olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

Έδρασε η Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;

Posted by olympiada on July 21, 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Έδρασε η Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ- ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ο Νίκος Νικολόπουλος με κοινή ερώτηση, που συνυπόγραψαν βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, απευθύνουν ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης εάν υπήρξαν και ποιες είναι οι ποινικές συνέπειες από τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Ειδικότερα, επισημαίνουν στην κοινή τους ερώτηση τα εξής:

«Στις 23.1.2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιριών μέσων μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) από τα τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας, που είχε συσταθεί με την από 15.4.2016 ομόφωνη απόφασή της, παρέδωσε στον κ. Πρόεδρο του Σώματος το Πόρισμά της.

Αντίγραφο του Πορίσματος παραδόθηκε στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την τέλεση πλήθους αδικημάτων, που αφορούσαν αυτουργία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδή βεβαίωση και ψευδορκία. Πρόκειται για αδικήματα που εντάσσονται στο τραπεζικό δίκαιο. Ορισμένα από τα αδικήματα αυτά έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Στις ποινικά κολάσιμες πράξεις που εντόπισε η Εξεταστική Επιτροπή στο Πόρισμά της αναφέρονται τα υποκεφάλαια 3.6 «Τραπεζικές παραβάσεις στα ΜΜΕ» (σελίδες 291 και επόμενες), 3.7 «Πίνακας μη νομίμων πράξεων και παραλείψεων των ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε.» (σελίδες 295 και επόμενες), 3.3.13 , σελίδες 219-226 («Κήρυκας Χανίων»), 4.4.2. «Για το θέμα εάν ορθώς ή όχι τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της δανειοδότησης των κομμάτων», 5.0.0 σελίδες 398 επ. «Πράξεις και παραλείψεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης αναφορικά με τα πολιτικά κόμματα», κ.ά.

Επειδή, τόσο οι εργασίες της Επιτροπής, που μεταδίδονταν τηλεοπτικά, όσο και το περιεχόμενο του πορίσματός της προκάλεσαν ζωηρό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης , εύλογο είναι ότι υπάρχει επιθυμία και ανάγκη ενημέρωσης για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης που ενδεχομένως επακολούθησαν της παραδόσεώς του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εννοείται ακολουθώντας τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Με βάση τα ανωτέρω ερωτήθηκε ο κ. Υπουργός  Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πληροφορήσει τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό:

– Ερευνήθηκαν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη οι διαπιστωμένες στο Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής παράνομες πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων που κατονομάζονται και, σε περίπτωση που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε μία υπόθεση;

5 Responses to “Έδρασε η Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;”

 1. Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ said

  Νικολόπουλος : Ο Εισαγγελέας καθίζει στο σκαμνί Υπουργούς και Τραπεζίτες για τα κομματικά θαλασσοδάνεια

  Δεν υπάρχει τσίπα στους πολιτικούς που “τα πιάσανε”. Θέλουν την εξουσία για να μην τα επιστρέψουν!

  Πριν μερικά χρόνια φάνταζε ακατόρθωτη η πτώση της δημοσυντήρητης νταβατζηδοκρατίας.
  Τα «τείχη» της, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Κοντομηνάς, ο Αλαφούζος, o Mαρινάκης, ο Ρέστης και τόσοι άλλοι, έχοντας πολιτικά υποστυλώματα από τη «Σημιτοπαρέα» φάνταζαν «τείχη» ατσάλινα και άτρωτα.
  Αρκούσε, όμως, η αλαζονεία τους για να μετατραπούν σε χάρτινους πύργους….
  Δεν θα πάει μπροστά ο τόπος αν δεν ξεμπερδέψουμε με τον εσμό της σαπίλας και της πατριωτικής «μειοδοσίας». Και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δεχτούν το τελειωτικό κτύπημα! Τώρα είναι η ώρα, με τα «ντιρέκτ» και τα «άπερκατ» της προδομένης κοινωνίας να πέσουν στο καναβάτσο οι ναταβατζήδες, οι επίορκοι και οι αργυρώνητοι επίγονοι .

  Like

 2. Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ said

  Νικολόπουλος :
  (Ας γίνει άπαξ δια παντός αντιληπτό. Η Ελληνική κοινωνία απαιτεί τη συμμόρφωση της νταβατζηδοκρατίας με το πνεύμα που απαιτούν οι καιροί.

  Οφείλουν, λοιπόν, οι νοσταλγοί της ασυδοσίας ν’ αλλάξουν μυαλά.

  Η νέα εποχή δεν ανέχεται απυρόβλητους, άτρωτους, ανέλεγκτους, θαλασσοδανεισμένους επιχειρηματίες και «επιβήτορες» της δημόσιας ζωής του τόπου.

  Ο λαός το ξέρει, αλλά έχει και ιερό δικαίωμα να αποδειχθεί, ποιοι ήσαν οι «νταβατζήδες» που τον εξαθλίωσαν και θα συνεχίσουν να το κάνουν “αντιστάσεως μη ούσης”.

  Σε αυτό τον αγώνα κατά των νταβατζήδων θα διαθέσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μου…)

  Like

 3. stratos said

  Αχ ρε Νικολόπουλε, αχ !! τι θέλεις δηλαδή ??? θα μας τρελλλλλλάνεις ???? αφού ξέρεις πολύ καλά ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και προσπαθεί να βρει το φως της. Νέες έρευνες διαβάζω ότι, έχουν την βεβαιότητα ότι ση 37,5 χρόνια η 13.687,5 ημέρες, θα έχουν ανακαλύψει την κούρα που χρειάζεται. Μετά με βεβαιότητα πλέον, ο Μήτσος – Τάκης που θα είναι Πρωθυπουργός τότε, ( τότε θα γίνει, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σημερα τόσοι Έλληνες που να τον πιστεύουν καιν να τον βγάλουν πρωθυπουργό ), θα δώσει τα κονδύλια για την θεραπεία της ‘’ Δικαιοσύνης ‘’, η ένα τμήμα της που δεν θα αφορά ημετέρους. Εγώ θα περιμένω αυτά τα 37,5 χρόνια, για να το δω. Τότε θα είμαι μου 107,5 χρονών, πάνω στο άνθος της ηλικίας μου. Το ίδιο και εσύ νομίζω.

  Like

 4. καποιος said

  Να ποσταρης και την απαντηση του υπουργου,οχι μισες δουλειες,ολυμπια.Ολοκληρωμενες και καθαρες,οπως ακριβως και το δουλεμα που κανεις.Επειδη οι δημοκρατες,ΟΛΟΙ,δεν βρηκαν πολιτικες ευθυνες.ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ.Αυτο το δουλεμα,πατρινε,στο σπιτι σου και εκει που σε παιρνειΓκεγκε?

  Like

 5. καποιος said

  Πες μας πατρινε,το χρεος ειναι δημοσιο η ιδιωτικο?

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: