olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Να μην επαναληφθούν εγκληματικά λάθη του πρώτου μνημονίου που οδήγησαν σε οδυνηρές θυσίες τον λαό

Posted by olympiada on Ιούλιος 3, 2018

Την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε οδυνηρές θυσίες τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιερ Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μοσκοβισί για τη συμβολή του και στήριξη προς την Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι μπαίνουμε στη φάση της εφαρμογής ενός άλλου προγράμματος, με πολύ διαφορετική νοοτροπία, πολύ διαφορετικό περιεχόμενο, είναι το πρόγραμμα που έχουν χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος, Πρόγραμμα μετά την μνημονιακή εποχή.

«Σ’ αυτό το Πρόγραμμα, το οποίο θα έχουμε, η παράκληση είναι – και νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε εμείς, οι Ελληνες, εν ονόματι της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της ΕΕ – να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πολλές από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, για να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, έγιναν από λάθη που δεν οφείλονται στην Ελλάδα. Είναι γνωστό, κύριε Επίτροπε, ότι ιδίως το πρώτο Μνημόνιο είχε πολλά και σημαντικά λάθη από την αρχική του κατασκευή. Αυτά τα λάθη που τα πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός δεν είναι δικά του λάθη. Ξέρουμε τα λάθη που κάναμε εμείς, ορισμένα απ’ αυτά δεν είναι λάθη των Ελλήνων. Παράκληση θερμή και νομίζω, όπως είπα πριν, ότι είναι θέμα Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, στο Πρόγραμμα που θα έχουμε σ’ αυτή τη νέα εποχή που, το τονίζω, δεν έχει να κάνει τίποτα με τα Μνημονιακά Προγράμματα που ξέραμε μέχρι τώρα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν μπορεί ο Ελληνικός Λαός να πληρώσει όλο το κόστος γι’ αυτά τα λάθη που δεν είναι δικά του» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι η Ελλάδα θα έχει, για μιαν ακόμη φορά, τη συμπαράστασή του σ’ αυτόν τον δρόμο, που είναι πολύ πιο εύκολος και πολύ πιο ελπιδοφόρος, όπως όλοι γνωρίζουμε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup κλείσαμε με την προηγούμενη περίοδο των Μνημονίων και ξεκινήσαμε έναν νέο δρόμο με νέες προϋποθέσεις και προοπτικές.

Οπως ανέφερε, η ιστορία που βιώσαμε όλοι ήταν τραγική. Ηταν επικίνδυνη για την ζώνη του ευρώ και παρά πολύ δύσκολη για τους Ελληνες και γνωρίζω τα όσα έχει υποστεί ο Ελληνικός Λαός.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στέκεται πλέον ελεύθερα στα πόδια της και ξεκινά μια νέα πορεία. Θα περπατήσει με τους εταίρους στο πλάι της, αλλά θα είναι ελεύθερη και αυτόνομη. Θα είναι ο ένας στο πλάι του άλλου, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ευθύνης.

Σημείωσε, επίσης, ότι το νέο Πρόγραμμα είναι ριζοσπαστικά διαφορετικό ως προς το περιεχόμενό του, απ΄ όλα τα προηγούμενα.

«Οι διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μνημόνια τέλος. Αυτή είναι η βασική και ειδοποιός διαφορά» επισήμανε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ισχύουν για την Ελλάδα, όλες οι προϋποθέσεις που ισχύουν για όλες τις άλλες χώρες του ευρω. Βεβαίως, υπάρχει εποπτεία για μετά το πρόγραμμα, γεγονός που ισχύει και για την Ιρλανδία και για την Πορτογαλία και για την Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτής της εποπτείας, η Ελλάδα υποχρεούται να έχει σοβαρή δημοσιονομική πολιτική.

«Οι μεταρρυθμίσεις, όμως – όποιες και να υπάρξουν στο μέλλον – θα έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες. Θα γίνονται από τους Ελληνες και για τους Ελληνες. Εμείς δεν θα έχουμε κανένα ως προς αυτό. Πρόκειται για μια νέα σελίδα που ανοίγει αυτή την στιγμή, προκειμένου η Ελλάδα να ξαναβρεί την ανάπτυξη και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της με αλληλεγγύη» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει πρέπει η Ελλάδα να στραφεί προς τις επενδύσεις και τους επενδυτές και πρόσθεσε ότι χωρίς το ευρώ η Ελλάδα θα είχε φτωχύνει αλλά και χωρίς την Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα, η Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο αδύναμη και κατέληξε με την επισήμανση ό,τι ο ίδιος θα παραμείνει σταθερός φίλος της Ελλάδας και θα προσφέρει την στήριξή του από όποια θέση τόσο σήμερα, όσο και στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 Σχόλια to “Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Να μην επαναληφθούν εγκληματικά λάθη του πρώτου μνημονίου που οδήγησαν σε οδυνηρές θυσίες τον λαό”

 1. Aκέλας said

  Κύριε Πρόεδρε!…Εγώ πάντως μένω με την εντύπωση ότι επρόκειτο “περί λάθους εξεπίτηδες”,όπως λέγαμε σαν πιτσιρίκια στην ιδιαιτέρα μας πατρίδα!

 2. pit180969 said

  Πάκη. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια Πάκη μου.
  Εγώ θυμάμαι μόνο ότι ευχαριστείς τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών εισβολέων, που …επιλέγουν τη χώρα μας.
  Θυμάμαι επίσης ότι το Σύνταγμα της πατρίδας μου, επιβάλλει δημοψήφισμα σε όποιον νόμο ψήφισε μεν η βουλή, αλλά αρνήθηκες να υπογράψεις εσύ.
  Αυτό το γνωρίζεις Πάκη μου;
  Ισχύει και για το σκοπιανό που θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή, αλλά και ίσχυε για τις …ανακεφαλαιοποιήσεις των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ.

  Θα ολοκληρώσω τα …μαθήματα γράφοντας και εγώ …τα δικά μου:
  Να έχεις υπόψη σου πως όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
  Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι τουλάχιστον ισόβια φυλάκιση αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
  Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
  Ισχύει και για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 70% του προέκυψε από τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. ΓΑΠ, Παπαδήμος και Σαμαράς χρηματοδότησαν με περισσότερα από 200 δις τις τράπεζές μας.
  Ας μην ξεχνάτε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
  Και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
  Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για εσένα Πάκη μου και για τον πρόεδρο της Δειμοκρατίας (το “ει” εσκεμμένα). Για να έχει ισχύ ο νόμος που ψηφίστηκε από τους βολευτές μας, θα πρέπει να υπογραφεί από εσένα, ειδάλλως θα πάμε σε δημοψήφισμα.

  Τέλος, ότι και να υπέγραψαν, ότι και να δέχτηκαν οι κυβερνώντες μας, αυτά δεν είναι τελεσίδικα, δεν είναι οριστικά. Αρκεί και μόνο η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν και αυτούς που την ξεπούλησαν και την ξεπουλάνε.
  Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
  Όλες οι υπογραφές τους δε θα “δένουν” την Ελλάδα όταν αυτοί καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
  Όσα δέχτηκαν οι κυβερνώντες μας απλά δε θα ισχύουν, αφού όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) και όλα αυτά θα επιστραφούν στο δημόσιο.
  Όπως και η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.

  ΥΓ.Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας «χρέος».
  Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα. «Χρειάζονταν» να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση.
  Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
  Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
  Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
  Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…
  Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα.

  • pit180969 said

   Και εξάλλου, προσφάτως μέχρι και ο Βαρουφάκης είπε ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες.
   Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας. Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε.
   Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε όμως πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
   Αφού όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός έβγαινε δεν έβγαινε. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα;

  • καποιος said

   Συμφωνω απολυτως.

 3. soulis said

  Ρε τιποτενιε Πακη βγες απο την γυαλα σου επιτελους.
  Παρε παλι τα βουνα και τα λαγκαδια να βγαζεις δεκαρικους που τοσο σου αρεσει να κανεις.
  Ο λαος σου σε αναζητει να σε αποθεωσει.
  Μην κρυβεσαι.

  • sos said

   ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΝΓΚ.ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙ.

 4. Ο Ιππέας said

  Ο ΚτΔ που έβλεπε το εγκληματικό λάθος να περνάει με 172 ψήφους αντί των 180 και που ως κορυφαίος Συνταγματολόγος γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα, ροβόλησε, σαν Καραγκιόζης που είναι τον κατήφορο, να παραπονεθεί στον Βεληγκέκα . . που δεν το ήξερε . .

  Αν αυτή δεν είναι καρεκλάτη Εσχάτη Προδοσία, ποιά είναι ρε διακεκριμένε Συνταγματοψεύτη ;

 5. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ωστε..εγιναν..εγκληματικα ..λαθη?

  μα αυτα …καταγραφω εδω και χρονια..

  ενας απλος ..βοσκος…

  και εσεις …με τοοοοσα μεσα…

  κανατε εγκλημα εις βαρος μας?

  και κυκλοφορειτε ,….ελευθερα?

  ατα…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

  μας μενει λοιπον…το αρθρο μας 120……στη τελικη?

  ωστε να συλλαβουμε εμεις ο λαος

  τους εγξκληματιες μας?

  μας βαζεις σε..προβλημματισμο..μεγαλε!

  ΑΡΑ…ΕΓΚΛΗΜΑ …εεεε?

  τιμωρια λοιπον…τιμωρια….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: