olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠτΔ: «Άς αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας τις αναλάβουμε ώστε να μη βιώσουμε στο μέλλον άλλη τέτοια καταστροφή» – Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τους στρατιωτικούς μας

Posted by olympiada on Αύγουστος 6, 2018

«Με την σκέψη μας στα τραγικά θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Aν. Αττική, ας κάνουμε αυτό το Μνημόσυνο για τις ψυχές όσων χάθηκαν και εμείς οι ζώντες ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας τις αναλάβουμε ώστε να μη βιώσουμε στο μέλλον άλλη τέτοια καταστροφή». Μ΄ αυτές τις λέξεις ξεκίνησε η αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκάπη Παυλόπουλου, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη του δήμου Αμοργού.

Στη μνήμη των θυμάτων τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αμοργό με αφορμή τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, έκανε μια μακρά αναφορά στην ιστορία του νησιού «το οποίο μας εμπνέει

θρησκευτικώς και εθνικώς» και επανήλθε στα επίκαιρα μηνύματα του εορτασμού. Μίλησε για «τις αρετές της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης», που πηγάζουν από τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και στις οποίες «ιδίως σήμερα εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε, ως λαός και ως έθνος, να μένουμε προσηλωμένοι».

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρετή της δικαιοσύνης, «για να μας καθοδηγεί, κατά την εκπλήρωση του εθνικού χρέους -κι αυτό αποκτά εξαιρετική κρισιμότητα στις μέρες μας, μέσα από τις φονικές συμφορές που πλήττουν τον τόπο μας και τον λαό μας- ώστε να θυμόμαστε ότι βασικές συνιστώσες του Πολιτισμού μας, αλλά και του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι ο Ανθρωπισμός, η Αλληλεγγύη και η Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Στην αναδρομή που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία του νησιού, τόνισε ότι «συναντώνται, κατά τρόπο αρμονικό, ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός με την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση».

Ξεκίνησε από την συμβολή της Αμοργού στον Κυκλαδικό πολιτισμό και τον εμπλουτισμό της από στοιχεία του Μινωϊκού πολιτισμού και από τη δημιουργική ανάμειξη με τους Μιλήσιους.

Στάθηκε στη Βυζαντινή περίοδο, κατά την οποία κτίσθηκε η Ιερά Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, «στο ιστορικό μετόχιο της οποίας σήμερα εορτάσαμε την μεγάλη για την Χριστιανοσύνη εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού», όπως είπε.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ιστορία της μονής, είπε ότι σύμφωνα με την τοπική παράδοση, «η εικόνα της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας έφθασε την εποχή της Εικονομαχίας, δια θαλάσσης, και μάλιστα, θεωρείται ότι το μοναστήρι αυτό κατασκευάστηκε τον 9ο αιώνα, την εποχή της άφιξης της ιερής εικόνας».

Μια επιγραφή του σημερινού ΕΠΑΛ Αμοργού που αναφέρει ότι το σχολείο ιδρύθηκε την 21η Ιουλίου 1826, με χρήματα της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, αποδεικνύει ότι στην Αμοργό λειτούργησε ένα από τα πρώτα σχολεία της Ελεύθερης Ελλάδας, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ερχόμενος στα νεότερα χρόνια, έκανε αναφορά στην «Αμοργό» ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης ελληνικής ποίησης του Νίκου Γκάτσου, παραθέτοντας στίχους του ποιητή.

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΤΕΘΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΟΡΓΟΥ

ΑΜΟΡΓΟΣ, 6.8.2018

Κύριε Δήμαρχε,

Θέλω να τονίσω ότι τούτος ο Τόπος είναι ένας Τόπος ιερός, ένας Τόπος ιστορικός.  Πριν απ’όλα εδώ συμβαδίζουν η Ιστορία μας και η Ορθόδοξη Παράδοση.  Και ύστερα αυτός ο Τόπος, αν συλλογισθεί κανείς το πόσο άγριος φαίνεται, το πόσο μόνος μέσα στο Αιγαίο, συλλογισθείτε πόσους αιώνες πριν ήρθαν εδώ και εγκαταστάθηκαν Μινωίτες για να δημιουργήσουν πόλη ολόκληρη, την Μινώα, Ναξιώτες την εποχή του Κυκλαδικού Πολιτισμού για να φτιάξουν την Αρσεκίνη και, βεβαίως, κάτοικοι της Μιλήτου για να φτιάξουν έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς, που βλέπουμε σήμερα τ’απομεινάρια του.  Ήταν η αρχαία Αιγιάλη, εκεί που βρίσκονται τώρα τα σημερινά Θολάρια, απέναντί μας.  Αυτή είναι η διαδρομή του.

Τιμούμε αυτό τον Τόπο και παίρνουμε διδάγματα, κύριε Δήμαρχε, απ’αυτόν,  όπως τόνισα και όταν μου επιφυλάξατε την μεγάλη τιμή της ανακήρυξής μου ως επίτιμο δημότη του Δήμου σας. Θα ήθελα να επισημάνω δύο σημεία:

Το πρώτο: Σας ευχαριστώ και πάλι γιατί θυμίσατε την τραγωδία της 23ης Ιουλίου, τους νεκρούς μας και εκείνους που δίνουν την μάχη για την ζωή.  Τιμούμε την μνήμη εκείνων που δεν είναι κοντά μας, που έφυγαν τόσο άδικα.  Προσευχόμαστε για εκείνους, Σεβασμιώτατε, οι οποίοι δίνουν τον αγώνα της ζωής.  Και τότε μόνο θα έχουμε πράξει το χρέος μας, αν αναλάβουμε τις ευθύνες μας με τρόπο ώστε να μην έχουμε στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες.

Το δεύτερο σημείο, που κι εσείς θίξατε, είναι αυτό των στρατιωτικών μας, οι οποίοι κρατούνται ακόμη στις φυλακές της Αδριανούπολης. Θα το ξαναπώ για μιαν ακόμη φορά: Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος.  Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός.

Η Τουρκία όμως και η ηγεσία της εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Στα μάτια όλου του Δημοκρατικού Κόσμου αποδεικνύει ότι δεν σέβεται ούτε το Κράτος Δικαίου ούτε την έννοια της Δημοκρατίας και επομένως τα θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η διεθνής κατακραυγή το αποδεικνύει. Και θα πω κάτι: Είμαι βέβαιος ότι δεν αξίζει τέτοια μοίρα στον τουρκικό λαό. Η ηγεσία του με αυτά που κάνει, αυτές τις κρίσιμες ώρες, και με την τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι κατώτερη των περιστάσεων απέναντι και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί αυτά είναι δείγματα γραφής που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλες αντιλήψεις. Δεν έχουν καμιά σχέση με την Δημοκρατία. Δεν επιτρέπουν καμία ευρωπαϊκή προοπτική στην Τουρκία. Και, κυρίως, υπονομεύουν την θέση της ακόμα και ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και ας μην ξεχνάμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο μόνος δεσμός της Τουρκίας με την Δύση και με τον Δημοκρατικό Κόσμο.  Αλλά μ’αυτά που κάνει είναι αμφίβολο αν μπορεί να διατηρήσει αυτή τη θέση.

Προειδοποιούμε, λοιπόν, την Τουρκία: Στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Και η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, το οποίο διαθέτει και εκείνη ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και βεβαίως τους στρατιωτικούς μας.  Αλλά πριν απ’όλα θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και τον Άνθρωπο. Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά.

Και πάλι, κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη φιλοξενία. Εύχομαι σε τούτο τον Λαό, τον Λαό της Αμοργού να πορεύεται μέσα στον χρόνο, όπως ακριβώς έχει πορευθεί μέσα στους αιώνες. Και να δίνει με τον δικό του τρόπο το παράδειγμα σε όλους εμάς, στους υπόλοιπους, σε όλη την Ελλάδα για να ξεπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα και αυτή την κρίση και να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε στις γενιές που έρχονται το μέλλον που τους αξίζει.-

ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ κ.ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

6.8.2018

Σεβασμιώτατε,

Άγιοι Πατέρες,

Παρακαλώ να προσεύχεσθε για μένα και για όλους εκείνους, οι οποίοι φέρουμε την ευθύνη της διαχείρισης της τύχης του Τόπου μας και της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, να ασκούμε τα καθήκοντά μας τηρώντας τις δύο Αρχές τις οποίες εκπέμπει το Θαβώρειο Φως: Τις Αρχές της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Να μπορούμε να συναισθανόμασθε τις ευθύνες μας, να τις αναλαμβάνουμε με θάρρος και, κυρίως, να πορευόμασθε σύμφωνα με το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, όπως ορίζει το Σύνταγμα και όπως είναι το Χρέος κάθε πολιτικού που σέβεται την αποστολή του.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς, χρόνια πολλά για την ημέρα και ευχαριστώ τον ευσεβή Λαό της Αμοργού που μου επιφύλαξε, αυτές τις πονεμένες ώρες, τούτη την τόσο θερμή υποδοχή.-

19 Σχόλια to “ΠτΔ: «Άς αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας τις αναλάβουμε ώστε να μη βιώσουμε στο μέλλον άλλη τέτοια καταστροφή» – Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τους στρατιωτικούς μας”

 1. Μέτων said

  Πάκης ο σκληρός γενίτσαρος.
  Υμείς του Ολυμπία, δύνασθε να μας πληροφορήσετε αν ο Πάκης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ανήκει στους προνεωτερικούς ή στους νεωτερικούς ή στους μετανεωτερικούς;
  Ηρωτήθην από κάτι Κάφρους, της φυλής των Ξόσα, κάγώ ερωτώ για να δόσω απάντηση στό τρίλημμα τους.
  Βασικά ασχολούνται με γκουρμέ ανθρωποφαγία αλλά συγχρόνως διακατέχονται από ζήλο μελέτης πολιτικής φιλοσοφίας.

 2. Αυτονόητα said

  http://www.periodista.gr/politiki/article/101586/bromiko-schedio-tou-mitsotaki-kata-paulopoulou-kai-karamanlikon-olo-to-paraskinio

  Τα τρολ του Κούλη Μιζοτάκη και του Μαρινάκη.

  Άλλωστε αυτό φαίνεται και εδώ μέσα….

  • Αυτονόητα said

   Χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια απο τις φιλες αναγνωστριες. Μια φιλη μου ειπε οτι εμεινε εγκυος απο στοματικο. Υσχυει; Μπορει να συμβει; Παρακαλω ειναι επειγον γιατι προχθες που το αγορι μου ,”μου μαθαινε φλαουτο” , ειχαμε…..ατυχημα. Παρακαλω αν γνωριζει καποιος ας μου πει γιατι αγχωθηκα παρα πολυ.

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said

    + 1000 για όποιον το έγραψε! χαχαχα

   • μαιευτήρ said

    Άν και αναγνώστης κι όχι ‘στρια, θα σου τήν πώ:
    Καλά ρέ νούμερο τζαζζμένο κι αδικοκουτιασμένο,
    τίς προάλλες που ρώταγες το αυτό για το πρωκτικό, δέν σε είπα να προσέχεις τα τσιμπούκια?

    Τώρα θα πιάσεις πεντάδυμα
    και αντί από το στόμα θα σου τα πάρουνε με καισαρική απ το λαιμό
    και μετά τέρμα οι πίπες, τσιμπουκλού αχόρταγη.

   • Αυτονόητα said

    Αθλιο Νουδουτρολ του Κουλη Μιζοτακη που κλεβεις το νικ μου να ξερεις πως δεν χαμπαριαζω απο τετοια. 10 χρονια στην σχεση μου τα καταπινω και δεν εχω μεινει εγκυος. Και ενα παιδι δημοτικου ξερει ποσο ακινδυνο ειναι το στοματικο δεν χρειαζεται να ρωτησω. Αθλιο και αξιολυπητο Νουδουτρολ του Μουρουτη και του Μιζοτακη.

 3. αννα χαθη said

  ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΗΓΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ;

  https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2018/08/38227564_279768282786142_5802989562699448320_n1.jpg

  Έστω και μετά από ένα 10ήμερο (!!!), εδέησε σήμερα να πάει ο πρόεδρος Πάκης στην Ανατολική Αττική – όπως μας βεβαιώνουν τα διάφορα ΜΜΕ. Αλλά…

  Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος επισκέφθηκε το Λύρειο Ιδρυμα, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, την ηγουμένη και τις μοναχές.

  Κι είναι σίγουρο, γιατί υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο. Εξάλλου, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος (για αποδοκιμασίες, κ.τ.λ.) από τον μητροπολίτη και τις μοναχές.

  Από κει και πέρα, τα ΜΜΕ έγραψαν ότι «ο κ. Παυλόπουλος συνομιλεί με κατοίκους και στελέχη του κρατικού μηχανισμού που βρίσκονται επί τόπου». Αλλά, δεν παραθέτουν ούτε μια φωτογραφία του, να συνομιλεί με τους πυρόπληκτους κατοίκους! Γιατί άραγε; Τόσο δύσκολο ήταν να τραβηχτούν μερικές φωτογραφίες κι ένα βίντεο, για να πειστούμε κι εμείς οι… «άπιστοι Θωμάδες»; Ή μήπως τα αστυνομικά μέτρα ήταν τέτοια που δεν μπορούσε πυρόπληκτος πολίτης να ζυγώσει τον πρόεδρο Πάκη ούτε στο χιλιόμετρο;

 4. αννα χαθη said

  Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΤΗΣ!

  https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2018/08/257629.jpg

  Υποτίθεται, πως ο πρόεδρος της «δημοκρατίας» (τους), ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά αποτελεί προϊόν μικροκομματικών συναλλαγών, είναι «πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, δεν του επιτρέπεται να πολιτικολογεί -έμμεσα ή άμεσα- και μάλιστα εις βάρος συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, που στο κάτω-κάτω έχει ψηφιστεί από ένα μέρος του ελληνικού λαού. Αυτά στη θεωρία…

  Τι συμβαίνει στην πράξη; Ο πρόεδρος Πάκης διχάζει τους Έλληνες ανάλογα με το τι ψήφισαν στις εκλογές, και μάλιστα σε λόγο του –υποτίθεται- υπέρ της… ενότητας του ελληνικού λαού!!!

  Εμφανιζόμενος, λοιπόν, ενώπιον του συνεδρίου των αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων, στο Αργοστόλι, ο πρόεδρος… Νοτίου Ελλάδος (που μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών δεν τολμάει να περάσει τα Τέμπη!), κήρυξε αναίσχυντα υπέρ του διχασμού των Ελλήνων σε «δημοκρατικούς» και «μη δημοκρατικούς»

  Ιδού τα δύο επίμαχα σημεία του λόγου του εθνικού μας διχαστή:

  «Θυμάμαι και το 2009 που ήμουν πάλι εδώ, στην τότε συνάντησή σας. Είχαμε συζητήσει για την απόδοση ψήφου στους αποδήμους. Είναι κάτι που τους το οφείλουμε, διότι οι απόδημοι είναι αυτοί στους οποίους στηριζόμαστε για να πάει μπροστά ο Τόπος. Και θυμίζω ότι η απόδοση ψήφου στους αποδήμους είναι ο μόνος εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος που δεν έχει ψηφιστεί. Πιστεύω πως όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις της Χώρας θα συνεργασθούν για να εκπληρώσουμε αυτό το χρέος μας προς τους απόδημους…

  Να είσθε βέβαιοι ότι σε αυτά τα θέματα, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές που μπορεί να υπάρχουν και που είναι θεμιτές σε μια πραγματική Δημοκρατία, όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις, θα μείνουν ως το τέλος ενωμένες. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε πως ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι. Ξέρουμε το κόστος του διχασμού, ξέρουμε ότι μας στοίχισε ακόμη και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι, σας διαβεβαιώ, να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος».

  Οι «δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας», λοιπόν, Άρα, υπάρχουν και οι «μη δημοκρατικές» πολιτικές δυνάμεις (την Χρυσή Αυγή εννοεί…), κατά τον υποτιθέμενο πρόεδρο «όλων των Ελλήνων» (έστω και της… Νοτίου Ελλάδος, μέχρι τα Τέμπη). Αλλά, περιμένατε τίποτα καλύτερο από τον άνθρωπο που ως αρμόδιος υπουργός άφησε την Ελλάδα να καεί το 2008 και που… ευχαρίστησε τους λαθρομετανάστες που «προτιμούν» (!!!) την πατρίδα μας; Τον οποίο, ο ελληνικός λαός έστειλε στα αζήτητα της πολιτικής, από τα οποία τον μάζεψαν οι Τσιπροκαμμένοι και τον έκαναν πρόεδρο; Τελειώνει όμως η προεδρία του!

 5. αννα χαθη said

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

  Στο Αργοστόλι βρέθηκε ο δήθεν «ανεύθυνος άρχων» πρόεδρος Πάκης, για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 19ης ετήσιας συνάντησης των αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων και αναφερόμενος κατά την ομιλία του στις σχέσεις της Ελλάδος με τα γειτονικά της κράτη, υπερασπίστηκε την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, με δήθεν… αυστηρό ύφος.

  Ιδού πως:

  «Τέλος, ως προς το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μας με την γειτονική μας χώρα, την ΠΓΔΜ: Και εδώ είμαστε απολύτως σαφείς και απολύτως ειλικρινείς. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς αυτό, όμως, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την Ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο. Για να γίνει αυτό – όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ΝΑΤΟ και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών – πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, και πρωτίστως στο σύνταγμά της. Γιατί το σύνταγμά της, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Και πράγματι, ανέλαβαν αυτή, την υποχρέωση. Κατόπιν τούτου, περιμένουμε την εκπλήρωσή της. Μόνον όταν τελειώσει οριστικά – δεν πρόκειται σ’ αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις – όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και ουσιαστική έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε, και μόνο τότε, είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων».

  Βεβαίως, πέραν της υπερασπίσεως της προδοτικής Συμφωνίας, που τον τοποθετεί αυτομάτως στο ίδιο κάδρο της προδοσίας με τους Τσίπρα και Καμμένο, ο… αγέρωχος πρόεδρος Πάκης ψεύδεται αβέρτα-κουβέρτα εις ότι αφορά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τα κάλπικα επιχειρήματα του Καμμένου!

  Ισχυρίζεται, λοιπόν, πως… δεν υπάρχει ακόμα πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πως αυτή θα υπάρξει μόνο αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν κατά πλειοψηφία «Ναι» στο δημοψήφισμα και αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Ψεύδος ασύστολο και ενσυνείδητο! Τα Σκόπια έχουν πάρει ήδη πρόσκληση εισόδου στο ΝΑΤΟ, κατά την Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, με την «προσωρινή» τους ονομασία («πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Εάν υπερισχύσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα και γίνουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα, η πρόσκληση θα αφορά πλέον την «Βόρεια Μακεδονία». Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση ισχύει και δεν παίρνεται πίσω! Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος Πάκης, αλλά προτεραιότητά του είναι η υπεράσπιση των Τσιπροκαμμένων που τον μάζεψαν από τα αζήτητα της πολιτικής και τον έκαναν πρόεδρο, έστω κι αν με τον τρόπο αυτό κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό!

  (ΥΓ): Ας πάει και στην Μακεδονία να πει το παραμύθι του, ο… λαοφιλέστατος, άμα του βαστάει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   +

  • Έλληνας said

   Ο Μεταξάς φταίει!
   Ο Ιωάννης Μεταξάς είναι μια αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα. Στρατιωτική ευφυΐα και ελευθεροτέκτονας, έγινε δικτάτορας με τις ευλογίες των ανακτόρων και «καθάρισε» ιστορικά εξαιτίας του «όχι» στην ιταλική εισβολή.
   Ναζιστές και ψευδοεθνικιστές ακροδεξιοί καπηλεύονται εδώ και δεκαετίες τη μνήμη του.
   Οι ίδιοι που υμνούν τους ναζί καπηλεύονται τον Ιωάννη Μεταξά, αλλά η ακροδεξιά είναι γνωστή για τις καπηλείες της.
   Ωστόσο, ποιο είναι το θέμα μας εδώ και θυμηθήκαμε τον Ιωάννη Μεταξά;

   Είναι η αποκάλυψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Γιώργου Γεωργιάδη, ότι το 1928 η τότε ελληνική κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε και ο Ιωάννης Μεταξάς, *αναγνώριζε τη «μακεδονοσλαβική» γλώσσα.*

   Ποιος ο λόγος άραγε που η τότε οικουμενική κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη, με τον Ιωάννη Μεταξά υπουργό Συγκοινωνίας, αναγνώριζε «μακεδονοσλαβική», την οποία διαχώριζε από τη βουλγαρική, αν και γνωρίζουμε ότι στην ουσία πρόκειται για την ίδια γλώσσα;

   http://m.tribune.gr/politics/news/article/479643/istoriko-sok-giati-to-1928-i-kyvernisi-za-mi-me-ypoyrgo-ton-metaxa-anagnorize-makedonoslayikin-glossa.html

   Δεν αφήνουμε τα παραμύθια για το Μακεδονικό;
   Η ουσία είναι ότι οι σημερινοί Πόντιοι και Μικρασιάτες που είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων στην ελληνική Μακεδονία δεν έχουν καμία σχέση με Μακεδόνες.
   Επίσης καμία γελοία προπαγάνδα ανιστόρητων μακεδονόπληκτων δεν αλλάζει το γεγονός ότι η συμφωνία που ήρθε αποτελεί την μεγαλύτερη ταπείνωση για τα Σκόπια. Αλλάζουν όνομα, σύνταγμα, απαλείφουν αναφορές σε μειονότητες τους, αρνούνται την ιστορική συνέχεια με τους αρχαίους Μακεδόνες έως και εξευτελιστικά αλλάζουν ονόματα δρόμων και αγαλμάτων.
   Τα Σκόπια δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αν δεν περάσουν αυτή την ταπεινωτική συμφωνία. Το ελληνικό βέτο δεν χάνεται και μην διαδιδετε παραμύθια.

   • soulis said

    Aλλαξε ψευδωνυμο.
    Προτεινω το Ανθελληνας που σου παει τελεια κρινοντας απο αυτα που γραφεις.
    Οι Ποντιοι και οι μικρασιατες εχουν καθε δικαιωμα η μαλλουν υποχρεωση να διαμαρτυρονται για την προδοτικη συμφωνια οπως κι εγω που ειμαι νοτιο ελλαδιτης.
    Γιατι ; Μα ειναι απλο ρε ανθελληνες τενεκεδες με τα επιχειρηματα απο τα Λιντλ.
    Γιατι και αυτοι κι εγω και καθε ελληνας υπερασπιζομαστε την ελληνικοτητα των αρχαιων μακεδονων .
    Αυτην ακριβως που αρνουνται οι σκοπιανοι και η προδοτικη κυβερνηση των συριζοψεκασμενων οπου στο αρθρο 7 παρ. 4 συνομλογει με το αλλο μερος οτι “αυτοι” δηλαδη οι “μακεδονες” ουδεμια σχεση εχουν με τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο δινοντας ετσι το δικαιωμα στους γυφτοσκοπιανους επισημα πια και με την υπογραφη μας να διατρανωνουν οτι οι αρψαιοι μακεδονες δεν ηταν ελληνες αλλα ενας διαφορετικος ξεχωριστος λαος του οποιου αυτοι ειναι απογονοι.
    Διαβασε λοιπον καλα τι λεει η συμφωνια και ελα παλι με το κηδεμονα σου .

 6. Αθανάσιος said

  Λόγια, λόγια, λόγια. Καμμιά παραίτηση παίζει; Το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας έχει την υπογραφή σου.

 7. Έλληνας said

  Πρόκειται για τον κορυφαίο, παγκοσμίως, καθηγητή σε θέματα πυρκαγιών και κλιματικής αλλαγής, έρχεται δε, στην Ελλάδα από το 1985, ως εκ τούτου είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εντόπισε τον Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, καθηγητή «Οικολογίας των Πυρκαγιών» στο φημισμένο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, μοναδικό στην Ευρώπη καθηγητή στον τομέα αυτό και επικεφαλής του «Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών (Global Fire Monitoring Center – GFMC) του ΟΗΕ.

  Η βασική αιτία της φονικής και καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι ήταν «η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και η αλλαγή χρήσης γης», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, προσθέτοντας ότι η αλλαγή συνηθειών έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη της υπαίθρου. Και καταθέτει την πρόταση, «να εκπονηθεί ένα εθνικό, “ολιστικό σχέδιο” για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών όπως στο Μάτι».

  Για το τι θα πρέπει να κάνουν άμεσα οι Έλληνες o παγκοσμίως κορυφαίος ειδικός λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  «Όλοι, όχι μόνο οι Έλληνες, πρέπει να προσανατολιστούμε προς τις μεταβολές που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Θα είναι επώδυνο, διότι πρέπει να αποχαιρετίσουμε οριστικά συνήθειες του παρελθόντος, ώστε να καταστήσουμε γενικά το περιβάλλον ανθεκτικό απέναντι σε τέτοιες ακραίες καιρικές καταστάσεις. Να αποχαιρετήσουμε λ.χ. τα παλιά πολεοδομικά πρότυπα και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί μακροπρόθεσμα. Η κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνει μεγάλο πολιτικό θέμα. Είναι πολύ σημαντικό, διότι θα καθορίσει την μελλοντική εξέλιξη του κόσμου. Επιβάλλεται να γίνει έστω και αν πονέσει».

  Στο ερώτημα εάν ήταν δυνατή η κατάσβεση δύο ταυτόχρονα εξελισσόμενων πυρκαγιών στη δυτική και ανατολική Αττική απαντά:

  «Όχι, διότι στο Μάτι η πυρκαγιά εξελίχτηκε εντός λίγων λεπτών», με την πρόσθετη επισήμανση ότι ακόμη και οι Αμερικανοί πυροσβέστες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές, με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα.

  Υπογραμμίζει, τέλος, το ρόλο που έπαιξαν η άναρχη δόμηση και οι στενοί, αδιέξοδοι δρόμοι ενώ στο ερώτημα του Πρακτορείου για εάν ήταν δυνατή η εκκένωση στο Μάτι ο καθηγητής Γκόλνταμερ απαντά, επικαλούμενος τη διεθνή εμπειρία και πάλι:

  «Όχι, σε αυτές τις συνθήκες το τυχόν σχέδιο εκκένωσης δεν θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει», με δεδομένο ότι «η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα και με μεγάλη δριμύτητα».

  http://www.enikos.gr/society/588055/giati-kaike-to-mati-koryfaios-kathigitis-apokalyptei-tin-aitia-ti

  Αλλά εδώ οι πρεζεμποροι του Μαρινάκη και του Κούλη πουλάνε παραμύθια και κάνουν την πιο εμετική αντιπολίτευση πάνω στα πτώματα.

  ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΌΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗΣ ΑΥΘΑΊΡΕΤΩΝ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΈΓΚΛΗΜΑ.

 8. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  να μην τις..αναλογιστουμε..

  σε ενα κρατος Δικαιου

  να τις..ΨΑΞΟΥΜΕ!

  ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ!

  ΤΟΤΕ ΟΙ..ΕΠΟΜΕΝΟΙ

  ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ!…ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!

  τις αναλογιστηκαμε και στην,,πελοπονησο…

  δεν τιμωρησαμε…

  επαναληφθηκαμε..

  αρτα…

  ΑΚΥΡΟΝ ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ!

  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΑ ΕΠΙΡΙΨΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΘΙΜΩΡΗΣΟΥΝ!

  δεν γινεται..καθε ,…πολιτικο σας παιδι..συμβουλος σε δημο..

  να εχει ..θεικη ασυλια!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: