olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Έκρηξη Ψινάκη: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους.

Posted by kalinda on August 1, 2018

7417BF1C-96BF-4EE6-897C-4AE112BEDF19«Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας», δηλώνει μέσω ανακοίνωσης ο Ηλίας Ψινάκης.

Και πρόσθεσε: “Ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχη ενός πολέμου. Μια από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαραθώνα υποστήριξε ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες εμφανίζονται κάποιοι καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα που επιχειρούν να βάλουν άλλου είδους φωτιές στο Μαραθώνα».

Για το πολιτικό κόστος, ο κ. Ψινάκης τονίζει ότι «ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, αυτό το κόστος δεν θα το υπολογίσω και τώρα” κάνοντας έκκληση στους πολίτες και αιρετούς του δήμου: Ο τόπος μάς χρειάζεται όλους. Αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν. Τώρα είναι η ώρα της δράσης. Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην επούλωση των πληγών και στην αποκατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος το γρηγορότερο. Μα πρώτα και πάνω απ’ όλα, στα θύματα της τραγωδίας οφείλουμε το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τύπου του Δήμαρχου Μαραθώνα

Η 23η Ιουλίου 2018, είναι η μέρα που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας.

Είναι η μέρα που αλλάζει τα πάντα και χωρίζει το πριν και το μετά.

Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας.

Απέναντι σε μια πρωτοφανή καταστροφή, εργαζόμαστε αδιάκοπα, μέρες και νύχτες, για να φέρουμε το Δήμο, όσο πιο γρήγορα σε μια κανονικότητα. Παίρνουμε δύναμη από την παρουσία και τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, πολλοί από τους οποίους είχαν θύματα και απώλειες.

Η χώρα, η ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχη ενός πολέμου.

Μια από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια.

Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαιη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στο Μαραθώνα που μπορεί ν αποδειχθούν καταστροφικές. Αυτές είναι οι φωτιές του διχασμού.

Είναι όμως και άνθρωποι που ενώ τους δόθηκαν θέσεις ευθύνης, αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης. Επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό.

Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες που προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής είναι υπέρτατη η ανάγκη της αλληλεγγύης, της ενότητας και της κοινής προσπάθειας.

Αυτή είναι και η μοναδική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επώδυνες καταστάσεις.

Μόνο προβλήματα και εμπόδια θα προκαλέσει η πληγή του διχασμού.

Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο.

Δε θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο.

Έχει όμως μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία.

Είναι άδικο, άστοχο και το λιγότερο απρεπές οι συμπολίτες μας που θρηνούν απώλειες ζωών, περιουσιών, και της στοιχειώδους αίσθησης ασφάλειας, να βιώσουν τις συνέπειες πράξεων που τα κίνητρα τους επιβάλλεται να ελεγχθούν.

Η διαχείριση και η αξιοποίηση της έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτεί διαφάνεια, ακεραιότητα και αξιοπιστία.

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα περί πολιτικού κόστους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης.

Αυτό το κόστος δεν θα το υπολογίσω και τώρα.

Απέναντι λοιπόν στην πιο σημαντική και δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας θα σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μας με όλες μου τις δυνάμεις. Θεσμικές ή μη. Είναι ευθύνη όλων μας αυτό που συνέβη να μην ξανασυμβεί. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθεί ο τόπος μας και πάλι στα πόδια του το ταχύτερο δυνατό. Γι ´αυτό και είναι ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια.

Ειδικά από τη στιγμή που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αιτία της τραγωδίας, τις συνθήκες και τους υπευθύνους είμαι βέβαιος ότι αυτή η μεγάλη αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν.

Κάνω έκκληση σε όλους, πολίτες και αιρετούς του Δήμου μας.

Ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

Αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν.

Τώρα είναι η ώρα της δράσης.

Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην επούλωση των πληγών και στην αποκατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος το γρηγορότερο.

Μα πρώτα και πάνω απ όλα, στα θύματα της τραγωδίας οφείλουμε το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την αλήθεια.

Σας ευχαριστώ.

Ηλίας Ψινάκης

Δήμαρχος Μαραθώνος

3 Responses to “Έκρηξη Ψινάκη: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους.”

 1. You'r said

  Το όνειρό σου απο μικρή ήταν να γίνεις ήρωίδα αγάπη μου.
  Θα άφηνες εσύ τέτοια ευκαιρία ;

  Like

 2. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  ΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΥ Δ.Σ.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ :

  Κατόπιν της αποκάλυψης των προδοσιών των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ { ; } Δηλαδή της μετατροπής του ΟΧΙ της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και την εν συνεχεία εκποίηση σε εξευτελιστικές τιμές των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας στους ανέκαθεν συμμάχους τους Γερμανούς .

  Τη μη απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα , και την προσάρτησή της στα Σκόπια, κατόπιν της ήττας των εισβολέων Σκοπιανών και του Κ.Κ.Ε. κατά τον υπερτριετή πόλεμο 1946 -1949, με σκοπό την εκχώρηση της Ελληνικής Μακεδονίας στα Σκόπια .

  Τη στις 17 Ιουνίου του έτους 2008 εφαρμογή της απόφασης της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. του Ιανουαρίου του 1949 για την παραχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια.
  Την αναγνώριση Μακεδονικού Κράτους , Μακεδονικής Εθνότητας και Μακεδονικής Γλώσσας, στους Σλάβους Σκοπιανούς με απώτερο σκοπό τη Δημιουργία της μίας και μοναδικής Μεγάλης Μακεδονίας των Σκοπίων, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη με έξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος .

  Την επίρριψη για τις προδοτικές ενέργειες και υπογραφές των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ στους προηγούμενους , που όπως και να το κάνουμε δεν βαρύνονται με υπογραφή παράδοσης και δη με άνευ αιτίας σπουδή μήπως χάσουν την εξουσία και δεν προλάβουν πιθανώς τα πολλά δις , που θα προκύψουν από τη χωρίς άλλον εμφανή λόγο βιασύνης.
  Εστι όμως δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά. Κι’ αυτό διότι με τη βιασύνη τους να ξεπουλήσουν και να διαμελίσουν την Ελλάδα , έπαψε να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και ούτω θρηνούμε εκατοντάδες νεκρούς . Επίσης επήλθε μετατροπή σε κρανίου τόπο της ωραιότατης αυτή ακτή.

  Προσωπικώς πιστεύω ότι όταν κατακαθήσει ο κουρνιαχτός θα την αξιοποιήσουν οι Κινέζοι φίλοι δημάρχου της καταστραφείσας τουριστικής περιοχής , που θα την αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή. Κι’ αυτό διότι στις καίριες θέσεις διοίκησης του κράτους τοποθετήθησαν αγύρτες ρεβανσιστές κομμουνιστές με αλλότριους σκοπούς από το εθνικό συμφέρον .
  Ούτω κατόπιν τραγικών λαθών, παραλείψεων, ασχετοσύνης και ρεβανσισμού θρηνήσαμε εθνική καταστροφή και εκατοντάδες θύματα , ενώ κατά τις γνωματεύσεις εμπειρογνωμόνων αν υπήρχεν οργανωμένο κράτος δεν θα υπήρχεν ουδείς νεκρός. Πως να υπάρχει όμως οργανωμένο κράτος όταν αυτό βασίζεται στους Ισλαμοφασίστες εισβολείς , με μοναδική δραστηριότητα το πως θα καταστήσουν ως Ελληνες Ιθαγενείς τους Πακιστανούς , τους Αφγανούς κ.λ.π. εγχρώμους κακοποιούς , που κατόπιν του σχεδίου ΟΖΑΛ του 1991 – 92 μας στέλνει η Τουρκία με έξοδα των ΗΠΑ και του Δ’ ΡΑΙΧ ;

  Εν ολίγοις οι κομμουνιστές του διεφθαρμένου και ρεβανσιστικού καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ με μια απελπισμένη προσπάθεια , επιχειρούν να μετακυλίσουν τις προδοτικές και τις εγκληματικές τους ευθύνες στα δολοφονηθέντα από αυτούς αθώα θύματά τους . Εκτός , λέγω εκτός αν !.. Κι’ αυτό διότι ο ήρωας και ίνδαλμα των κομμουνιστών “Θανάσης Κλάρας” , { ή Αρης Βελουχιώτης ή Μιζέριας , ή Σουλτάνα} διεκήρυττε τα εξής : “Κάψτε την Ελλάδα για να ξεπεταχθεί από τις στάχτες της η καινούρια Ελλάδα”. Ναί , αυτή του σοσιαλισμού και της προόδου”. Και πρόοδος εστί και η τουριστική αξιοποίηση των … καμένων περιοχών .

  Το γεγονός πάντως είναι ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα έχει τρία περίεργα δεδομένα :
  α} Eχει ατράνταχτο άλλοθι , όπως όλοι οι μαφιόζοι “κάπο ντι κάπι” όταν αναθέτουν συμβόλαια θανάτου. β} Hταν απών ή απούσα , καθ’ όλη τη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης. γ} Είπε ψέματα ότι κάηκε και το σπίτι του . Γιατί άραγε και τι να εννοούσε ; 31- 7 – 2018 Φ.Π.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: