olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αυτές είναι οι αποφάσεις των “29” στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Πρόσκληση στα Σκόπια για ενταξιακές συνομιλίες…

Posted by netakias.com στο Ιουλίου 12, 2018

0634BEC7-211B-4EBF-B0D6-DADA4656742EΟλοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με τους 29 να αποφασίζουν να την παράταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν, την αύξηση των αμυντικών δαπανών των Κρατών Μελών, την πρόσκληση της πΓΔΜ για ένταξη, την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας και την Ουκρανίας, την ενδυνάμωση της ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τη συνέχιση της λεγόμενης διπλής προσέγγισης στις σχέσεις με την Ρωσία.


Οι 29 ηγέτες, χθες το βράδυ συζήτησαν μείζονες προκλήσεις παγκόσμιας ασφάλειας, μαζί με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, περιλαμβανομένων των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένο «στη διπλή προσέγγιση στη Ρωσία: με άμυνα και διάλογο». «Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε μια εποικοδομητική σχέση, όταν οι ενέργειες της Ρωσίας το κάνουν αυτό δυνατό», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας.

Τα 29 μέλη της συμμαχίας, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν ότι το ΝΑΤΟ ενσωματώνει τον ζωτικό δεσμό μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, μια συμμαχία που εγγυάται την ασφάλεια, την ελευθερία και τις κοινές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης των Κ-Μ να υπερασπιστούν το ένα το άλλο.

Αναλυτικά οι 29 αποφάσισαν να διατηρήσουν την παρουσία τους στο Αφγανιστάν μέχρις ότου οι συνθήκες υποδείξουν ότι η αλλαγή είναι κατάλληλη και να επεκτείνουν τη χρηματοδότησή για τις δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα μέχρι το 2024. Αυτό θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν περαιτέρω τις Ειδικές Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία, καθώς οι αρχές συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία.

Επιπλέον οι 29 αποφάσισαν:

-να αυξήσουν την ετοιμότητα των δυνάμεών του ΝΑΤΟ

– να αυξήσουν την ικανότητά μας να τις μεταφέρουν στον Ατλαντικό και στην Ευρώπη ·

– να εκσυγχρονίσουμε τη διάρθρωσή της συμμαχίας και

– να δημιουργήσουν ένα νέο κέντρο επιχειρήσεων και αντι-υβριδικές ομάδες υποστήριξης.

Αποφασίσαμε επίσης να ενισχύσουν τη συμβολή του ΝΑΤΟ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας:

– με μια νέα αποστολή εκπαίδευσης στο Ιράκ,

– με περισσότερη υποστήριξη για την Ιορδανία και την Τυνησία και

– με ένα πλήρως επιχειρησιακό Κέντρο για το Νότο.

«Είχαμε μια πολύ καλή Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε σχετικά ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. «Τις τελευταίες δύο ημέρες, έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις για «δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ όλων των Συμμάχων», ο Γ.Γ. σημείωσε ότι: «Σας είπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι περίμενα ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με την κατανομή των βαρών -και αυτό ακριβώς είχαμε: αυτό κάνουμε μεταξύ φίλων και συμμάχων».

«Όλοι οι Σύμμαχοι έχουν ακούσει το μήνυμα του Προέδρου Tραμπ και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πολύ σοβαρός σε σχέση με τις αμυντικές δαπάνες, και αυτό έχει σαφή αντίκτυπο», είπε Γενς Στολτεμπεργκ.

«Μετά από χρόνια μειώσεων, όταν οι Σύμμαχοι εξοικονόμησαν δισεκατομμύρια, τώρα προσθέτουν δισεκατομμύρια, και στην πραγματικότητα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Τραμπ, οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοι και ο Καναδάς πρόσθεσαν επιπλέον 41 δισεκατομμύρια δολάρια στις αμυντικές τους δαπάνες», εξήγησε. «Και όλοι οι Σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν σημαντικά αυτόν τον αριθμό, επιτρέποντας τις δαπάνες των ΗΠΑ να μειωθούν», τόνισε ο Γ.Γ.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι ¨το ΝΑΤΟ είναι καλό για την Ευρώπη και είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική – δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και ένας Ψυχρός Πόλεμος μας έδειξαν ότι είμαστε ισχυρότεροι από όλοι μαζί».

«Η μοναδική φορά που το ΝΑΤΟ επικαλέστηκε τη ρήτρα συλλογικής άμυνας, άρθρο 5, ήταν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες», υπενθύμισε και δήλωσε ότι «ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι και Καναδοί στρατιώτες πολέμησαν μαζί με την Αμερική στο Αφγανιστάν».

«Επιπλέον, η παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για την προβολή της αμερικανικής εξουσίας στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή», προσέθεσε καταλήγοντας ότι «με λίγα λόγια, το ΝΑΤΟ είναι ένας πολλαπλασιαστής δυνάμεων για τις ΗΠΑ». Πηγή: real.gr

Η πΓΔΜ πήρε την επίσημη πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ – «Εμπόδιο ήταν η ονομασία»

Την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών παρέδωσε στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.

Ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας ήρε το εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και τώρα η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή και συνεχάρη τον πρωθυπουργό Ζάεφ για το πολιτικό του σθένος.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.

«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.(ΑΠΕ ΜΠΕ)

4 Σχόλια to “Αυτές είναι οι αποφάσεις των “29” στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ: Πρόσκληση στα Σκόπια για ενταξιακές συνομιλίες…”

 1. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ said

  Μετά το σκάνδαλο για επίδομα ενοικίου διορίστηκε στον #ΟΟΣΑ

  Διόρισαν την Ράνια Αντωνοπούλου στην μόνιμη αντιπροσωπεία στον Ο.Ο.Σ.Α. και της πλήρωσαν 13.000 Ευρώ για την μεταφορά οικοσυσκευής της, από την #Ελλάδα και εγκατάστασης στο Παρίσι

  Μου αρέσει!

 2. Παλαιοημερολογίτης Ιερομόναχος said

  Η καθεστωτική Συριζαική ΕΡΤ. Ρώτα το μπάρμπα μου τον ψεύτη.

  Μου αρέσει!

 3. ΜΑΡΙΟΣ said

  Ο κ.ΚΟΤΖΙΑΣ να κάνει πρόβες θα τον καλέσουν συντομα στην Ρωσία να χορέψει την Καλινκα.

  Η Υπεύθυνη τύπου του Ρώσικου Υπουργείου εξωτερικών ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ που χορεύει την Καλινκα θα του δείξει τα βήματα.

  Κοτζια κάνε λίγο δίαιτα πως θα χωρέψεις την Καλινκα ? Θα ξευτελισθούμε εντελώς.

  https://sputniknews.com/russia/201605191039924390-zakharova-dances-kalinka-sochi/

  Μου αρέσει!

 4. ΜΑΡΙΟΣ said

  Η Μαρία Ζαχάροβα, η γοητευτικής νέα επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών έρχεται να αλλάξει την γνώμη του κόσμου για την ρωσική διπλωματία.

  Ενα νέο πρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας έχει κάνει τις πρώτες εμφανίσεις του τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα αποσπώντας μόνο θετικά σχόλια. Πρόκειται για την Μαρία Ζαχάροβα, την νέα επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου εξωτερικών και νέα εκπρόσωπο τύπου του υπουργού Σεργκέι Λαβρόφ.
  Από τη Νέα Υόρκη στη Μόσχα
  Η Μαρία Ζαχάροβα μόλις διορίστηκε επικεφαλής του γραφείου τύπου στη θέση του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς αλλά δεν είναι «χθεσινή» σε αυτήν την δουλειά, αφού διορίστηκε στην συγκεκριμένη υπηρεσία το 1998. Από το 2005 έως το 2008 είχε εργαστεί στη Νέα Υόρκη ως εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Εθνη. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου στο ρωσικό υπουργείο και η διαφορά ήδη γίνει αισθητή… στα social media.
  Διπλωματία με ανθρώπινο πρόσωπο
  Η Ζαχάροβα ως διαχειρίστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει φρόντισε να δώσει μια διαφορετική και πολύ πιο ανθρώπινη εικόνα για τον συνήθως σκυθρωπό υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παρουσιάζοντάς τον σε φωτογραφίες με μπλουζάκια και προσεγμένη σπορ εμφάνιση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ακόλουθοι στο Facebook και στο Twitter είδαν με έκπληξη το υπουργείο εξωτερικών να τους εύχεται «καλό σαββατοκύριακο» αλλά και με πολύ έξυπνα και καλογραμμένα δελτία τύπου να απαντά στο ΝΑΤΟ και στα δυτικοευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για «ρωσική απειλή».

  http://www.thetoc.gr/diethni/article/maria-zaxaroba-i-goiteia-tis-rwsikis-diplwmatias

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: