olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Κάηκαν  και  Θωκούχοι

Posted by olympiada on August 6, 2018

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Είναι συνακόλουθος, αναμενόμενος ο πανικός που καταλαμβάνει τους απαράσκευους και αδαείς οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν καταστροφές.

Πρόκειται περί κανόνος και οι νυν συγκυβερνώντες, δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν.

Εκείνο το οποίο προξενεί αλγεινή εντύπωση δεν είναι μόνον η δεδομένη αδυναμία /ανικανότητα ετοιμότητας, για αντιμετώπιση κρίσεων.

Διαχρονικά οι – εκάστοτε- κυβερνώντες  δεν ελάμβαναν ούτε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, ούτε καταστολής /αντιμετώπισης.

Άναρχη δόμηση, αυθαιρεσίες (που κάθε λίγο ενεδύοντο τον χαριστικό χιτώνα της … νομιμοποίησης) προεκλογικές “παροχές και εξυπηρετήσεις” ψηφολεκτικές.

Ταυτόχρονα διαμαρτυρίες από τους – εκάστοτε- αντιπολιτευόμενους οι οποίοι καυτηρίαζαν τους κυβερνώντες “παρόχους”.

Χτίστηκαν -ως μη όφειλαν – σπίτια με δρόμους- αδιέξοδους. Μέσα σε δάση, πάνω στο κύμα, σε ρέματα,  ποτάμια κ.ο.κ. ξεφύτρωναν ωσάν μανιτάρια αυθαίρετες οικοδομές (!…).

Ανύπαρκτες οι αντιπυρικές ζώνες και όχι μόνον.

Αποτέλεσμα, οι καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικά (ή και ανθρώπινα) φαινόμενα. Κάποτε – όπως τώρα – και νεκροί !!!.

Μάλιστα, κάθε φορά, το ίδιο ιλαροτραγικό σκηνικό.

Ουδείς -πρακτικά και όχι θεωρητικά- σχεδιασμός. Απουσία πρόληψης. Περίσσευμα όμως αλληλοκατηγοριών, πολιτικάντικης φτηνής εκμετάλλευσης.

Ετούτη τη φορά φαίνεται πως ξεπεράστηκαν κάποια όρια.

Ακολουθήθηκε μια στρεβλή, ζαβή, ά-λογη, πανικόβλητη τακτική /πρακτική που εξέθεσε (εκτός της συμφοράς καθ’ αυτήν) τους εξουσιαστές  μας.

Προσπάθησαν να παραπλανήσουν (παλιά τους τέχνη κόσκινο) τον κόσμο. Να αποκρύψουν τον αριθμό και την ώρα ανεύρεσης νεκρών. Παράλληλα έστησαν μια κακόγουστη παράσταση, με προεδρεύοντα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπου άπαντες οι αξιωματούχοι μιλούσαν για …κάποιους που μαζεύτηκαν σε … κάποιο λιμανάκι. (Σ.Σ Και τι έκαναν; Έριξαν κλήρο για το ποιοί θα καούν και θα αποκρυβούν;)

Βέβαια οι δεκάδες σωροί καταμετρήθηκαν .

Ταυτόχρονα κατηγορούσαν τα ΜΜΕ ότι διέσπειραν fake news.

Οι ειλικρινείς  συγκυβερνώντες  ενίστανται, απορούν και τα κατηγορούν με πάθος.

Ίσως  επειδή διαισθάνονται ότι έχουν αποκτήσει ανταγωνιστές (ΜΜΕ ) που επιδίδονται σε … αντιποίηση επαγγέλματος (παραποίησης, ψευδολογίας, υποκρισίας).

Ανακύπτουν αμείλικτα ερωτήματα (πέραν των ευθυνών αντιμετώπισης):

– Γιατί προσπάθησε να … κερδίσει χρόνο η Κυβέρνηση;

Θα μπορούσε -και για πόσο διάστημα άραγε; – να τρενάρει την ανακοίνωση των συνανθρώπων μας, που κάηκαν ή πνίγηκαν.

Αλλά και τι θα κέρδιζε πρακτικά, όταν βούιζαν τα ΜΜΕ;

Νομίζω ότι επρόκειτο για αποτυχημένη επιλογή. Προφανώς άσχετοι, νοσηροί εγκέφαλοι (υπηρεσιακοί παράγοντες και Υπουργοί) επέλεξαν τον αυτοδιασυρμό τους, αλλά και του κου Πρωθυπουργού . Θέλησαν να τον … “προστατεύσουν” ή να τον εκθέσουν; Πέτυχαν το τελευταίο.

Γιατί προέβησαν σε καταγέλαστες δηλώσεις όπως :

1. (Υφ/γος  Υγείας) “Δεν ανακοινώσαμε τους νεκρούς γιατί δεν μπήκε σφραγίδα ιατροδικαστή και γιατρού” (;).

Δηλαδή ένα απανθρακωμένο πτώμα /σωρός ή ένας πνιγμένος που εκβράστηκε ή περισυνελέγη δεν είναι … νεκρός;

Πρέπει να το βεβαιώσει ιατροδικαστής;

2. (Υπουργός -Συντονιστής) ως δικαιολογία – ασπίδα προστασίας του Κυβερνήτη) προέταξε το νεαρό “ανήλικο”; της ηλικίας του. Ότι τάχα επωμίσθηκε /φορτώθηκε πολλές -πολεοδομικές και άλλες – ευθύνες.

Βέβαια στη χώρα μας ωριμάζουμε αργά. Ή και ποτέ.

Αλλά τα 44 χρόνια δεν αποτελούν πειστικό άλλοθι/δικαιολογία για καταλογισμό ανωριμότητας, ή ακαταλόγιστο ενεργειών και ευθυνών.

(Σ.Σ 30 ετών είναι ο Καγκελάριος της  Αυστρίας).

Ταυτόχρονα ο κος Υπουργός πρότεινε να παραιτηθούν μέχρι και τα 2/3 των Βουλευτών ως … ευθυνόμενων διαχρονικά!…

Εκτός κάδρου παραίτησης έθεσε τον κο Πρωθυπουργό.

(Λόγω μη καταλογισμού εξαιτίας της ηλικίας του; Ή επειδή παρασύρθηκε – ή μήπως απειλήθηκε ; – και ανέλαβε την διακυβέρνηση του σκάφους; ).

Ακαταμάχητη , ακατάβλητη, ακαταλαβίστικη επιχειρηματολογία. (Σ.Σ Τον προτείνω ως τον καταλληλότερο κυβερνητικό εκπρόσωπο).

– Γιατί κατόπιν “εορτής” εξαγγέλλονται μέτρα; Ασφαλώς και ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό και οι προηγούμενοι. Όμως 3 1/2 χρόνια γιατί δεν διόρθωσαν (έστω κάπως, μερικά) από τα κακώς κείμενα; Γιατί δεν γκρέμισαν πχ αυθαίρετα, όπως εξαγγέλλουν τώρα; Και τόσα άλλα.

ΥΓ Οι πυρκαγιές  δεν  έπληξαν μόνον την Κινέτα και το Μάτι. Έκαψαν και ενοίκους του Μαξίμου.

Οι ακριβείς απώλειες θα καταμετρηθούν στον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Η τελική αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής, στις επόμενες εκλογές!…

8 Responses to “Κάηκαν  και  Θωκούχοι”

 1. Αυτονόητα said

  Όλοι η Ελλάδα είναι γεμάτη αυθαίρετα χωρίς μελέτες χωρίς τίποτα.

  Αυτά τα αυθαίρετα ποιοί τα έχτισαν ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια για να δουλέψει ένα ολόκληρο σάπιο σύστημα από εργολάβους μηχανικούς πολεοδομίες και πολιτικούς για εκλογική πελατεία ?

  Οι εξωγήινοι ?

  Liked by 1 person

  • The ghost of Diogenes said

   Εισαι για τα πανηγυρια βλημα;

   Like

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

   Όλοι η ΕΛλάδα…!

   Εσένα μαιρούλα ορθογραφία οι εξωγήϊνοι σού μάθαιναν μωρή άρρωστη;
   Να πηδηχτείς αυθαίρετα μπας & προβιβαστείς.

   Like

 2. Αυτονόητα said

  http://www.koutipandoras.gr/article/h-agnooymenh-filanorwpia-toy-pasok

  Like

  • Αυτονόητα said

   Η αγνοούμενη φιλανθρωπία του ΠΑΣΟΚ

   Ήταν 2008, η Πελοπόννησος ακόμη μετρούσε τις πληγές της, το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που είχε σηκωθεί αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές ήταν ακόμη σε εξέλιξη όταν έκανε την εμφάνισή του και το ΠΑΣΟΚ.

   Του Πέτρου Κατσάκου

   Ήταν η ημέρα που ο Γ. Παπανδρέου, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων, παρέδιδε στον τότε νομάρχη Ηλείας επιταγή ύψους 1.200.000,00 ευρώ. Παράλληλα ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε στα ΜΜΕ ότι με την ενίσχυση των 1,2 εκατ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ σκόπευε να πετύχει έναν τριπλό στόχο: να καθιερώσει υποτροφίες για παιδιά της περιοχής, να προωθήσει πρότυπες δράσεις για το περιβάλλον και να συμβάλει στην ανάπλαση της Αρχαίας Ολυμπίας.

   Ήταν η εποχή που στο περίφημο Ταμείο Μολυβιάτη πιστώνονταν μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά που, άλλοτε ανώνυμα και σιωπηλά και άλλοτε επώνυμα και φωναχτά, προσθέτονταν στο ποσό της βοήθειας για την πυρπολημένη Πελοπόννησο και τους οικονομικά κατεστραμμένους κατοίκους της. Ήταν η εποχή που η κοινή γνώμη χειροκροτούσε το κύμα της αλληλεγγύης αναγνωρίζοντας μια αχτίδα φωτός και ελπίδας μέσα στο ζοφερό και γκρίζο κλίμα των τότε ημερών.

   Μόνο που η αχτίδα αποδείχθηκε επικοινωνιακό φλας που άναψε, άστραψε, τράβηξε τα βλέμματα όλων και έσβησε χωρίς να αφήσει πίσω του τίποτα. Το Ταμείο Μολυβιάτη αποδείχθηκε επικοινωνιακή φούσκα, τα ερωτήματα που δημιούργησε δεν απαντήθηκαν ποτέ και μέσα σε όλα έμεινε στα αζήτητα και η επιταγή του ΠΑΣΟΚ που όσο κι αν κάποιοι έψαξαν να μάθουν πού πήγαν τα λεφτά απάντηση δεν πήραν.

   Ουδέποτε ο λαός της πολύπαθης Ηλείας έλαβε γνώση για το πού κατέληξαν τα χρήματα και ουδέποτε οι αιρετοί της περιοχής αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν. Το πέπλο σιωπής που κάλυψε για σειρά ετών την τύχη της “βοήθειας” του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να σπάσει το 2012 η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, που ζήτησε με τον πιο επίσημο τρόπο από την Περιφέρεια το πρωτόκολλο κατάθεσης και παραλαβής της επιταγής, τον λογαριασμό στον οποίο κατατέθηκε το ποσό της επιταγής και τα παραστατικά που σχετίζονται με τα έργα για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά. Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

   ΥΓ.: Προχθές ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξόδεψε στο Facebook 570 τζάμπα λέξεις για να μη δώσει πληροφορίες για το πού κατατέθηκε το 1 εκατομμύριο του εργοδότη του για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής.

   Like

 3. καμάρωσε said

  Οι γιαλατζήδες αιώνες τώρα σφαγιάζουν καίνε πινίγουν τον κόσμο. Τα μορφώματα της πολιτικής που δεν ανήκουν πουθενά και προσπαθούν να κλέψουν από τους άλλους. Οι γύπες της πολιτικής.
  Γιαλατζοαριστεροί πτωματοφάγοι σπιούνοι ήταν οι δοσίλογοι των γερμανών στην κατοχή. Έδεσε το γλυκό και με τον αριστερό συνεργάτη τους. Προδότες της Μακεδονίας ξεπουλημένα τομάρια που θα έσωζαν τον κόσμο από τα μνημόνια τους φόρους και τον ενφια. Καπότες σκισμένες.
  Κοίτα Έλληνα και καμάρωσε αυτούς που θα μας σώσουν

  Like

 4. Αυτονόητα said

  https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/osiospasxwn/%3Flocale2%3Del_GR&ved=2ahUKEwjXqIP49NfcAhUCApoKHaCKBxkQFjAAegQICBAD&usg=AOvVaw0WC12xL0JqXJ5g_V_-4CVO

  Ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου είναι ακόμα σύμβουλος του Κούλη Μιζοτάκη ?

  Εμ βέβαια αφού και ο Κούλης Μιζοτάκης κάθαρμα και παλιοτόμαρο είναι…..

  Liked by 1 person

 5. μας καψανε said

  Τομάρια αλαζόνες μειδιάσματα έκαψαν τον κόσμο και έκαναν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Για την καρέκλα όλα. Έλεγαν περί ανέμων και υδάτων και ειχε κατακαεί ο κόσμος. Οι ψαράδες έσωσαν τον κόσμο από πνιγμούς. Την τραγωδία το δράμα το έκαναν κωμωδία. θέατρο παράσταση έκανα πάνω από τα πτώματα. Έτσι είναι αυτοί δεν καταλαβαίνουν από νεκρούς και πτώματα πατούν πάνω τους για να σωθούν.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: