olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η μεσογειακή διατροφή ασπίδα και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Posted by IGOR στο Ιουλίου 7, 2018


Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής δεν περιορίζονται στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και στο περιβάλλον. Εκτός από την πρόληψη διάφορων ασθενειών, η μεσογειακή διατροφή συμβάλει στην πρόληψη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και την προστασία από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

«Σήμερα ο πλανήτης έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτή τη διατροφή», ανέφερε ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο Πρακτορείο Fm και υπογράμμισε ότι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει αμυντικό μηχανισμό στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Σε μελέτη του Tufts που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, βρέθηκε ότι 33 εκατομμύρια κινητήρες αυτοκινήτων ισοδυναμούν με τα καυσαέρια που παράγονται από την παρασκευή τροφής. Επίσης στη μελέτη βρέθηκε ότι η παραγωγή του κόκκινου κρέατος, δηλαδή το μπιφτέκι στο πιάτο μας, συμβάλλει κατά 36% στα αέρια του θερμοκηπίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Άρα αν εμείς περιορίσουμε τη διατροφή μας σε ζωικές πρωτεΐνες και προτιμήσουμε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης που προτείνει και η μεσογειακή διατροφή, θα βοηθήσουμε πρακτικά και στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, και ως εκ τούτου θα βελτιώσουμε τις κλιματικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Τα καινούργια οφέλη όμως της μεσογειακής διατροφής δεν σταματούν εδώ. «Μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ που έγινε σε 548.699 ανθρώπους για 17 χρόνια και ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου, σε συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακοχειρουργικής Εταιρείας, διαπιστώνει ότι όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, προστατεύονται από την έκθεση στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά», επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένα Σχόλιο to “Η μεσογειακή διατροφή ασπίδα και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου”

  1. Ερώτηση: ποιάν ακριβώς ορίζετε ως «μεσογειακή διατροφή»; Επί του προκειμένου, τα μεσογειακά κράτη, γεωγραφικώς είναι τα κάτωθι:
    (1) Μαρόκο,
    (2) Αλγερία,
    (3) Τυνησία,
    (4) Λιβύη,
    (5) Αίγυπτος,
    (6) Ισραήλ,
    (7) Λίβανος,
    (8) Συρία,
    (9) Κύπρος,
    (10) Τουρία,
    (11) Ελλάδα,
    (12) Αλβανία,
    (13) Μαυροβούνιον,
    (14) Βοσνία-Ερζεγοβίνη,
    (15) Κροατία,
    (16) Σλοβενία,
    (17) ιταλία,
    (18) Μάλτα,
    (19) Γαλλία,
    (20) Ισπανία
    Επομένως, πρέπει να σκεφθούμε καί να ορίσουμε, ποιών ακριβώς κρατών, εξ όλων αυτών, περιλαμβάνουμε στον όρο «μεσογειακή διατροφή», τον τρόπον διατροφής των κατοίκων τους. Τα όποια συμπεράσματα είναι δικά σας.-

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: