιτυχής εκτέλεση των προσφορών. Από αυτή την άποψη, θα ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες

  Συμφωνούν σε όλα όλοι προφανώς οι κατοχικοί

  36) Ο κατάλογος των κυβερνητικών εκκρεμών δράσεων έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της TAIPED και επισυνάπτεται σε αυτό το μνημόνιο ως παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της συμφωνίας

  Δηλαδή τα επιπλέον συμφωνηθέντα ξεπουλήματα

  37) Το TAIPED θα προσλάβει συμβούλους για τις βασικές υπολειπόμενες προσφορές του ADP, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Πετρελαίου (HELPE). (ΔΕΠΑ), οι εταιρίες ύδρευσης Θεσσαλονίκης και Αθήνας (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ αντίστοιχα), του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΤΕ, τηλεπικοινωνιών και το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

  Ξεπουλήματα, για πενταροδεκάρες των ΕΛΠΕ-Ελληνικά πετρέλαια που έχουν δικαιώματα σε υπό εξόρυξη πολύ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, και έναντι πενταροδεκάρων των, της ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του 30% του αεροδρομίου

  38) Και σε εξαμηνιαία βάση για 99 χρόνια θα ελέγχεται η πρόοδος των ξεπουλημάτων:
  Το Σχέδιο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων …..

  Τα ξεπουλήματα τα λένε κατ ευφημισμό «ανάπτυξη».

  39) Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρωθεί.

  Τελείωμα ξεπουλήματος ΔΕΣΦΑ:

  40) Οι αρχές θα συμπληρώνουν τις εναπομένουσες Κυβερνητικές Εκκρεμείς Δράσεις που έχουν προσδιοριστεί από τα θεσμικά όργανα και την TAIPED. Συνεχείς ενέργειες

  Αέναο ξεπούλημα:

  41) η Ελληνική Δημοκρατία, με το ΤΑΙΠΕΔ, θα υποβάλουν στη DG MOVE για εκκαθάριση τη νέα τιμολογιακή πολιτική των διοδίων …… θα πρέπει να έχει την έγκριση του TAIPED πριν από την υποβολή του ..

  Για την Εγνατία. Ανύπαρκτη η κυβέρνηση και στον καθορισμό διοδίων. Όλα η κατοχή:

  42. (γ) ο Υπουργός Υποδομών θα εκδώσει μια νέα υπουργική απόφαση για να αντικαταστήσει τις κανονιστικές εξαιρέσεις που εκδόθηκαν στις 27/11/2017 στο ΦΕΚ….

  Όλα τα διατάζει η κατοχή στους υπηρέτες της, την κυβέρνηση

  43) (ε) Τα έγγραφα διαγωνισμού που θα συμφωνηθούν με το TAIPED πριν από την έγκριση της πρόσκλησης υποβολής προσφορών από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε

  Το κατοχικό ξένο υπεκράτος εγκρίνει και διατάζει

  44) (στ) Η TAIPED θα ξεκινήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.

  Όλα κι όλα. Το ξεπούλημα το κάνει μόνη της η κατοχή:

  44) α) Το προτεινόμενο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και αμέσως μετά την επίσημη υποβολή του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας θα το διαβιβάσει στα αρμόδια Υπουργεία για επεξεργασία σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

  Πραγματική Εθνική ντροπή. Μόνον εκτελούν διαταγές. Τίποτε άλλο. Έχει παρουσιαστεί λέει, σε κάποιο Συμβούλιο ξένης Κατοχικής υπερκυβέρνησης, «to the Central Administration Council» και στο τέλος τυπικά «για να μην φαινόμαστε» δούλοι, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας θα το διαβιβάσει στα αρμόδια Υπουργεία για «δημοκρατική» επεξεργασία σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους:

  45) Στη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, θα υπογραφεί η Συμφωνία Αγοράς Μετοχών και Συμφωνητικό Μετόχων, με σκοπό το κλείσιμο πριν από τα τέλη Απριλίου 2018

  Διαταγή ξεπουλήματος του Λιμένα Θεσσαλονίκης:

  46) (γ) η Εγνατία ΑΕ θα υπογράψει τη σύμβαση κατασκευής του σταθμού διοδίων της Ασπροβάλτας με τον πλειοδότη και θα δώσει εντολή στον κατασκευαστή να αρχίσει αμέσως την κατασκευή του (Φεβρουάριος 2018) και να εξασφαλίσει την έναρξη λειτουργίας του – του επί του παρόντος υπό κατασκευή – Θεσσαλονίκης (Ωραιοκάστρου) σταθμού μεταβίβασης. Η έναρξη ισχύος θα τεθεί αμέσως μετά την έκδοση του απαραίτητου JMD (που θα συμφωνηθεί με την TAIPED) από τους Υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών και Χρηματοδοτήσεων (Μάρτιος 2018)

  Για την Εγνατία, Και πάλιν εκτελούν ως υπηρέτες ότι τους διατάζουν., Εθνική ντροπή.

  47) v. Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η παράταση της σύμβασης παραχώρησης (διαταγή) θα κυρωθεί στο κοινοβούλιο έως τον Απρίλιο του 2018 (μετά την έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές

  Πάει το αεροδρόμιο:

  48) vi. Για την ΟΛΘ η συμφωνία παραχώρησης θα κυρωθεί στο Κοινοβούλιο μέχρι τον Μάρτιο του 2018

  Διαταγή!!:

  49) vii.Το Διοικητικό Συμβούλιο της TAIPED, με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων,
  (α) θα αναθεωρήσει τη δομή εταιρικής διακυβέρνησης της ΔΕΠΑ και της Εγνατίας Α.Ε. και θα αξιολογήσει το Διοικητικό Συμβούλιο των συγκεκριμένων εταιρειών μέχρι το Φεβρουάριο του 2018 και
  β) θα αντικαταστήσει τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη, αν χρειαστεί, μέχρι τον Απρίλιο του 2018

  Ότι πει το υπερκράτος ΤΑΪΠΕΔ:

  50) Ένα νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδυτικό, η Ελληνική (!!) Εταιρεία Περιουσιακών Στοιχείων και Συμμετοχών (HCAP), η οποία θα έχει στην κατοχή της πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, ιδρύθηκε με το νόμο 4389/2016 σύμφωνα με τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου 2015).

  Ελληνική τη λένε!!!! 12 Ιουλίου του 2015, όταν μας «βασάνιζαν» το παιδί μας!!

  51) Ο πρωταρχικός στόχος του Ταμείου είναι η διαχείριση πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων. Και το να προστατεύσει, να δημιουργήσει και τελικά να μεγιστοποιήσει την αξία τους, που θα αποκομίσει έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και από άλλα μέσα

  Ξεπουλήματα της λίστας όλου του Εθνικού πλούτου που ο Σαμαράς «πατριωτικά» ετοίμασε τον 12/2014 για τον διάδοχο του Τσίπρα. Μια και ο ιδίως ήταν αδύνατο να τα ξεπουλήσει λόγω «αριστερών» αντιδράσεων. Που δεν τις έχει ο Τσίπρας, επειδή είναι «αριστερός»:

  52) Το Ταμείο είναι εγκατεστημένο στην Ελλάδα και διοικείται από το Διοικητικό του Συμβούλιο, το οποίο εποπτεύεται από Εποπτικό Συμβούλιο. Δύο μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ESM και διορίστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών μαζί με τρία μέλη που ορίστηκαν από τον Υπουργό

  Προπάντων η «νομιμότητα»: Καθορίστηκαν από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ESM και διορίστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών:

  53) Το Ταμείο αναμένεται να επιτύχει τον στόχο του, τηρώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ όσον αφορά τη διακυβέρνηση, την εποπτεία και τη διαφάνεια των προτύπων υποβολής εκθέσεων και τη συμμόρφωση, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές για βιώσιμες από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη επιχειρήσεις και διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη

  Αέναα ξεπουλήματα ερήμην του Ελληνικού κράτους:

  54) Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και τα περιουσιακά του στοιχεία θα υπόκεινται σε επαγγελματική διαχείριση υπό συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού από το κράτος. Η δημιουργία εσόδων από τα περιουσιακά στοιχεία θα αποτελέσει μία πηγή για την αποπληρωμή του νέου δανείου του ΕΜΣ, σύμφωνα με τη Δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής).

  Ξεπουλήματα από την κατοχή με δήθεν διαχείριση του κράτους. Για αποπληρωμή του ψευδούς χρέους:

  55) i, Η κυβέρνηση θα λάβει επίσημη απόφαση για τη μεταφορά της Ελληνικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στο HCAP [την «Ελληνική» Εταιρία Συμμετοχών –ξεπουλημάτων], σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την έκθεση του εξωτερικού συμβούλου σχετικά με το εάν η εταιρεία μπορεί να μεταφερθεί χωρίς να διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια

  Τρομερό: Άλλοι να αποφασίζουν για την Εθνική μας ασφάλεια

  56) ii. Η Γενική Συνέλευση εγκρίνει τα κεφάλαια του εσωτερικού κανονισμού της εταιρείας για τα ακόλουθα θέματα:
  (α) πολιτική αμοιβών και αποζημίωσης για το εποπτικό συμβούλιο,
  (β) λογιστικό πλαίσιο
  (γ) πολιτική μερισμάτων, μετά από συμφωνία με τα θεσμικά όργανα σχετικά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο αυτών των εγγράφων)

  Πλήρης κατοχή για όλα

  57) iii. Το Διοικητικό Συμβούλιο του HCAP θα καλύψει τις κενές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της TAIPED και θα αντικαταστήσει τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη, αν χρειαστεί)

  Πλήρως ξένη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ-Ταμείου Αξιοποίησης –ήτοι ξεπουλήματος- της Ιδιωτικής -!!!- Περιουσίας του δημοσίου. Ήτοι της συμπληρωμένης κατάσταση τι 12/2015 των ΣαμαροΒενιζέλων

  58) iv. Ο νόμος του HCAP- «Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (4389/2016) θα τροποποιηθεί με σκοπό να μεταβιβαστούν άμεσα τα SOEs – οι Δημόσιες επιχειρήσεις- απευθείας στο HCAP χωρίς τo πρόσθετο επίπεδο θυγατρικών. Η μεταβίβαση των κρατικών επιχειρήσεων στο HCAP θα πραγματοποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 για την αποφυγή ζητημάτων δημοσιονομικής εξυγίανσης !!!!!!)

  Όλον τον Εθνικό πλούτο τον μεταβίβασαν, οι σκανδαλοθήρες ΤσιπροΚαμμένοι με την συναίνεση των λοιπών κατοχικών, στην ιδιοκτησία της κατοχής χωρίς απολύτως κανένα Ελληνικό έλεγχο. Για ξεπούλημα, όσο, όσο

  59) v. Το Διοικητικό Συμβούλιο του HCAP- «Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- θα αναδιαρθρώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ- Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Δημοσίου Α.Ε. , ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- και θα αντικαταστήσει εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη εάν χρειαστεί.

  Όποιος δεν υπακούει απολύεται. Κατοχικός απόλυτος φασισμός:
  60) vi. Η διαδικασία προσδιορισμού του εναπομένοντος χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα μεταφερθεί στην ΕΤΑΔ/ HCAP –«Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου/«Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- συνεπάγεται την πρόσληψη εξωτερικών συμβούλων από την HCAP για την εξέταση των ακόλουθων βάσεων δεδομένων με βάση τα κριτήρια που έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων:)

  Μεταβίβαση κάθε περιουσιακού στοιχείου.

  61) vi. (a) το εθνικό κτηματολόγιο και ειδικότερα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν ήδη καταχωρηθεί ως ανήκοντα στο κράτος ή σε άγνωστο κάτοχο

  Επιστήμονες ληστές. Δήμευση όλων. Ακόμα και όσων στο κτηματολόγιο ανήκουν σε άγνωστο κάτοχο:

  62) vi. (b) τη βάση δεδομένων όλων των Υπουργείων και τη βάση δεδομένων του GSPP- Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας- για τα ακίνητα

  ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ. Από τις βάσεις δεδομένων όλων των «Ελληνικών» υπουργείων. Χωρίς να ακουστεί κιχ. Εθνική ντροπή

  63) vi. (c) την βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από την εργασία που πραγματοποίησε η TAIPED-το ξένο ταμείο ξεπουλημάτων- με εξωτερικούς συμβούλους το 2011 και το 2012 –

  Προετοιμασία από τους «πατριώτες» ΣαμαροΒενιζέλους. ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΞΕΝΗ ΕΤΑΔ/ HCAP –«Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου/«Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας με πλήρη μυστικότητα μαφίας:

  64) Η διαδικασία μεταφοράς περιγράφεται στο άρθρο 209 του νόμου 4389/2016. –

  Πλήρης μυστικότητα τύπου μαφίας: Άρθρο 209. Διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη συνεργασία με την Εταιρεία: Στο νόμο αυτό ο οποίος είναι κωδικοποιημένος έως σήμερα, έχουν πρόσβαση μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες. !!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εγγραφή σε ιδιώτες.

  65) vii. Το Υπουργείο Οικονομικών, χρησιμοποιώντας την τεχνική υποστήριξη του HCAP- «Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- ή άλλων εμπειρογνωμόνων, κατά την κρίση του, θα επανεξετάζει σε τακτική βάση το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ανήκουν στο κράτος καθώς και το χαρτοφυλάκιο των Κρατικών Επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων των νεοσύστατων Κρατικών Επιχειρήσεων). Το κράτος μεταβιβάζει στο HCAP-στην ξένη/«Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- εκείνα που συμμορφώνονται με τους σκοπούς του HCAP.

  Υπόσχεση για συνεχή μεταβίβαση περιουσιακών κρατικών στοιχείων !!!!

  66) viii. Ο Υπουργός θα παράσχει την Υπουργική Καθοδήγηση για το Στρατηγικό Σχέδιο

  Ως Καθοδήγηση εννοούν την εκτέλεση όλων των εντολών:

  67) i. Η Γενική Συνέλευση (της «Ελληνικής» Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου/«Ελληνική» Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) εγκρίνει το κεφάλαιο του εσωτερικού κανονισμού της εταιρείας για την επενδυτική πολιτική, κατόπιν συμφωνίας με τα θεσμικά όργανα σχετικά με το συγκεκριμένο περιεχόμενο αυτού του εγγράφου, Μάρτιος 2018)

  Υπάρχει κατοχική «ιεραρχία», τελικά «εγκρίνουν» τα θεσμικά όργανα:

  68) ii. Υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων στο HCAP από τις κρατικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν στο HCAP- Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας-, όπου ο HCAP είναι ο μέτοχος πλειοψηφίας, Απρίλιος 2018

  Όλος ο εθνικός πλούτος στην ξένη «Ελληνική» Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας:

  69) iii. Το Διοικητικό Συμβούλιο του HCAP- Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- θα επανεξετάσει τα Συμβούλια του ΕΛΤΑ, του ΟΑΣΑ (STASY, OSY) και θα αντικαταστήσει εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη εάν χρειαστεί (Μάιος 2018).
  Για τις εισηγμένες εταιρείες, η επανεξέταση και η αντικατάσταση των εκτελεστικών και των μη εκτελεστικών μελών, αν χρειαστεί, θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο

  «Σφαγείο», απόλυση, σε κάθε αντιδρώντα:

  70) iv. Τα πρόσθετα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του HCAP- Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- θα διοριστούν μέχρι τον Μάρτιο του 2018

  Προετοιμασία μεθόδευσης ξεπουλημάτων, προ «εξόδου» από το μνημόνιο

  71) v. Με βάση τη διαδικασία που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχών και των θεσμικών οργάνων, προσδιορισμός μέχρι το Μάρτιο του 2018 των προς μεταβίβαση ακινήτων. Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάιο του 2018

  Συμπλήρωση δημευόμενων:

  72) vi. Τροποποίηση του καταστατικού των κρατικών επιχειρήσεων που μεταβιβάστηκε στην HCAP- Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας-, στο οποίο η HCAP κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τον κωδικοποιημένο εταιρικό νόμο 2190/1920 και να εγκρίνει νομοθετικές διατάξεις για τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε Α.Α., μέχρι τον Μάρτιο του 2018)

  Τροποποίηση του καταστατικού των κρατικών επιχειρήσεων…. ώστε να μπορούν να ξεπουληθούν

  73) (ii) Διορισμοί

  (Διάλυση Ελληνικού κράτους ή Οργάνωση της Ελληνικής αφρικανικής χώρας. Σκέτη τρέλα)

  (α) προκηρύσσουν την πρόσκληση για εκείνους τους διοικητικούς, τους εναλλακτικούς διοικητικούς και ειδικούς γραμματείς κλαδικών επιπέδων που προσδιορίζονται στο TMU (τμήμα WW) ·

  (β) διορίζουν Γενικούς Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και

  (γ) εκδίδουν πρόσκληση για κατά θέμα γενικούς διευθυντές ·

  (δ) τροποποιούν τον νόμο 4369/2016 για την καθιέρωση προθεσμίας 3 μηνών για τις διαδικασίες διορισμού όλων των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμήματος, και

  (ε) τροποποιούν τον νόμο 4369/2016 για να διασφαλίσει ότι οι υφιστάμενοι Γενικοί Γραμματείς θα απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους το αργότερο 3 μήνες μετά την πλήρωση των θέσεων που αναγράφονται στο TMU (Section WW).

  74) Ως βασικά παραδοτέα

  (τσιμεντοποίηση της κατοχής)

  (α) οι διορισμοί διοικητικών, αναπληρωματικών διοικητικών και (ειδικών) τομέων γραμματέων που απαριθμούνται στην ΤΜΜ θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2018 · και

  (β) οι διορισμοί όλων των θεματικών γενικών διευθυντών θα ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018.

  Ως βασικά παραδοτέα,

  (α) τον Μάρτιο του 2018, θα εκδοθεί η πρόσκληση για όλους τους διευθυντές και οι διευθυντές θα διοριστούν μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και

  (β), η πρόσκληση για όλους τους επικεφαλής των τμημάτων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018 και θα διοριστούν οι αρχηγοί του τμήματος.

  Οι αρχές θα υποβάλουν λεπτομερή έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των παραπάνω δράσεων έως τον Ιούνιο του 2018 (βλ. Τμήμα TMU TM).

  Ως προαπαιτούμενη ενέργεια, οι αρχές θα εξασφαλίσουν τακτική και απρόσκοπτη ροή ηλεκτρονικών δημοπρασιών (βλ. Τμήμα GG της TMU).
  Προκειμένου να υποστηριχθεί η ικανότητα των δανειστών να διεξάγουν δημοπρασίες με αποκλεισμό, οι αρχές θα προβούν σε αξιολόγηση των πιθανών νομικών και τεχνικών εμποδίων για την περαιτέρω βελτίωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: