olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και οι κοκορομαχίες που τη συνοδεύουν

Posted by olympiada στο Ιουλίου 11, 2018

Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Το βασικό πρόβλημα που λύνει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι η ικανοποίηση του αιτήματος των αμερικανών και των συμμάχων ευρωπαίων να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για να προωθηθούν οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό ήταν το ζητούμενο της διαπραγμάτευσης και σ’ αυτό ανταποκρίθηκαν οι δύο κυβερνήσεις και κατέληξαν στη συμφωνία.

Όσον αφορά στην ονομασία, η λύση που προσφέρει η συμφωνία αυτή στο πλαστό αυτό πρόβλημα που θα μπορούσε και να μην υπάρχει καν, αν δεν το είχε δημιουργήσει θέτοντάς το ο ελληνικός εθνικισμός του ανιστόρητου, παράλογου και αλυτρωτικού «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», σε συνδυασμό με το γεγονός πως η συμφωνία αφήνει ανοιχτό το ουσιαστικό ζήτημα αν υπάρχει ή όχι «μακεδονική εθνότητα», καθιστά τη συμφωνία αυτή επιβλαβή για τη χώρα μας και το λαό της, γιατί εκτός της διευκόλυνσης που παρέχει σε επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της «μακεδονικής εθνότητας», συντηρεί και ενισχύει τους εκατέρωθεν εθνικισμούς παρέχοντας με τον τρόπο αυτό στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα δυνατότητες αξιοποίησης, αντίστοιχες με τις δυνατότητες που είχαν τώρα με την ονοματολογία, για να προωθήσουν μελλοντικές επιδιώξεις και μελλοντικούς σχεδιασμούς τους.

Η συμφωνία αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή που δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες και εντολές από τον υπερατλαντικό σύμμαχο, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιπλέον, το συγκεκριμένο περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν κι αυτό ουσιαστικά προδιαγεγραμμένο, δεδομένου πως η αντιπαράθεση που είχε προηγηθεί  επικέντρωνε στο ζήτημα της ονομασίας. Με άλλα λόγια, εφόσον οι δύο κυβερνήσεις ήταν υποχρεωμένες να καταλήξουν οπωσδήποτε σε κάποια συμφωνία, το περιεχόμενό της με βάση όσα είχαν προηγηθεί, δεν μπορεί παρά να ήταν λίγο-πολύ αυτό στο οποίο κατέληξαν. Τούτων δοθέντων, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποιο είναι το νόημα των συζητήσεων και αντιπαραθέσεων που διεξάγονταν και διεξάγονται σε επίπεδο κομμάτων, πολιτικών δυνάμεων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφων, αρθρογράφων και διαφόρων «ειδικών» για τη συμφωνία και για τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν για να επιτευχθεί. Το θέμα για όλους αυτούς, καθώς και πιο συγκεκριμένα για τους διάφορους υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπολιτευόμενους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καθώς και για τους κάθε λογίς εθνικιστές ήταν και είναι αποκλειστικά και μόνο τα πολιτικά οφέλη στα οποία προσβλέπουν στηρίζοντας ή απορρίπτοντας τη συμφωνία αυτή και όχι η ίδια η συμφωνία καθεαυτή ως εθνικό ζήτημα.

Προκόπης Κωφός

2 Σχόλια to “Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και οι κοκορομαχίες που τη συνοδεύουν”

 1. sos@gmail.com said

  ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΣΑΣ-Η ΚΛΕΠΤΟΠΑΣ(Τ)ΟΚ, ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΙΟΥΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΣΙΠΡΙΟΤ ΧΑΒΑΝΑΓΚΙΛΑ ΑΜΠΟΤ), ΜΑΣΟΝΟ-ΝΕΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΛΙΑ) ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΖΕΛΟΝ!), ΠΟΤΑΜΙΑ-ΒΟΘΡΟΥΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟΥΣ, ΤΡΕΛΟΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ, ΤΡΕΛΟ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΚΙΔΗΣΟ (ΤΖΕΦΡΥ ΤΣΑΝΤ ΜΟΥΝΕΪΚΟ), ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ (ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ) ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΊΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ:
  1.ΤΑ ΕΠΑΡΑΤΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ, ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΟΥΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ!
  2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!
  3. ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
  4. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΙΧΕΙΑΣ!
  5. ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
  6. ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΑΝΩΜΑΛΩΝ!
  7. ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
  8. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
  9. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ!
  10. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΡΕΜΟΥΛΕΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ, ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ, Κ.Τ.Λ.)!
  11. ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
  12. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
  13. ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
  14. ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΏΝ!
  15. ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ 21!
  16. ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ, ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΟΤΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΕΧΕΙ Η ΦΥΛΗ!!!
  17. ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΟΛΗ)!
  18. ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΜΑΣ!
  19. ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ –ΣΚΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ 2 ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  20. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, Κ.Τ.Λ..

  Μου αρέσει!

 2. PETER CONSTANTOPOULOS said

  Εμεις οι Ελληνες φταίμε για ολα η Αμερική και η Γερμανία και ολα τα εις ΝΑΤΟ
  Κρατοι κανουν την δουλειά τους ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
  Εμεις ξεπουλάμε την Πατριδα επιδη μας το Επιβάλουν
  Οι Σκοπιανοί θα κανουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ δια το ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ
  ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΤΡΩΤΗΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΤΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ
  ΑΠΟΦΑΣΗΖΕΙ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
  ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣΟΥΝ .

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: