olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Κοινωνιοκάπηλοι με εύπλαστες συνειδήσεις

Posted by netakias.com on Ιούλιος 31, 2018

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΜΑΤΙ

του Γιώργου Παππά

Έχει κάτι τραγωδιοκάπηλους, προβληματοκάπηλους, τρομολάγνους και τρομοκάπηλους, κάτι συστηματικά κοινωνιοκάπηλους αλήτες αυτή η ζωή…

Κάτι επικίνδυνους πολιτικούς ταγούς, ιδιαίτερα θρασείς, επιλεκτικά αμνήμονες για τις δράσεις και παραλείψεις τους, αναίσχυντους χρήστες της ρηχής συλλογικής μας μνήμης.

Και πίσω τους ακολουθούν κάποιοι ημιμαθείς επαγγελματίες της επικοινωνίας, «ξερόλες επί παντός επιστητού».

Από μακροοικονομία μέχρι διπλωματία κι εξωτερική πολιτική, από ευστάθεια πρανών και στατική επάρκεια κτηρίων μέχρι επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Διαμορφωτές και διακινητές «έγκυρης γνώμης» και «τεκμηριωμένης άποψης», κοινωνικά ανεύθυνοι υποκινητές του συλλογικού θυμικού,

φανατικοί ή λιγότερο φανατικοί επαγγελματίες οπαδοί, κάτι δυστυχείς ανόητοι.

Δυστυχείς ανόητοι, ασφαλώς, με τα δικά μου φίλτρα. Εγώ τους βαφτίζω έτσι, ερήμην της πραγματικής ζωής όπως την έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Ερήμην δηλαδή των κυρίαρχων -μεταπολιτευτικών κυρίως- νοοτροπιών και μοντέλων ύπαρξης, κοινωνικής παρουσίας, λειτουργίας και καταξίωσης.

Ερήμην των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών που υποκινούσαν, δικαίωναν κι επιβράβευαν τη στάση και τη δουλειά τους, μιας και οι πολιτικά κρατούντες είχαν φροντίσει κι είχαν καταφέρει να διαμορφώσουν βολικά ατομικιστικά πρότυπα συμφεροντολογικής, στενής, εύπλαστης «συνείδησης».

Αυτήν την υποκουλτούρα είναι που οφείλουμε να θέλουμε και να προσπαθούμε ν’ αλλάξουμε, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα προλάβουμε να το κατορθώσουμε στο βιολογικό μας κύκλο, ευθύνη όμως και χαρά είναι η σπορά σ’ αυτόν το δρόμο.

Την βιωμένη μέχρι τώρα ζωή, με τα συγκεκριμένα κυρίαρχα κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά κι αξιακά μοντέλα, που κάποιοι ζώστηκαν και κάποιοι άλλοι τα φορτώθηκαν, αυτήν πρέπει ν’ αλλάξουμε. Όσοι θέλουμε… Αν μπορούμε…

Αυτήν όπου όλοι αυτοί οι -«κάποιος άλλος φταίει», «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», «όλοι ίδιοι είναι», «άμα θέλεις εσύ όλα γίνονται» και «δεν υπάρχει κράτος»- τύποι είναι ευτυχείς, ευτυχέστατοι, έμπλεοι δικαιωμάτων και προνομίων και δίχως καμιά απολύτως υποχρέωση και συναίσθηση ευθύνης.

Έχοντας φτιάξει το κουκούλι του μεγαλείου του ΕΓΩ τους -επαγγελματικό είναι αυτό; οικονομικό; πολιτικό; κοινωνικό; –

έχοντας για θυρεό ζωής το «my home is my castle» κι ό,τι είναι μέσα εκεί, καλώς καμωμένο κι αγιοποιημένο υπέρτατο αδιαφιλονίκητο αγαθό.

Η αλήθεια κινείται ανάμεσα σ’ αυτό που οι ίδιοι σκέφτηκαν και σ’ αυτό που σκέφτηκε το πιο πειθήνιο μέλος της βιολογικής ή πολιτικής «αγίας οικογένειάς τους».

Το «αντιδραστικό» μέλος -αν υπάρχει-, το «αιρετικό», το αλλιώτικα σκεπτόμενο, μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη κι αντιμετωπίζεται αναλόγως της χρησιμότητας και της ισχύος του, είτε με επιβολή συνετισμού, σπανιότερα με αποπομπή απ’ το στενό «οικογενειακό» κύκλο, συνηθέστερα με στρουθοκαμηλισμό.

Κι όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τη δική τους, έτσι συνήθως γίνεται με την αλήθεια, δεν ακολουθεί το στρεβλό βολικό δρόμο εξυπηρέτησης των ευχών μας και των ατομικών συμφερόντων μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Ας είναι καλά οι αρχαίοι Έλληνες σοφιστές κι ο Γκαίμπελς.

Αυτοί λοιπόν συνήθως είναι που μας γνωστοποιούν πως «εκρήγνυνται» από αγανάκτηση, πως «καταρρέουν» απ’ τον πόνο του άλλου, πως «δεν το αντέχουν πια» και ζητάνε πολιτικό αίμα.

Δεν τους πιστεύω, διόλου, αν είχαν τέτοια συλλογική συνείδηση, τόσο βαθιά ενσυναίσθηση, τέτοια αντίληψη για την πολιτική άλλα θα έκαναν. Με κυρίαρχα το να φρόντιζαν να εξοστρακιστεί απ’ τη μέση νοοτροπία  η διαπλοκή, το αλισβερίσι, ο «κατάλληλος γνωστός», το να φρόντιζαν να υπάρχουν κοινοί  κανόνες για όλους , ίσα δικαιώματα για όλους σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής κοινωνικής λειτουργίας.

Πριν τις πλημμύρες, πριν τις φωτιές, πριν τις τραγωδίες, όχι μετά.

Αυτοί οι ανθρωπότυποι «θρηνούν» και «πενθούν» δημόσια για τα καμένα και τους νεκρούς όχι στ’ αλήθεια για τα καμένα και τους νεκρούς, αλλά επειδή πέρασε απ’ το μυαλό τους μήπως ήταν Δικό τους το καμένο σπίτι και Δικός τους ο νεκρός.

«Θρηνούν» και «πενθούν» μήπως και είχαν την ατυχία να έχουν πάει αυτοί οι ίδιοι την περασμένη Δευτέρα βόλτα στο Μάτι. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι πως δεν γνωρίζουν το φαρισαϊσμό και την ιδιοτέλεια της σκέψης τους, είναι πεισμένοι πως αυτό είναι η συμπόνια, αυτό είναι η θλίψη για τη συμφορά και την οδύνη του συνανθρώπου, νομίζουν πως αυτό είναι η ενσυναίσθηση.

Καθρέφτη κοιτάνε. Χρήστες της γλώσσας είναι, λέξεις στη σειρά βάζουν.

«Η βοήθεια στο συνάνθρωπο είναι στις βασικές μας αρχές».

«Πόσο λυπάμαι που χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ψυχές».

Οι ίδιοι που δημιούργησαν το ιδεολογικό υπόβαθρο ώστε να βγει απ’ τη δημόσια κουβέντα η έννοια του δημόσιου χώρου ως κοινού αγαθού,

οι ίδιοι που διαμόρφωσαν και συντήρησαν το λειτουργικό κοινωνικό και υπηρεσιακό υπόστρωμα ώστε να χτιστούν χιλιόμετρα από μάντρες κλεισίματος της διόδου πρόσβασης (διόδου ζωής την περασμένη Δευτέρα) στον αιγιαλό,  είναι οι ίδιοι ακριβώς «βαθιά θλιμμένοι» που τα λένε αυτά.

Οι ίδιοι που εξαπολύουν μύδρους κατά του ανίκανου δημόσιου υπάλληλου (χάριν τραγικής επικαιρότητας λέγε με πυροσβέστη) και είπαν θεσμικό όχι πριν λίγους μήνες, μέσα  στο 2018, στην ψηφοφορία στη Βουλή για μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών.

Οι ίδιοι που δεν ήθελαν τόσα χρόνια και δεν προχωρούσαν τη σύνταξη δασικών χαρτών ώστε να μη θιγούν τα αυθαίρετα σε δάση και ρέματα, ώστε κάθε δασική πυρκαγιά να είναι συνώνυμη της οικοπεδοποίησης.

Οι ίδιοι που θεοποιούν κάθε τι το ιδιωτικό και αντιστρατεύονται το δημόσιο (χάριν αληθείας λέγε με νεοφιλελεύθερο).

Ενώ ταυτόχρονα, την ίδια ακριβώς στιγμή, εύχονται τη Δευτέρα, την ώρα της φωτιάς να υπήρχε σχεδόν ένας Δημόσιος ένστολος Υπάλληλος έξω από κάθε σπίτι στην Κινέττα και το Μάτι. Έκαναν ό,τι χρειάζονταν βέβαια, σε επίπεδο επιρροής ή επιβολής, για να μην υπάρχει κανένας κρατικός έλεγχος την εποχή που το σπίτι χτίζονταν.

Κανένας κανόνας καλής πολεοδόμησης, καμία προστασία αιγιαλού και φυσικού περιβάλλοντος, καμία αστική υποδομή οδοποιίας και συνάθροισης δεν έπρεπε να μπει στην κουβέντα όταν φύτρωναν οικισμοί πλάι στο κύμα και δίπλα στο δάσος.

Με λίγα λόγια δεν τους πιάνεις πουθενά, μονά-ζυγά δικά τους.

Επειδή στον στρεβλό κόσμο της «αγίας οικογένειάς τους» αυτή ήταν η αλήθεια, «έτσι γίνονταν τα πράγματα». Το μοντέλο βόλευε πολιτικά και κοινωνικά, άρα η πραγματικότητα όφειλε να ακολουθήσει.

Έτσι πίστευαν.

Νόμιζαν πως θα μπορούσαν να τη φέρουν για πάντα στα μέτρα τους. Και σ’ ένα μεγάλο βαθμό τα είχαν καταφέρει.

Μέχρι την άθλια περασμένη Δευτέρα…

Και αντί σιωπής και σεβασμού συνεχίζουν…

Έτσι κάνουν πάντα τη στιγμή του πραγματικού προβλήματος οι δυστυχείς ανόητοι. Κάνουν το πρόβλημα (του άλλου βέβαια) ευκαιρία, είναι ιδεολογικό το θέμα.

Πάρα πολύ επικίνδυνοι.

19 Σχόλια to “Κοινωνιοκάπηλοι με εύπλαστες συνειδήσεις”

 1. Αυτονόητα said

  http://www.koutipandoras.gr/article/annita-moyroyth-gia-thn-antigrafh-kwstas-baebanhs

  • Αυτονόητα said

   Αννίτα Μουρούτη. Για την αντιγραφή Κώστας Βαξεβάνης»

   Μετά την επιστολή κάποιας Αννίτας Π. η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει συναισθηματικό φορτίο για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας και η οποία πρωτοδημοσιεύθηκε σε σάιτ το οποίο σχετίζεται με τον Γιώργο Μουρούτη το Documentonews.gr δημοσιεύει επιστολή που υπογράφει η «Αννίτα Μουρούτη» και την ευθύνη της αντιγραφής φέρεται να έχει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

   Διαβάστε την επιστολή

   Τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου, τώρα που στέρεψαν τα δάκρυα και πρέπει να δω καθαρά όσα έχουν συμβεί. Τώρα που στη μυρωδιά των καμένων ανθρώπων εσύ Κυριάκο Μητσοτάκη ανακαλύπτεις το άρωμα της ευκαιρίας για εξουσία. Τώρα που οι εικόνες της καταστροφής δεν πρέπει να γίνουν βουβός θρήνος και ένοχη σιωπή. Τώρα πρέπει να μιλήσω.

   Είσαι ένας από αυτούς που σκότωσαν τον κόσμο για να χτίσουν τις πολιτικές τους καριέρες. Είσαι εσύ μαζί με τον πατέρα, την αδελφή σου και όλο σου το σόι , που γαντζωμένοι στις ανάγκες του κόσμου και τις αγωνίες του φτιάξατε την εκλογική σας πελατεία. Για να έχετε μερτικό στην εξουσία, κάνατε όμηρο μια ολόκληρη χώρα. Μετατρέψατε το κράτος σε προσωπική σας ιδιοκτησία διορίζοντας βαφτιστήρια, κομματάρχες , και πολιτικούς ομήρους. Κάνατε τη νομιμότητα ένα σύνολο από δικούς σας κανόνες. Δώσατε τη δυνατότητα στα δικά σας παιδιά να χτίσουν αυθαίρετα, να καταπατήσουν αιγιαλούς και δάση, να βγάζουν τη γλώσσα σε όποιον σεμνό και ταπεινό βάδιζε με το σταυρό στο χέρι και όχι με το ψηφοδέλτιο του κόμματός σας.

   Οι νομάρχες σας στη συνέχεια ηλεκτροδοτούσαν τα καταπατημένα και σεις τα νομιμοποιούσατε ανακυκλώνοντας την αυθαιρεσία. Και αν βρισκόταν κανένας εισαγγελέας με θάρρος να οδηγήσει στο σκαμνί τους επίορκους, όπως έγινε το 1999, ήσασταν εκεί για να βεβαιώσετε πως όλα θα πάνε καλά.

   Επί των πολλών ημερών σας, ως οικογένεια και κράτος, δημιουργήσατε την αυθαιρεσία και εξοντώσατε κάθε λειτουργία του κράτους για το Δημόσιο συμφέρον. Οι δημόσιες υπηρεσίες γέμισαν με άχρηστους που το μόνο προσόν που είχαν, ήταν πως ήταν ψηφοφόροι σας. Οι περήφανοι άνθρωποι ήταν τα αιώνια θύματά σας. Οι επιλογές σας, δεν ήταν ικανοί ούτε να σβήσουν φωτιές, ούτε να εφαρμόσουν τη νομιμότητα, γιατί η δική τους αριστεία ήταν η κλαδική του κόμματος.

   Η ιδιωτική σας πρωτοβουλία έκλεισε παραλίες, μπάζωσε ρέματα, ναρκοθέτησε το δημόσιο βίο. Αν κάποιος κακομοίρης δήμαρχος τολμούσε να πει κουβέντα, τον παραδίδατε στη χλεύη. Οι πόλεις έγιναν παγίδες, τα χωριά πυριταποθήκες, οι οικισμοί γέμισαν μελλοθάνατους. Οι Πολεοδομίες, τα Δασαρχεία, η Αστυνομία, όλοι αυτοί που έπρεπε να ελέγξουν και να εφαρμόσουν το νόμο έγιναν άντρα διαφθοράς. Αν ποτέ κάποιος έπεφτε στα δίχτυα του νόμου κάνατε ειδικούς νόμους για να τον απαλλάξετε. Το ίδιο κάνατε όταν σας τσάκωσαν με τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας.

   Η νομιμότητά σας είχε στόχο τους καστανάδες και τους ανήμπορους για τους οποίους δεν δείχνατε έλεος. Οι φίλοι σας και συγγενείς σας, οι ψηφοφόροι και οι κομματάρχες σας είχαν το δικό τους καθεστώς προστασίας. Ούτε τους φόρους δεν πλήρωναν αφού η επιχειρηματικότητά τους δεν είχε σκοπό να πληρώσουν φόρο για να αγοραστούν πυροσβεστικά αλλά να φοροδιαφύγουν με τις offshore. Το ξέρεις καλά άλλωστε το θέμα αυτό Κυριάκο.

   Ακόμη και όταν εσύ ανέλαβες υπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη, στο στόχαστρό σου μπήκε το Δημόσιο. Όχι τεμπέληδες πυροσβέστες και νοσοκόμοι, όχι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, μόνο ιδιώτες. Αλλά οι ιδιώτες έχουν τον τρόπο τους, όπως και συ και η παρέα σου με τους κινδύνους. Σπάνια καίγονται και σπάνια ζορίζονται. Έχουν τη δική τους πυρόσβεση, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μπορούν να πληρώσουν τα Χάρβαρντ σαν και του λόγου σου. Τον Φεβρουάριο, Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισες κατά της πρόσληψης 2.500 πυροσβεστών που αυτές τις μέρες έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους. Εκ των υστέρων, όπως κάνουν πάντα οι χορτάτοι, μιλάς για την κακή τύχη των πεινασμένων.

   Μισό αιώνα φτιάχνατε μια Ελλάδα στα μέτρα σας. Μόνο που σε αυτή την Ελλάδα των προσωπικών διαστάσεων, δεν χώραγαν να περάσουν τα πυροσβεστικά και οι διασώστες. Οι κυβερνήσεις σας μίλαγαν για πυρόσβεση και είχαν στο μυαλό τους τις μίζες από τα πυροσβεστικά. Όταν ξέσπασε η φωτιά στην Ηλεία το 2007, τα νοικιασμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα έριχναν νερό στα βράχια για να γράφουν ώρες πυρόσβεσης τις οποίες πληρώνονταν αδρά. Οι επίορκοι υπουργοί σας αν και εντοπίστηκαν από την Εισαγγελία δεν πλήρωσαν ποτέ, γιατί ένας άλλος νόμος που φτιάξατε στα μέτρα σας, προβλέπει παραγραφή.

   Κυριάκο Μητσοτάκη πάνω απ όλα είσαι προσωπικός εχθρός μου γιατί χρησιμοποιείς τη μελλοθάνατη Ελλάδα που έφτιαξες μαζί με τους ομοιδεάτες σου, της λαμογιάς και της ατιμωρισίας, για να φορτώσεις ευθύνες σε άλλους και να σκαρφαλώσεις στην εξουσία. Την οποία φαντάζομαι πως θέλεις για να συνεχίσεις τα ίδια. Να απολύσεις πυροσβέστες, δασκάλους, νοσοκόμους και να αντιπαραβάλεις το μεγαλείο της επιχειρηματικότητας της οποίας τα κατορθώματα φαντάζομαι θα βρεθούν κάποτε σε κάποια παραδείσια νησιά δίπλα στις οικογενειακές παραδείσιες offshore.

   Από την πρώτη μέρα της συμφοράς, σκυλεύεις τους άταφους νεκρούς, όπως επί χρόνια οι πολιτικές σας σκύλευαν τα δάση, τις θάλασσες, τη χώρα. Η συμπεριφορά σου δεν έχει καμιά σχέση με τη θλίψη και την αλληλεγγύη που δείχνει αυτός ο λαός. Καλλιεργείς τη ρητορική μίσους απέναντι σε αυτούς που διαχειρίζονται την κρίση και ανυπομονείς για την εικόνα με τα πολλά φέρετρα στα οποία θα πατήσεις για να ανέβεις στην εξουσία. Τα Μουρουτοσαιτ δημοσιεύουν ανώνυμες επιστολές αγανακτισμένων συγγενών όπως έκαναν παλιότερα με τους αγανακτισμένους πολίτες που τελικώς αποκαλύφθηκαν Χρυσή Αυγή. Μαζί με τους ανθρώπους αποφάσισες να κάψεις κάθε ενδοιασμό μπροστά σε μια μεγάλη δοκιμασία.

   Κυριάκο είσαι προσωπικός μου εχθρός γιατί πριν θάψω τους νεκρούς μας, πλανιέσαι σαν βρυκόλακας εκεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι στέκονταν με πόνο και σεβασμό. Για να κάνεις καριέρα πρωθυπουργού. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που είμαι εχθρός σου.

   ΥΓ: Όταν γράφω έθαψα τους νεκρούς μου, δεν εννοώ κάποιον συγγενή μου. Εννοώ τον καθένα από τους νεκρούς στην πυρκαγιά. Γιατί είναι δικοί μου νεκροί

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said

    Μαλακοτσιφτης και καραμπουζουκλης.
    Πιο μπούκωμα…. δεν υπάρχει!
    Στο τσιμπουκωμα όμως λαμβάνεις άριστα δέκα.
    Νομίζω ότι η αξιολόγηση ειναι κοινή, των περισσότερων μας.
    Εύγε μαιρουλα.

 2. Αυτονόητα said

  Κούλη με τα θαλασσοδάνεια της χρεωκοπημένης νουδούλα σας πόσα καναντέρ θα μπορούσαμε να είχαμε ?

  250 εκατ ευρώ τα δανεικά και αγύριστα του Κούλη Μιζοτάκη.

  Εκτός τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων.

 3. Αυτονόητα said

  Φεβρουάριος 2017

  Τροπολογία για την μονιμοποίηση 2.160 πυροσβεστών

  Υπέρ ψήφισαν

  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ποτάμι

  Κατά ψήφισαν

  ΝΔ – ΧΑ – ΚΚΕ

  Παρόν ψήφισαν

  ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κέντρου

  https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.facebook.com/osiospasxwn/%3Flocale2%3Del_GR&ved=2ahUKEwifh-Dj5sfcAhUJhqYKHbjTBbQQFjAAegQICBAD&usg=AOvVaw0WC12xL0JqXJ5g_V_-4CVO

 4. Αυτονόητα said

  http://www.periodista.gr/koinwnia/article/101484/den-to-choraei-anthropinos-nous-salos-me-osa-bgainoun-sti-fora-gia-ton-mpampi-papapanagiotou-kai-ti-suzugo-tou-binteo

  Σύμβουλος του Κούλη Μιζοτάκη πλαστογραφεί επιστολή μάνας που έχασε τα παιδιά της και το σύζυγό της στην καταστροφική πυρκαγιά.

  Αυτή είναι η ΝΔ

  Κατσαπλιάδες μπατριώτες και καθάρματα

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

   Τα δοντάκια σου & το στοματάκι σου,
   με τι τα πλένεις;
   Χαλάς χατήρια ;
   Πιπίνια, μπαμίτσες ή & ρόπαλα παίρνεις; (= Ήτοι: Περιλαμβάνονται στο μεΝΟΥΝ ημέρας ο οποίος ΝΟΥΣ α-προ-πο ως τόσο φαίνεται και κάνει μπαμ πως ως τόσο πολλαπλώς σου λείπει φουκαρά μου.
   Πες μας κάτι για σένα βρε ανόητη μαίρη εν όλω είτε εν μέρει,
   πως τάχα κάποιος κάτι για σένα να ξέρει.
   Πολύ -Α- προσωπία.
   Άσε που βλάπτει, βαράει στον εγκέφαλο που τέτοιον έχεις παναθεμα σε.
   ΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, βλαξ.
   Τι γνωρίζουμε λοιπόν για σένα;
   Πως είσαι Πειραιωτάκι ε ! & λοιπόν;
   Ο πρώτος είσαι ή ο τΕΛευταίος μήπως που από κάπου θα ήσουν.
   Π.χ. η αφεντιά μου Θεσσαλονικιός και ποιός δεν το γνωρίζει εδώ μέσα.
   Και ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ.
   Εσύ τι στ΄ αρκίδια μου, ποιός παναθέμά σε είσαι;
   Ένα σκυλί μαύρο και μόνον.
   Ας είναι.
   Πες μας κάτι;
   Τσιμπουκάκια κάνεις ή περιορίζεσαι μοναχά στα δύο ή στα τέσσερα ή ανάμεικτα, μπρούμητα ή ανάσκΕλα;

   Σου δίδεται μοναδική ευκαιρία:
   Αυτή την στιγμή- εάν ακόμη δεν το κατάλαβες-
   διαφήμιση καλείσαι να κάνεις, για εσένα, περί του εαυτού σου.

   ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !!!!
   Κράτα θέσεις.

   • Αυτονόητα said

    Kάνω πίπες Χρίστο όλα τα κάνω εδώ μέσα

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    + Ήμουν πεπεισμένος !

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    Πάντως με τόσες εμμονές σου διατηρητέες,
    ως εκ πεποιθήσεως λαμέ & σένια λούγκρα όπως είσαι,
    αν όντως έβγαινες στο κλαρί,
    διατηρώντας τις ίδιες ακριβώς εμμονές και στο πουστριλίκι (αφού κατέεεις το σπορ) αλήθεια μωρή γκεϊσσα θα θησαύριζες.
    Πολλά φράγκα.
    Χεσμένη στο τάληρο θα ήσουν.
    Άντε, ξεκίνα, τι κάθεσαι;
    Ποτέ δεν είναι αργά.
    Είσαι διαφημισμένη χαλασμένη χαρχάλω ρεε.
    Το «γκρόμπΕΛαρ» σου διάτρητο.

   • Πύκτης said

    Kαλημέρα Αληθινέ Χρίστο , όσες τρολλιές να κάνουν στο όνομα σου εμείς σε ξεχωρίζουμε ….γράψε στα ούμπαλα σου τα πληρωμένα τσουτσέκια του ολυμπία , κάπου εδώ κοντά θα ψοφίσουν …

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. ΑΒΑΤΑΡ. said/dias. said

    + Καλημέρα Πυκ.
    Χαίρομαι που είσαι καλά και που ύστερα από τόσο καιρό επικοινωνούμε !

   • Πύκτης said

    Νάσαι καλά Ελληνα , έτσι μην μασάς !!

   • Χρηστάρα καλημέρα, κεντάς σήμερα ρε θεριό, τον εσβησες τον πρωκτοραμένο,
    καλά τούκανες γιατί μας ζάλισε τα αρχίδια με την ανόητη ανούσια φλυαρία του!

    Καλημέρα Πύκτη!

   • Ζάγκλος said

    Και άκου ρε Χριστάρα, φιλάρα και καρντάσι πολύ σε πάω ρε και εγώ όταν αγαπάω τα λεφτά μου τα σκορπάω.
    Κοίτα τι δώρο σε έχω ρε, τσίλικο και σένιο, να βγαίνεις εθνική με Χριστοδουλόπουλο στο φουλ και να σκάνε οι οχτροί μας.
    Θα σε στείλω και ένα η Παναγία μαζί σου έτσι για χατήρι σου.
    Οι Ολύμπιοι θεοί να σε έχουν καλά καρντάσι.

    https://i.pinimg.com/originals/bd/6d/de/bd6dde5fdffef63412267ac4922c9d44.jpg

 5. panos said

  αλαξε ο μανωλιος, και εβαλε τα ρουχα του αλοιος. πολιτικα παιχνιδια. οφσορ, νοβαρτις,κελπνο, το καραβι απο την περσια κ.τ. λ. μουγγα

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: