olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…Ευρήματα σοβαρής κακοδιαχείρισης (2005-2016) – Ζητείται επιστροφή χρημάτων

Posted by netakias.com on August 4, 2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣΕυρήματα σοβαρής κακοδιαχείρισης (2005-2016) – Ζητείται επιστροφή χρημάτων
Πραγματικό … καταπέλτη για την πρώην διοίκηση  του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) αποτελεί η τελική έκθεση που συνέταξαν οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ολοκληρώνοντας τον διαχειριστικό έλεγχο που διατάχθηκε για την «αμαρτωλή”  12ετία (2005-2016) του Ταμείου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ.
Το Ταμείο είχε πάρε-δώσε με τα γραφεία πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορα επίπεδα: η …συνδρομή του δεν αφορούσε μόνο χρήμα αλλά και προσωπικό. Σύμφωνα με την Έκθεση του ΓΛΚ:

Το 2005 το Ταμείο κατέβαλε παρανόμως 21.663 ευρώ για κάλυψη υπηρεσιακών εξόδων…κλητήρων στα γραφεία της Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Το 2008, επί υπουργίας Λιάπη, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θ.Δραβίλας, μετέφερε κονδύλι 1 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Ταμείου στον λογαριασμό της ΠΟΣΥΠΠΟ «για πληρωμή υπεραπασχολήσεων”… πρόκειται για την περίοδο που ελεγχόταν ο Ειδικός Λογιαριασμός στον απόηχο του σκανδάλου Ζαχόπουλου.
Το 2009, επί υπουργίας Σαμαρά, το Ταμείο προσέλαβε «εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ” 10 εργαζόμενους. Οι μισοί φέρονται να υπηρέτησαν στο γραφείο του Υπουργού για έναν χρόνο  και οι υπόλοιποι είτε για τις ανάγκες του Ταμείου είτε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας.  Δεν πρόκειται για τις μόνες περιπτώσεις που προσέλαβε του Ταμείο και διέθεσε σε άλλους φορείς. Στον Εισαγγελέα Οικονομικών εγκλημάτων θα σταλούν και άλλα ευρήματα προσλήψεων που αφορούν περιπτώσεις:
1) προσλήψεων υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά παράβαση της ιδρυτικής πράξης του Ταμείου.
2) Μονίμων υπαλλήλων που ενώ αρχικά είχαν διατεθεί από το υπουργείο στο Ταμείο, στάλθηκαν στη συνέχεια με αποφάσεις του Δ.Σ του ταμείου σε διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς.
3) Συμβασιούχων που ενώ προσλήφθηκαν από το ταμείο στη συνέχεια διατέθηκαν σε άλλους δημόσιους φορείς ενώ το μισθολογικό κόστος τους συνέχιζε να το καλύπτει το Ταμείο.
Δημόσιο χρήμα, λοιπόν, ήταν αυτό που με πρόσχημα την αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους δαπανήθηκε την επίμαχη περίοδο απευθείας μέσω του Ταμείου και μάλιστα για δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με τους καταστατικούς σκοπούς του.
Οι συνολικές παράνομες και εκτός σκοπού δαπάνες του Ταμείου, ανέρχονται στο ποσόν των 45.509.505,89 ευρώ.

6 Responses to “ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…ΦΑΓΑΝΕ…Ευρήματα σοβαρής κακοδιαχείρισης (2005-2016) – Ζητείται επιστροφή χρημάτων”

 1. Αυτονόητα said

  Η Ελλάδα των κατσαπλιάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

  Like

 2. Koul Jor said

  γιά τό ζητείται επιστροφή χρημάτων….
  τά έργα πού έγιναν επί σημίτη καί μετά (βλέπε εθνικοί οδοί) όπως ομολογούσαν όλοι οί ‘ειδικοί’ στή τηλεόραση στοίχισαν 6 φορές περισσότερο τό χιλιόμετρο απ’ ό,τι στήν Ευρώπη. ποιές εταιρείες έπαιρναν τά έργα γνωστές, υπάρχουν κι ακόμη…..
  Ζητήθηκε επιστροφή χρημάτων;

  Like

  • καποιος said

   Βεβαιως,με αγγελια σε ολες τις εφημεριδες,Και τρωνε…. τρωνε…… τρωνε…..

   Like

 3. Reblogged στις penelopap.

  Like

 4. panos said

  δεν βλεπετε τη γινετε, ολα τα μεσα της προπαγαντα, εχουνε χτυπησει νταβανη. βαρια η καλογηρικη, με την δουλεια θα εισαι αυτος που εισαι. αναρωτιεμε μερικες φορες, ειναι ορισμενη που ασχολουνται με την πολιτικη, γιατι αραγε, δεν πιστευω επιδης αγαπανε την χωρα μας. μας εχουν ξεφτηλισει παγκοσμιος, και ζητανε και τα ρεστα, ενα συγνωμη στον λαο δεν πηραζει

  Like

 5. ΑΝΕΛ μεχρι θανατου said

  σσ

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: