olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Υπεράσπιση του Θεσμού

Posted by olympiada on August 7, 2018

Από τον

δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ως σκεπτικιστής που είμαι, απόρησα ιδιαίτερα από την οξεία επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) μας, κ.Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο κατακαμένο Μάτι πριν έξι ημέρες. Ιδιαίτερα καυστικά και κοροϊδευτικά σχόλια συγκέντρωσε φωτογραφία του, στην οποία ήταν με χέρια σταυρωμένα, εμφανώς λυπημένο ύφος, μέσα στα απομεινάρια ενός καμένου σπιτιού. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε «ΜΕΜΕ» στα κοινωνικά δίκτυα, ένα είδος επαναλαμβανόμενης και ταχύτατα μεταδιδόμενης εικόνας, όπου αλλάζεται από πολλούς κάθε φορά με κολλάζ και κοροϊδευτικές επεμβάσεις, με σκοπό την γελοιοποίηση του υποκείμενου (στην συγκεκριμένη περίπτωση, τον ΠτΔ μας).  Απόρησα με ειλικρίνεια όταν συνειδητοποίησα την μαζική χλεύη. Τι περίμενε ο λαός από τον κ.Παυλόπουλο; Να μην επισκεφτεί το Μάτι; Να μην αναμιχθεί; Σε αυτή την περίπτωση θα τον κατηγορούσαν για αναλγησία. Το ότι πήγε στο Μάτι και ήταν ειλικρινώς αποσβολωμένος και εμφανέστατα λυπημένος βλέποντας τον κρανίου τόπο που άφησε η πυρκαγιά, τι ενόχλησε; Γνωρίζουν οι ανθρωποφάγοι Δημοσιογράφοι των ΜΜΕ που σιγοντάρισαν αυτή την χλεύη, ότι ο ΠτΔ ως ρόλος, δεν έχει διοικητική εξουσία; Τι περίμεναν από τον κ.Παυλόπουλο να πράξει; Να σβήσει μόνος του τις φλόγες ή να «παραιτηθεί» όπως παραληρηματικά προτείνει η ακροκεντρώα ελίτ ώστε να «πέσει ο Σύριζα»;

Σε αντίθεση με πολλούς κατ’επίφαση «Δημοκράτες» φιλελεύθερους που ευαγγελίζουν απόψεις ότι «δεν μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι πολίτες παρά μόνο οι ορθολογιστές και οι μορφωμένοι» ή ότι πρέπει να παραιτείται ο ΠτΔ όποτε οι κυβερνητικές εξελίξεις είναι αντίθετες με τον προσωπικό τους πολιτικό προσανατολισμό, προσωπικά δηλώνω βαθύτατα Δημοκράτης, με αντίληψη –βάσει Συντάγματός μας- των Θεσμών και του τρόπου που λειτουργούν. Όσο μακάβριο και να ακούγεται, ο ΠτΔ έχει υποχρέωση να ζήσει για πέντε έτη, ώστε να μην προκαλέσει με τον θάνατό του (ή την παραίτησή του) πρόωρες εκλογές και πολιτική αναταραχή. Ο ΠτΔ δεν έχει διοικητική εξουσία, δεν είναι στις αρμοδιότητές του να συντονίζει έκτακτες επιχειρήσεις πυρόσβεσης, ούτε μπορεί να νομοθετεί ώστε να προστατεύονται οικισμοί από φλόγες, και δεν έχει την δυνατότητα να εκπονεί και να εφαρμόζει πολεοδομικά σχέδια ώστε να αυξάνεται η πυρασφάλεια μιας πευκόφυτης περιοχής.

Θα επαναλάβω πρόβλεψη που είχα αρθρογραφήσει και παλιότερα: Ανυπομονώ να δω όλο αυτό το συρφετό της ακροκεντρώας ψευδοελίτ πως θα αντιδράσει, όταν ο κ.Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να προτείνει και να ψηφίσει τον κ.Παυλόπουλο στις αρχές του 2020 ως ΠτΔ.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία

5 Responses to “Υπεράσπιση του Θεσμού”

 1. αννα χαθη said

  Γι αυτα λες, γελασαμε πολυ

  https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10216240568589329&set=a.1118491324921.2019512.1306154516&type=3&refsrc=http%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fcard.html

  Like

 2. αννα χαθη said

  ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ’ ΑΛΟΓΑ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ… ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑ

  Οργώνει την Ελλάδα (αλλά μόνο την Νότια, πάνω από τα Τέμπη δεν τολμάει να πατήσει!) ο πρόεδρος Πάκης και στέλνει αβέρτα… αυστηρά μηνύματα στους Τουρκαλάδες!

  Από την Αμοργό, λοιπόν, η… προεδράρα μας (που τον είχε στριμώξει σε μια γωνία του καναπέ ο Ερντογάν Πασάς, κατά την επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο…), θυμήθηκε τους δύο απαχθέντες στρατιωτικούς κι… άστραψε και βρόντηξε:

  «Η Ελλάδα δεν θα μείνει απαθής, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον που διαθέτει ως μέλος της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για να υπερασπιστεί τους στρατιωτικούς της και πάνω απ’ όλα τη Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά. Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός.

  Η Τουρκία και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα, γιατί δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει…».

  Πέστα πουθενά αλλού αυτά ρε! Εδώ δεν πιάνει πλέον το παραμύθι σου!

  Like

 3. Αθανάσιος said

  Ο ΠτΔ δεν αυτό, δεν εκείνο, δεν το άλλο. Τότε τί τον χρειαζόμαστε αφου δεν έχει καμμία εξουσία.

  Like

 4. ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

  Θα επαναλάβω πρόβλεψη που είχα αρθρογραφήσει και παλιότερα: Ανυπομονώ να δω όλο αυτό το συρφετό της ακροκεντρώας ψευδοελίτ πως θα αντιδράσει, όταν ο κ.Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να προτείνει και να ψηφίσει τον κ.Παυλόπουλο στις αρχές του 2020 ως ΠτΔ.

  Like

 5. ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

  Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.

  Κ.Μητσοτακης

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: