olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Προκόπης Παυλόπουλος: Ενωμένοι απελευθερώσαμε το έθνος, διχασμένοι ζήσαμε τις εθνικές τραγωδίες. Αυτό να μην το λησμονήσουμε ποτέ.

Posted by olympiada on August 3, 2018

ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΗΣ 19ης ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ

Αργοστόλι, 3.8.2018

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης επιτρέψατέ μου -και είμαι βέβαιος ότι εκφράζω τα αισθήματα όλων μας- να γυρίσω λίγο πίσω στον χρόνο, στην αποφράδα Δευτέρα, 23 Ιουλίου, την ημέρα της τραγωδίας της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.  Το μεγάλο πένθος είναι νωπό, και η σκέψη μας αυτές τις στιγμές μένει αμετακίνητα προσηλωμένη στην μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου. Στην εκπλήρωση αυτού του χρέους μας καλεί και το ίδιο το πνεύμα της σημερινής συνάντησης, αν αναλογισθεί κανείς την μεγάλη και συγκινητική συμπαράσταση, ηθική και υλική, της ανά τον Κόσμο Διασποράς μας προς όσους επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά.

Ι. Μετά τούτο επικεντρώνομαι στην σημασία της σημερινής εκδήλωσης. Με ιδιαίτερη τιμή κηρύσσω την έναρξη των εργασιών της 19ης Ετήσιας Συνάντησης Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων.  Θυμάμαι και το 2009 που ήμουν πάλι εδώ, στην τότε συνάντησή σας. Είχαμε συζητήσει για την απόδοση ψήφου στους αποδήμους. Είναι κάτι που τους το οφείλουμε, διότι οι απόδημοι είναι αυτοί στους οποίους στηριζόμαστε για να πάει μπροστά ο Τόπος. Και θυμίζω ότι η απόδοση ψήφου στους αποδήμους είναι ο μόνος εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος που δεν έχει ψηφιστεί. Πιστεύω πως όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις της Χώρας θα συνεργασθούν για να εκπληρώσουμε αυτό το χρέος μας προς τους απόδημους.

Πριν απ’ όλα πρέπει να σας τονίσω δημοσίως ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς.  Υπερήφανοι για την πρόοδό σας και το κύρος σας εκεί που ζείτε και δραστηριοποιείσθε.  Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα σας πω λίγα λόγια- γιατί ξέρω πως για εσάς είναι αυτονόητα, αλλά οφείλω να τα πω για να κάνουμε έναν απολογισμό του τι έχει συμβεί ως σήμερα και τι πρέπει να υπερασπισθούμε, εκεί καθένας από εσάς που δραστηριοποιείται – για ένα μείζον γεγονός για την Ελλάδα που είναι τα Εθνικά της Θέματα. Δεν χρειάζεται να σας πω για άλλους τομείς, αλλά για τα Εθνικά μας Θέματα, ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, έχουμε ανάγκη από την δική σας στήριξη. Και όχι μόνο για λόγους συναισθηματικούς, αλλά γιατί έχουμε δίκιο ως Έλληνες να υπερασπιζόμαστε, τα Εθνικά μας Θέματα όπως τα υπερασπιζόμαστε. Θα τονίσω δε, για μιαν ακόμη φορά, πως δεν ξεχνάμε ότι η Ελλάδα αποτελεί – και αυτό είναι πια οριστικό και αμετάκλητο – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Και επίσης ένας συνεπής σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

ΙΙ. Άρα τα Εθνικά μας Θέματα τα υπερασπιζόμαστε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και τα υπερασπιζόμαστε με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Γι’ αυτό σας είπα πως όταν τα υπερασπιζόμαστε αυτά, υπερασπιζόμαστε ταυτόχρονα και το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Θα αναφερθώ στα τρία βασικά μας θέματα.

Α. Κυπριακό: Ως προς το Κυπριακό -και με την αυτονόητη βεβαίως διευκρίνιση ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα- επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του.  Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων.  Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, ιδίως δε αντίθετο προς τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Β. Eλληνοτουρκικές σχέσεις: Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.  Τούτο, όμως, προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου.  Άρα και οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947-οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες-πρέπει να γίνονται απ’ όλους πλήρως σεβαστές. Πολλώ μάλλον όταν η αμφισβήτησή τους οδηγεί σε αμφισβήτηση των συνόρων  όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επιπλέον, ιδίως ως προς την ΑΟΖ, η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως ισχύει με βάση την Συνθήκη του Montego Bay του 1982.  Το οποίο την δεσμεύει, μολονότι δεν έχει προσχωρήσει σ’ αυτό, διότι, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, παράγει πλέον γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Γ. Τέλος, ως προς το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μας με την γειτονική μας χώρα, την ΠΓΔΜ:  Και εδώ είμαστε απολύτως σαφείς και απολύτως ειλικρινείς. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς αυτό, όμως, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την Ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο. Για να γίνει αυτό – όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  από το ΝΑΤΟ και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών  – πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, και πρωτίστως στο σύνταγμά της. Γιατί το σύνταγμά της, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Και πράγματι, ανέλαβαν αυτή, την υποχρέωση. Κατόπιν τούτου, περιμένουμε την εκπλήρωσή της. Μόνον όταν τελειώσει οριστικά – δεν πρόκειται σ΄ αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις – όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και ουσιαστική έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε, και μόνο τότε, είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων.

Να είσθε βέβαιοι ότι σε αυτά τα θέματα, ανεξάρτητα από τις  επιμέρους  διαφορές που μπορεί να υπάρχουν και που είναι θεμιτές σε μια πραγματική Δημοκρατία, όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις, θα μείνουν ως το τέλος ενωμένες. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε πως ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι. Ξέρουμε το κόστος του διχασμού, ξέρουμε ότι μας στοίχισε ακόμη και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι, σας διαβεβαιώ, να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος. Και πάλι σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ

                                    ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΣΕΝΗ

Αργοστόλι, 3.8.2018

Στο πλαίσιο της σημερινής τελετής επιτρέψατέ μου -και πιστεύω ότι εκφράζω τα αισθήματα όλων μας- να γυρίσω λίγο πίσω στον χρόνο, στην αποφράδα Δευτέρα, 23 Ιουλίου, την ημέρα της τραγωδίας της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.  Το μεγάλο πένθος είναι νωπό, και η σκέψη μας αυτές τις στιγμές μένει αμετακίνητα προσηλωμένη στην μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου.  Είμαι βέβαιος ότι αυτή την επιμνημόσυνη αναφορά θα την ήθελε, και μάλιστα πρώτος απ’ όλους μας, με βάση το εγνωσμένο ανθρωπιστικό του ήθος, ο Γεράσιμος Αρσένης, αν ήταν σήμερα μαζί μας.

I. Η Κεφαλονιά έχει την ξεχωριστή τύχη να είναι, διαχρονικώς, κοιτίδα και λίκνο Μεγάλων Ανθρώπων, το ανάστημα και η δημιουργική δύναμη των οποίων ξεπέρασε, και μάλιστα κατά πολύ, όχι μόνον τα δικά της όρια αλλά και τα όρια της Πατρίδας μας εν γένει. Ανάμεσα σε αυτούς, και μάλιστα κατέχοντας περίοπτη, κυριολεκτικώς, θέση, συγκαταλέγεται, κατά γενική ομολογία που διατρέχει -πράγμα σίγουρα σπάνιο για τα δεδομένα του Τόπου μας- όλο το φάσμα του δημοκρατικού πολιτικού χώρου και ανεξάρτητα από επιμέρους πολιτικές διαφορές, ο Γεράσιμος Αρσένης.  Οφείλω δε, ευθύς εξ αρχής, να σημειώσω ότι αυτή η καθολική αναγνώριση, με τις συνακόλουθες διεθνείς προεκτάσεις, αφορά τον Γεράσιμο Αρσένη τόσο ως Πολιτικό όσο και, ευρύτερα, ως Πνευματικό Άνθρωπο.  Παραθέτω ορισμένους, και μόνο, σταθμούς της ζωής του, οι οποίοι «βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές».

II. Αρχίζω από την διεθνή του δράση, ιδίως στο πλαίσιο του ΟΗΕ, η οποία και προετοίμασε την προσωπικότητά του και την φήμη του πριν από τον ερχομό του στην Πατρίδα:

Α. Αφού ολοκλήρωσε τις εξαιρετικές και πολύπλευρες σπουδές του, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του, κατά την δεκαετία του 1960, ως επίλεκτο στέλεχος του ΟΗΕ.  Εκεί έγινε ευρύτερα γνωστός από τις επιμέρους εξειδικευμένες Εκθέσεις του, ιδίως όμως ως πρωτεργάτης της ίδρυσης της UNCTAD, της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Ανάπτυξη και το Διεθνές Εμπόριο.  Η οποία σήμερα συνιστά εμβληματικό αυτόνομο Οργανισμό του ΟΗΕ, με έδρα την Γενεύη.  Ήταν τότε που ηγήθηκε, ως μέλος της ομάδας του Raoul Prebisch στον ΟΗΕ, της εκστρατείας για τη “Νέα Διεθνή Οικονομική Τάξη».

Β. Μεταξύ 1967 και 1981, ως Διευθυντής της UNCTAD, ανέπτυξε έντονη επιστημονική και διπλωματική δράση.

1. Βασικός του στόχος υπήρξε η μεταρρύθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Συστήματος, προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής χρηματοδότησης της ανάπτυξης, πρωτίστως για την καταπολέμηση των διευρυνόμενων παγκοσμίως ανισοτήτων με θύματα, κυρίως, τις Χώρες του Τρίτου Κόσμου.

2. Στο ίδιο πλαίσιο, πρωτοστάτησε κατά την συγκρότηση της Ομάδας 24 Υπουργών από τον Τρίτο Κόσμο, αναγκάζοντας, στο τέλος, τις Χώρες της Δύσης να δεχθούν την σύσταση της «Επιτροπής των 20», στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

3 Επιπλέον, αφενός συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της «Λέσχης των Παρισίων» και προώθησε, με μεγάλη επιτυχία, την αναδιάρθρωση των χρεών πολλών αναπτυσσόμενων Κρατών.  Και, αφετέρου, συμβούλευσε πολλές Κυβερνήσεις αναπτυσσόμενων Κρατών σε θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Γ. Σε αναγνώριση αυτής της τόσο σημαντικής προσφοράς του, η UNCTAD αφιέρωσε στην Μνήμη του την Ετήσια Έκθεση του 2016 για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη.

III. Ήδη διεθνώς γνωστός λοιπόν γύρισε στην Ελλάδα, το 1981, με την προτροπή του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.  Η, intra muros, μετέπειτα πολιτική του διαδρομή υπήρξε εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλο, σχεδόν, το φάσμα του κυβερνητικού έργου.

Α. Στο οικονομικό πεδίο:

1. Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μεταξύ 1981-1984, και, ύστερα, τόσον ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μεταξύ 1982-1985, όσο και ως Υπουργών Οικονομικών, μεταξύ 1984-1985, συνέβαλε ουσιωδώς στον εκσυγχρονισμό του Τραπεζικού μας Συστήματος.  Επιπροσθέτως δε θεσμοθέτησε την κατάργηση της, παρωχημένης πια, «Νομισματικής Επιτροπής», ενώ επιχείρησε τον εξορθολογισμό των επιτοκίων και την δανειοδότηση του Κράτους με όρους αγοράς.

2. Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του όλου εγχειρήματος -ας μην ξεχνάμε τις ιδεολογικές και άλλες αγκυλώσεις της εποχής, ακόμη και μέσα στον δικό του κομματικό χώρο- πρέπει να του πιστωθεί από την μια πλευρά η προετοιμασία για την εισαγωγή στην έννομη τάξη μας και στο οικονομικό μας σύστημα του ΦΠΑ.  Και, από την άλλη πλευρά, η προσπάθεια «κοινωνικοποίησης» των Δημόσιων Επιχειρήσεων, με βασικό στόχο να τεθεί τέλος στον ασφυκτικό κρατικό εναγκαλισμό τους.

Β. Στο πεδίο της Εθνικής Άμυνας, μεταξύ 1993-1996, ο Γεράσιμος Αρσένης, με οραματικό στόχο την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων, επιχείρησε μια ριζοσπαστική οργάνωση της δομής και της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.  Στο πολιτικό του «κεφάλαιο» θα προστίθεται πάντα η ανακήρυξη, το Νοέμβριο του 1993, του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου.  Είναι η πρωτοβουλία του αυτή η οποία παράγει, ως σήμερα, πολύτιμους καρπούς κυρίως ως προς την υπεράσπιση της μαρτυρικής Κύπρου.   Κατ’ εξοχήν δε ως προς την δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού υπό όρους πλήρους σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, που  αποκλείουν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων.

Γ. Το πολιτικό «κύκνειο άσμα» του Γεράσιμου Αρσένη ήταν το πέρασμά του, μεταξύ 1996-2000, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Καθένας μπορεί, βεβαίως, να έχει τις επιφυλάξεις του ως προς τους άξονες πολιτικής που ο Γεράσιμος Αρσένης επέλεξε να υιοθετήσει.  Ουδείς καλόπιστος όμως μπορεί να του αμφισβητήσει ότι γνώριζε καλά τα προβλήματα του συνόλου της Εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας.  Κι ακόμη περισσότερο, ότι είχε το θάρρος, σε πείσμα των καιρών, να προτείνει λύσεις και να τις υπερασπίζεται ως το τέλος, δίχως να υπολογίζει το λεγόμενο «πολιτικό κόστος».  Υπό τα δεδομένα αυτά κυρίως ο τομέας της Παιδείας αποδεικνύει, ότι ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε πάντα εχθρός του  λαϊκισμού.  Και ας μην ξεχνάμε ότι ο λαϊκισμός είναι ένας από τους πιο ύπουλους εχθρούς της πολιτικής μας ζωής και της αποστολής καθενός μας να υπηρετεί, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, το συμφέρον του Λαού μας και του Έθνους μας.

IIII. Θ’ αποτελούσε μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μου το να μην εκθέσω, έστω και δι’ ολίγων, την προσφορά του Γεράσιμου Αρσένη στην αγαπημένη του Κεφαλονιά.  Προσφορά, που δείχνει εναργώς το «δέσιμό του» με την ιδιαίτερη Πατρίδα του.  Και η προσφορά αυτή υπήρξε πολύπλευρη, αφού εκδηλώθηκε σε πολλά πεδία, με κύρια εκείνα του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.  Το γεγονός ότι πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του εκτός Ελλάδας, εξηγεί και τον στενό δεσμό που ανέπτυξε με τους Απόδημους Κεφαλλήνες.  Ενώ η περιβαλλοντική του ευαισθησία κατέστη εμφανής πολλαπλώς, στον χώρο προστασίας των οικοσυστημάτων της Κεφαλονιάς, ιδίως δε ως προς την προστασία του Αίνου.

Με την όλη πολιτική του συμπεριφορά και προσφορά, ακόμη και κατά την διεκδίκηση -ανεπιτυχώς, αλλά με την γνωστή αποστροφή του «Γιώργο χάσαμε» να τον χαρακτηρίζει ως προς τη νοοτροπία του και το χιούμορ του, πράγμα «εν ανεπαρκεία» στα πολιτικά μας δρώμενα- της ηγεσίας του κόμματός του, ο Γεράσιμος Αρσένης θα εκπροσωπεί πάντα ένα πολιτικό πρότυπο:  Εκείνο του Πατριώτη πολιτικού, ο οποίος πρώτα καταξιώθηκε ως προσωπικότητα, και μάλιστα διεθνώς, και ύστερα υπηρέτησε τον Τόπο, με «όνειρο» αλλά και με «λογισμό», για να θυμηθούμε την αθάνατη ρήση του Εθνικού μας Ποιητή, του Επτανήσιου Διονυσίου Σολωμού.

Αιωνία η Μνήμη του.

5 Responses to “Προκόπης Παυλόπουλος: Ενωμένοι απελευθερώσαμε το έθνος, διχασμένοι ζήσαμε τις εθνικές τραγωδίες. Αυτό να μην το λησμονήσουμε ποτέ.”

 1. panos said

  προεδρε καλα τα λες, αλλα για ορισμενους ειναι, στου κωφου την πορτα οσο θελεις βροντα.

  Like

 2. ΦΩΤΙΑ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ said

  Σκίστε τους ρέ τους δοσίλογους κουκουλοφόρους γερμανοτσολιάδες. οι ίδιοι δοσίλογοι της κατοχής είναι.
  Έκαιγαν την Ελλάδα τότε την καίνε και τώρα οι φασίστες συριζανθελ.
  Περάστε τους γραβάτες και κλοτσάτε τα σκαμπό στους σπιούνους. Πυροφονιάδες δε θα γλυτώσετε.
  Θα καείτε και εσείς όπως κάψατε τους αθώους.
  Θρασύδειλοι προδότες της Ελλάδας και της Μακεδονίας.

  Like

  • Καταπονουμαι ανεπανόρθωτα

   “Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.”

   Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

   Like

   • Ax !……….θα το ξέχναγα

    Και εσυ Προκόπη ……Και μια και μιλαμε για Πολεοδομία ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?….οτι η έγκριση της πολεοδομικης μελετης β’ κατοικίας στο κοκκινο Λιμανάκι ( σημερα μαύρο σαν κάρβουνο ) εχει την υπογραφή σου ……

    ως Προέδρου της Δημοκρατιας ??

    Πολ

    Like

 3. velos said

  … ενωμένοι …. διχασμένοι…. και μπλα…μπλα…
  και οταν υπήρξαν Προδότες … ΟΚ ?????????????????????????????

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: