olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο διακεκριμένος καθηγητής Μενέλαος Γκίβαλος σε μια παρέμβαση που θα συζητηθεί: Έχει διαρραγεί η σχέση της αντιπολίτευσης με την ίδια τη λογική

Posted by olympiada on Αύγουστος 6, 2018

Ερωτηθείς σχετικά με την επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συνδέσει τις πυρκαγιές με την μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα, ο Μ. Γκίβαλος σχολίασε:

«Η μανία, η λυσσώδης αντίδραση, αυτή η ολομέτωπη επίθεση προς κάθε επιλογή της κυβέρνησης, έχει φθάσει σε ακραίο σημείο. Τόσο ακραίο, ώστε δεν ακυρώνονται, πλέον, μόνο τα ίδια  τα πολιτικά επιχειρήματα που εκπέμπονται από τη Νέα Δημοκρατία, όπως και από το ΚΙΝΑΛ. Έχει διαρραγεί η σχέση τους με την ίδια τη λογική (…).  Η λογική του ‘να καταστρέψουμε τα πάντα’, ως προς τις επιλογές της κυβέρνησης, οδηγεί ακόμη και σε αυτά τα εξωφρενικά που έχουμε ακούσει, όπως πχ τα βρεγμένα μπλουζάκια… Νομίζω πως εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική, θα πρέπει να αφήσουμε σε άλλες επιστήμες την ερμηνεία του φαινομένου…»

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ο καθηγητής:

«Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει, ουσιαστικά,  το χώρο της πολιτικής. Δεν ασχολείται καν με τα προβλήματα της χώρας, δεν εισέρχεται σε μία αντιπαράθεση για αυτά, με κάποια συγκροτημένα επιχειρήματα. Τι κάνει, αντ’ αυτού;  Περιμένει μήπως συμβεί κάτι, περιμένει να ζητήσουν νέα σκληρά μέτρα οι δανειστές, περιμένει το 4ο μνημόνιο, περιμένει πότε θα πέσει η κυβέρνηση (…). Η ΝΔ έφθασε σε σημείο να υβρίζει τον Πιέρ Μοσκοβισί, επειδή είπε για την ελληνική οικονομία κάποια καλά λόγια, που τα λένε πλέον όλοι, των Γερμανών συμπεριλαμβανομένων».

«Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά κάθε διαθέσιμη σανίδα»  

Σύμφωνα με τον Μ. Γκίβαλο, «η πολιορκία για την πτώση της κυβέρνησης γίνεται εκτός του πλαισίου της πολιτικής», με αποτέλεσμα αυτόν το ρόλο να τον έχουν αναλάβει πρωτίστως «η διαπλοκή, οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης».

Για πρώτη φορά η πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται  εκτός πολιτικής, είπε και πρόσθεσε: «Σε αυτό το κατάντημα οδήγησαν τη χώρα τα μνημόνια και ο νεοφιλελευθερσμός. Να έχει αναλάβει αντιπολιτευτική δράση «ό,τι χειρότερο, απεχθέστερο, έχει ‘φυτρώσει’ στον τόπο».

Ο Μ. Γκίβαλος ρωτήθηκε εάν, κατά την άποψή του, ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι με μια τέτοια γραμμή πλεύσης συσπειρώνει το κόμμα του. Απάντησε, μεταξύ άλλων:

«Για αυτό πολλά έχουν ειπωθεί (…). Έχει λεχθεί, ως εξήγηση ή ελαφρυντικό, ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ενδυνάμωση της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και πως, ως εκ τούτου, τηρεί τέτοια γραμμή, για να μην αφήσει περιθώρια. Δεν νομίζω όμως ότι πρόκειται για αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατηθεί από κάθε διαθέσιμη σανίδα, με στόχο την εξουσία. Αν πίστευε πχ ότι αυτόν τον στόχο θα τον εξυπηρετούσε καλύτερα, οδηγώντας το κόμμα του προς τα κεντροδεξιά, θα το  έκανε».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, συνιστά κίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία «η μετάλλαξη που έχει υποστεί η ΝΔ», έχοντας μετατραπεί σε ένα κόμμα που συνενώνει τα ισχυρότατα ακροδεξιά πρότυπα με τον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό. «Για αυτό είναι σημαντικό να δούμε πώς θα αντιδράσει η ίδια η κοινωνία σε αυτήν την πορεία», πρόσθεσε.     

17 Σχόλια to “Ο διακεκριμένος καθηγητής Μενέλαος Γκίβαλος σε μια παρέμβαση που θα συζητηθεί: Έχει διαρραγεί η σχέση της αντιπολίτευσης με την ίδια τη λογική”

 1. velos said

  η κοινωνικη επανασταση… εχει εχθρούς τυπου Ντοναλτσον… κλπ διάφορους περιεργους αυτόκλητους μουσακάδες….

 2. Αλεκση Το Μυαλο Μου said

  Ο Αλέκος και ο Νίκος με χάπια κρατάν τον Αλέκση . Οι φωνές του τρυπούν το κεφάλι. Δεν μπορεί ούτε την οικογένεια του να αντικρίσει. Τα παιδιά του την πιτσούνα .Είναι σε άσχημη κατάσταση ράκος. Τον κρατούν με νύχια και με δόντια να μην παραιτηθεί. Ένας μπολσεβίκος δεν λυγίζει εύκολα. Πρέπει να σώσουν το κράτος από τα νύχια του καπιταλισμού με όποιο κόστος. Οι νεκροί είναι θυσία των αγώνων. Οι φωνές όμως δε σταματούν. Συνεχή συμβούλια στα υπόγεια για την χάραξη της αντεπίθεσης.
  Πρόβλημα και με το Ρενιό καθώς γκρεμίζονται τα όνειρα τους για τη μετάβαση του κόμματος στην αγωνίστρια Λιρότσκα με τόσους νεκρούς στο στομάχι της.
  Αυτή δεν καταλαβαίνει από φωνές και τέτοια. Σκληρό καρύδι. Ο κόσμος όμως δεν μπορεί να το χωνέψει και τα αρπαχτικά της εξουσίας θα την χτυπούν εκεί συνεχεία.
  Άλλο πρόβλημα. Ποιος μπορεί να γίνει ο συνεχιστής?? Πρέπει να είναι από τα σπλάχνα τους γιατί έχουν γίνει και πολλές επικίνδυνες προσμίξεις.
  Οι φωνές όμως δε σταματούν .. μέχρι να βρουν δικαίωση.
  https://youtu.be/YnC5r5N1UJs

 3. Ο ΠΡΩΗΝ ΜΑΖΟΧΑΣ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΙΣΜΟΥ said

  Νέα Μιζοκρατία : Mιλάμε για επώνυμη εμπορική και πολιτική εταιρεία.

  Το κόμμα που βαρύνεται με κάθε πιθανό και απίθανο σκάνδαλο. Που πολλά μεγάλα και μικρά στελέχη του έχουν περάσει ή αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα. Που δίνει νόημα στις λέξεις «διαφθορά» και που συν-χρεοκόπησε τη χώρα παρέα με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κόμμα, συνεχίζει να σηκώνει το δάχτυλο και να προσπαθεί με αγωνιώδη υστερία να πείσει ότι «όλοι ίδιοι είναι»… ότι «και αυτοί στην αριστερά, είναι σαν και εμάς, διεφθαρμένοι».

  Άλλωστε είναι γνωστό η Νέα Μιζοκρατία είναι ο πολιτικός βραχίονας της εγχώριας διαπλοκής και του παρακράτους.

  Από την σύζυγο ,την αδελφή ,τα ανίψια μέχρι τα υποζύγια της φαμίλιας, όλοι τους χρησιμοποιούν τους θεσμούς της Δημοκρατίας για να προωθούν τις εμπορικές και άλλες δραστηριότητες τους.

  Οι Μιζοτάκιδες της Νέας Μιζοκρατίας είναι η ντροπή της Ελλάδας.

  • Ο ΜΙΖΟΦΑΝΤΗΣ said

   Η μίζα είναι ο θεμέλιος λίθος επί του οποίου εδράζεται η Νέα Μιζοκρατία.

   Η διαφθορά, η διαπλοκή και η προδοσία, ο συνεκτικός κρίκος του « Μιζοτακισμού ».

   Η αλλαγή της ταυτότητας και φυσιογνωμίας της Νέας Μιζοκρατίας είναι πλέον πολιτική πρώτης προτεραιότητας για τον Κούλη Μιζοτάκη και όχι τυχαία.

   Δεν θα συμπορευθούμε εκ νέου, με τούς εφιάλτες της πολιτικής ζωής, τούς ανίκανους, τους μιζοαρπάχτες και τους επίγονους της νταβατζηδοκρατίας …

 4. Αυτονόητα said

  Καλύτερη περιγραφή για τη συμμορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να γίνει….

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said

   Κανε μας και μια περιγραφή για την συμμορία των “γκει”δων που είσαι αυτονόητα η πρωταγωνιστρια μαιρουλα .

 5. Αυτονόητα said

  https://www.altsantiri.gr/parapolitika/i-voultepsi-diapsevdi-to-tee-ke-lei-oti-sto-mati-den-yparchoun-afthereta-video/

  Βούλτεψη δεν υπάρχουν αυθαίρετα στο Μάτι !!

  Αυτά τα καρναβάλια της ΝΔ κυβερνούσαν την Ελλάδα 40 χρόνια…..

  Η απορία όμως είναι άλλη

  Πως γίνεται η Ελλάδα που εδώ γεννήθηκε η λογική η φιλοσοφία η δημοκρατία και η βάση για τον δυτικό πολιτισμό να έχει τόσο χαιβάνια και κατσαπλιάδες για πολίτες ?

  Η εξήγηση που δίνω είναι πως κάποιοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ονομάζουμε αρχαίοι Έλληνες ούτε βιολογικά ούτε πολιτισμικά.

  Ένας αγράμματος και αμόρφωτος λαός που ψηφίζει Μητσοτάκηδες Αδώνηδες τσόκαρα σαν τη Βούλτεψη και νεροκουβαλητές της εγχώριας διαπλοκής δεν έχει καμία ελπίδα…..

 6. Αθανάσιος said

  Ο … διακεκριμένος καθηγητής ρωτήθηκε για τον Κουφοντίνα και απάντησε. Τις αίγες στο βουνό τις φυλάει ο τσοπάνης. Δηλονότι “από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν έλα”.

 7. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  ββ
  https://i2.prth.gr/files/2012/09/03/afisess.jpg

 8. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  γγ
  https://1.bp.blogspot.com/-l35i8CahFNE/WATX9ktKGII/AAAAAAAAFUA/72ZjehHXYbcINthKJqNrcBCY5OQOi29nACLcB/s1600/%25CE%2597%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A4.jpg

 9. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  https://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/10/16/736924/main/2613654.jpg

  Και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Στέλιος Λογοθέτης και ο Μενέλαος Γκίβαλος και ο Κώστας Ασλάνης. Ήταν ορισμένα από τα πρόσωπα του παλιού… καλού ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανταμώσουν πανηγυρικά με πρώην συντρόφους τους όπως ο Αντώνης Κοτσακάς, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που ζουν μέσα στο κυβερνών κόμμα τη δεύτερη πολιτική τους… νεότητα

  https://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/736924/synedrio-syriza-to-neo-pasok-einai-edo

  .

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: