olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αλέξης Τσίπρας: Αυτές είναι οι 20 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της άναρχης δόμησης – Προχωράμε σε κατεδαφίσεις 3.200 αυθαιρέτων.

Posted by kalinda on Αύγουστος 7, 2018

AFCCD928-F02C-49EB-97CF-55C2F8B2F94BΕίκοσι άμεσες παρεμβάσεις, για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, τόσο στην Αττική, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις πυρκαγιές στο Λαύριο.

Οπως είπε, οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν την επιτάχυνση της εφαρμογής των διατάξεων του σχετικού νόμου που έφερε η κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και σειρά νέων δράσεων.

Αυτή η δέσμη μέτρων αποτελεί -τόνισε- μια συνεκτική προσπάθεια ώστε να βάλουμε τις βάσεις για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αποφασιστικά το ζήτημα της ανεξέλεγκτης δόμησης στη χώρα μας.

Με προτεραιότητα, όπως σημείωσε, σε εκείνες τις δράσεις, που αντιμετωπίζουν και εξουδετερώνουν τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον αμύθητο πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Με ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης, θα κατεδαφισθούν κτίσματα που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ το ίδιο θα γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε αυθαίρετο που θα εντοπίζεται σε φάση κατασκευής θα κατεδαφίζεται, επίσης, άμεσα.

Επιπλέον, θεσπίζεται πρωτόκολλο συμμόρφωσης που θα ελέγχεται από ειδικό ελεγκτή δόμησης, διατίθενται άμεσα μηχανικοί του υπουργείου Μεταφορών – Υποδομών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις και αρχίζει άμεσα η καταγραφή και χαρτογράφηση περιφράξεων σε παραλίες μέσω μητρώου ελεγκτών δόμησης. Επίσης, άμεσα θα γίνουν 250 νέες προσλήψεις για την ενίσχυση του δυναμικού των περιφερειακών διευθύνσεων ελέγχου δόμησης.

Ενισχύονται και επιταχύνονται, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι διαδικασίες ελέγχου και κατεδαφίσεων για περιφράξεις εντός 500 μέτρων από τον αιγιαλό. «Νομοθετούμε άμεσα παράλληλη διαδικασία κατεδαφίσεων για μαντρότοιχους στις παραλίες, με άμεση υπουργική απόφαση κατ’ εφαρμογή του νόμου Τρίτση», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στα στελέχη της διοίκησης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αν κάποια αρμόδια αρχή ή υπάλληλος επιλέξει να κάνει στραβά μάτια σε αυθαίρετα να ξέρει ότι τα ψέματα τελείωσαν. Με υπουργική απόφαση θα επιβληθεί η νομιμότητα».

Από τις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, θα τεθεί σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικών αδειών, e-Άδειες, με στόχο την απλοποίηση της έκδοσης οικοδομικών αδειών. Με ηλεκτρονική καταγραφή, «εξαλείφεται μια δεξαμενή διαφθοράς και συναλλαγής στις αδειοδοτήσεις», όπως τόνισε ο Α. Τσίπρας.

 

 

 

 

15 Σχόλια to “Αλέξης Τσίπρας: Αυτές είναι οι 20 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της άναρχης δόμησης – Προχωράμε σε κατεδαφίσεις 3.200 αυθαιρέτων.”

 1. σατανιστές said

  Μάνδρα πνιγμένοι
  Ραφήνα απανθρακωμένοι
  Στρατιωτικοί φυλακισμένοι
  Μακεδονία πουλημένη.
  φτου σας βρωμορεμάλια
  Θέατρο του παραλόγου.
  https://2.bp.blogspot.com/-jd-WmYmqssM/W2m7mKZWjUI/AAAAAAAAe_E/4X_LWjbPfW0mGvT7gM5vfG7Kryv4hdYkQCLcBGAs/s1600/klefokafta.jpg

  • Κώστας said

   Φτου σου σε σένα ανεγκέφαλε που νομίζεις ότι οι αηδίες που γράφεις πείθουν κάποιον πέρα από το συνάφι σου.
   Σου αρέσει δεν σου αρέσει αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση που θέτει θέμα αυθαίρετων για να μην ξαναυπαρξουν ξανά Μάνδρες και Μάτια.
   Σου αρέσει δεν σου αρέσει αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση που φέρνει συμφωνία που διασύρει τα Σκόπια ως κρατική υπόσταση.
   Σου αρέσει δεν σου αρέσει αυτή είναι η πρώτη κυβέρνηση που σήκωσε ανάστημα στην Τουρκία και τον επεκτατισμό της.
   Και το κυριότερο σου αρέσει δεν σου αρέσει με αυτά που γράφεις θα ψηφίσω για πρώτη φορά Τσίπρα.
   Γράφετε τέτοια γελοίοι και θα βγάλετε τον Τσίπρα με τα τσαρούχια.

   • κωστακη σκυψεεε said

    Κωστάκη ξέχασες το μνημόνιο ρε και το τιμημένο όχι ρε
    στο δημοψήφισμα κουραδόμαγκες πατριώτες.
    Γαμήσι ρε μόνο γαμήσι στους πυροφονιαδες προδοτες
    https://i1.wp.com/katohika.gr/wp-content/uploads/2017/02/16681518_1322265624503421_8632244187725237200_n.jpg

   • Κώστας said

    Έλα να. μου το δώσεις το γαμησι ανώνυμε τραμπούκε του διαδικτύου, λιγουρι που δεν έχεις μπέσα, σκατοψυχε που επειδή δεν σου κάθεται καμια ονειρεύεσαι γαμησια και βιασμούς αντιπάλων σου, ελλεινο τρολ που παριστάνεις τον οργισμένο ενώ είσαι τσιράκι των πιο διεφθαρμένων κούληδων.

    Το ξαναγράφω, εσείς τα βοθροτρολ της δεκάρας θα μας κάνετε να ψηφίσουμε τον Τσίπρα ενώ δεν γουστάραμε να ψηφίσουμε κανένα.

    Συνεχίστε με αυτό το ύφος και αυτά τα επιχειρήματα και θα τον ξαναβγάλετε στα σίγουρα.
    Κατάλαβες κομπλεξικε κρετίνε; Για τον Τσίπρα δουλεύεις αγάμητε που θα μιλήσεις για γαμησια.

   • ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

    http://2.bp.blogspot.com/-ZyXon1ezDsM/Ud6jv7ZCDRI/AAAAAAAAmOY/7__rcjKRBiI/s400/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B1.jpg

   • κωστακη αμεσως στα τεσσερα ρε μπαγασα said

    Κωστάκη πυροφονιάς προδότης είσαι και ζητάς γαμήσι???
    Κυβερνητικός κυβερνητικός???? Αυτοί θέλουν γαμήσι.
    Γιατί το γαμήσι είναι επιστροφή στη φύση.
    Οι ίδιοι το λένε
    Εσύ άκουσες πούτσες και έτρεξες.
    Θα φύγεις από τη χρυσή αυγή δηλαδή
    και θα ψηφήσεις σύριζα τώρα???

   • Θανάσης said

    Κώστα αν υπήρχε στοιχειώδης λογική σε αυτό τον τόπο δεν θα είμαστε εδώ που είμαστε, προσπαθείς να βγάλεις άκρη με βλήματα που άκουσαν ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι έτρεξαν να προλάβουν, αφού πήραν τον τριάστερο μετά έγιναν πατριώτες εθνικιστές και σου κάνουν μάθημα, άστο να πάει μη χαλιέσαι.

  • ΠΟΙΑΝΟΥ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΟΝΙΑΣ; said

   Το σπίτι και το οικόπεδο αυτό (τεράστιο ) έχει αποκλείσει επιπλέον και την πρόσβαση στη θάλασσα διότι είναι ακριβώς στο κύμα με πλευρικά συρματοπλέγματα περιουσιποιώντας την θάλασσα και την παραλία
   Το θεαματικό βεβαίως είναι ότι ολόκληρο το Βραχάτι είναι εντός σχεδίου και όλα καλά νόμιμα και ηθικά. Και το τερατώδες έρχεται τώρα
   Το σπίτι αυτό ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της αριστεράς του ιδρώτα της δικαιοσύνης και της ηθικής.
   Αν πιάσει φωτιά το Βραχάτι σε εκείνο το σημείο θα γίνει ο τάφος του Ινδού
   Το νόμιμο απλά δεν είναι ανήθικο αλλά δεν είναι και ηθικό !
   Χάρισμά σας η μεταπολεμική ηθική σας τα σχέδια σας ο τρόπος που σκέπτεστε και αυτό που είστε.

   https://kourdistoportocali.com/news-desk/h-apognosi/

 2. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΕΔΦΑΦΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 3. Reblogged στις penelopap.

 4. ΚΑΜΜΕΝΟΣ said

  KΩΛΟΠΑΙΔΟ ΤΣΙΠΡΑ

 5. Πρωτη Φορα Φασιστερα said

  Μαθε την αληθεια που μας κρυβουν.

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

   Για το περιεχόμενο του βίντεο:
   Νομίζω ότι συνειδητοποιήθηκα με τη μία περί του τι μας ετοιμάζουν παρακολουθώντας το.
   Είναι άσχημα, δύσκολα, πικρά, κακοποιά, εγκληματικά κι όλα αυτά εναντίον- επάνω μας.
   Το σώζουμε ακόμη.
   Εθνική -1- ΕΝ ότητα μας πρέπει κι όλα θα πάνε καλά.
   Διορθώνονται αρκετά.
   Ας γίνει μιά ΝΕΑ ΑΡΧΗ επί τΕΛους,
   είτε -1- ΕΝΑΣ ηγέτης άγνωστος μα παπαράτος ερχόμενος από το «πουθενά» να ξεφυτρώσει μπας και κάτι σώσει.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: