olympia.gr

Για την Μητέρα Γη, την Ελλάδα, την Αλήθεια

Τύραννος ο Ερντογάν, λέει το Newsweek: Οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την αρμενική γενοκτονία

Posted by olympiada on August 4, 2018

Μύδρους κατά του Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει το περιοδικό Newsweek σε άρθρο του για τις πρακτικές που ακολουθεί ο Τούρκος Πρόεδρος προκειμένου να επιβάλλει την πολιτική του και να προωθήσει τα σχέδιά του.

Το περιοδικό αναφέρει σε άρθρο τον Jonathan Wachtel και Albert Wachtel πως ο Τούρκος Πρόεδρος είχε «φέρει στα μέτρα του» την εκλογική διαδικασία και τον χαρακτηρίζει τύραννο, κριτικάροντας την τακτική του να «δαιμονοποιήσει τους Κούρδους ως ένα κοινό εχθρό».

Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου ο Τούρκους Πρόεδρος θεωρεί εαυτόν ως τον «χρισμένο» για να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. «Επέτρεψε στο Ισλαμικό Κράτος να δολοφονήσει Κούρδους και εξαπέλυσε τον στρατό του εναντίον τους. Πρέπει και μπορεί να τον σταματήσουν», γράφει το περιοδικό. «Το 2013 ο Ερντογάν υποσχέθηκε να αναγνωρίσει την Κουρδική ταυτότητα και γλώσσα και να αυξήσει τις ελευθερίες προς τους Κούρδους. Ακολούθησε μια εκεχειρία, αλλά οι εχθροπραξίες επανεκκίνησαν το 2015. Ο Ερντογάν είπε πως απαντά στην τρομοκρατία του PKK. Από την πλευρά του το PKK κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι κατέστρεψε την κατάπαυση του πυρός φτιάχνοντας φράγματα και σταθμούς ασφαλείας στις κουρδικές περιοχές. Όπως και να έχει ο πόλεμος είχε αρχίσει. Ο Ερντογάν επιτέθηκε με ελικόπτερα, πυροβολικό και τεθωρακισμένες μεραρχίες, δολοφονώντας χιλιάδες και εκτοπίζοντας 335.000 Κούρδους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθο.

Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις κατά του νομπελίστα συγγραφέα, Ορχάν Παμούκ, ο οποίος κατηγορήθηκε για προσβολή της «τουρκικής ταυτότητας» με αποτέλεσμα να κάψουν δημοσίως πολλά βιβλία του. Οι δημοσιογράφοι του Newsweek επισημαίνουν πως μπορεί να έληξε μετά από δύο χρόνια η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά η Τουρκία παραμένει στη μέγγενη και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην κράτηση του πάστορα Μπράνσον. Από την «πένα» των συντακτών δεν ξεφεύγει ούτε η συνεργασία του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος για να εξοντωθούν οι Κούρδοι, ούτε η επίθεση στην Αφριν που προκάλεσε τρόμο και νέο προσφυγικό κύμα.

Το Newsweek επισημαίνει πως η μετακίνηση Κούρδων από τη Μανμπίτζ υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ ήταν μέγα λάθος μιας και ο Ερντογάν απειλούσε με εισβολή και αντιπαράθεση ακόμα και με τον αμερικανικό στρατό. «Παρά τη συμμαχία του με το σιιτικό Ιράν, ο Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του ως τον θεματοφύλακα των Σουνιτών. Υποστηρίζει τη φονταμενταλιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη Χαμάς», αναφέρει το περιοδικό «Ο ελεύθερος κόσμος δεν πρέπει να ησυχάσει με την τυραννία. Η Αμερική ως το ισχυρότερο έθνος του κόσμου πρέπει να δώσει σημαντική βοήθεια.  Οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν την Αρμενική Γενοκτονία.», γράφει μεταξύ άλλων το Newsweek.

Πηγή: Hellasjournal

One Response to “Τύραννος ο Ερντογάν, λέει το Newsweek: Οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την αρμενική γενοκτονία”

  1. ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΕΚΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΕΙΣ ΕΣΥ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΑΛΕΚΟ said

    Μέγας ηγέτης ο σουλτάνος του λέει ο Αλέκος. Θέλει να του μοιάσει. Καίει πνίγει όλα για την εξουσία. Όλη την αντιπολίτευση φυλακή γιατί αυτοί θα φταίνε για το Μάτι.
    Οι υπουργοί έδιναν εντολές αλλά οι αποκάτω πασοκονοουδούλες δεν εκτελούσαν. Τέσσερα χρόνια οι άχρηστοι έχουν ξηλώσει και τα δέντρα για να φέρουν τους δικούς τους και τα έχουν κάνει πουτάνα. Έχεις δει προκομμένο συριζέο στη δουλειά του για να δεις τώρα??? Αναρχοσυνδικαλιστοπαπατζήδες και το άναρχο κότες είναι ,παιδιά στρατολογούν. Κάτι παλαιοπασόκους της μίζας έχουν μαζέψει και προσπαθουν να το παιξουν ηθικοπαρθένες. Αλέκο βαλε τον πρόεδρο να ακυρώσει τις εκλογές . Σε μια δεκαετία εκλογές.

    https://youtu.be/KrUEJ9bjm78

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: