olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Στο… περίμενε το σκάνδαλο Καρούζου!

Posted by olympiada στο Ιουλίου 7, 2018

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το σκάνδαλο του ομίλου Καρούζου επαναφέρει στην επιφάνεια ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας πως επιβάλλεται να ληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να επιστραφούν στο δημόσιο, ποσά ύψους 80 εκ. ευρώ από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, σε παλαιότερη απάντησή της, η υφυπουργός, κ. Παπανάτσιου είχε σημειώσει: «Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 7β του νόμου 3610/2007, όπως ισχύει, προβλέφθηκε ότι όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής. Η αμοιβή αυτή ισούται με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση και καταβάλλεται μετά την είσπραξή τους στον δικαιούχο, με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.
Στο πλαίσιο της ρύθμισης αυτής και κατόπιν σχετικού αιτήματος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο περιλαμβάνεται η άποψη ότι προκειμένου για την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, θα πρέπει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ αυτών και η πράξη επιβολής προστίμου κατά του καταγγελλόμενου να υποβάλλονται προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός από το οποίο προκύπτει προβληματισμός περί ενδεχόμενης παραβίασης τόσο των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου όσο και των διατάξεων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Περαιτέρω, εφόσον η αμοιβή που προβλέπεται για τον καταγγέλλοντα συνδέεται με το ποσό των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση, ο καταγγέλλων θα λαμβάνει γνώση του ποσού του προστίμου που επιβλήθηκε στον καταγγελλόμενο, με αποτέλεσμα να θίγεται το φορολογικό απόρρητο.
Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητάει να πληροφορηθεί εάν είναι έτοιμη η εφαρμοστική διάταξη του Νόμου ή μήπως… δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να εκδοθεί, αλλά και γιατί επί 3 χρόνια, το υπουργείο δεν πήρε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία
Επίσης, ρωτάει εάν αληθεύει ότι εισέπραξε  προς ωφέλεια του, το Ελληνικό Δημόσιο από τις Καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού, για το σκάνδαλο Καρούζου και εάν ναι, πόσα είναι τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους, πόσο είναι το ύψος των  πρόστιμων  που έχουν επιβληθεί και ποιο το ύψος των  κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.
Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροροφηθεί εάν έχουν σχηματισθεί δικογραφίες και εάν προκύπτουν και ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, εάν αληθεύει ότι μία δικογραφία που διαβιβάσθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή  Οικονομικό Εισαγγελέα κ Γαληνό Μπρή εμπεριέχει τρεις φακέλους με σημαντικά στοιχεία από δεκάδες  off shore εταιρείες που είχαν «παραμεληθεί» σε ένα ντουλάπι της Εισαγγελίας επί τρία χρόνια με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου η ζημιά του Δημοσίου να γίνεται μεγάλη και εάν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έχει διατάξει ελέγχους ή θα ελεγχθεί για παράβαση καθήκοντος.

5 Σχόλια to “Στο… περίμενε το σκάνδαλο Καρούζου!”

 1. ΑΡΜΑΚΕΔΟΝ said

  «Έλα, σκ@τότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε » από ημάς» συνθήκην με » έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» – Άμα ζήσω, θα τους γαμ@σω. Άμα πεθάνω, θα μου κλ@σουν τον πο@τσο!»

  Μου αρέσει!

  • ΑΡΜΑΚΕΔΟΝ said

   Κοντζιάδες γιομάτη πάλι η Ελλάδα καπετάνιο.
   Το σπαθί σου καπετάνιο στη Μακεδονία μας.
   153 -1 καπετάνιο ενωμένοι σα γροθιά.
   Αυτοί είναι. Πλέξτε τους γραβάτες.
   Δε σταματάμε μάχη για να ξαναπάρουμε
   πίσω τη Μακεδονία μας από τους προδότες.
   Απέναντι σε αυτούς που μας κατονομάζουν φασίστες
   για να πουλήσουμε τη Μακεδονία. αυτοί που πρόδωσαν
   τη Μακεδονία.

   Μου αρέσει!

 2. καποιος said

  Το μεγαλο δουλεμα του ψευτικου δημοσιου χρεους.Καποιοι πληρωνουν,ποιοι?Και καποιοι πληρωνονται και γελουν,ποιοι?

  Μου αρέσει!

 3. Ο ΜΙΖΟΦΑΝΤΗΣ said

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ)

  (…Αναρωτιόμαστε πώς κοιμούνται τα βράδια τόσοι καλοπληρωμένοι ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς, όταν γνωρίζουν ότι με την αδράνειά τους προδίδουν τη Δικαιοσύνη …Όταν επιτρέπουν σε εγκληματίες πολιτικούς να τους απαγορεύουν ν’ ανοίξουν «φακέλους» και να διερευνήσουν υποθέσεις, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση του λαού και του κράτους …Πραγματικούς εγκληματίες, εφόσον πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, όχι επειδή είναι αθώοι,…)

  Αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημερινό χάλι.

  Σκάνδαλο Καρούζου:
  Tο σκάνδαλο Καρούζου με τα 10 δις Ευρώ, έγινε ξαφνικά γαλακτομπούρεκα …

  Πηγαίναμε μίζες σε πολιτικούς μέσα σε κουτιά από γλυκά !!!

  Συνήγορος Καρούζου: «Η κυρία Σκαφτούρα είχε έντονη κοσμική ζωή. Ποιος την οργάνωνε;».

  Μάρτυρας: «Δεν ξέρω. Αυτά τα χειριζόταν η ίδια»

  Συνήγορος: «Υπήρξε καταγγελία του κ. Λιβανού και του κ. Ζωγραφάκη για επαφές με υπουργούς. Ποιος είχε επαφή με αυτά τα πρόσωπα;

  Μάρτυρας: «Δεν ξέρω»

  Συνήγορος: «Είχε δεσμούς με δικαστικούς;»

  Μάρτυρας: «Το ένα παιδί της το είχε βαπτίσει ο κ. Γεράκης»

  Συνήγορος: «Και το άλλο;»

  Μάρτυρας: «Ο κ. Μεϊμαράκης»

  Συνήγορος: «Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν «γλυκά» μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;»

  Πρόεδρος δικαστηρίου: «Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας».

  Συνήγορος: «Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα «γαλακτομπούρεκα» στο Εθνικής Άμυνας. Ήταν κι αλλού ??? » !!!

  «ΠΡΟΕΔΡΕ » αυτα μας ενδιαφερουν εμας τους μαζοχες Ελληνες που πληρωνουμε τα «@αμησιατικα» των πρωην υπουργων της Ντοροφαυλοκρατιας.

  Ποιοι έτρωγαν τα γαλακτομπούρεκα ??? … Ποιοι έπαιρναν τις μίζες ??? … Με ποιους είχε «δεσμούς» το ζευγάρι ??? ….

  ( …Ύστερα από μακρά αποδεικτική διαδικασία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον 57χρονο Ιωάννη Καρούζο κάθειρξη 16 ετών και πρόστιμο 200.000 ευρώ, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ δεν του δόθηκε, όπως ζήτησε, αναστολή στην έφεση, με αποτέλεσμα να γυρίσει στη φυλακή όπου εκτίει ποινές για άλλες υποθέσεις.

  Ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκαν επίσης, η πρώην σύζυγος του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα , ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης αλλά και δυο φερόμενοι ως συνεργάτες του, εκπρόσωποι της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι , κατά περίπτωση, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων …)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: