olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αμερικανοί πυροσβέστες διαψεύδουν Μητσοτάκη: Επικίνδυνα τα βρεγμένα ρούχα στη φωτιά. Η αποκάλυψη του olympia πρώτο θέμα σε όλα τα sites.

Posted by kalinda on August 3, 2018

3BF3EDC6-AC7F-4CDB-8C01-65AFB600F5CBΘόρυβο προκάλεσαν οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, όπου απέδωσε τα εγκαύματα των πυροπαθών της Αττικής στο ότι δεν φορούσαν βρεγμένες μπλούζες.

Το βίντεο έφερε πρώτο το ολυμπια στη δημοσιότητα: Δείτε το εδώ.

Το βίντεο επιβεβαίωσαν και τα GreekHoaxes: Δείτε το εδώ:

«Έχουν εγκαύματα σε χέρια – πόδια γιατί οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι δεν βγαίνεις στη φωτιά χωρίς μπλούζα. Αν προφτάσεις θα βγεις στη φωτιά με ένα μακρυμάνικο, κατά προτίμηση βρεγμένο. Αυτό δεν τους το έμαθε κανείς. Και σίγουρα δεν τους το είπε κάποιος την ώρα της φωτιάς. Κι εκεί οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγείροντας αντιδράσεις και καταιγισμό σχολίων στα social media.

Την ίδια στιγμή κάνουν την εμφάνιση τους στο Διαδίκτυο αναρτήσεις που διαψεύδουντον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς την προτροπή αυτή, και μάλιστα ευθέως, όπως και το παρακάτω βίντεο:

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για τις Δασικές Πυρκαγιές των ΗΠΑ (National Wildfire Coordinating Group), που δημοσίευσε αρχικά το παραπάνω βίντεο (ΕΔΩ ολόκληρο το ντοκιμαντέρ) τα βρεγμένα ρούχα, όχι μόνο δεν συνίστανται, αλλά εγκυμονούν και κινδύνους.

Όπως τονίζουν οι Αμερικανοί πυροσβέστες «τα βρεγμένα ρούχα μεταφέρουν τη θερμότητα στο δέρμα πολύ πιο γρήγορα από τα στεγνά, κάνοντας έτσι τα εγκαύματα πιο πιθανά» (00:10 στο βίντεο).

10 Responses to “Αμερικανοί πυροσβέστες διαψεύδουν Μητσοτάκη: Επικίνδυνα τα βρεγμένα ρούχα στη φωτιά. Η αποκάλυψη του olympia πρώτο θέμα σε όλα τα sites.”

 1. Η Κούλα said

  Δηλαδή πρέπει να μας το πουν ειδικοί στον τομέα για να πάρουμε χαμπάρι ;
  Δεν θυμάσαι βρε Καλίντα τι είχε γίνει τότε που είχες πάει να βγάλεις το ταψάκι απο τον φούρνο με μια βρεγμένη πετσέτα ;

  Like

  • ΣΚΟΠΙΑΝΕΛ said

   σσ

   Τελικά είναι επικίνδυνα τα βρεγμένα ρούχα στη φωτιά;
   Από Θάνος Σ. Επαχτίτης – 2 Αυγούστου 2018

   http://ellinikahoaxes.gr/2018/08/02/vregmena-rouxa-sti-fotia/

   Για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες πάνω στο ζήτημα της χρήσης ή μη βρεγμένων ρούχων σε περίπτωση πυρκαγιάς, απευθυνθήκαμε στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Σπύρο Βαρσάμη, ο οποίος μας παρέπεμψε στον, «πλέον αρμόδιο», Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Δημητρακόπουλο.

   Ο κ. Δημητρακόπουλος μας διευκρίνισε πως «το νερό διαθέτει μεγάλη θερμοχωρητικότητα και χρειάζεται αρκετή θερμότητα για να ανεβεί η θερμοκρασία του κατά 1 °C, όποτε υπό αυτή την έννοια, παρέχει μια στοιχειώδη προστασία. Το νερό θερμαινόμενο, όταν εξατμίζεται, δημιουργεί μια δευτερεύουσα προστασία, υπό την έννοια ότι μέρος της θερμότητας εξαντλείται στη προσπάθεια εξάτμισής του».

   Και συνέχισε: «Εάν ένας άνθρωπος βρισκόταν στις ακραίες συνθήκες του Ματιού, κανένα μέτρο ατομικής αυτοπροστασίας δεν ήταν δυνατόν να τον σώσει, ακόμα και αντιπυρική στολή να φορούσε. Το καλύτερο υλικό για κάλυψη από πυρκαγιά είναι το μαλλί, ενώ σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί σε πυρκαγιά, ενδείκνυται να βρέξει μια μάλλινη κουβέρτα, να τυλιχτεί από την κορυφή έως τα νύχια, και να απομακρυνθεί τάχιστα από το σημείο. Σε μια υποθετική περίπτωση -όχι ακραία- και ως έσχατη λύση, είναι να φορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα -όχι συνθετικά- να μπούμε κάτω από το ντουζ να γίνουμε “παπί”, δηλαδή να κρατήσουν τα ρούχα μας τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα νερού, και άμεση απομάκρυνση από το μέτωπο της πυρκαγιάς.»

   Συμπέρασμα:
   Με βάση τα παραπάνω, η χρήση ρούχων που καλύπτουν όλο το σώμα επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις. (Εξαιρούνται τα συνθετικά υφάσματα.)
   Η οδηγία του βίντεο «μην βρέχετε τα ρούχα σας» είναι παραπλανητική, καθώς αφορά τη χρήση αντιπυρικού ατομικού καταφύγιου (fire shelter).
   Ο ισχυρισμός ότι «τα βρεγμένα ρούχα είναι επικίνδυνα στη φωτιά» δεν μπορεί να δοθεί ως γενική οδηγία. Το NG και πυροσβεστικές υπηρεσίες προτρέπουν σε περίπτωση εγκλωβισμού να καλυφθούμε με βρεγμένα ρούχα.

   Like

 2. ΜΑΙΡΗ said

  Like

  • Dr. Evangelos Arkas said

   Φίλτατη ΜΑΙΡΗ,

   Όταν δεν έχουμε το θάρρος της Αλήθειας, έχουμε το θράσος της Αληθοφάνειας, λέγοντας: Δεν βαριέσαι αδελφέ, ας χαλκεύουμε Μαρίκα Fake-News.

   Σε αναβιβάζω στις ιδανικές Ψευδολογίστριες…

   Αξιός ο Μισθός σου

   Like

   • Πύκτης said

    Τι σε πείραξε Δόκτωρ ;;
    Το νινί στη φωτό έχει το θάρρος της αλήθειας ;;
    Θράσος έχει που περισεύει και δεν σε ρωτάω …

    καλό Μαιρη !

    Like

   • Dr. Evangelos Arkas said

    Πύκτης, είσαι από τους λίγους που σέβομαι.

    Εάν κάνεις Κλικ στο νινί, ακολουθούν πολλές εκδώσεις νινίδων, που όλες είναι κατασκευάσματα…

    Στην Δεξιά, είμαι από την δεκαετία του 1950, και τα ψευδοκατασκευάσματα δεν είναι για το κόμμα μας, διότι αργά ή γρήγορα, η αλήθεια γίνεται καταστροφικό εργαλείο στα χέρια της αντιπολίτευσης…

    Πάντοτε Αδελφικά
    Ευάγγελος

    Like

 3. Dr. Evangelos Arkas said

  Μα πως είναι δυνατόν τα λογία του πνευματικά κουλού Κούλη, που έχουν την σκληρότητα και ανθεκτικότητα βρεγμένου χαρτιού τουαλέτας, να συγκριθούν με τα μιαρά επιστημονικά δεδομένα;

  Πως είναι δυνατόν αυτός που με μεγάλη ευγένεια χαιρετά τα ομοιώματα (μοντέλα) ρούχων στα κατάστημα, νομίζοντας ότι είναι πιθανές υποστηρίκτριες του;

  Πως είναι δυνατόν αυτός ο απόφοιτος του Χάρβαρντ, που έγραψε 4 φορές στο Twitter την ίδια αγγλική φράση, και 4 φορές έκανε 4 διαφορετικά λάθη, να μην του ανήκει η πρωθυπουργία της Ελλάδος;

  Μα φυσικά, στα χάλια που είμαστε, πρέπει να βρούμε έναν χειρότερο μας, για να πιστοποιήσουμε το λεχθέν·
  το μη Χείρον, Βέλτιστον. (Εμείς είμαστε το μη Χειρον…)

  Like

 4. Αυτονόητα said

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: